Şimdi Ara

İngilizce Office2003'te Türkçe yazım denetimi nasıl yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımda lisanslı office 2003 basic edition yüklü. Word ile yazdığım türkçe yazılar için türkçe yazım denetimi yaptıramıyorum. Bu özelliği yüklemek için birçok şey denedim ama yüklü olmasına rağmen ilk seferinde Office 2003 Proofing Tools u tekrar yükleyin diyor. sonraki denemelerde zaten denetim tamamlandı deyip hiç birşey bulmuyor. izlediğim yükleme yönergelerini office udate sitesinden okudum linki de budur :

Office Update

elimde office 2003 tr cd si de var. fakat lisanssız. bu yüzden kullanamıyorum.
    bu konuda çözüm bulmuş arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

• o sonradan eklendi galiba güncelleme yapmanız lazım
  • güncellemler arasında SP3 var office için onu yüklersen türkçe kontrol seçenegi geliyor
  • denetlemek istediğin yazı seçili iken yukarıda araçlar\yazım ve dilbilgisini tıkla
    kolay gelsin
  • Office 2000 için 3-4 sene önce ben yapmıştım böyle birşey ama şimdi tam hatırlamıyorum.
    Hatırlayabildiğimi yazıyorum.
    Şİmdi Tr sürüm elinizde varsa 2003 tr ve 2003 ing. olması iyi.
    Şimdi Olay şu mikrosoft ta dil kodları var. 1055 Türkçe, 1033 ingilizce idi.
    Tr sürümde olan ing sürümde olmayan bu 1055 kodlu dil klasörünü bulup, ingilizce sürümün yüklü olduğu 1033 kodlu klasörün yanına kopyalayacaksınız.

gerek Program Files klasörü içinde gerekse Cdlerde 1055 ve 1033 klasörlerini aratın. Bu mantıkla birşeyler yapabilirsiniz. Ama biraz uğraşmak gerkir.

Fırsatım olursa tekrar bakabilirm.
    Kolay gelsin.
  • Bak şimdi arkadaşım o elindeki TR cdyi koy ve özel yüklemeyi seç orda word excel vs daha önce ne kurduysan koyduğun cd'de daha önce kurduklarını kurma yani önlerinde işaret varsa kaldır ve devam de kurulum tamamlandıktan sonra git lisanslı olandan word aç bak bakalım türkçe dilbilgisi yapıyormu ama Türkçe dilbilgisinin açık olsuğuna emin ol ok?
    quote:

Orjinalden alıntı: orcunece

arkadaşlar bilgisayarımda lisanslı office 2003 basic edition yüklü. Word ile yazdığım türkçe yazılar için türkçe yazım denetimi yaptıramıyorum. Bu özelliği yüklemek için birçok şey denedim ama yüklü olmasına rağmen ilk seferinde Office 2003 Proofing Tools u tekrar yükleyin diyor. sonraki denemelerde zaten denetim tamamlandı deyip hiç birşey bulmuyor. izlediğim yükleme yönergelerini office udate sitesinden okudum linki de budur :

Office Update

elimde office 2003 tr cd si de var. fakat lisanssız. bu yüzden kullanamıyorum.
    bu konuda çözüm bulmuş arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.