Bildirim
İNGİLİZCE KİTAP ALACAKLARA TAVSİYELER- ANA KONU (8. sayfa)
Energia NMN 50mg 30 Capsules TR version : Amazon.com.tr: Sağlık ve Bakım
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CK8MHMJ6
5 ay önce paylaşıldı
Black+Decker BHFEV182C-QW 18V Kablosuz Dikey Süpürge : Amazon.com.tr: Ev ve Yaşam
https://www.amazon.com.tr/dp/B07T8B7QV1
2 yıl önce paylaşıldı
PORÇÖZ Lavabo Açıcı Granül 12 x 200 Gr : Amazon.com.tr: Bebek
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DGQXCTD2?ref=cm_sw_r_cso_wa_apan_dp_SCZV3RZ75XZPDP89Y20H&ref_=cm_sw_r_cso_wa_apan_dp_SCZV3RZ75XZPDP89Y20H&social_share=cm_sw_r_cso_wa_apan_dp_SCZV3RZ75XZPDP89Y20H&starsLeft=1&skipTwisterOG=1&newOGT=1
12 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Yeni sayfanın gözükmesi için mesaj. -
Hocam şu kitap seti Türkiye'ye gelirken ne kadar vergi çıkar?
https://www.amazon.com/Cambridge-World-History-Set-Pieces/dp/1107107725
Veya gelir mi?
Daha önce tek tek kitap aldım.Kapsamlı eserler geliyor mu?
Bir de eserin sert kapaklı olanı 1350 dolar.Normal kapak 300 dolar.Bu kadar fiyat farkı sadece kapaktan nasıl kaynaklanıyor anlamadım? -
quote:
Orijinalden alıntı: rat.planet
Hocam şu kitap seti Türkiye'ye gelirken ne kadar vergi çıkar?
https://www.amazon.com/Cambridge-World-History-Set-Pieces/dp/1107107725
Veya gelir mi?
Daha önce tek tek kitap aldım.Kapsamlı eserler geliyor mu?
Bir de eserin sert kapaklı olanı 1350 dolar.Normal kapak 300 dolar.Bu kadar fiyat farkı sadece kapaktan nasıl kaynaklanıyor anlamadım?
Hocam şimdi denedim, amazon.com bunu Türkiye'ye göndermiyor. Ama amazon.de gönderiyor.
.com = 1.350 dolar = 5,388 TL
.de = 987 euro = 4,830 TL
.de'de ayrıca bir kargo parası ya da vergi gözükmüyor.
Yani bu kitap büyük ihtimalle .de'den sipariş verdiğinizde 4,830 TL'ye gelecektir. Tabii siz gene de bir bakın derim kendiniz.
Karton kapaklı olup olmayınca çok fiyat değişiyor. Mesela İş Bankası eskiden 5-6 lira fark koyardı Hasan Ali Serisinde iki versiyon arasında şimdi karton kapaklının iki katı fiyat koyuyor ciltliye. Ama öyle bile olsa üç dört kat fiyat farkı ben de görmemiştim, yalan yok.
-
Sanırım 300 dolar olan ciltsiz versiyonu almak daha mantıklı.Dolar kuru da yüksek.Düşmesini bekleyeyim biraz. -
Dolar düşer mi bilemiyorum ama ciltsiz versiyonu pre-order. Bir de sormamın sakıncası yoksa neden bu eser. Bu tip eserler geneldeki yüzeysel olur. Ha gerçi 7 cilt olması biraz farklı olduğunu hissettiriyor ama bir kıyaslama yapmanız için Türkler Ansiklopedisinin tek başına 20 küsur cilt olduğunu hatırlatmak isterim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Dünya Tarihi alanındaki kitaplarda yapılan analizler bazen çok abartılı veya çok yavan duruyor.
Cambridge Yayınları'ndan çıkan neredeyse tüm eserlerde saçma sapan analiz yapan bir yorum göremezsiniz.Çok dikkat ediyorlar buna.
Bir de bu eserde her bölüm farklı kişilerce ve farklı üniversiteler tarafından hazırlanmış.
Bir de eserde dünya tarihini kronolojik öğretmekten ziyade kronolojik olarak analiz yapılıyor.Bu nedenle ansiklopedilerden farklı.
Bahsettiğiniz tarzda eserler de var ama onlar Cambridge Archive Editions kategorisine giren aşırı pahalı eserler.
