Şimdi Ara

İNFİNİTY 6030 CS VE İNFİNİTY 6500 CX ARASINDAKİ FARK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Doğubank'tan İNFİNİTY 6030 CS mid takımı aldım. Fakat iki mid takımı arasında kararsız kaldım. Ürünü satan kişi 6030 cs lerin daha fazla satıldığını ve daha iyi olduğunu söyledi. Sizce 6500 cx ile arasında ne gibi bir fark var. Eğer 6500 cx daha iyiyse değiştireceğim..!!

Birde kicker comp 12 bass'ım var. Bastan sert vurduğu için memnun değilim. Daha tok ve derin vuran bas tavsiye edebilir misiniz? Teşekkür ederim..

• güç farkı var arada. 6030 2ohm 75rms güce sahip. 6500 ise 3ohm 90rms güce sahipmiş. 6500 daha alt çalıyor sanırım 53hz yazıyor. 6030 eskiden beri bilinen ve uygun bir mid olduğu için çok tercih ediliyor doğru. ama sanki kağıt üzerinde diğeri biraz daha iyi gibi geldi. dinlemeden ezbere yorum yaptım bu arada. ama alınmış alınmıştır, çok fark edeceğini sanmıyorum.

eğer kicker sert geliyorsa alpine veya jbl alabilirsin;)
  • 6030 cs 90 rms gücünde yazıyor.. ikiside aynı güçte fakat ohm değerleri farklı. ohm ne işe yarar onu bilmiyorum tabi :) Bu arada henüz kutusunu bile açmadan infinity lerin.. arasında fark olmadığını hatta daha iyi olduğunu üstüne basa basa söyledi satıcı 6030 lar için.. eğer 6500 cx daha iyiyse gider değiştiririm sorun değil benim için. 2 ses sistemcisine sordum onlarda çelişkili cevap verdiler anlamadım gitti arkadaş.
  • bir yerde 75rms, başka bir yerde 90rms yazıyor. kağıt üzerindeki bilgiler şaşırtabiliyor işte. ama bu midleri kullanan arkadaşlarım var. başlangıç için iyidir. tizleri biraz parlaktır, sub altında da ezilmez. ürünü satan arkadaşlar da neye göre yorum yapacaklar ki? şimdi bana sorsan ben ikisini de almam çünkü o seviyeyi geçtim. ama dediğim gibi giriş seviyesi için iyidir. 6500 kullanan arkadaşım var mı araştırmam lazım. gene çok satanı almak daha mantıklı bence. belki kullananlardan gören olursa yorum yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LOFT

Merhaba,

Doğubank'tan İNFİNİTY 6030 CS mid takımı aldım. Fakat iki mid takımı arasında kararsız kaldım. Ürünü satan kişi 6030 cs lerin daha fazla satıldığını ve daha iyi olduğunu söyledi. Sizce 6500 cx ile arasında ne gibi bir fark var. Eğer 6500 cx daha iyiyse değiştireceğim..!!

Birde kicker comp 12 bass'ım var. Bastan sert vurduğu için memnun değilim. Daha tok ve derin vuran bas tavsiye edebilir misiniz? Teşekkür ederim..

bende 6530 cs vardı arabama baglamadım ama biliyorum dinledim iyi güzeldir 90 rms 270 w ,kardeş senin arasında kaldığın iki mit takımda 90 rms 270 w ikiside aynı yanlız bir farkla :D cx yeni model ve artık harman kordon yazısı degil ,artık imzası var bu nedemek dersen bence kesinlikle yeni seri daha kaliteli ve tonlaması daha iyidir bence imkanın varsa 6500 cx al

• Bu 6030 cs nin tweeterları biraz daha büyük. Ses sistemcisi arkadaş 6030 serisini bu yüzden tavsiye etti. Kararsızım açıkçası yarın gidip taktıracağım artık.
  • quote:

Bu 6030 cs nin tweeterları biraz daha büyük. Ses sistemcisi arkadaş 6030 serisini bu yüzden tavsiye etti. Kararsızım açıkçası yarın gidip taktıracağım artık.

