Şimdi Ara

İngilizce Konuşmak İstiyorsan Sakın Grammer Öğrenme (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
28
Favori
31.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 5.ULUSLARARASI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI-BODRUM

Türkiye'de! Yabancı eğitmenler ve yerli-yabancı katılımcılar eşliğinde GlobalB Academy ve YOUTH-AGENDA tarafından 18-24 Ağustos 2014 tarihleri arasında Bodrum Crystal Hotel'de 5. ULUSLARARASI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPILARI yapılacaktır.

http://www.youth-agenda.org/index2.php?px=1.3.31.79
     İngilizce Konuşmak İstiyorsan Sakın Grammer Öğrenme
     İngilizce Konuşmak İstiyorsan Sakın Grammer Öğrenme

• Bu tartışma bayağı bilgilendirici olmuştu, ben şahsen 2 arda bir derede kaldım ancak 5-10 dil bilen kim varsa hepsinin gramere karşı olduğu da bir gerçek..
    çıkmaz bir konu gibi görünüyor, metin ve dialog altında dilbilgisi öğreten yayınlar sanırım en mantıklı seçimlerden olabilir çünkü grameri amaç değil araç olmuş..

farklı kişiler yazmak isterse diye konuyu güncelleyelim, çünkü çok faydalı bir konu.
  • bi şey diyemiycem ama bizde de gelenek,gramerin dalağını yarıyorlar
  • Grammar'e takılmak gerçekten sizi biraz yavaşlatır yani amacınız konuşmak, izlediğinizi, duyduğunuzu anlamak ise biraz daha erteleyin derim. Aslında bunu Türkçe'yi nasıl öğrendiğimizden yola çıkarak daha iyi anlayabiliriz. Aranızda tabak kelimesini nasıl öğrendiğini hatırlayan var mı? aa ben şurda öğrenmiştim diyebilecek... Olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen siz bebekken, yemek masasında anneniz ile babanız arasında geçen, "canım şu tabağı uzatır mısın" , "o tabak bitecek" vs. cümlelerinden o nesnenin tabak olduğunu kavradınız ve artık tabak kelimesini unutmanıza imkan yok. Ve türkçe'de ki birçok kelimeyi de. İngilizce öğrenirken de bir bebek gibi dinleyerek, okuyarak "aa wiskiye scotch dedi demekki wiski inglizce'de scotch anlamında da kullanılıyor gibi. Kelimeleri hem hikayeleştirmiş olursunuz hem de unutma oranınız düşer.Ha sen çok iyi ingilizce mi biliyorsun diye soracak olursanız. Ben çok iyi ingilizce konuşan biri değilim. Ama bu yöntem üzerinden gidiyorum. Çok ayrıntıya takılmıyorum, aa buraya s takısı gelecekti vah buraya ed takısı gelecekti gibi şeylere takılmıyorum. Zaten onu öyle öğreniyorsunuz. Sonra taşlar oturuyor. İlkokula başlayana kadar neyin yüklem neyin özne olduğunu kimse bilmiyordu ama şakır şakır hepimiz türkçe konuşuyorduk. Sonra biraz daha dil bilgisi kavramına girdik. Son olarak okuyun, izleyin, bol bol dinleyin bilmediğiniz kelimeleri çıkarın bakın.. Taşlar oturacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drumhead -- 18 Aralık 2014; 12:36:47 >

• Az gramerli İngilizce repçi İngilizcesi
    Bol gramerli İngilizce Türk İngilizcesi
  • Konu gerçekten güzel, üzerine konuşmak isteyen arkadaşlarımız yazabilirler, yıllar geçmiş olsa da her zaman tartışılan bir konu ancak yenilikçiler gramere yüklenmeyi mantıklı bulmazken eski kafalılar gramere yüklenmek gerektiğinde ısrarcılar ve bazı kişiler ise yeterince gramer diyorlar ki bence şu anda en mantıklı yöntemlerden biri bu olsa gerek. Okuma ve dinlemenin temelini oluşturduğu ve not almalarda zamana taşların yerine oturduğu bir sistem. Tabi ki herkesin amacı da farklı sınav bambaşka bir olay, iş meselesi de farklı burada kastedilen hobi ama hobi de olsa uzun vadede kazançlı yine bunlar çıkıyor....

