Merhaba arkadaşlar ben ingilizce yazılar,paragraflar okuduğum zaman bilmediğim kelimeyi çevirip anlamına bakıyorum. Sonra cümleyi anlamlı şekilde çeviriyorum. Ancak başka bir paragrafa başladığımda balık hafızalı gibi o kelimeyi hemencecik unuttuğum dahi oluyor. Bir yere not ediyorum, ezberlemeye çalışıyorum ancak yok. Sanki bu zamana kadar bildiğim kelimeler dışında yeni kelimeler öğrenemeyecekmişim gibi hissediyorum. Ezberleyemediğim bazı örnek kelimeler : essential,instant,commitment,receptive,dedicate,resembles,Approach,Revolt,proved,provide,Stout İngilizce biliyorum diyen kişiler akıllarında nasıl kodluyor böyle kelimeleri? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 20 Ağustos 2020; 13:2:50 > |
İngilizce Kelime Öğrenirken Unutmak
-
-
ben yabancı dile hep yatkındım
kısa sürede öğrendim ve kelime haznem çok geniş.
kimse türk olduğuma inanmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aktif olarak cumlelerinde kullanmazsan rzberleyemezsin tabi. Yabanci DC gruplarina gir ya da bir oyunda yabanci bir guild'e gir, pratik yapmis olursun gunde 3-4 saat aksamlari.
Cümlelerle karşına çıkmazsa öğrenemezsin. İngilizce şeyler tüketmen lazım
özellikle başkasıyla konuşurken o kelimeleri kullanırsan unutmazsın birader.
okuyup çevirip anlamak kalıcı olmuyor.
-
Sadece kelimeyi ezberlersen zor olur. O kelimenin kullanıldığı yerler ve nasıl kullanıldığı önemli. Mesela bildigin kelimeler aklına nasıl geliyor? Onları önceden kullandığın için çağrışıyorlar. Cümlede kullan.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Wow müthiş,sen insanlığın geldiği son nokta olmalısın!
Haftalık ego mamanı verdim. Şimdi konuları kirletme bir süre.
Konu sahibi hocam, size gelince, benim önerim, bir kelimeyi öğrenirken, doğru okunuşu ile öğrenmeyi alışkanlık haline getirin çünkü ne kadar duyuyu işin içine katarsanız o kadar akılda kalıcı olur. Ayrıca konuşmanız da düzelmiş olur.
Periyodik tekrarlar da önemli. Öğrendiğiniz kelimeleri not edin, bir gün sonra bunları bir cümlede kullanın. Aynısını bir hafta sonra da yapın. Daha sonra, bir ay gibi daha uzun periyotlarda da yapabilirsiniz.
En mühim noktalardan biri: Asla Türkçe altyazı kullanmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strategen -- 20 Ağustos 2020; 18:14:57 >
Essentiali turkceden esansiyel yani gerekli kelimesiyle bagastirarak unutmayabilirsin
Hangi dilleri biliyorsunuz hocam?
Hocam bir de bir şeye zorunda kalmak onu kalıcı öğrenmeyi güçleştiriyor. İngilizceyi seven kişinin öğrenmesi ve haznesini genişletmesi, zorunda olduğu için İngilizce öğrenenden fersah fersah ileride olacaktır maalesef.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4233D93C7
Hangi dilleri biliyorsunuz hocam?İngilizce , Almanca , Fransızca , Türkçe
(Fransızca hâla gelişme aşamasına ama onda da iyi yol alıyorum )
-
Hocam ben de şu an ingilizce öğreniyorum ve bu sorundan ben de muzdaribim.Çözüm yolu olarak şöyle bir şey yaptim;
Günde en fazla 10 kelime not alıyorum ve bu kelimeleri ingilizce-turkce sözlükten değil,ingilizce-ingilizce sözlükten aratıyorum.Bu kelimelerle ilgili örnek cümleleri de ingilizce tanimin yanına ekleyip bu kelimeleri hergün tekrar ediyorum.Bu şekilde eskiye nazaran daha kalıcı oluyor kelimeler.Denemeye değer bence
quote:
Orijinalden alıntı: zabador
Hocam ben de şu an ingilizce öğreniyorum ve bu sorundan ben de muzdaribim.Çözüm yolu olarak şöyle bir şey yaptim;
Günde en fazla 10 kelime not alıyorum ve bu kelimeleri ingilizce-turkce sözlükten değil,ingilizce-ingilizce sözlükten aratıyorum.Bu kelimelerle ilgili örnek cümleleri de ingilizce tanimin yanına ekleyip bu kelimeleri hergün tekrar ediyorum.Bu şekilde eskiye nazaran daha kalıcı oluyor kelimeler.Denemeye değer bencehocam iyi hoş yapıyorsun da okudum 3 sağlam metin 50 kelime cıktı diyelim bilmediğim o 50 kelimeyi 5.günde öğrensem diğer günlerde okudugum daha ağır metinden 25 daha cıkmış oluyor Böyl e böyle gidiyor ve dayanılmaz bir şey ortaya çıkıyor h3nuz çözüm bulamadim
tekrar edeceksiniz. şu sıra ile:
- 1 gün ara verip ilk tekrar
- sonra 3 gün ara verip ikinci tekrar
- sonra 7 gün ara verip üçüncü tekrar
- 30 gün ara verip dördüncü tekrar
- 90 gün ara verip beşinci tekrar
sonra da her bir senede bir tekrar
bu yazdığım çok bilinen bir şey. sadece İngilizce değil. mesleki bilgi öğrenirken bile geçerli.
