Şimdi Ara

İngilizce bilenler bir bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi özellikle ingilizce bilen arkadaşlara bir sorum var. Benim ingilizcem b1 seviyesinde ve olabilecek en kısa sürede bunu en azından c1 seviyesine çıkartmam elzem. İnternet ortamındaki bilindik taktiklerin dışında (örn: cambly, film izlemek, herşeyin üstüne post-it yapıştırmak) bunların harici sizin ekstra bir yöntemle öğreneniniz var mıdır içinizde? B1 ingilizce seviyesi alanımda iş bulmam için (uluslararası ticaret) yeterli değil diye düşünüyorum varsa sizlerin hususi yöntemleri öğrenmek isterim.

Not; Öğrenci değilim,mezunum.

• Fazla kasıyorsun, b1 ingilizce ile yabancı şirketlerde yöneticilik yapanlar var

• quote:

Orijinalden alıntı: cetinkayadeu

Fazla kasıyorsun, b1 ingilizce ile yabancı şirketlerde yöneticilik yapanlar var

Benim İngilizceme bazı siteler C1 dedi ama ne kadar doğru bilmiyorum İngilizce seviye tespit hakkında GÜVENDİĞİNİZ bir site var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: meola147of

Benim İngilizceme bazı siteler C1 dedi ama ne kadar doğru bilmiyorum İngilizce seviye tespit hakkında GÜVENDİĞİNİZ bir site var mı

Alıntıları Göster

Seviye tespitini yapabileceğiniz en güvenilir kaynak uluslararası kabul gören sınavlar. TOEFL, IELTS vs.

• quote:

Fazla kasıyorsun, b1 ingilizce ile yabancı şirketlerde yöneticilik yapanlar var

Hocam sen ciddi misin ya?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

Tabiki ciddiyim, çok çok bariz hatalar yapmadan karşı tarafı anlayıp cevap verebiliyorsan kimse daha fazlasını istemiyor

• quote:

Tabiki ciddiyim, çok çok bariz hatalar yapmadan karşı tarafı anlayıp cevap verebiliyorsan kimse daha fazlasını istemiyor

Valla ümit verdiniz hocam teşekkürler

• C1 akademik seviye değil mi hocam? Film izlemenin falan pek fazla artısı olacağını sanmıyorum. Zaten B1-B2 seviyede isen film & dizileri altyazıya ihtiyaç duymadan izliyor olman lazım.

Ben 2 yıldır tüm filmleri, dizileri, aldığım kursları vs. İngilizce olarak takip ediyorum.

C seviyesi için bir çalışmam olmadı şu an ama kariyerini ilerletmek istediğin alanla ilgili makaleler okuyarak başlayabilirsin. Ya da o ağır gelir dersen istediğin sektörle ilgili terimler & kelimeler öğrenmeye çalışabilirsin. TED gibi yerlerde kariyerinle alakalı videoları izlemeyi deneyebilirsin vs.

Not: 7 ay kadar yurtdışında yaşadım. Yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği gibi basit İngilizce kullanıyordu herkes. Tabi anadili İngilizce olan ülkeler nasıldır bilemem.

• hocam ingilizce haber kanallarını izleyin gazeteleri takip edin

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

C1 akademik seviye değil mi hocam? Film izlemenin falan pek fazla artısı olacağını sanmıyorum. Zaten B1-B2 seviyede isen film & dizileri altyazıya ihtiyaç duymadan izliyor olman lazım.

Ben 2 yıldır tüm filmleri, dizileri, aldığım kursları vs. İngilizce olarak takip ediyorum.

C seviyesi için bir çalışmam olmadı şu an ama kariyerini ilerletmek istediğin alanla ilgili makaleler okuyarak başlayabilirsin. Ya da o ağır gelir dersen istediğin sektörle ilgili terimler & kelimeler öğrenmeye çalışabilirsin. TED gibi yerlerde kariyerinle alakalı videoları izlemeyi deneyebilirsin vs.

Not: 7 ay kadar yurtdışında yaşadım. Yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği gibi basit İngilizce kullanıyordu herkes. Tabi anadili İngilizce olan ülkeler nasıldır bilemem.

C1 akademik hocam evet ama ben intermediate seviyesini yeterli olarak görmüyordum kendimi yetersiz hissediyordum yani. Demek ki kendim psikolojik olarak dert ediniyormusum bunu.

Dediğiniz gibi film dizi vs. altyazısız izliyorum zaten ama bilmediğim kelime denk geliyor bazen sanki her kelimeyi ezberlemeden dili öğrenememiş gibi triplere giriyorum, bu sefer oturup kelime ezberlemeye çalışıyorum işte bu konuyu da tam bunun icin açmıştım. Acaba bu kelime ezberi kısmını değişik metotlarla kolayca aklına sokabilen var mıdır diye .

Verdiğiniz tavsiyeleri uygulayacağım hocam TED gibi platformların videolarını izleyeceğim birde yabancı haber kanallarini takip edeceğim daha sık.

İnşallah sizin gibi en azından 7 ay bile kâfi gelir benim için eğer gidebilirsem dil öğreniminde yurt dışını çok önemsiyorum.

Hayırlısı olsun diyelim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ulu beyaz tüy

hocam ingilizce haber kanallarını izleyin gazeteleri takip edin

Haklısınız hocam ingilizce haber kanalları cok mantıklı daha önce bakmamıştım o kanallara bakacağım teşekkürler

• her fırsatta ne kadar çok dinlersen

ne kadar çok kelimeyi kalıcı olarak öğrenirsen

birde aynı anlama gelen kelimeler var nerede kullanıldığını ögrenirsen (mesela "almak" diye bi sürü kelime var neye göre almak kime göre almak ne almak vs farkları)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.