Yani her insan farklı, adamın gırtlağına basarak illa bunu yapman şart falanda diyemez kimse adam verim alıyorsa mantıksız dediğin yöntem onda işe yarıyor demek ki. Adam kelime zberlemekten zevk alıyor ve işe yarıyor ama diğer kişi bu olmaz diyor ama bakıyorsun her ikisi de başarılı..

En makulu uzun süre sürdürebildiğin yöntemdir, çok sıkılıyorsan hem aklına girmiyor hemde kısa sürede pes ediyor dili sevmiyorsun ancak keyif alırsan kaptırıp gidiyorsun.

Dilin hayat boyu bitmeyecek bir süreç ve parçamız olduğunu unutmamak lazım ve eğer acil veya sınav hazırlığı vs yoksa uzun vadede taşların yerine kendiliğinden oturduğunun bilincine varmak lazım. Yoksa hata yaparım diye hiç ağzınızı bile açmazsınız ama diğer adam bozuk mozuk konuşmaya çoktan başlar ve zaman içinde taşlar yerine oturur.

sonra bir şeyler daha yazarım,

• Ben geçmiş yıllarda kelime ezberlemek üzerine ilerliyordum, hocam o yönde gitmemi söylemişti. Ben de çoğu kişi gibi anlayıp konuşamayanlardanım. Günlük olarak yabancı röportajları çevirerek sayfamda paylaşıyorum ancak aynısını Türkçe'den İngilizce'ye çevir deseniz yapamıyorum. En basiti bir restoranda sipariş verirken bile zorlanırım. Ama Cem Yılmaz'ın da dediği gibi 'fazla kasmayın' noktasına çıkıyor günlük hayattaki bu durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terry134

Ben geçmiş yıllarda kelime ezberlemek üzerine ilerliyordum, hocam o yönde gitmemi söylemişti. Ben de çoğu kişi gibi anlayıp konuşamayanlardanım. Günlük olarak yabancı röportajları çevirerek sayfamda paylaşıyorum ancak aynısını Türkçe'den İngilizce'ye çevir deseniz yapamıyorum. En basiti bir restoranda sipariş verirken bile zorlanırım. Ama Cem Yılmaz'ın da dediği gibi 'fazla kasmayın' noktasına çıkıyor günlük hayattaki bu durum.

Terry kardeş çok güzel bir konuya temas ettin aslında.

Bazı hocalar diyorlar ki; Türkçeyi dil öğrenimine fazla katmayın ancak bazı hocalar ise Türkçeyi bolca katın diller arası köprü böyle kurulur diyorlar.

Sen iyi çeviri yapabiliyorsun ama diğer yönden zayıf kaldığını belirtmişsin, peki sence kelimeler olsun, cümleler olsun İngilizce'den Türkçeye çevirmek yerine genel olarak Türkçe'den İngilizceye çeviri üzerine kurulsaydı çalışma sistemi sizce pozitif yönde bir katkı olur muydu yoksa olmaz mıydı ? Elbette her şeyin başı pratik neyi çok yaparsak o yönümüz diğerlerinden daha fazla gelişiyor.

• Güncelleyelim, bu tarz tartışmalar önemli.

İnsanlar gerçekten de farklı herkese uyan size uymayabiliyor, sanırım herkes kendine en uygun olan yöntemleri kendisi seçmeli, yoksa başkası adına konuşmak doğru olmuyor.
  • Hocam bu konuda cevap vermeye söz hakkım oldugunu düşünüyorum çünkü çok fazla yöntem denedim
    grammer ögrenmeden çocuk gibi ögrenin tarzı fln biraz ütopik geliyor artık , çocuklarladan daha farklı koşullardayız.Bazı grammer kısımlarını çok rahat sadece içerikten kavrıyabiliyorunuz .Abi grammer kesinlikle ögrenilmesi gerekiyor grammer ögrenmeden dil akıcı konuşulamaz.Şimdi yanlış anlaşılmasın ben demiyorum alınsın bir grammer kitabı kuru kuruya, bilgisayara dosya yüklüyormuş gibi çalışılsın bu yöntem etkisiz.Grammeri Çalışılma yöntemi degiştirilmeli ,grammer organik yada başka bir şekilde ögrenmek gerekiyor düzgün akıcı cümleler kurabilmek için.