ben de sizin gibiydim 5 sene önce, İngilizcem sıfır idi ve ezberleyemiyordum. sonra not tutup tekrar etmeye başladım ve İngilizcem çağ atladı resmen. ben ki okulda İngilizceden hazırlıkta kalıp okulu bırakmış biriyim. ben ki 29 yaşına kadar İngilizce öğrenememiş biriyim. sonra bu not tutup tekrar etme sisitemi ile resmen çılgın gibi geliştirdim İngilizcemi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben bu sene hazırlık sınıfındaydım ve hocamız bizim gün içinde 20 30 kelime öğrenmeye çalıştığımızı görünce bize günde 8-10kelime sınırı koydu.Ve dediğine göre bir insan günde en fazla 8-10 kelime öğrenebilirmiş.Tabi biz de onu dinledik.Durumum eskiye nazaran daha iyi,50 kelimeyle gün boyu ugrasacagima,10 kelimeyle uğraşıyorum hem daha az yıpranmış oluyorum hem daha etkili öğreniyorum.
O 50 arasından 10 adet seçmek zorundasınız maalesef.Zaten o eş geçtiğin kelimeler yine bir şekilde karşına çıkacaktır.
Sebebini yazmışlar. Sen öğrenmiyorsun çünkü, ezberliyorsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zabador
Hocam ben bu sene hazırlık sınıfındaydım ve hocamız bizim gün içinde 20 30 kelime öğrenmeye çalıştığımızı görünce bize günde 8-10kelime sınırı koydu.Ve dediğine göre bir insan günde en fazla 8-10 kelime öğrenebilirmiş.Tabi biz de onu dinledik.Durumum eskiye nazaran daha iyi,50 kelimeyle gün boyu ugrasacagima,10 kelimeyle uğraşıyorum hem daha az yıpranmış oluyorum hem daha etkili öğreniyorum.
O 50 arasından 10 adet seçmek zorundasınız maalesef.Zaten o eş geçtiğin kelimeler yine bir şekilde karşına çıkacaktır.Dediğiniz gibi yapacağım. Yazılar okurken yaklaşık 135 adet bilmediğim kelimeyi not ettim kenara. Her gün en fazla 10 tanesiyle ilgili cümleler kurup pekiştirmeye çalışacağım. Bakalım yaklaşık 2 hafta sonra bu kelimeleri bir cümlede görünce hatırlayacak mıyım?
-
commitment kelimesini ele alalım. sen bunu deftere yazdın. yanına birkaç '' keyword '' eklemelisin. bildiğin ya da bu kelimeye aklına getirecek kelimer olması öğrenmeni etkiler. mesele şöyle;
commitment: dedication , loyalty, faithful gibi çok fazla yazma 3-5 arası keyword yeterlidir. sonra istersen bir cümlede kullan. Ali's doggedly eager commitment to the firm is admirable.
günde 10 kelimeden sonrası hafızayı zorluyor. bu bilimsel araştırmalar sonrası bulunan bir sayı. sen gidip deftere 100 tane kelimeyi sözlüğe bakıp tek tek 1 tane bile kelime öğrenemezsin. istersen defterin bir kısmını bilmediğin kelimeleri not etmeye ayır, sonra diğer kısmına her gün 10 kelimeyi yukarıdaki gibi yaz. yazarken şöyle yap, pazartesi yukarıdaki gibi 10 kısmı yazdın, yazmayı bitirince baştan sona 10 defa tekrar et. salı günü yeni kelimeleri yazmadan p.tesi yazdığın 10 kelimeyi yine 10 kere tekrar et. sonra salı günkü kelimeleri yaz, en sonunda ise hem p.tesi hemde salı günkü kelimeleri tekrar et. böyle ekleyerek her haftayı bitir. sonra 2. haftaya geldinya, 2. haftanın 2 gününde ( salı - cuma ya da çarşamba cumartesi iyidir ) 1. haftanın kelimelerinide tekrar et. sonra ay sonuna gelince o ay öğrendiğin bütün ayki kelimeleri tekrar et. 3-5 defa tekrar ederek öğrenemezsin, kelime için tekrar lazım. bu yazdığım şekilde yaparsan öğrenme garantisi var, alanında uzman dilbilimci kişilerin tavsiye ettiği yöntemlerdir biridir bu yazdığım.
ekleme: burası önemli
kelime öğrenimini yaparken kesinlikle elinizle deftere yazın, böylece hem görerek hemde yazarak ( burası isteğe bağlı ama önemlidir hemde telaffuz ederek ) öğrenirsiniz, aklınızda kalmasıda daha kolay olur. bilgisayar, telefon, laptop, tablet vs kullanarak verim alamazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy Templar -- 21 Ağustos 2020; 16:34:59 >
-
10 kelime kotası koyunca reading sıklığı azalmaz mi günde 1 reading kafi gibi bir şey oluyor o zaman ya da bir tedx.videosu izlendi oradan 20 kelime not edildi falan gün sonunda yine 50 kelime oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Wow müthiş,sen insanlığın geldiği son nokta olmalısın!
Haftalık ego mamanı verdim. Şimdi konuları kirletme bir süre. |
Benzer içerikler
- günde 2 saat yürümek
- balık yedikten kaç saat sonra yoğurt yenir
- dockers boykot mu
- depreks kullananlar yorumlar
- bir ortamda nasıl ciddi olunur
- elektrikli bebek arabası
- kasım indirimleri ne zaman
- yeşil nasim
- para sayma makinesi bim
- exxen filmleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X