Şimdi Ara

İngilizce Advanced seviyesinden sonra ne yapılmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan akademik kelime ezberliyorum. farklı fikri olan var mı ?

Bu dili maxlamak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 2 Kasım 2017; 5:43:55 >

• Ana dili ingilizce olan bir ülkeye gidebilirsin, ilgi duydugun kitapları ingilizce okuyabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Traveller

Ana dili ingilizce olan bir ülkeye gidebilirsin, ilgi duydugun kitapları ingilizce okuyabilirsin

Teşşekkür ederim yorum için.

3.5 yıl yurtdışında kaldım. Kitap okumaya ara verdim bu aralar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozel bir konu ile ilgili ise konun ile ilgili yabanci dilde arastirma yapabilirsin, arti makale ve her turlu kitap okuyarak kelime bilgini arttirabilirsin. Bence en iyi yontem hayatini tamamen ingilizce yasamak. Aldigin her turlu not (alisveris dahil), izledigin filmler, dinledigin sarkilar, okudugun ve yazdigin siteler, facebook, twitter gibi takildigin sosyal media alanlari gibi hayatinin her alanini INgilizce'ye cevirirsen bu cok daha hizli ve basarili olur diye dusunuyorum. Bol sanslar.
  • Şuan akademik kelime ezberi + BBC haberleri ve TED education dinleme + Roman okuma + IELTS tekniğini kurcalıyorum
  • Şu konuya bir bak;
    https://forum.donanimhaber.com/6-adim-ingilizce-yi-berraklastirma-calismalari--129396461?

Bu arada sık yapılan bir hata var.İleri düzeyde dil bilmek akademik kelime bilmek anlamına gelmez.
    İleri düzeyde dil dilmek olabildiğince çok sayıda kullanım farklılığı olan cümleleri anlayabilmektir.
    Bunu da geliştirmenin yolu roman tarzında eserler okumaktır.
    Mesela Charles Dickens'ın romanlarını okuyup anlıyorsan rahatlıkla bu düzeyde sayılırsın hatta daha ileri bir nokta.
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Sayfanın altına geçince gördüm yazdığınızı Ted konuşmaları konusunda arkadaşlara birkaç öneri yazmak istiyorum.
    Bu konuşmalarda çok teknik terimler geçiyor.Yani normal İngilizce öğrenen birisinin bile bilmesine gerek duymayacağı tarzda.
    Önerdiğim kaynaklarda bazı teknik konular var(cbc dersleri).Ama bu kadar değil.Daha çok bilinmesi gereken dünya sorunları vs.
    Ted konuşmaları ancak şu şekilde kullanılırsa daha etkili olur; mühendis iseniz o alanda videolar izlerken mesleğinizle ilgili terim geçer.Sözlükten öğrenirsiniz.Videoların faydası olur ama genel olarak İngilizce öğrenen birisine bu konuşmaları önermek biraz fazla.Bunun yerine roman okuyabilirsin.Güncel haberleri okuyabilirsin.Okuduğun romanların sesli kitaplarını dinlersen ek faydası olur.Olabildiğince alternatif cümle tarzını gördüğün için anlama düzeyin artar.Ted konuşmalarında sen ağırlığı kelimeye vermiş olursun anlam daha alt bir sırada kalır.Lütfen arkadaşlar bu ted konuşmalarını önerirken bunları düşünün.

Makale okumak için şu site var;
    http://www.wisegeek.com/

• Dilin sonu gelmiyor hergün yeni birşey öğreniyorum. Kafayı bbc haberlerine taktım.
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Size tavsiyem şu;
    1 hafta roman okuyun.1 hafta da gazete okuyun.
    Sonuçta siz de göreceksiniz gazete okurken bilmediğiniz çok fazla kelime çıkacak ve kelime öğrenmeye daha fazla vakit ayırmak gerekecek.Roman okurken ise anlam ve bağlama daha fazla süre ayırdığınız için daha etkili olacak.
    Deneyin bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Size tavsiyem şu;
    1 hafta roman okuyun.1 hafta da gazete okuyun.
    Sonuçta siz de göreceksiniz gazete okurken bilmediğiniz çok fazla kelime çıkacak ve kelime öğrenmeye daha fazla vakit ayırmak gerekecek.Roman okurken ise anlam ve bağlama daha fazla süre ayırdığınız için daha etkili olacak.
    Deneyin bakın.

Aslında haberlerde hep aynı kelimeler kullanılıyor. 1 ay sadece haber okuyup bilinmeyen kelimeleri ögrenince baya ilerleme oluyor.

Şuan vaktim yok bazı işlerim var ileride memrise uygulamasına eklicem fiilleri isimleri bbc news deki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 3 Aralık 2017; 3:19:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.