Ben grammer kaynaklarını rehber,sözlük olarak kullanıyorum geri kalan tüm zamanımı teleffuz,kelime ögrenme ve dinleme yeteneklerine ayırıyorum.

Son söylemek istedigim şey grammer kitaplarına olan bakış açımızı degiştirmemiz gerektigi , nasıl efektif grammer öğrenilir bu sorulara cevap verebilmek gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

Hocam bu konuda cevap vermeye söz hakkım oldugunu düşünüyorum çünkü çok fazla yöntem denedim
    grammer ögrenmeden çocuk gibi ögrenin tarzı fln biraz ütopik geliyor artık , çocuklarladan daha farklı koşullardayız.Bazı grammer kısımlarını çok rahat sadece içerikten kavrıyabiliyorunuz .Abi grammer kesinlikle ögrenilmesi gerekiyor grammer ögrenmeden dil akıcı konuşulamaz.Şimdi yanlış anlaşılmasın ben demiyorum alınsın bir grammer kitabı kuru kuruya, bilgisayara dosya yüklüyormuş gibi çalışılsın bu yöntem etkisiz.Grammeri Çalışılma yöntemi degiştirilmeli ,grammer organik yada başka bir şekilde ögrenmek gerekiyor düzgün akıcı cümleler kurabilmek için.

Ben grammer kaynaklarını rehber,sözlük olarak kullanıyorum geri kalan tüm zamanımı teleffuz,kelime ögrenme ve dinleme yeteneklerine ayırıyorum.

Son söylemek istedigim şey grammer kitaplarına olan bakış açımızı degiştirmemiz gerektigi , nasıl efektif grammer öğrenilir bu sorulara cevap verebilmek gerekiyor.

Ellerine sağlık gerekten de güzel yazmışsın. sanırım olay gramerin ne şekilde verilmesi gerektiği ile ilgili.

Genel olarak çok iyi dil bilen kişilerin yani dilden ekmek yiyecek kadar iyi bilen kişilerin grameri de çok iyi bildiği sanırım aşikar.

Bazen yeni moda akımlar oluyor, ilk yaptıkları şey eski sistemleri kötülemek, mesela kurslar para tuzağı, gramer çalışmayın gibi amaçta kendi ürünlerini satmak oluyor. sahte bilim neden bir olgu var, mesela adam stephen krashen böyle dedi diyor ama içeriğini okumamış, çarpıtıyor. 1000 kelime bilen dilin %80 ini anlar diyor, halbuki öyle değil onun da detayını yazacağım.

Yani şu anda gelen ilk yenilikçi set veya hoca ilk gramer düşmanlığı ile işe başlıyor, ama kendisi grameri iyi biliyor.

Yani artık gramer gerekli mi gereksiz mi den ziyade senin dediğin gibi gramerin ne şekilde öğrenciye verilmesi gerektiği önem azr ediyor. çünkü bazıları çok sıkıcı denilebilecek detayı gramer kitabını zevkle çalışıyorken diğer kişi zulüm olarak görüyor, işte burada kişiler farklılaşıyor, sonra ikisi tartışıyorlar benim ki daha mantıklı diye mesele bu sanırım.

Gramer konusuna gelirsek ; ülkemiz bir sınav ülkesi ve haliyle konuşma da ve okuma da pekte kişinin ilgi alanlarına girmeyecek bir sürü detayla dolu kitaplar kişiyi sıkabiliyor ve işini zorlaştırabiliyor. ama böyle olmasın diyemeyiz çünkü sınavlar önemli.

Mesela gerçekten de akademik yazılarla, bestseller romanlar, diziler ve hayatın içindeki durum oldukça farklı gramer yapılarına öncelik verilmesini gerekli kılabiliyor, ama bu durum dikkate alınmıyor, dediğim gibi sınav hayatımızın bir parçası ve genel gramer adı altında ki kitaplar bile akademik dile yakın.

diğer konu korkutmak :

a-an-the ---veya 3. tekil fiillerin sonuna gelen s takısı. bunları ilk öğrenirken hocanın nasıl bizi korkutmaya çalıştığı hala aklımda :) iyi de bu hayat bir mesele değil ki ? evet bilinmeli ama bunlar zamanla kendiliğinden oturan şeyler.

