Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. El işe yazmak yerine word dosyasına yazıp, yanlarına bu şekilde cümleler yazmayı planlıyorum. |
İngilizce Kelime Öğrenirken Unutmak (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B510 kelime kotası koyunca reading sıklığı azalmaz mi günde 1 reading kafi gibi bir şey oluyor o zaman ya da bir tedx.videosu izlendi oradan 20 kelime not edildi falan gün sonunda yine 50 kelime oluyor
okuma sıklığı azalmaz niye azalsın? bir deftere bilinmeyen kelimeler yazılmaya devam edilecek, her gün ise o kelimelerden 10 tanesi öğrenilecek şekilde başka bir deftere yazılacak. okunan metne ya da kişinin kelime bilgisine göre bilinmeyen kelimelere not edilecek kelime sayısı değişecektir. günde 10 kelime öğrenimini yaptıktan sonra istediğin kadar okuyabilirsin. ne kadar çok okursan bilmediğin kelimelerle karşılaşma ihtimalin artar, o zamanda ilk önce deftere yazarsın o kelimeyi, sonra anlamına bakar okuduğun cümleyi anlayıp ne okuyorsan ona devam edersin. ben günde en az 100 sayfa okuyorum ama chapter 130'da filan bitiyorsa oraya kadar gelir bırakırım. sende böyle yaptın diyelim, 100 sayfa okudun 50 tane bilmediğin kelimeyi not ettin, 10 tanesini yukarıdaki mesajımdaki gibi keyword şeklinde yazdın. kalan 40 kelime diğer günlere devretti. bazen okursun hep bildiğin kelimeler çıkar, o gün boş duracağına depolamış olduğun kelimeleri kullanır devam edersin. son olaark eğer çok okuma yaparsan öğrenmeyi bekleyecek kelimelerin gittikçe artacaktır, 10'ar 10'ar devam edersem bir türlü bitmez deyip 15 - 20 diye devam etmeye çalışırsan verim alamazsın. dediğim gibi önerilen limit 10 ama herkes denemekte serbest.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Pankreasına TalibimDeğerli yorumunuz için teşekkür ederim. El işe yazmak yerine word dosyasına yazıp, yanlarına bu şekilde cümleler yazmayı planlıyorum.
Alıntıları Gösterçok yanlış yaparsın, Yersiz Yurtsuz isimli üyeye cevap yazınca aklıma gelmişti ilk mesajı düzenleyecektim kesinlikle elinizle yazın diye. word kullanımı kolaya kaçmak olur ama sen bilirsin, ben tavsiye etmem.
kelime öğrenimini yaparken kesinlikle elinizle deftere yazın, böylece hem görerek hemde yazarak ( burası isteğe bağlı ama önemlidir hemde telaffuz ederek ) öğrenirsiniz, aklınızda kalmasıda daha kolay olur. bilgisayar, telefon, laptop, tablet vs kullanarak verim alamazsınız.
-
şunu diyorsun 100 bilmedigin kelime bile çıksa 10 tanesini günlük yaz ezberle geriye kalan 90 tane köşede dursun ertesi güne devretsin böyle devir daim şeklinde bir yerden sonra motivasyonum kırılıyor hocam. Dağ oluşmuş gibi oluyor o sıkıntı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5şunu diyorsun 100 bilmedigin kelime bile çıksa 10 tanesini günlük yaz ezberle geriye kalan 90 tane köşede dursun ertesi güne devretsin böyle devir daim şeklinde bir yerden sonra motivasyonum kırılıyor hocam. Dağ oluşmuş gibi oluyor o sıkıntı
bi yerden başlamak lazım onun için. mesela ingilizceyi yeni öğrenen biri gidip spencer'ın the faerie queen eserini, milton'un paradise lost eserini 10 kere bile okusa zorlanır. james joyce yine öyledir. austin, wolf vs uzar gider. dickens'ta öyledir, mesela a christmas carol eseri fazla zorlamaz, yeni başlayanlar okuyabilir hem kısadır hemde güzeldir, noel ruhunu ve sınıf farkını ele alır. oliver twist ya da david copperfield yine zorlar. başlangıç için en iyisi kısa hikayelerdir. edgar ellen poe en güzel örneği. illede roman okunacaksa harry potter okunabilir.
ayrıca bu dediğim şekilde 10 10 gidersen ayda 280 kelime ediyor, hadi 80'i çıkar 200 kelime bile öğrensen gayet yeterli olacaktır. zaten belli bir yerden sonra hep aynı kelimeler kullanılır, edebi eser harici ekstrem kelimeler görmezsin. yukarıdaki eserleri zorlanan birisi research paper okusa zorlanmaz çünkü bilimin dili sadedir. dediğim gibi yinede sen bilirsin.
-
Dil yeterlilik seviyeniz nedir acaba? Ya da eğitim düzeyi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanakgl -- 22 Ağustos 2020; 14:2:57 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X