Şimdi Ara

İngiliz aksanı mı, Amerikan aksanı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
8.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Aksan bilgisayar başında öğrenilmez, edinilir. Amerikan olsun, İngiliz olsun bu tür aksanları tam anlamıyla edinmek istiyorsanız ya o ülkelerde belirli bir süre yaşamanız ya da İngiliz ya da Amerikanlar'dan oluşan bir çevrede bulunmanız lazım.

İlk etapta hedefin aksan yapmaya çalışmaktan ziyade kelimeleri doğru telaffuz etmek olmalı, bunu tamamladıktan sonra geçebilirsin aksana.

kesinlikle çok haklısın. tabiki bilgisayar başında aksan öğrenilmez. benimde amacım aslında aksan değil kelimelerin doğru telaffuzlarıydı. belki ben yanlış izah ettim ama anlatmaya çalıştığım tam olarak şuydu; mesela bir sözlükte kelimenin okunuşuna baktığınız zaman bir ingiliz ingilizcesinde birde amerikan ingilizcesindeki okunuşları yazıyor. amerikan aksanı veya ingiliz aksanından kastım buydu. amerikan ingilizcesindeki okunuşu veya ingiliz ingilizcesindeki okunuşu dersem daha doğru olacak sanınırım.

ielts speaking ten 8 aldığınıza göre konuşmanız çok iyi olmalı. ingilizceyi çok iyi konuşabilen biri olarak kelimeleri doğru bir şekilde telaffuz edebilmem için ne tavsiye edersin. telaffuzları nasıl öğrendin. hangi kaynaklardan doğrusunu öğrenebilirim. tavsiye edebileceğin sözlük veya kaynak varmı. bu telaffuz konusuna takılmış durumdayın. bende kelimelerin telaffuzunu doğru şekilde öğrenmek ve söylemek istiyorum. bu konuda bana yol gösterirmisin.

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

Amerikan aksanı bana daha akıcı geliyor. İngiliz aksanı lafı biraz eğip büküyor.
    Düzgün bir ingiliz aksanı rahat anlaşılır ama amerikan aksanının verdiği havayı vermez. Daha cool hissediyorum amerikan aksanı yapmaya çalışırken

%90 katılıyorum
    Amerkan aksanı daha cool ve ben kendi işim için (gelecekteki) amerikan aksanı istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ritmi ogren once,american ritmi sabit,british ritmi inisli cikislidir.Disilerde british,erkeklerde american daha guzel duruyor bence.Cinsiyetini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevaMind -- 22 Ağustos 2014; 17:45:57 >
  • RP (Received Pronunciation) ogren.

Unutmayin, Ingilizce'nin anavatani Ingiltere'dir.

• İngiliz aksanı kulağa daha hoş geliyor ancak Amerikan aksanının konuşması ve anlaması daha kolay. İngiltere'de bir sürü farklı aksan var, Liverpool aksanı gibi hiçbir şey anlamadığın aksanlar da mevcut.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.