Mesela bağlaçlar konusunu işliyoruz akademik makalelerde yazılan bağlaçlar doldurulmuş iyi ama en azından dile yabancı insanların işine yarayacak dipnotlar koyulabilir mesela, bu konuşma dilinde oldukça ender kullanılan bir yapıdır gibi.

yine tenseler de bir sürü ıvır zıvır söz konusu.

Gramere ilk başlarken her konunun hayati olmadığı gerçeği dile hakim olduktan sonra daha iyi anlaşılabiliyor.

önemli ile mecbur arasında farklar var.

Diğer mesele ise sen daha iyi bilirsin hocam, dillere göre gramerin önemi azalıp artabiliyormuş ne derece doğrudur bilemem. onu sen daha iyi bilirsin.

Ben şahsen şu an söyleyebilirim ki gramersiz dil öğrenmek benim için çok çok zor, bir dili bilen diğer dilleri öğrenirken gramer konusunda daha bilinçli olabilir ama hiç bilmeyen adverbal clause ile uğraşır neden uğraştığını bilmez konuşma için sanır mesela.

-------------------------------------------------------------------

BU KONUYA HERKES TECRÜBELERİNİ YAZARSA İYİ OLUR; zaman içinde fikirlerimiz değişebiliyor. ama eskilerin dediği gibi denge önemli bence, gramer, kelime öğrenme bunların amacı dinleme, okuma, yazmayı desteklemek...

• Ülkemizdeki sıkıntı grammer kitaplarının baştan aşağıya kaynar su gibi dökülmesi bundan dolayı basit düzeyde iki kelam edilemiyor edilse bile organik olmayan tuhaf tuhaf cümleler kuruluyor.Herşey bir süreç ile gelişiyor hocam bir bitkinin yada ağacın yaşam döngüsü düşünün dil öğrenme aynı şekilde kendine göre süreçleri var.

Aj hoge Effortless sistemini degerlendirirsek bu adam iyi bir pazarlamacı olabilir ama kesinlikle çok iyi bir dil öğrencisi veya egitimcisi değil, doğru söylediği şeylerde var ama çok atıp tutuyor bakın kendisini anadilinden öteye gidememiş bir insan ,yani hocam demek isteğim şu genelde çok popüler olan method lar aslında göründekileri kadar kaliteli değiller bakınız dualingo vs.. kullanan bir tane polyglot bulamazsınız .

Grammerin dillere göre önemine gelecek olursak rusca gibi çok kompleks yapılı dillerde dahada önemli bir hal alıyor .Hocam asimil methodunun sevilmesinin nedenlerinden biride diyaloğun altında ilgili grammer açıklamaları olmasıdır bu çok önemli mesala biz kendi başımıza dilleri öğrendiğimiz için ve çocuklar gibi ebeyinlerinden yardım aldığı gibi yardım almak gibi bir imkanımız olmadığından bu tarz grammer rehberine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca akıcı konusamamanin en büyük sebebi yeteri miktarda konuşma ve telaffuz çalışması yapılmasıdır.Çok basit bir örnek vereceğim problemin kaynağı bu kadar basit aslında örneğin sağ elinizi kullanıyorsunuz sağ eliniz gelişiyor sol eliniz değil değil,tarlaya domates ekerseniz domates çıkıyor salatalık çıkma ihtimali yok dahi yani demek istediğim şey şu hangi yeteneği geliştirmek istiyorsanız ona çalışmanız gerekiyor dinleme ise dinleme ,konuşma ise konuşma .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu gramer konusunda sanırım şöyle bir durum var.
    Gramer gereksiz,öğrenilmemeli diyenler genelde youtube üzerinden bunu belirtiyor.
    Zaten insanlar birçok şeyi youtube üzerinden arıyor.
    Burada görüşlerini paylaşan insanlar gramer öğrenmeyin gereksiz,bak ben Amerika'ya geldim hiç gramer bilmem su gibi konuşuyorum diye video çekip yayınlıyorlar.
    İnsanlar bunları izleyince doğru zannediyor
    İnsanlar o insanın ne düzeyde dil öğrendiğini hiç sorgulamıyor.
    Zaten bu tarz videolara bakın en az 400-500 bin izlenme var.
    Bu forumdaki konulara bakın.Bununla kıyaslarsan çok çok az.Mesela benim açtığım 5 adımda İngilizce konusunda 470 favori alınmış.Ama ben 1000'in üzerinde soru cevaplamışım.Diğer konularımı saymıyorum bile.Yani sadece bu forumdaki arkadaşların yazdıkları bilgiler daha fazla insana ulaşsa belki genel durum bile değişebilir.O kadar etkili bu.
    Forum siteleri sadece soru-cevap üzerine yürüyor artık.Ziyaretçi sayısı daha az eskiye göre.Neyseki dil konusunda bu bölümdeki birçok arkadaş sayesinde bu bölümün ziyaretçi sayısı arttı.

Bu gramer öğrenilmeli öğrenilmemesi meselesine gelince bence artık bunu tartışmaya bile gerek yok.Ben de bu gibi setleri denedim.Daha 2 hafta önce glossika Rusça aldım.Adamlar grameri cümleleri ezberleterek öğreneceksiniz.Otomatik diyor.Tamam da kardeşim Rusça gibi bir dil sadece genel kurallar üzerinden işlemiyor.Çok fazla istisna var.Yani dili ileri düzeyde kullanmak istiyorum diyorsan işine yeteri kadar yaramıyor bu setler.Ama speaking anlamında çok iyi bir destek.

Assimil'in en son Advanced düzeyine ait İspanyolca kitabını buldum baya eskiydi.2.el aldım.Adamlar ileri düzey dedikleri derslerde çok yavaşca konuşuyor.Anlaşılır olsun diye bunu yapıyorlar.
    Aklı başında dil öğrenmek için gramer mecburen gerekiyor.
    Gramer bilmeden öğreneceğin kelimenin hangi yapıda kullanılacağını da bilemezsin.Anadiline çeviriyi doğru şekilde asla yapamazsın.
    Çeviri işi hiç öyle kolay bir şey değil.Hele Türkçe'den yabancı dile çeviri daha da zor.

Ben bu konuda şöyle düşünüyorum;
    bir dile çalışıp ben bu dili öğrendim diyebilmen için eninde sonunda sınavlara girmek gerekiyor birçok şey için.
    Sınavlar için de zaten grameri bilmeden olmuyor.
    Daha geçen gün İspanyolca Dele sınav sorularına baktım.
    Adamlar öyle bir soru soruyorlar ki cümle içinde sorulan o soruyu yapmak için gramer bilmen şart.Bilmeden mümkün değil yapamazsın.Akşama kadar düşünsen de uygun kelimeyi bulamazsın.Ama kural kesinlikle sormuyorlar.Cümle içinde soruyor.Hem kelime bilgisini ölçüyor hem cümle bilgisini hem gramer bilgisini.

Benim asıl anlayamadığım nokta gramere karşı gösterilen bu olumsuz duyguların sebebi.
    Bunun neden böyle olduğunu anlayamıyorum.İnsanlar gerçekten nefret düzeyinde grameri sevmiyor. Zor olduğuna dair gözlerinde çok büyütüyorlar.Yapılacak şey çok basit.Yabancı dil öğrenilmeden önce 2 kitap alınacak.1 tane Türkçe gramer kitabı alıp çalışmak.100 sayfa bir şey zaten.Çünkü internette Türkçe gramere yönelik düzgün kaynaklar çok az.Olanlar yeterli detayda değil.Bir de tabi özel olarak cümlenin öğeleri kitabı almak gerek.
    İki kitap 20 tl gibi bir şey.Pahalı da değil.
    Geriye 4 beceriyi geliştirmek kalıyor.İnternette dünya kadar kaynak var.
    Ben birçok set denedim.Arkadaşlara şunu söyleyebilirim;
    Bir dili öğrendim demek için tek bir set yetmiyor.Ek çalışmalar gerek.
    İngilizce olarak düşünmeyin başka diller daha detaylı.Rusça için birçok set denedim.