Veya Cambridge Concise Histories tarzında ülke ülke anlatan kitaplar var.Ama çok detaylı değil.Fakat içerik çok iyi.Bazı kitapları Türkçe'ye de çevrilmişti;
http://www.bupress.org/tanim.asp?sid=L4KMHG9Q629KCD8PFJM5
http://www.bupress.org/tanim.asp?sid=IFIQM5HGAK4KZFK59L6H
Sanırım 5 tane çevirdiler.
Ciltsiz versiyonu henüz alamadım.Uzun süre bekleyeceğim sanırım.
-
quote:
Dünya Tarihi alanındaki kitaplarda yapılan analizler bazen çok abartılı veya çok yavan duruyor.
Cambridge Yayınları'ndan çıkan neredeyse tüm eserlerde saçma sapan analiz yapan bir yorum göremezsiniz.Çok dikkat ediyorlar buna.
Bir de bu eserde her bölüm farklı kişilerce ve farklı üniversiteler tarafından hazırlanmış.
Bir de eserde dünya tarihini kronolojik öğretmekten ziyade kronolojik olarak analiz yapılıyor.Bu nedenle ansiklopedilerden farklı.
Bahsettiğiniz tarzda eserler de var ama onlar Cambridge Archive Editions kategorisine giren aşırı pahalı eserler.
Veya Cambridge Concise Histories tarzında ülke ülke anlatan kitaplar var.Ama çok detaylı değil.Fakat içerik çok iyi.Bazı kitapları Türkçe'ye de çevrilmişti;
http://www.bupress.org/tanim.asp?sid=L4KMHG9Q629KCD8PFJM5
http://www.bupress.org/tanim.asp?sid=IFIQM5HGAK4KZFK59L6H
Sanırım 5 tane çevirdiler.
Ciltsiz versiyonu henüz alamadım.Uzun süre bekleyeceğim sanırım.
Hocam bende Cambridge Savaş Tarihinin çevirisi var ve maalesef size katılamayacağım çünkü adamlar kafalarını aşamıyorlar. Biz nasıl Tece'yi aşamıyorsak onlar da belli zihin kodlarını aşamıyorlar. Şu sebepten söylüyorum;
Kitabı okumaya başlamıştım. Batılı birinden bahsediyor. Kimdi hatırlamıyorum. İskender olabilir. Güzel anlatıyor falan, iyi. Okudum geçtim.
Sonra Daryuş'a geldi. İfade aynen şu; "Genişleme Takıntılı Daryuş". Vay anasını dedim. 19. yüzyıl kafası hala devam ediyor adamların en prestijli kurumlarında. O cümleyi okur okumaz kitabı rafa kaldırdım bir de Trakya ağzıyla "a be sokayım yapacağınız işe" dedim giden 35-40 liramın siniriyle.
Yani ne bileyim Napolyon Moskova'ya gidince genişleme takıntılı olmuyor, İngiltere Afrika'nın yarısını sömürgeleştirince genişleme takıntılı olmuyor ama Milattan önce bilmem kaçta yaşamış Daryuş Yunanistan'a geldi diye genişleme takıntılı oluyor. Ettiğim küfürleri buraya yazmıyorum, ban yerim.
Keyf-i Azizimce Kitap Tavsiye ettiğim konuda bir kitap var; Hasan Aksakal'ın "Türk Muhafazakarlığı". Onu bir alın hocam Allah aşkına. Önsözünü okuyun kafi, derdimi anlayacaksınız. Yani Batılı bir Türk'ten ya ayrılıkçılara destek vermesini ya da hükümetin holiganı olmasını bekliyor ve ilki olana kendisinin istediklerini söylediği sürece kulak verirken ikisi de olmayan adam isterse allame-i cihan olsun takmıyor, yok sayıyor, görmüyor.
Bu konuda çok yazarım ama kısaca şunu demek istiyorum; Avrupalının gözünde Klasik bir Doğulu tipi var ve bunun yüzyıllardan beri tek temsilcisi biziz. O yüzden Daryuş'ta da bir Türk görüyor, atıyorum Saddam'da da. Bir fanatik görüyor. Bir fikri bir zihni olabileceğine inanmıyor.
İşte Cambridge gibi bir kurumun çıkardığı bir Savaş Tarihi kitabında bile böyle mide bulandırıcı bir olay var.
Size bununla ilgili bir kitap daha tavsiye edeyim; The Terrible Turk, Roni Margulies. Bu kitabı da ileride tavsiye konumda tavsiye edecektim. Bir dahakine edeyim.
Bu arada yazıyı tekrar okuyunca Türkiye'deki Klasik bir taşralı İslamcı havası sezdim yazdıklarımdan ama öyle bir şey kastında değilim. Umarım meramımı anlatabilmişimdir.
