Şimdi Ara

İngilizce için nereden nasıl başlamalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumda pek çok başlık var pek çoğunu inceledim fakat hepsi çok dağınık halde. Kimisi Camply kimisi duolingo kimisi udemy kimisi Rosetta Stone'dan bahsediyor fakat sıfırdan başlamak için gerekli olan bilgileri toplayamadım. Yani hazırcı beleşçi hemen konu açmış incelesene önce diğerlerini demeyin :)

Yaz tatilini verimli bir biçimde değerlendirmeyi düşünüyorum. Üniversite sınavını geçtik çok şükür. Mezun yolu gözüktü ama
    Biraz dinlenip kendime tatil vereyim diyorum sınavın üzerinden daha 1 hafta geçti. Bu tatili de boş boş oturarak geçirmek istemiyorum.
    Peki arkadaşlar nereden başlamalıyım ? Youtube'u özensiz ve detaysız buluyorum peki siz ne düşünüyorsunuz ? Hangi siteyi önerirsiniz veya hangi kaynakları ?

Not: Bu işin öyle 4-5 ay gibi kısa sürede halledilmeyeceğinin gayet tabi farkındayım. Ben buna sene içerisindede derslerimden arta kalan zamanda çalışmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba azminizden dolayı tebrikler. Senin durumunda olan birçok kişi tatil yapayım derdinde.

Öncelikle bir kitap edinmelisin. Uygun fiyat ve içerik açısından ENGLİSH GRAMMER TODAY i (Murat Kurt) önerebilirim. Fiyat performans ürünüdür. Başlangıç için gayet ideal ilerleyen zamanlarda başka kitaplarda düşünebilirsin. Başlangıç için gayet yeterli.

Sana tavsiyem ÖZER KİRAZ İn videolarına bir bak YouTube de kısa ve öz anlatımı güzel.10 ar dakikalık dersler şeklinde.
    Kitapla hemen hemen paralel gidiyor. Videoyu izleyip kitaptan örnekleri çöz.

Level 1 ve level 2 ingilizce kitapları edin. Satın almak zorunda da değilsin nette bir sürü kaynak var. Hatta bu forum da PDF olarak hikaye kitapları var. Onları bi incele.

Basit yabancı dizileri ingilizce seslendirme ve İngilizce altyazılı izle. Başlarda zor olacak ama zamanla alışırsın. (How I met your mathet, friends, ölmek için 13 sebep,)

KISACASI
    1.Kiyaptan takip et
    2.Youtube den ders izle
    3.Hikaye kitabı oku
    4.Yabancı dizi izle

Aklıma gelenler bunlar. İyi çalışmalar

• quote:

Orijinalden alıntı: KaraHisar_03

Merhaba azminizden dolayı tebrikler. Senin durumunda olan birçok kişi tatil yapayım derdinde.

Öncelikle bir kitap edinmelisin. Uygun fiyat ve içerik açısından ENGLİSH GRAMMER TODAY i (Murat Kurt) önerebilirim. Fiyat performans ürünüdür. Başlangıç için gayet ideal ilerleyen zamanlarda başka kitaplarda düşünebilirsin. Başlangıç için gayet yeterli.

Sana tavsiyem ÖZER KİRAZ İn videolarına bir bak YouTube de kısa ve öz anlatımı güzel.10 ar dakikalık dersler şeklinde.
    Kitapla hemen hemen paralel gidiyor. Videoyu izleyip kitaptan örnekleri çöz.

Level 1 ve level 2 ingilizce kitapları edin. Satın almak zorunda da değilsin nette bir sürü kaynak var. Hatta bu forum da PDF olarak hikaye kitapları var. Onları bi incele.

Basit yabancı dizileri ingilizce seslendirme ve İngilizce altyazılı izle. Başlarda zor olacak ama zamanla alışırsın. (How I met your mathet, friends, ölmek için 13 sebep,)

KISACASI
    1.Kiyaptan takip et
    2.Youtube den ders izle
    3.Hikaye kitabı oku
    4.Yabancı dizi izle

Aklıma gelenler bunlar. İyi çalışmalar
    Hocam teşekkür ediyorum öncelikle

Peki konuşma işi nasıl halledilir acaba ve Rosetta stone hakkında da biraz bilgi verebilir misiniz rica etsem

• Speaking kismi ya gercekten inglizce bilen birisiyle alistirma ya da yurtdisi seklinde gelistirebilirsin
    Genel olarak da basit bir kitap al a1 baslangicta cogu kitap ayni isi gorur cok dert etme duzenli bir sekilde defter tut ve hem gramer hem de kelimeleri not tut sonrasinda kitap okursun listening icin dizi izlersin ama suan baslangictasin hic kasma kendini

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holmes was here

Speaking kismi ya gercekten inglizce bilen birisiyle alistirma ya da yurtdisi seklinde gelistirebilirsin
    Genel olarak da basit bir kitap al a1 baslangicta cogu kitap ayni isi gorur cok dert etme duzenli bir sekilde defter tut ve hem gramer hem de kelimeleri not tut sonrasinda kitap okursun listening icin dizi izlersin ama suan baslangictasin hic kasma kendini
    Üstekki arkadaşın dediğini de yapacağım hocam sizinde dedikleriniz aklımda teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-705CBCE6B -- 24 Haziran 2019; 19:12:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-705CBCE6B

Hocam teşekkür ediyorum öncelikle

Peki konuşma işi nasıl halledilir acaba ve Rosetta stone hakkında da biraz bilgi verebilir misiniz rica etsem

Alıntıları Göster
    Konuşma işi başlı başına ayrı bir mesele hocam. En iyisi en azından 2-3 ay yurt dışı Seyehat ile geliştirmek.

Yada yabancı arkadaş edinmek lazım.

Konuşma işi kitapla diziyle çözülmez gibi geliyor bana.

O mümkün değilse. Sizinde bildiğiniz bir kaç uygulama var cambly, english centrsl, english Ninjas, english town. Vb bunlarda birebir yabancı hocalardan ders alıyorsunuz.

couchsurfing.com diye bir site var. Ülkemize gelen yabancı gezginler ev sahipliği yapıyorsunuz. Ücretsiz konaklıyorlar. Ben bir kaç defa denedim. Gayet iyi oluyor. Çat pat sohbet ediyordum. Ama turist in az geldiği bir şehirdeyim. Pek misafir alamadım.

Ben önümüz yaz yurt dışı Seyehat ile bu işi çözmeyi düşünüyorum açıkçası. 2 aylık bir Seyehat düşünüyorum inş bi sorun çıkmazsa

Sen şimdilik ilk iş olarak kitabı ve videoları bitir. Arada da basit hikayeler oku. Bi temel oluşsun.(2-3 ayda ancak bitirirsin) her gün mutlaka zaman ayır. Günde 3 saat İngilizce'ye meşgül olsan süper olur. En az 1 saat

Sonra dizi film vb anlama ve konuşmaya yönelirsin

• istikrarlı bir çalışmayla altı yapını oluşturabilirsin bence :) you tubeden izleyebileceğin hocalar var onları izle ve sürekli tekrar yapmanı öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.