Bence en temel sorun(benim gördüğüm kadarıyla)insanlar dil öğrenmeyi gerçekten istemiyor.
    Bu nedenle yeterli çalışmalar da yapmıyorlar.Geçmişte bu forum sorularla dolup taşardı.Artık diğer dillere ait sorular bile sorulmuyor hiç.
    Dil öğrenmek zor değildir.Hiçbir dil zor değildir bazı diller daha detaylıdır.Bu diller detaylı diye bunlara zor diyemeyiz.Eğer bir dili öğrenmek istiyorsanız inanın internet sayesinde her dili öğrenirsiniz.Gerçekten istiyorsanız öğrenirsiniz.İstemiyorsanız yüzlerce bahane uydurursunuz.Burada birçok arkadaş yöntem,teknik öneriyor siz arkadaşların bu konuda daha hızlı yol alması için.Ama unutmayın yönteminizz fazla etkili olmasa da gerçekten isteyip çaba göstermeye devam ederseniz öğrendiğnizi göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 12 Nisan 2017; 20:53:28 >

• Ninoİnfeliz kullanıcısına yanıt
    Hocam bir gün ülkemizde de Schaum's Outlines kalitesinde bir gramer kitabı çıkarsa o zaman belki bu iş düzelir.
    Türkçe kitaplarla aralarında dağlar kadar fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Hocam bir gün ülkemizde de Schaum's Outlines kalitesinde bir gramer kitabı çıkarsa o zaman belki bu iş düzelir.
    Türkçe kitaplarla aralarında dağlar kadar fark var.

Evet ben kullanmadım ama çok kaliteli bir kaynağa benziyor , gerçekten kaliteli bir grammer referansı o dili çözmenize yardımcı oluyor ve ciddi anlamda gelişiminize destek oluyor.Grammer diger yeteneklerle paralel geliştirilirilince müthiş derece etkisi oluyor.Hocam ben cortina ve Adnan YAŞAR Rus Dili Grameri kitabı ile çalıştıgım bölüm ile paralel konuları çalışarak ilerliyordum bana iyi bir hakimeyet kazandırmıştı dile çok daha hakim hale gelmiştim.
  • Arkadaşlar sanırım gramere olan nefretin ana sebebi dilde ki başarısızlığın nedeninin tamamen gramere yüklenmesi olabilir.

Sadece gramer çalışılıyor ama diğer becerilerin hiçbirine yer verilmiyor sanki gramer çalışınca diğerlerine gerek kalmayacak gibi düşünülüyor, dil öğrenmek = gramer. ancak vahim olan sadece gramer öğretilse o da bir şey ama o da doğru düzgün öğretilmiyor, ortaokul'da ingilizce'si istisnasız sürekli 100 olan bir yakınım var, seviye 1 hikaye bile okuyamıyor ama dersleri 100 ona öyle de güveniyor ki, okul dışında kendimi geliştireyim falan demiyor her şeyin yolunda gittiğine kesin inanıyor.

Bir de aklıma sebzeleri ezberlemeye çalıştığımız günler geldi.

Yani gramer öğretme metodumuz matematik gibi, kelime öğretme yöntemimiz ise liste ve zorlama ile, konuşma ise 1 bukle ya var ya yok..

Gerçekten de İnternetin yaygınlaşması bilgiye ulaşımı çok kolaylaştırdı ancak yine internetin yaygınlaşması olumsuz olarak doğru bilgiye ulaşımı zorlaştırdı.

Yani sorunumuz bence sadece gramer öğretilmesi değil, gramer dahil hiç biri öğretilmiyor. kelime ezberi, okuma, yazma, dinleme bunlarda yok.. ama kimse suçu bunlara atmıyor, sorun bütünde..

Öte yandan İngilizce konusunda daha acımasısız, düşünsenize Tarih, Coğrafya, Türk Dili, Matematik, kimya ne kaldı geriye İstanbul'un kurtuluş tarihini ve Atatürk'ün doğum tarihini ezberlemekten başka ? sanki onlarda çok ileriymişiz gibi ingilizce'deki başarısızlığımız üzerinde daha çok duruluyor.

Bir ara biri yazıyor forumda, 30 yaşındayım, 5 yıldır ilerleyemiyorum, buyur burdan yak, sebeb ise yanlış çalışma yöntemiymiş, ben o kişinin 5 yıldır dediği gibi yanlış dahi olsa çalıştığına inanmıyorum, açıkça ortada ki mucize bekleniyor. 5 yıl en saçma yöntemi uygulasan yine ilerlerdin yani..

Effortless English seti aslında güzel ancak amacının dışında abartılması yine pazarlamacı olan AJ'nin suçu. seti mucize değil, podcast bir yan etkinlik olarak görülmeli.