-
Bu konuyla ilgili İlber Ortaylı bir konuyla ilgili birden fazla farklı kaynağı okuyun önerisi vermişti.
Makalelerdeki bilgilere daha fazla bakmak gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 6 Nisan 2018; 15:38:31 > -
-
Bir ara Vules Verne'in Fransızca olan kitabıyla bendeki İthaki Yayınları'nı karşılaştıralım.
Resim kalitesi vs. -
-
Oh hayırlı olsun hocam dizmişin yine
Dolar 4.1 oldu artık dizmesi eskisi kadar kolay olmayacak gibi duruyor, değil mi
The State of Africa nasıl bu arada hocam? -
Ben siparişi geçtiğimde dolar 3.9'du, karttan ücret çekildiğinde 4 falandı şimdi 4,1.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-82BEAE867
Oh hayırlı olsun hocam dizmişin yine
Dolar 4.1 oldu artık dizmesi eskisi kadar kolay olmayacak gibi duruyor, değil mi
The State of Africa nasıl bu arada hocam?
Valla bu dolar bu gidişle 5'i de bulur. Hatırlarsan buraya da yazdım bir kaç sefer, inşallah dolar daha da artmaz ben bu seviyesine de razıyım diye ama durulmuyor. Bu konu hakkında çok doluyum da neyse.
Africa kitabı biraz kalın bir kitap. Detaylı yani. Tabii koca kıtayı tek kitapta anlatmak biraz güç ama şimdilik incelediğim kadarıyla iyi kotarmış gibi duruyor. Zaten yazan kişi de ömrü boyunca Afrika'yla uğraşmış.
Bir de kitapların üçünde çok ufak kıvrılmalar var köşelerde. Amazon niye bunları kitapyurdu gibi kutuya koymadan önce jelatinlemiyor anlamıyorum. Ha beni huzursuz etmiyor artık çok büyük hasar olmadıkça da kardeşim bu paket yüzlece kilometre aşacak, insan bir düşünür ya.
EK: Bir de aslında artık koymak istemiyorum aldığım kitapların resimlerini falan, çok gösteriş gibi duruyor, bakın fakirler benim param var gibi duruyor ama konuyu da canlı tutmak istiyorum birisi görür bir işine yarar diye. Tereddütteyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 11 Nisan 2018; 15:40:21 >
-
Evet evet hatırlıyorum. Vallahi ben de razıydım o haline bile. Şaka maka geçmişe dönüp baktığımda rüya gibi geliyor sadece 6 sene önce doların 1.8TRY olması vesaire... 5 olmasını ben de beklerim, çünkü koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin 16 senedir yaptığı tek adam akıllı yatırım beton. Bilirsin, FED 2000'li yıllarda piyasayı canlandırmak maksadıyla sürekli dolar bastı. Bu dolar da Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin borsalarına girdi. Eğer hükümetimiz o dolarlarla tam da Sovyetler'in yaptığı gibi her yeri griye boyamak suretiyle betona bulamasalardı da, çağın gereğine uygun bir biçimde ARGE'ye yatırsalardı emin ol şu an ekonomi çok farklı bir yerde olurdu.quote:
Orijinalden alıntı: E-Nazmi
Ben siparişi geçtiğimde dolar 3.9'du, karttan ücret çekildiğinde 4 falandı şimdi 4,1.
Valla bu dolar bu gidişle 5'i de bulur. Hatırlarsan buraya da yazdım bir kaç sefer, inşallah dolar daha da artmaz ben bu seviyesine de razıyım diye ama durulmuyor. Bu konu hakkında çok doluyum da neyse.
Africa kitabı biraz kalın bir kitap. Detaylı yani. Tabii koca kıtayı tek kitapta anlatmak biraz güç ama şimdilik incelediğim kadarıyla iyi kotarmış gibi duruyor. Zaten yazan kişi de ömrü boyunca Afrika'yla uğraşmış.
Bir de kitapların üçünde çok ufak kıvrılmalar var köşelerde. Amazon niye bunları kitapyurdu gibi kutuya koymadan önce jelatinlemiyor anlamıyorum. Ha beni huzursuz etmiyor artık çok büyük hasar olmadıkça da kardeşim bu paket yüzlece kilometre aşacak, insan bir düşünür ya.
EK: Bir de aslında artık koymak istemiyorum aldığım kitapların resimlerini falan, çok gösteriş gibi duruyor, bakın fakirler benim param var gibi duruyor ama konuyu da canlı tutmak istiyorum birisi görür bir işine yarar diye. Tereddütteyim.
Alıntıları Göster
2013'te FED artık ucuz döviz devrinin bittiğini bildirip faizleri yükselttiğinden beridir de ekonominin beli doğrulmuyor. Doğrulmasına da imkan yok. 5 de olur 6 da olur bu gidişle, yatırımımız beton çünkü. Ne ekersen onu biçersin. Biraz rahatladım şu yazıyı yazınca
Lütfen devam et paylaşmaya. Bizlere de alacak 2-3 kitap çıkıyor konuların vasıtasıyla. Mesela şu Afrika kitabı ilgimi çekti. Afrika konusunda bilgim acayip sınırlı. Bir ara almayı düşünebilirim.
-
Ben öyle aman aman ekonomiden anladığımı söyleyemem ama çocukken ilk defa doların çıkmaya başladığını hatırlıyorum 0,7 TL'den yukarı doğru. O sene 1,4 olmuştu herhalde. 2000 krizi miydi o sene? Bak mesela markın çıktığını hiç hatırlamam. Ya da frankın falan. Ama Avrupa Euro'ya geçtiğinden beri drahmisi pul nisbetinde olan Yunan bile bizden daha fazla para alır oldu. Yunanistan'a Krizden sonra gittiğimde 2013 gibi hayret etmiştim bu ne menem bir kriz diye. Herkes derdi yokmuş gibi gündüz kafede akşam tavernadaydı. Gittiğim yer de Mikonos falan gibi günahlarıyla ün yapmış bir yer değil ha. Ve her ne kadar asgari ücretleri düşürseler bile hala asgari ücretli bir Yunan bizim asgari ücretliden en az iki kat daha iyi yaşıyor. Bizzat gördüm. Bizim reayamız Yunan'dan daha iyi yaşadığını sanadursun Yunan gününü gün ediyor. Biz 5'e 6'ya kadar çalışalım adamlar öğlen 2'de dükkanları resmi daireleri kapatıyorlar ve daha iyi yaşıyorlar. Ötesi var mı?quote:
Evet evet hatırlıyorum. Vallahi ben de razıydım o haline bile. Şaka maka geçmişe dönüp baktığımda rüya gibi geliyor sadece 6 sene önce doların 1.8TRY olması vesaire... 5 olmasını ben de beklerim, çünkü koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin 16 senedir yaptığı tek adam akıllı yatırım beton. Bilirsin, FED 2000'li yıllarda piyasayı canlandırmak maksadıyla sürekli dolar bastı. Bu dolar da Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin borsalarına girdi. Eğer hükümetimiz o dolarlarla tam da Sovyetler'in yaptığı gibi her yeri griye boyamak suretiyle betona bulamasalardı da, çağın gereğine uygun bir biçimde ARGE'ye yatırsalardı emin ol şu an ekonomi çok farklı bir yerde olurdu.
2013'te FED artık ucuz döviz devrinin bittiğini bildirip faizleri yükselttiğinden beridir de ekonominin beli doğrulmuyor. Doğrulmasına da imkan yok. 5 de olur 6 da olur bu gidişle, yatırımımız beton çünkü. Ne ekersen onu biçersin. Biraz rahatladım şu yazıyı yazınca
Lütfen devam et paylaşmaya. Bizlere de alacak 2-3 kitap çıkıyor konuların vasıtasıyla. Mesela şu Afrika kitabı ilgimi çekti. Afrika konusunda bilgim acayip sınırlı. Bir ara almayı düşünebilirim.
Alıntıları Göster
Diyeceğim özetle şu; çok yaşlı değilim ama yaklaşık 20 senedir doların düştüğünü hatırlamıyorum. Sadec 2008-9 gibi 1,7'den kısa bir süreliğine 1,2'ye düşmüş, ama onu da hatırlamıyordum bak o kadar silik bir kur hareketi.
*
Ben de Afrika hususunda bilgimi geliştirmek için aldım zaten o kitabı. Bir de bu var alacağım;
https://www.amazon.de/gp/product/0486256677/ref=ox_sc_sfl_title_9?ie=UTF8&psc=1&smid=A3DN82VXNQNHEX
https://www.amazon.de/gp/product/0486256685/ref=ox_sc_sfl_title_10?ie=UTF8&psc=1&smid=A16QHJ35RX3BFM
Ama ben almadan bir kaç gün önce amazon kendisi satarken tükendi mi ne olduysa kaldırdı satıştan. İkinci cildi satışa devam ama 15'ten 30 euroya çıkardı. Ben de başka bahara erteledim bu klasiği. Biliyor musun bilmiyorum da Afrika'nın kıta içini ilk inceleyen eseridir bu.
