Bugüne kadar türlü zorluklardan dolayı ingilizce eğitimim konusunda kendimi geliştiremedim ve artık buna son vermek üzere İngilizce öğrenimimi gerçekleştirmek üzere Dublin'de bir dil okuluna gitmeye karar verdim. Kararı verdim kendi kendime de aklımda deli sorular. Aşağıda anlatacağım/soracağım şeyleri yaşamış arkadaşlar varsa kendilerinden tavsiye, bilgi almak isterim.
1- Kendimi A2 seviyesinde görüyorum (Şu demek, where are you going? dışında bir şey bilmemek). Sizce, azimli bir şekilde yurt dışında orta-üst kaliteli dil eğitimi veren bir yer de kaç aylık bir süreçte günlük hayatı akıcı şekilde konuşabilir, teknik olmayan makaleleri %90 anlayabilir ve herhangi bir konferansta sunum yapabilecek ve en iyisi herhangi bir dizi veya filmi alt yazısız ingilizce olarak izlemeye başlayabilirim?
2- Sizce bu seviye ile direk yurt dışına çıkmak mantıklı mıdır? Yoksa belli bir süre Türkiye'de herhangi bir dil kursuna gitmek veyahut kendimi kasarak evde yapacağım reading ve listening ile ingilizceye aşina olmaya çalışmak mı mantıklıdır?
3- Önümde bazı aşağıdaki gibi bazı seçenekler var, şöyle ki; a) 25 hafta haftada 20 saat b) 25 hafta haftada 33 saat c) 33 hafta haftada 20 saat d) 33 hafta haftada 33 saat e) 40 hafta haftada 20 saat f) 40 hafta haftada 33 saat sizce benim gibi A2 seviyesinden başlayacak biri için hangisi makul seviyedir?
4- Bunun için yaklaşık 22.000€ civarında bir birikimim var ve gerekirse tüm bu paramı harcamaya hazırım. Sizce bu birikim en az 12 aylık bir eğitim için ideal midir?
5- Gideceğim dil okulu DUblin'de ve uzun süreli eğitimler (25 hafta ve üzeri) alındığında İrlanda hükümeti size haftada 20 saatlik part-time iş yapabilmek için çalışma izni verebiliyor. Ben hali hazırda Bilgisayar mühendisiyim, Java konusunda yaklaşık 8 yıllık bir deneyimim var ve çok büyük ölçekli uygulama geliştirmiş bir insanım. Sizce dil eğitimi sırasında Dublin'de yazılım mühendisi olarak iş bulabilir miyim? Daha önce böyle bir deneyimi olan kimse var mı?
Şimdiden bu sorularıma cevap veren veya yorum yapan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım,
İyi günler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme