Arkadaşlar enteresan bir sorum var. Ben İngiltereden bir arkadaş vasıtasıyla 2 tane iphone 4 16 gb almayı düşünüyorum. Fakat bu arkadaş Türkiye'ye yakınlarda gelmeyecek. Fransadan Türkiye'ye gelecek olan başka bir arkadaşa göndersem diyorum,
1- İngiltereden Fransaya bir kargo kaç günde gider? 2-Türkiye'de olduğu gibi gümrük sorunu çıkar mı? 3-Kargo fiyatı ne kadar olur? Yoksa direk olarak Fransadan mı aldırmalıyım telefonları?
Cevaplayabilecek arkadaş varsa sevinirim. :)
Merhaba şu anda ingilterede olan ve ingiltereden Türkiye'ye Iphone getirmiş biri olarak,
- iki ülkede avrupa birliği içinde olduğu için herhangi bir vergi sorunu yaşamayacaksınızdır. Fakat, özel olarak "Fransa" nın keyfi davranışına uğrarsanızda, şaşırmayın.
Ekstra ve ONEMLI bir not., - Iphone 4 16gb su anda 499 - ~500 pound apple shopta, simlock olmadan. Eğer arkadaşın vize ile gelmişse, AB dısına cıkıs yapması durumunda nakit 50pound (%10) vergi iadesi alabilir ! Apple magazasından aldıgı "tax refund" belgesi ile havalanındaki noktaya giderse.
E.
"Avrupa Birliği dışına çıkması durumunda" derken, ingiltere üzerinden çıkmak zorunda. (doğru biliyorsam... Fransa üzerinden de olabilir, araştırmanız gerekiyor)
E.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme