|
ingilizce bilenler gelebilirmi birşey sormam lazım (2. sayfa)
-
-
hocam ozaman sizden anladığım kadarıyla hem yatkınlık hemde süreklilik lazım değilmi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: HkikomoriAnadili ingilizceyse upper int olma ihtimali var ama türkiyede yaşıyorsa muhtemelen yalan söylüyordur olsa olsa int olur o.
@Keira- duy bunları duy ??anadili ingilizce olup türkiyede yaşayan bile kurtarmuyormuş (bu arada ben seviyelerden anlamıyorum?)
quote:
Orijinalden alıntı: Çamgölgesihocam ozaman sizden anladığım kadarıyla hem yatkınlık hemde süreklilik lazım değilmi
yatkınlık ve sürekli maruz kalman gerek dile. Türkiye'de yaşasan bile yabancı gibi hep ingilizce ile muhatap omlan lazım.
telefon pc , tüm uygulamalar yabancı dil. seyrettiğin filmler dinlediğin müzikler hepsi yabancı olacak..
-
gayet de iddialıyım yani upper int olduğum konusunda. Listening kötü ama onu kabul ediyorum çünkü hiç pratik yapmadım listeningle ilgili.
quote:
Orijinalden alıntı: Keira-gayet de iddialıyım yani upper int olduğum konusunda. Listening kötü ama onu kabul ediyorum çünkü hiç pratik yapmadım listeningle ilgili.
Intermediate biel değilsn
IELTS sınavına gir. 6 üzeri alırsan bana ss at sınav paranı ödeyeceğim sana.
-
hocam yurt dışına gidicemde ülkelerin kabul ettiği belirli ingilizce sınavlar var hangi sınav daha kolay veya avantajlı olur sizce
quote:
Orijinalden alıntı: Çamgölgesihocam yurt dışına gidicemde ülkelerin kabul ettiği belirli ingilizce sınavlar var hangi sınav daha kolay veya avantajlı olur sizce
IELTS gir.
yurtdışı okulları genelde 6.5 ve üzeri istiyor
-
Hangi konuda sıkıntı yaşıyorsan onun üzerine düşeceksin. Dinleme ve Konuşmada sorun yaşıyorsan daha İngilizceyi içselleştirememissindir. Dil öğrenimi duymayla başlar. Önerim öncelikle düzgün diyebileceğimiz BBC vb. haber kanallarında yayınlanan içerikleri izlemek olur yanı mükemmele yakın vurgusu düzgün bir içerik ile sonra dizi film izlersin sonra YouTube sonra dal reddite falan, farklı aksanlara alışman lazım ama nasıl Türkçede bile bazı insanların ne konuştuğunu anlamıyorsan İngilizcede de böyle bir durum var tüm dillerde var. Aslında kulaklarımız seslerin tümünü yakalamıyor, sizin kafanızın içinde ilk kelimeden sonra sanki telefon klavyesindeki öneriler gibi gelmesi muhtemel sözcükler var, olası bir işitme kesilmesi yanı ani bir ses duyulması dikkat dağınıklığı vb durumunda siz farkında olmadan beyniniz bu eksikleri elindeki listeye göre tamamlıyor siz sanki tüm konuşmayı duymuş gibi oluyorsunuz. Yabancı dillerde de bu fonksiyonu geliştirebilmek için maruz kalmalısınız, İngilizce sınavlarında saçma sapan aksan ve hızla konuşmalarının nedeni de bu çünkü tane tane konuşsalar herkes anlar.
-
https://cdn.busuu.com/media/resized/audio/str___1558949258****
buyur kardes bunu cozeblilen var mi? basit lakin bir yerde hatalari bu kasitli, yani birebir denileni yazacaklar! bu ust duzey seviye ama alisinca rahat edersiniz,
-
listenaminute.com. quiz2 tahmin oyunu oynadim. kendimi kandirmadim. ilk denedigimde cok zorlanmistim. sonrakilerde acildi lakin hala eksikler yada cok hizli soyleyip "and then they" soylerken kisaltimis cumleleri anlamak icin
https://www.bearaudiotool.com/
girerek ilgili saniyeleri tekrar tekrar dinleyerek anlayacaksin. benim seytanlar musallat olup hafizami ilaclarla iyice tahrip ettikleri icin benim normal sihatteki insanlardan daha fazla calismak gerek!
tek basina calisacaksan ogretmenlere surekli verecek paran yoksa istiyorsan mecbursan kendi azmini yuksek tutacak kaynaklara ihtiyacin olacak! yani maddi gectim maneviyat cok onemli! cunku calisirken moralini bozacak cok sey olur. benim zaten bunlar yuzunden yillarim gitti. simdi farkina vardim. calisiyiyorum
Ey hakka taparken sasiran kalb-i muvahhid
bir sine-i emelsiz yasar ancak o da mulhid
birlesmesi kabil midir tehvid ile yesin
Hasa bunun imkani yok elbette sende bilirsin
mazideki hicranlari susturmaya basla
evladina saglam bir emel mayesi asla
Allaha dayan saye saril hikmete ram ol!
yol varsa budur bilmiyorum baska cikar yol!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 7 Mart 2021; 22:33:31 >
-
https://cdn.busuu.com/media/resized/audio/str___1558949106****
gerekli farkli seylerde soyluyorum. tenkid etme, ne istiyorsan ne merak ediyorsan yada gerekli gordugun sey neyse biliyorsam cevablarim
-
Upper int yokmuş Türkiyede . 80 milyonla görüştünüz mü hocam ?
-
Adam gelmiş kendinden çok emin bir şekilde upper int yok Türkiye de diyor.
-
Ben su an iki seye agirlik verdim bir okuma iki dinleme! turkce gercekten kolay! yani turkcede farkli siveleri rahatlikla anlayabilirsin eger diline hakimsen fakat ingilizcede kurallar cok kati ve farkli aksanlar bozuk aksanlari dinlerken zorlanacaksin. ben yeni bir method ogrendin mi yazacagim. lakin bu isin basi surekli calismayi istiyor. surekli tekrar tekrar unutuyorsan calisacaksin. grameri kolay yani bir kac tekrar ile ogreniliyor. en zorlandigim sey senin gibi dinlemek kismi bunu zorlastiran sey kisatilmis kelime grublari ve birbirine benzeyen kelimeler ses olarak
-
Japon'ların ingilizce haber bültenlerini, belgesellerini vs izle de kulağın temiz aksan duysun :}
WASABI [わさび/Japanese horseradish] - Trails to Oishii Tokyo - YouTube
-
https://listenaminute.com/b/baths.html
buradaki tamamina yakini dinleyerek yazabiliyorum lakin anlamak butunu elde ettigin zaman olur! burada kisaltilmis kelimeler cok ve cogunlukla ingiliz yapisina gore soyluyor.
and these farkli soylenisi ogrendim kesf ettim
-
quote:
Orijinalden alıntı: bercehttps://cdn.busuu.com/media/resized/audio/str___1558949258****
buyur kardes bunu cozeblilen var mi? basit lakin bir yerde hatalari bu kasitli, yani birebir denileni yazacaklar! bu ust duzey seviye ama alisinca rahat edersiniz,
This movie didnt win any oscars but in my view it's still one of the best films of recent times
one of the best films of recent times bu kisimda one of we the best films of recent times
gibi bir ifade duydum. yani anlamayi zorlastirmak icini yapiyorlar. one of --- the best bir sey sikistirilmis.
-
https://shorturl.me/FUfIFXBO
bir alistirma daha
bunun %90 dinleyerek kelimeleri anladim. lakin 54-56 saniyelerde I think sonra bir kelime var ama bir turlu onu cozemedim. garib bir sekilde soyluyor. ya bu gibi kelimeleri altistirma yapabilecek ozel hazirlanmis bir site biliyormusunuz? yani oranin yerli aksanlari
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 9 Mart 2021; 4:4:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X