Şimdi Ara

Infrared alıcı (göz) bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
17.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumdaki konuları aradım ama işime yarayabilecek olanın linkleri ölmüştü.

Daha önce TSOP serisi ir receiverlarla çalıştım, malum aletlerin datasheet diye birşeyi olunca çalışmak kolay oluyor Fakat elimde şöyle birşey var !
     Infrared alıcı (göz) bağlantısı

IR "göz" adı altında. Bunun pinleri nedir, ikinci soru olarak; bu zat'ın kaç KHz olduğunu nereden bileceğiz, daha değişik sormam gerekirse Sony kumandası (40KHz) okur mu bu alet?

Saygılar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Infrared Alıcı (Göz) Bağlantısı

Infrared alıcılar (gözler), uydu alıcıları ve mini uydu alıcılarının kumandalarından gelen sinyalleri algılayan cihazlardır. Bu bağlantı, kumandanızı kullandığınızda cihazınızın komutları almasını sağlar.

Infrared Alıcı Gözü Bağlantısı Problemleri

Infrared alıcı gözü bağlantısıyla ilgili yaygın sorunlar şunları içerir:

• Kumanda Gözü Çalışmıyor: Bu, bağlantı kablosunda hasar, kirli bir lens veya arızalı bir alıcı gözünden kaynaklanabilir.
    • Kumanda Çalışmıyor: Sorun kumandanın pillerinden, hasarlı bir düğmeden veya arızalı bir vericiden kaynaklanabilir.

Infrared Alıcı Gözü Bağlantısı Nasıl Kurulur?

Infrared alıcı gözü bağlantısını kurmak için şu adımları izlemelisin:

• Uydu alıcının güç kaynağını kes.
    • Alıcının arkasındaki "IR" etiketli bağlantı noktasını bul.
    • Alıcı gözünün kablo renklerini uydu alıcının bağlantı noktasındaki renklerle eşleştir.
    • Kabloları bağlantı noktasına sıkıca tak.
    • Güç kaynağını tekrar bağla.

Next Uydu Alıcı Gözü Kablo Renkleri

Next uydu alıcılarında kullanılan infrared alıcı gözü kablo renkleri genellikle şunlardır:

• Güç: Kırmızı
    • Toprak: Siyah
    • Veri: Beyaz veya sarı

Diğer Uydu Alıcı Gözü Kablo Renkleri

Diğer uydu alıcılarında kullanılan infrared alıcı gözü kablo renkleri markaya ve modele göre değişebilir. Alıcınızın kullanım kılavuzuna bakarak doğru renkleri belirlemelisin.

Infrared alıcı gözü bağlantısıyla ilgili sorunları gidermek için bu adımları izleyerek bağlantıyı kontrol etmeli, kabloyu değiştirmeli veya?????? kumandayı değiştirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Metal ekranlamayı sökünce altından kod çıkmadımı!.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Metal ekranlamayı sökünce altından kod çıkmadımı!.

hay ağzınıza sağlık hocam
    sony kumanda bulamadım bu arada hurdaların arasında
  • O metal ekranlamayı pek çıkacak şekilde yapmamışlar. Yarın bir tane feda ederim bilen yoksa, ne yapalım..
  • Sökmesi o kadar zor görünmüyor. Arkadaki 2 kapakçık ve lehim. Yanılıyormuyum.
  • Doğrudur havyayı kapadığım için öyle dedim zaten. Sabaha bakarım.
  • İçinde herhangi bir kod yazmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IR sinyallerin RF ile taşınması
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bacakları ölçtünüzmü transiztör olabilir mi aceba onlar
  • O zaman 38kHz TSOP alıcı muamelesi yapıp ona göre devre kuralım ve takıp test edelim.
  • Ground pini bellidir zaten. Metal gövde ile kısa devre olmalıdır. Eline 1 Kohmluk bir direnç al, +5Volta seri bağla. Ground'ı eksiye bağladıktan sonra geriye kalan iki uca değdir. Birisinde çalışacaktır. Böylece sinyal çıkışına zarar da vermemiş olursun. Ben öyle yapıyorum Bir dakika sürmüyor uçları bulmam. Elinde skop varsa hele işin daha da kolay. Direkt olarak sinyal çıkışını görürsün. Son olarak bir de şunu söyleyeyim. Resimdeki türden enfraruj ön yükselteçlerin sinyal çıkışı bazen open collector olabiliyor. +5Volta 2K2 bir dirençle irtibatlandırman gerebilir. İyi çalışmalar.
  • Unutmuşum. Bunların alayı Çin kaynaklı olurlar ve genelde 40KHz civarı bir geçirgenliğe sahiptirler.
  • http://upload.netclime.com/ftp/Abright/Receiver%20Module%20(19-24).pdf
    bright led bunun gibi abuk subuk modüller yapabiliyor. bir tanede bu şekilde feda edin derim...
  • Elimdeki örneklere bakınca senin ilk koyduğun fotoğraftaki önden görünümde en sol GND, orta +5V, en sağ sinyal çıkışıymış Muhtemelen de open collector.
  • Herkese teşekkürler yardımlarınız için. Daha deneyemedim, deneyince sonucu yazarım,.
  • Elimde NEXT uydu alıcı var. Kumanda alıcı gözü bozuldu. Herhangi bir göz ile değiştirsem olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutozkanss

Elimde NEXT uydu alıcı var. Kumanda alıcı gözü bozuldu. Herhangi bir göz ile değiştirsem olur mu ?

Konuyu hortlatacağınıza yeni konu açsanız olmaz mıydı :) Cevap evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: elitel

Ground pini bellidir zaten. Metal gövde ile kısa devre olmalıdır. Eline 1 Kohmluk bir direnç al, +5Volta seri bağla. Ground'ı eksiye bağladıktan sonra geriye kalan iki uca değdir. Birisinde çalışacaktır. Böylece sinyal çıkışına zarar da vermemiş olursun. Ben öyle yapıyorum Bir dakika sürmüyor uçları bulmam. Elinde skop varsa hele işin daha da kolay. Direkt olarak sinyal çıkışını görürsün. Son olarak bir de şunu söyleyeyim. Resimdeki türden enfraruj ön yükselteçlerin sinyal çıkışı bazen open collector olabiliyor. +5Volta 2K2 bir dirençle irtibatlandırman gerebilir. İyi çalışmalar.

hocam uydu alıcıya fazladan ır göz eklenir mi next2000fta usb cihazım var ır alıcısını kumanda pek görmüyor ve mini alıcılardaki gibi kablolu göz eklemek istiyorum bu mümkün olur mu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.