• Maalesef katılmıyorum. Nedenine gelirsem bence gramer olmadan sadece belli bir seviyeye getirilebilir ve bu sadece anlamaya ve dinlemeye ve konuşma(telafuz) yarar. Cümle kuramazsın. Bunu direk kendimden örnek vererek söylüyorum. Gramer hiç önemsemediğim bir şeydi hiç umursamazdım ve yabancı dizi/filmler gerçek anlamda faydası oldu. Hatta bana ingilizceyi diziler sevdirdi. Fakat belli bir seviyeye gelebiliyor. Çoğu dizi ağır bir dil kullanmadığından dizilerdeki cümlelerin büyük bir kısmı rahatlıkla anlaşılabiliyor fakat This, These , Those, Them vs. Gibi şeyler geldiğinde kalıyorum öyle. When while ı bile bilmezdim ben. Fakat öğrendikten sonra cümleleri daha bir anlaşılır halde anlamaya başladım. Yani demek istediğim önce dediğiniz gibi başlanıp kulak aşinalığı + belli kelime bilgisinden sonra gramer başlanması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar türkçeyi nasıl öğrendiğinizden bahsediyorsunuz ama unutulan atlanılan hususlar olduğunu düşünüyorum:

1-)çocukken hiçbir işiniz yok sadece dil öğreniyorsunuz eğer diğer dillerde de bunu yapacaksanız zaten hiç forumda filan takılmayın her türlü öğrenirsiniz dile 24 saat maruz kalan bir insanla kendimizi bir tutmamamız gerekiyor bana kalırsa.

2-)ana dil öğrenirken hiçbir grammer konusu ya da bir şey bilmeniz gerekmez çünkü aslında her şeyi ezberliyoruz görsel olarak olur duyarak olur ama belli mantıklara sığdırmaktansa ezberlemeye dayanıyor.

3-) hafta da 1 gün bakarak filan hiçbir yöntemle dil öğrenebiliceğini düşünmüyorum burada önemli olan ne kadar zaman ayırdığınız ile alakalı açıkcası.

4-) sonuç olarak planet hocama katılıyorum yeterince zaman ayırırsanız bir şekilde öğreniyorsunuz ama üşendiğimiz için kısayollar arıyoruz ve istediğimiz başarıya ulaşamıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar. Biraz eski bir konu ama güncelliğini yitirmeyecek her dönem tartışma konusu olabilecek konulardan.

Ama aslına bakarsanız benim için tartışma konusu değil. Bir dil i öğrenmek istiyorsak o dille ilgili her şeye çalışılmalı. Tek taraflı olacak bir iş değil. Grammar kesinlikle gerekli. İster bunu gizil yollarla öğreten yöntemlerle yapın ister başka bir yöntemle ama eninde sonunda grammar öğrenmek zorundayız arkadaşlar.

Ben 1 yıldır ingilizce kursuna hobi olarak giden biriyim. Şu an c1 kurundayım. rat.planet kullanıcı adlı arkadaşımızın açtığı konulardan da yararlanıyor değerlendirmeye çalışıyorum kursa ek olarak.

Gördüğüm şey şudur ki ben grammar öğrendikçe daha önce anlamadığım cümleleri daha iyi anlar duruma, daha iyi türkçeye çevirir duruma geldim. Grammar öğrenmeden relative clauses nedir, bir kelime nasıl noun olarak kullanılır, bir conjunction nerelerde kullanılır vb. bilemezsiniz. Bunları bilmediğiniz için özellikle uzun cümleleri yanlış çevirir, yanlış anlarsınız.

Velhasıl kelam, özet olarak ben şunu diyebilirim. Dil öğrenmede bulunan 4 ayrı alan olan listening, speaking, writing ve reading e dengeli zaman ayırılması gerekli ve kişi hangi alanda eksikse o alana daha çok eğilmelidir. Bu 4 alan zaten birbiri ile bağlantılı.

Eğer ben gerçekten bir dili öğrendim diyebilmek istiyorsanız bu 4 alanda da eşit düzeyde hakim olmalısınız. O yüzden nasıl geliştiriyorsanız geliştirin bu 4 alanı geliştirin ve grammar i detayına kadar öğrenin derim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.