Şimdi Ara

İngilizce ilerlemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İngilizce hazırlık sınıfı öğrencisiyim . Hazırlık sımıfına başladığımda I ' a am geldiğini okulda öğrendim okadar kötüydü ingilizcem çünkü lisede ingilizce derslerinde matematik,fizik felan çalışırdım . Okula başladığımdan beri grammar yapılarını öğrendim ve ortalama bir kelime bilgisine ulaştırdım kendimi ve az çok konuşabiliyorum ama hep yazdığım writinglerde kurduğum cümlelerin yapıları , kelimeler felan birbirine benzer oluyo ve speakinglerde bir konu hakkında akıcı bir şekilde sadece 30 saniye felan konuşabiliyorum . Bundan sonrası için ingilize speaking-listening'i geliştirmek için ney önerirsiniz ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castielqq -- 13 Mart 2020; 7:35:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Writing ve speaking becerileri productive skills denilen üretken dil becerileridir.
    Eğer siz yeteri kadar okuma ve dinleme yapmaz iseniz üretken dil becerilerinde de başarılı olamazsınız.
    Boş bir havuzda yüzmeye benzer bu.Önce o havuz dolmalı.Bolca okuma ve dinleme gerekli.Cümle kalıpları yavaş tavaş aklınıza yerleşmeli.

Önerim;
    1.Türkçe gramer eksiğin var mı tespit et.Çünkü Türkçe gramer bilmeden İngilizce gramerin tamamını anlayamazsın.
    2.Türkçe gramerden sonra İngilizce gramer çalış.İleri düzeye kadar bitir.
    3.Artık bolca okuma,dinleme ve konuşma,yazma alıştırmaları yap.

Zaten üni kitaplarında speaking,listening geliştirmek için egzersizler ve ses cd'leri oluyor.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşskkür ederim hocam .
    Üniversitenin verdiği eğitimi yetersiz buluyorum . Zaten üniversite müfredatı B1+'a kadar vericcek bize . Ben grammar olarak olaya güzel bir hakimiyetim var . Ancak listening -speaking-writing üçlüsünde sorunlar yaşıyorum . Bu 3liyi geliştirmsk için nasıl çalışıp hangi kaynaklardan faydalanmalıyım . Öneriniz varmıdır ?

• Günlük olarak ingilizceyi hayatiniza katın bir radio sabahları dinlenirken bir dizi müzik anlamaya çalışın sürekli etkisi altında kalarak listening gelistirebilirsiniz
    Speaking için de bol bol dinleme yapmak önemli daha sonrasında ise pratiğe dökerek hakim olan veya native birisi ile düzenli konuşun yeni kelimeler vs kullanın devamli yapmanız gerek sadece cevap pratik aslında
    Writing için ise college düzeyi academic olarak ise farklı ama galiba genel günlük mesajlaşma olarak istiyorsunuz kelime kalıp grammar gibi yeni şeyleri kullanmaya çalışın kelime bilgisi önemli bu konuda ve bolca okumak ya da birisi ile düzenli mesajlaşmak bilmediğiniz bir kelimeyi öğrenene kadar kullanıp beyninize yerleştirmek önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castielqq C kullanıcısına yanıt
    Şuan hangi seviyedesiniz?
    İngilizce'yi sınavlar için meslek için mi öğrenmek istiyorsunuz?
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Amacım meslek için . İngilizce seviyem B1 civarı

• quote:

Orijinalden alıntı: Castielqq

Amacım meslek için . İngilizce seviyem B1 civarı
    ingilizce öğrenirken yapılan en büyük hata bu özellikle meslek, mecburiyet gibi şeyler için öğrenmeye çalışırsan isteksiz ve hevessiz olursun.
    Birde senin dil konusunda ezilmen ve utanman gerek. nedir ezilmek ve utanmak?
    Böyle yabancıların olduğu bi ortama girip kös kös oturup konuşamamak ve ayar olmak.
    Kendine şunu kabul ettirmen lazım ;
    Bu dili tüm dünya konuşuyor artık bundan kaçış yok.Nereye gidersen git karşına çıkacak.
    Birgün yolda yürüceksin insanlar gelip şuraya nasıl giderim diye soracaklar ve cevap veremiyeceksin halbuki belki binanın arkasında ve yeri biliyorsun.sinir olmaz mısın?
    Bir diğer örnek bir kız gördün aşık oldun dibin düştü bi baktın ingilizce konuşuyor ne yapıcaksın eve gidip kendine küfür mü ediceksin neden öğrenmedim diye.
    Artık ingilizceyi yaşam tarzı ve 2. anadil olarak düşün kardeşim.
    Burada görüyorum herkez mecburiyete almış o yüzden öğrenemiyor.Bi dili yaşamak lazım.
    Sabah kalktığında BBC CNN açıp izlemesi, okuması, dinlemesi kötü mü olurdu.Yada Film izlesen alt yazı koymadan?
    son tavsiyem : Çevrene yabancıları dahil et kendini kapatma dışarıya.Bak ben hiçbişey yapamıyordum turistik bölgelere gidip merhaba diyip nereli olduklarını soruyordum kimse terslemiyordu eğer ingilizce okuyorum dersen.Anlıyordu sadece fazla ingilizcesi olmayan ve satıcılardan korkanlar üzgnüm diyip kaçıyordu. yabancı bulamıyorum demekte bir yalandır internette bi sürü ortam var sen çabala kardeşim olur herşey ama önce "SEV" sevmeden olmaz.

bol şanslar

• VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam . Bir yol haritadı oluşturdum forumdaki tavsiyelerden ve kendi edindiğim tecrübelerden . Bakalım ufak ufak başlıyacağım.

Hadi hayirlisi sana "özkan çelen" hocayi tavsiye ederim google a yaz sitesi var

Özkan çelenin tüm videolarını izleyip not etmiştim hocam . Ama tekrar şart tabi bazı kısımları unuttum.

Pod cast olayina girip surekli dinleyip dinlemen gelisince youtube da "engvid adam" "emma" kanallarini takip et cok guzel anlatiyorlar.

Turkce mukemmel bi kaynak var :
    "my english classes online / myEco"
    bütün seviyeler var ve türkçe ama çok detayli güzel anlatiyor.

link :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 21 Mart 2020; 11:51:44 >

• Eksikliklerini belirlemeye bak. Kelime, gramer veya okuma gibi.
    Teşekkür ederim hocam 👍

• newreader N kullanıcısına yanıt
    Dikkate alacağım 👍

Elinde çalışma kaynakları var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Writing ve speaking becerileri productive skills denilen üretken dil becerileridir.
    Eğer siz yeteri kadar okuma ve dinleme yapmaz iseniz üretken dil becerilerinde de başarılı olamazsınız.
    Boş bir havuzda yüzmeye benzer bu.Önce o havuz dolmalı.Bolca okuma ve dinleme gerekli.Cümle kalıpları yavaş tavaş aklınıza yerleşmeli.

Önerim;
    1.Türkçe gramer eksiğin var mı tespit et.Çünkü Türkçe gramer bilmeden İngilizce gramerin tamamını anlayamazsın.
    2.Türkçe gramerden sonra İngilizce gramer çalış.İleri düzeye kadar bitir.
    3.Artık bolca okuma,dinleme ve konuşma,yazma alıştırmaları yap.

Zaten üni kitaplarında speaking,listening geliştirmek için egzersizler ve ses cd'leri oluyor.
    hocam toefl essay örnekleri ile alaklı bıldıgınız bı sıte veya sadece toefl readıng ıcın bır kaynak bılıyor musunuz

edit:internetten bulunabilir bir şey aramaktyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuyuh -- 12 Nisan 2020; 20:34:45 >

• Tuyuh kullanıcısına yanıt
    Testden magoosh bestmytest ve daha birçok site var genel olarak TOEFL Prep için çok az araştırıp kolaylıkla bulacağınız şeyler zaten hepsi kaliteli yerler kullanmasını bilirseniz

• Hangi okul?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.