< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 1 Nisan 2014; 18:47:48 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Hayattan Zevk Alamıyorsanız
Hayattan zevk alamamak ve ölmek istemek, ciddi ve yaygın bir sorundur. Bu duygularla mücadele ediyorsanız, yalnız olmadığınızı bilin. Siz ve sizin gibi pek çok kişi bu zorlukları yaşıyor.
Hayattan Zevk Alamama Nedenleri
Hayattan zevk alamamanın birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında şunlar yer alır:
- Depresyon, anksiyete veya diğer ruh sağlığı sorunları
- Travma veya kayıp
- Mali sorunlar
- İş veya ilişki sorunları
- Fiziksel sağlık sorunları
Yardım Almak
Hayattan zevk alamıyorsanız, yardım almak önemlidir. Yardımcı olabilecek pek çok kaynak mevcuttur, örneğin:
- Akıl sağlığı uzmanları
- Terapistler
- Danışmanlar
- Destek grupları
Profesyonel yardım, duygularınızı anlamanıza, başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize ve hayatınızda değişiklikler yapmanıza yardımcı olabilir.
Umut Var
Hayattan zevk alamadığınızı hissetseniz bile, umut var. Yardımla, hayatınıza yeniden anlam ve amaç katabilirsiniz. Ölmek istemek ciddi bir sorundur, ancak tedaviyle bu duyguların üstesinden gelebilirsiniz.
Kendine Zarar Vermeyi Düşünüyorsan...
Kendine zarar vermeyi düşünüyorsan lütfen bir kriz yardım hattına veya akıl sağlığı uzmanına başvur. Yardım mevcut ve yalnız değilsiniz. İşte bazı kaynaklar:
- Ulusal İntiharı Önleme Yardım Hattı: 1-800-273-8255
- Kriz Mesaj Hattı: HOME'u 741741'e mesaj gönderin
- Trevor Projesi: 1-866-488-7386