Şimdi Ara

İngilizce için tavsiyeye ihtiyacım var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
27
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 0'dan alıyor biliyorum ama videolar kısa özet gibi olduğu için cümle kurma kısmında yetersiz kalıyor özellikle yer edatları gibi birkaç konuda temelim olmasına rağmen zorlandım.

2013 yılındaki videolarını bulamadım ama arkadaş bulabilirse o dönemki videoları onun için biraz daha öğretici olur.

Özkan Çelen'i özellikle ben yeni kelimeleri öğrenmek ve telaffuzu geliştirmek için kullanıyorum.

Özer Kiraz tavsiyesi için teşekkür ederim, bir ara onunda videolarına bakarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shamelezz kullanıcısına yanıt
    Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up
  • Rez

• quote:

Orijinalden alıntı: Shamelezz

Hocam, yarın öğlen uzun uzun yazsam sorularınızı cevaplasam olur mu? ABD de yaşadım bir süre, bu yollardan kısmen ben de geçtim elimden ne geliyorsa yardımcı olabilirim. Hatırlatma niyetine de bu yorumu bırakayım.
    Herkese selamlar. Biraz geciktiğim için kusura bakmayın.

Öncelikle İngilizce bildiğimiz üzere bir dildir. Yani bir dil öğrenmek, limiti türevi integrali öğrenmekle eş değer değildir çünkü kültürel bir miras ve eşsiz bir zenginliktir. Bu yüzden 'İngilizce biliyorum'cümlesini kullanamayacağım. Bir süre Amerika Birleşik Devletleri'nde bir amerikan aile ile kalmış ve okuluna gitmiş birisi olarak bir kaç önerim olacak sadece.

Madem süremiz kısıtlı, direkt hedefe gitmeliyiz. Yani amacımız hazırlık sınavını atlamak, şakır şakır İngilizce konuşmak değil.

Öncelikle okulunuzun hazırlık atlama sınavına göre söyleyeceklerimin önem sırası değişebilir fakat ortalama üzerinden gidelim. 4 parttan oluşacak bir sınava gireceksiniz : Speaking,Listening,Reading ve Writing.

Kısa süre adına en zor olandan en kolay olana doğru gitmek istiyorum. Öncelikle speaking'i ele alalım.

1-Speaking ve Writing için Ortak Tavsiyeler : Burada ilk olarak sizlere kendinizi tanıtmanızı isteyen bir soru soracaklar. (Could you describe yourself? Tell us about yourself. gibi çeşitleri olabilir.)
    !!SADECE SPEAKİNG!! Bu kısımda ezbere dahi gitseniz olur. Adınızı söyledikten sonra yaşınızı ve mezun olduğunuz okulu söylersiniz. Yaşadığınız ili de. 4.sınıftan beri öğrendiğimiz cümleleri tekrar etmeye gerek yok diye düşünüyorum. İkinci kısımda ise başka bir soru sorulup cevaplamanız istenecektir.İşte burada,yapmanız gereken geçmiş senelerde çeşitli üniversitelerin yayınladıkları örnek soruları araştırmak ve bunlar üzerinden önce yazarak,sonra ise konuşarak cevaplar oluşturmaya başlamak. Mesela sorumuz şu olsun :Yaz tatilinde ne yaptın? Bu tarz sorularda gerçekleri söylemek zorunda değilsiniz. Kelime bilginiz ne yöndeyse o fiiller üzerine cümle kurabilirsiniz. Yani bildiğiniz kelimeler deniz kum güneş üzerine ama siz van'da yaşıyorsunuz diyelim. Ee sorun nedir hayalinizde İzmir'e bir yolculuk yapmış olun,hatta oradan da Bodrum'a ortamlara. :)
    Speaking ve writing için ortak tavsiyeler neden dediğime gelelim şimdi. Bu iki bölümde de pratik yapmanız gereken kısım cümle kurmak. O yüzden alıyorsunuz elinize kağıt. Yazıyorsunuz soruları ve cevapları. Sözlük yardımı da alabilirsiniz. Bilmediğiniz ve yardım aldığınız kelimeleri de kenara ayrıca not alın. Bunları akşam 2 şer kez yazın(Önce Türkçesini yazıp ingilizcesini karşısına kendiniz,sonra da tersi şeklinde.) Sonra o cümleleri okurken kendinizi ses kaydına alın. Daha sonra dışarıdayken yürürken koşarken onları dinleyin. Kulağınızı tırmalarsa telaffuzuna internetten bakın,dinleyin. Faydalı olacaktır. Bu kısmın ana anahtarı,ne kadar çok kelime ve hayal gücü, o kadar çok avantaj.
    Şimdi somutlaştıralım. Cümle kurarken bağlaç ve edat kullanmak çok önemlidir. Tam anlamıyla bağdaç olmasa da bazı kalıplar da işinizi kolaylaştıracaktır. Örneğin ; In my opinion, I think, I guess, The way I think kalıplarının hepsi aynı anlama gelir ama sonuncusunu yazılı sınavda kullanmak daha bi havalı görünebilir. Ve de kelime sayınızı otomatikman artırır. :)
    İnternet üzerinden çalışırken ise writing konuları yazıp oradan birini seçip onun üzerine yazmaya başlayabilirsiniz. Konuşmayı da öyle.

Akşam reading ve listening için de bir şeyler karalamak istiyorum. Şimdilik müsaadenizle, dilerim yardımcı olabiliyorumdur. Sadece kısa süre olduğu için genel mantığı vermeye çalıştım yoksa o kitabı alın bitirin edin, bunlar sanki işin matematik kısmı gibi. :)

• Shamelezz kullanıcısına yanıt
    Hocam hazırlık sınavını geçmek için değil de kendimizi geliştirmek için neler yapabiliriz onu söylerseniz sevinirim

• Rez

• Garavel01 G kullanıcısına yanıt
    O konuda yapılacak şeyler klasik aslında. Yani daha özel bir taktik bilmiyorum çünkü benim giderken İngilizcem iyi değildi. Mecbur kaldıkça ögrendim, ortamlara girdikçe daha fazla mecbur kaldım. Sanırım en iyi yolu dizi film+ imkan olduğu ölçüde Erasmus vs yaparak yurt dışına çıkmak. İmkan diyorum, para demiyorum. :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.