-
İşte o krizden sonra FED ucuza döviz sağlamaya başladı. Akıllı ülkeler o dövizle mantıklı yatırımlar yaptı. Dolar tabii ki eskiden de artıyordu. Ancak son 5 yıldaki artışın bu denli ivmeli olmasının sebebi, ucuz dövizin artık kesilmesi ve faizlerin yükseltilmesi. Neyse ekonomiyi bırakalım, konuyu epey saptırdım.
Bu son paylaştığın 2 ciltlik kitap daha da ilgimi çekti. Yalnız şöyle bir sorun var: Dediğim gibi benim Afrika ile ilgili bilgim sınırlı. Eğer kitabın seviyesi Afrika ile ilgili yeni yeni bir şeyler öğrenenlere uygun değilse zorluk yaşayabilirim. Bir de goodreads'ten birkaç yoruma baktım da birisi yazar ırkçı falan demiş. Öyleyse hiç bulaşmayım
-
Bu 2 ciltlik kitap dediğim gibi Afrika'nın içerisine yapılan ilk keşif seyahatlerinden birinin kitabı. Yani bu bir nevi Çin hakkında bir şey bilmeden İbn Battuta seyahatnamesinin Çin kısımlarını okumak gibi bir şey. Ama şu fark var; bu adamın seyahati gerçekten ilklerden. Afrika'da sömürgeciliğin ergenlik adımlarını atan adam da diyebiliriz bir nevi, belki...quote:
İşte o krizden sonra FED ucuza döviz sağlamaya başladı. Akıllı ülkeler o dövizle mantıklı yatırımlar yaptı. Dolar tabii ki eskiden de artıyordu. Ancak son 5 yıldaki artışın bu denli ivmeli olmasının sebebi, ucuz dövizin artık kesilmesi ve faizlerin yükseltilmesi. Neyse ekonomiyi bırakalım, konuyu epey saptırdım.
Bu son paylaştığın 2 ciltlik kitap daha da ilgimi çekti. Yalnız şöyle bir sorun var: Dediğim gibi benim Afrika ile ilgili bilgim sınırlı. Eğer kitabın seviyesi Afrika ile ilgili yeni yeni bir şeyler öğrenenlere uygun değilse zorluk yaşayabilirim. Bir de goodreads'ten birkaç yoruma baktım da birisi yazar ırkçı falan demiş. Öyleyse hiç bulaşmayım
Yazar ırkçı diyen her iddiasına varım zencidir. Bu zenciler zaten imdb'de gelir her filmin yorumuna "niye filmde zenci yok? Irkçısınız" falan yazar. Bu istinasız herkese ırkçılık suçlaması bana bizim ülkedeki birilerini çağrıştırıyor ama şimdi burada yazarsam Forum Yönetimi bana da ırkçılıktan ceza verecek, ama ümit ediyorum anlamışsındır.
Bir de şöyle bakmak lazım olaya; 19. yüzyılda Avrupa'da kim az biraz da olsa ırkçı değil ki zaten? Übermensch gibi nadide fikirlerin kök saldığı bir çağ. O yüzden, belki de ben alanım olduğundan böyle bakıyorum ama, bu çağa bakarken bu az ya da çok ırkçılığı normal değer olarak kabul etmek bunu kabul ederek eserin keyfini çıkarmak lazım.
Yoksa "niye Asurlular arabaya binmiyordu?" demekten farkı kalmaz olayın.
-
Resim kalitesi Türkçe çeviriden daha iyi görünüyor.Acaba Türkçe çeviri neden bu kadar net değil? -
Üstadım Türkiye'deki yayıncılığı bilmiyor gibi konuşmayınız rica ediyorum .quote:
Resim kalitesi Türkçe çeviriden daha iyi görünüyor.Acaba Türkçe çeviri neden bu kadar net değil?
Geçen de yazdığım gibi Türkiye'de en gereken kitaplara bile resim, çizim konulmaz. Konulanlar Osprey gibi yayınlardan alıntıdır, onu da çamur gibi basarlar.
Bu hep böyleydi. Ben bunu aşabilen ancak İş Bankası Yayınları gibi bir kaç yayınevi gördüm, onların da her yayınında değil.
Masraftan kaçıp karı arttırmak için yapmayacakları şey yok.
Oysa bu Fransızca kitap da 5.10 Euro yani öyle muazzam bir para da değil ve yayınevi bundan kar edebiliyor.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X