Şimdi Ara

İngilizce konusunda yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizceye zamanında ağırlık vermedıgımden ötürü zorluklarla karşılaşmaktayım, aşagı yukarı hepinizin bildiği sorunlardır, bendekı sorunsa kısa metinleri yada belli pasajı anlayıp bir kısmında tıkanıyorum yada cümlenın bir kısmını anlayıp öbür kısmında tıkanmak gibi, turistlerle konusabiliyorum ama bu değilki akıcı bazı zamanlar geliyor ne söyliyeceğimi 10 defa düşünüyorum bazen tıkanıyorum vs diyede gider bu durum. işten eve gittiğimde yada işteyken grammer steps adlı grammer kitabını çözüyorum,yene basitleştirilmiş kısa hikayeler okuyorum fono yayınlarının onun haricinde haber sitelerini okumaya çalışıyorum,filmleri türkçe altyazılı izlerken artık ingilizce altyazılı izliyorum cogu yeri anlamasam bile.sonuca gelirsem bana şuan ne kattıgının yada gelişip gelişmediğimin farkında değilim bunları yapıyorum ama faydasını nezaman görürüm nezaman akıcı konuşup yazabilirim bunu nasıl yapabilirim diye düşünüyorum.ama en büyük hatamda türkçe düşünüp ingilizce konuşmak ,buseferde ingilizce düşünüp ingilizce konuşmaya çalışmak istesem buseferde kendı dilinde anlamadıgın bir dili nasıl o dilde düşünüp konuşabilcem sorusu takılıyor ve insanlara bakıyorum bazıları 2 -3 hatta 6 dil bilen bile oluyor açıkcası şu ingilizceyi en azından kendı dilim kadarı ile öğrenıp başka dilleride öğrenmek hedefim ( biliyorum zor ama bir yerden başlamam gerek )

Sizce ne yapmalıyım bu konuda öneri ve fikriniz neler, açıkcası birileri ile konuşmak istediğimde yada yazdıgımda yabancıların bizde düştüğü durum gibi onlardada benim düştüğümü hissediyorum buda can sıkıyor acıkcası

• Hocam her dili öğrenmek zaman ister. Şimdi yazdıklarını okudum baya bir karışık anlatmışsın durumu. Passage okurken tıkanıyorum demişsin ozaman sorun grammer olarak olabilir veya kelime haznesi olabilir acaba nerede sıkıntı yaşıyorsun? turistlerle konuşuyorum demişsin hergün mü konuşuyorsun eğer öğrendiğin dili hergün konuşmazsan zaten unutursun. Beyin ihtiyaç duyulmuyor gerekçesi ile bilgileri silmeye eğilimlidir. Senin akıcı olarak konuşman için emin ol belli bir süreç gerekiyor o okadar kolay değil gerçekten ve çok iyi zaman ayırman gerekiyor gün içinde. Diğer yapmaya çalıştıkların güzel şeyler haber takip etme, hikaye okuma, altyazılı, film izleme vs. ama hedefin ne? akıcı konuşup yazmak istiyorsan amaç buysa önce bunlara yoğunlaşman gerekiyor ki konuşman ve yazman gelişsin. Sadece okuyarak ve grammer kitabı çözerek bu işi çözemezsin. Dilde 4 ayrı bölüm vardır okuma, dinleme, yazma ve konuşma. İngilizce düşünmeye bir süre sonra başlarsın yeterince cümle yapılarına ve kelime haznesine hakim olunca bu olur. Yani şu anda çeviri yapmanın çok bir mahzuru yok tabi öğrenmeye yeni başladıysan. Şu anda yaptıkların güzel gerçekten zaman ayırırsan geliştirirsin ancak diğer şeylerede önem vermen gerekiyor konuşmayı konuşarak geliştirirsin ancak yazmayıda öyle, oyüzden çalışmalarına bunları eklemen şart anlıyacağın tek başına bu yaptıkların seni iyi bir okutman yapar ek çalışma ve zaman ayırman gerekiyor.

• Bazıları kursların faydasız olduğunu düşünür. Ama bence Kendi iç disiplinini sağlayamıyorsan kurs desteği al derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.