6030cs ben kullanıyorum 90watt rms , ses kalitesi harika yuksek seslerde kendini kaybetmez , tizleri cok sert çalıyor güzel ürün ....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu 6030 cs nin tweeterları biraz daha büyük. Ses sistemcisi arkadaş 6030 serisini bu yüzden tavsiye etti. Kararsızım açıkçası yarın gidip taktıracağım artık.

Hakkında hayırlısı olsun kardeşim :) ama infinty iyidir sıkıntı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cs modelı heralde ınfınıty nın kendı üretimi cx ise harman kardon tarafından üretilmiş tek farkı bu olduğunu düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalipso55

cs modelı heralde ınfınıty nın kendı üretimi cx ise harman kardon tarafından üretilmiş tek farkı bu olduğunu düşünüyorum...

ınfınıty ve jbl harman kardon firmasının markaları , ınfınıty üretici değil harman ın markası ...
  • pascall35 kullanıcısına yanıt
    peki bu cx modelinin tizleri nasıl ? yüklendimi kesme olasılığı olurmu ? jbl vardı bizde tizleri kesti .. İşin doğrusu çok merak edıyorum infnty leri golf arabam var 2 takım almayı düşünüyorum..
  • quote:

peki bu cx modelinin tizleri nasıl ? yüklendimi kesme olasılığı olurmu ? jbl vardı bizde tizleri kesti .. İşin doğrusu çok merak edıyorum infnty leri golf arabam var 2 takım almayı düşünüyorum..

cx dinleme fırsatım olmadı eğer 6030 cs bulabilirsen tavsiye ederim tizler cok berrak yuksek seste kendini kaybetmiyor , tabi mid lerle beraber mutlaka sub kullanmalısın yoksa bosuna almış olursun benim aracımda 1 takım 6030cs var , youtube da video eklemiştim dinle fikir sahibi olursun ...

http://www.youtube.com/watch?v=aZUcYpzjFPY

• pascall35 kullanıcısına yanıt
    aynen sub olarak p1222 almayı dusunuyorum 2 takımda ınfınty mid takımı...
  • quote:

aynen sub olarak p1222 almayı dusunuyorum 2 takımda ınfınty mid takımı...

iyi olur
  • Arkadaslar biraz gec bir cevap olacak ama infinity ref 6500 cx icin kendi tecrubemi paylasmak istedim.755.6 jbl anfiyle kullandigim 3 gunluk infinity comp larin tweteerlerinden biri patladi.3 ohm olan compu 2 ohmda surdum ses cok yuksek sagir edecek kadar parlak ve netti.tweeter patladi ve anfim cok isinip bir sarkida 3 4 kez kesmeye baslayinca baglantiyi 4 ohm a cevirdim.bu defa da ses 2 ohm baglantiya gore daha az ve net tizler ise daha makul ciktibeskiye nazaran.ayrica kesme bitti.gt5 12 jbl bas kullaniyorum ve bir takim ref 6500cx basin altinda asla ezilmiyor.3ohm olan bu complara 3 ohm baglayabilecek bi anfi bulsam sanirim tam istenien sesi alirim ama ole bi imkan yok.genel olarak infinity konusunda bas neredeyse hic yok yada kimilerine gore yetersiz .tek baslarina teneke sesi gibi ama net ve yuksek.gt5 12 icinse 4 ohm baglayabiliyorum 2 ohm icin ekstra bi giris bacagi bulunmuyor.bas konusunda da kesinlikle tavsiye ederim.sedan arabanin icinde yeterli.anfi jbl 755.6 kesinlikle yazilanlaarin ustunde guzel bir anfi.iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pascall35

quote:

cs modelı heralde ınfınıty nın kendı üretimi cx ise harman kardon tarafından üretilmiş tek farkı bu olduğunu düşünüyorum...

ınfınıty ve jbl harman kardon firmasının markaları , ınfınıty üretici değil harman ın markası ...

Yanlış anladıysam kusura bakmayın, şöyle mi oluyor ? Vestel in bir alt kalitesi Regal gibi mi, buradaki olay ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.