Şimdi Ara

İngilizce cümle kalıpları, kelimeler, deyimler ve atasözleri vs vs (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
575
Cevap
326
Favori
390.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yararlı konu emegi geçen herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Gramersiz İngilizce nasıl oluyor örnek verebilirmisiniz ?

I told diyemeyen nasıl ifade edecek kendini ? I was talk mi der mesela?

Bende merak ettim
  • güzel konu. katkıda bulunanlara teşekkürler.
  • fevkaladenın fevkinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: escober12

''it's on me''(bende, bendensin) ( kafe tarzı yerlerde) bu da benden olsun .

Ek olarak da "sorumluluk bende" anlamı da vardır.. Bişeyin yapılması yapılmaması konusunda tartışmalarda geçerse bu anlama gelir ;)
  • Sağlam paylaşım teşekkürler, benim de bir sitem var ingilizcetube.blogspot.com adında.Ziyaret etmenizde fayda var.
  • Güzel konuymuş bende bir tane ekleyeyim yararım dokunsun.
    Sooner or later = er ya da geç. ( he'll show up sooner or later.)
  • Mesajım Bulunsun
  • The truth is that it was worth every cent.
  • güzel konu hll spr dvm
  • takip. konu süper
  • abi muhteşem konu yav benim sık kullanılanlarda birkaç gündür, açıp açıp bakıyorum.
  • Helal olsun vallahi bu kadar olur muhteşem başlık çok teşekkürler herkese
  • İngilizcenin en zor kısmı da zaten bunlar, kelime ezberle olsa ne güzel olurdu, sound ses anlamında sadece kelime olarak bakarsan great sound başka sounds great başka..
  • - First I was surprised but it was a good game. (surprised & startled )

- Pardon me, I missed the subject. What was it about?

- I'm studying English-preparation.

- I want to be a physical education teacher.

- I want to learn English for traveling and talking/communicating with foreign friends.
  • Güzel konu bazen takip ettiğim yabancı kaynaklarda özellikle'de günlük konuşma ingilizcesin'de çok ilginç kelimeler duyabiliyorsunuz ana konuda göremediğim yada gözden kaçırdığım bir kaç şeyi yazayım

What's happening (neler oluyor)
    That's sums up my life (bu benim hayatımı özetliyor)
    Someone said you looks like an owl more than a bat (birileri bir yarasadan çok baykuşa benzediğini söyledi ) batman fanları saldırmasın sadece örnekti
    That's not we do veya That's not what we do (biz bunu yapmıyoruz bu bizim işimiz değil)
    Who tell what kind of cars mehmet likes better than mehmet himself veya sadece himself'de olur ( kim mehmetten daha iyi mehmetin ne tür arabalar sevdiği söyleyebilir'ki)
    I got you ı got him ı got it (yakaladım seni yakaladım onu o benim başardım v.b anlamlar)
    ı bet you my little brother can drive better than you ( seninde bahse girerim'ki küçük kardeşim senden daha iyi sürebilir)
    İf you can use only one word to describe this what would it be ( eğer bunu tek bir kelime ile açıklayacak olsaydın o ne olurdu )
    I won the competition so ı can do whatever ı want ( yarışmayı ben kazandım bu yüzden her istediğimi yapabilirim
    I won the competition and that means ı can do whatever ı want veya ı can do everything ı want'da olabilir bazen bu tür cümlelerde that means yerine which means kullanıldığını'da gördüm
    Make sure the check them ( onları kontrol etmeyi unutma onları kontrol ettiğinden emin ol make sure yerine bazen be sure'da kullanıldığını gördüm
    I Make my own road ( kendi yolumu yapıyorum yıkıp geçiyorum )
    Things I hate veya tam tersi things ı love ( sevdiğim veya nefret ettiğim şeyler)
    I want to connect the people ı need and that's why ı learn inglish (ihtiyacım olan insanlarla iletişim kurmak için ingilizce öğrenmek istiyorum
    That's why I use a mac (işte bu yüzden bir mac kullanıyorum)
    Which one you like which one you prefer ( hangisini sevdin hangisini tercih edersin )
    They call me joker (bana joker derlerdi)
    You did good you did well (iyi yaptın iyi götürdün)
    How well you know ( ne kadar iyi biliyorsun)
    Go away ( uzaklaş başka bir yere git )
    That's not what we talking about ( bu konumuz değil)
    Go grab the camera quick (hadi hemen kamerayı kap)
    You get it ( günlük kullanımda anladinmi anlamında soru cümlesi )
    I don't get it (anlamadım) veya ı got it ( anladım )
    I have never seen anything like this before (daha önce böyle bir şey görememiştim)
    I didn't expect that ( bunu beklemiyodum)

Birde Such a olayı var mesela

You such a good smile ( çok güzel gülümsemen var)
    This is such a beautiful (çok güzelsin öyle güzelsin'ki anlamında burada such a )

Birde günlük kullanımda Gonna kelimesi var Will ile eş anlamlı sayılır mesela

What we gonna do (ne yapacağız) what you gonna do ( ne yapacaksın) where you gonna go (nereye gideceksin)
    They don't know what's gonna happen (ne olacağını bilmiyorlar) This gonna be awesome ( bu harika olacak)

Oyunlarda filmler'de videolar'da görüp duyduklarımı yazdım bu konuda profesyonel değilim ufak tefek hatalar olabilir her gün yeni bir şey öğreniyorum temeli bir kez oturttuktan sonra kendinizi mutlaka ana dili ingilizce olan bir kişi bulup veya çok üst seviye ingilizcesi olan birisi ile sürekli pratik yapın kitaplar sizi bir yere kadar götürür amerikaya veya ana dili ingilizce olan bir ülkeye gider iseniz insanların aksanları öyle bir ilginçtir ki bildiğiniz kelimeleri dahi çıkartamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 26 Haziran 2013; 13:12:59 >

• ben en çok kullanılan ingilizce kelimeleri ezberlemek için uzun süredir kendi yaptığım programı kullanıyorum
    onu biraz toparlayıp paylaşmaya karar verdim
    incelemenizi isterim

http://ingilizceezber.com

en çok kullanılan 1000 kelime başta olmak üzere paketler halinde programlanan zaman diliminde mesela bir ayda 100 kelime gibi çalışmanızı ve süreci izlemenizi sağlıyor
    otomatik gösterme sesli telaffuz yazım kontrolü önce ingilizce sonra türkçe gösterim veya tersi gibi faydalı olacağına inandığım özellikler ekledim
    Dediğim gibi kendi çalışmam için yaptım ama her çalışmada şunuda bunuda ekleyim derken düşündüğümden iyisi oldu ve bunu paylaşmak istedim
    Umarım ilginizi çeker
    İlgi çekerse üzerinde çok daha ciddi çalışmaya devam edeceğim.

• çok guzel konu faydalı çok şey var tesekkurler
  • mükemmel konu
    worth a shot(denemeye değer)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReeTMiC -- 19 Temmuz 2013; 0:38:03 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.