Şimdi Ara

İngilizce bilenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ingilizce bilenler şu metni bi çevirebilir mi? Lütfen biraz acil.

Divine omnipotence, therefore, if it is to be a coherent notion, must be something less than the complete omnipotence which is the possession of all logically possible powers. It must be a narrower omnipotence, consisting in the possession of all logically possible powers which it is logically possible for a being with the attributes of God to possess. (If the definition is not to be empty, ‘attributes’ must here be taken to mean those properties of Godhead which are not themselves powers: properties such as immutability and goodness.) This conception of divine omnipotence is close to traditional accounts of the doctrine while avoiding some of the incoherences we have found in them.

• acil dediğin için kötü ingilizcemle olaya dalıyorum:

ilahi kudret* ,eğer mantıklı bi fikirse, aklen* mümkün olan tüm kuvvetlerin bileşimi olan "mutlak kudret" ten daha az olmalıdır. Daha dar, aklen Tanrı nın sahip olduğu özelliklere sahip bir varlığın sahip olabileceği , aklen mümkün "güçleri" içeren bir "kudret" olmalı ( burada "özellik" derken "değişmezlik" ve "iyilik" gibi "güç" olmayan özellikleri kastediyorum") Böylece "ilahi kudret" kavramı geleneksel doktrinlere yakın olmakla birlikte, bulduğumuz bir takım mantıksızlıkları da gidermiş olduk.

bu yazı bana John L Mackie nin "Evil and Omnipotence" adlı yazısını hatırlattı,

din felsefesindeki "kötülük problemi" hakkında sanırım,

bu konu benim de ilgimi çekmişti..

*aklen: logically,
    *kudret:omnipotence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 27 Ocak 2006 0:19:05 >

• Eyvallah teşekkür ederim kardeş yok metin ANTHONY KENNY'nin THE DEFINITION OF OMNIPOTENCE diye bir yazısından hoca illa bundan soracam dedi benim de ingilizce zayıf foruma bir yazayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KerataKerata -- 27 Ocak 2006 1:27:22 >
  • lütfen ilgili yerlere ilgili konuları açın ...

yanlış açılan konular için de şikayet hakkımızı kullanalım ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.