Şimdi Ara

İNGİLİZCE ÖĞRENECEKLERE FARKLI BAKIŞ AÇISIYLA TAVSİYELER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
45
Favori
25.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hi Guys

quote:

Orijinalden alıntı: fds14

Buna benzer bir tekniği bende uyguluyorum;
    kült bir filmde ki sevdiğim sahneyi altyazısız olarak defalarca kez izliyorum sadece İngilizce'mi geliştirmek için değil tabii, aynı zaman da o sahneyi de sevdiğimden.

Bence bunu sadece filmler veya diziler için değil, bütün İngilizce aktiviteler için uygulamak gerekir. Yani, etkili İngilizce öğrenme teknikleri olarak şu teknikler çok çok önemli;

1- Dinleme ağırlıklı olarak öğrenmek
    2- Tekrarlı öğrenmek
    3- Soru cevap yöntemiyle İngilizce konuşma pratiği yapmak

Duyduğumuz İngilizceyi anında anlayabilmek ve otomatik olarak (kafada tercüme yapmadan, düşünmeden) konuşabilmek için TEKRARLI çalışarak dar alanda uzmanlaşmak şart.

Katılıyorum yazdığınız yazı baştan sona kadar doğru teknikler içeriyor. Buna rağmen ilginçtir birisi sizin mesajınızı eksilemiş, şu forum özelliklerini ayarında yapmak gerek ki çoluk cocuk kötü niyetle kullanamasın. Neyse yazabileceğiniz başka teniklerde olursa alıntılayarak veya özel mesaj yoluyla paylaşın lütfen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Farklı fikirler duyalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melankolik Paranoyak

Farklı fikirler duyalım

Tamam gelsin o zaman farklı fikir.

DH'de İngilizce başlık açın, sadece ingilizce yazışın. Ya da mesela bu konuyu İngilizce olarak devam ettirin?

How did you like it?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Orijinalden alıntı: Melankolik Paranoyak

Farklı fikirler duyalım

Tamam gelsin o zaman farklı fikir.

DH'de İngilizce başlık açın, sadece ingilizce yazışın. Ya da mesela bu konuyu İngilizce olarak devam ettirin?

How did you like it?

Öyle bir başlık vardı zaten

Farklı fikir derken öğrenme yöntemlerinden bahsettim
    Yani siz neler yapıyorsunuz nasıl çalışıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaş çok güzel bir konu açmış, tespitleri cok isabetli.. bizdeki egitim sistemi -maaelsef- ilk önce okuma en son aşama konuşma düzenin de, halbuki arkadaşın da belirttigi gibi ilk önce dinleme - konuşma sonra ki aşamalar yazma olmalı...
    mesela ben her sahah - akşam işe gidip gelirken bbc - podcast ten worldnews dinliyorum bir de torrent sitelerinden film indirip altyazılı olarak izliyorum, günlük yolculuk sürem yaklaşık 2 saat ve inanın cok faydası oluyor;))
  • Kimse kusura bakmasın.
    Bizdeki eğitim sisteminde okuma da yok, anlama da yok, dinleme de yok, konuşma da yok, yazma da yok.

Eğer dediğiniz gibi en azından okuma olsaydı öğrenciler bir ingilizce metnini su gibi okuyabilirdi. Bugün gidin bir lise öğrencisine ingilizce metin okutun, 10 kelimeden 8'ini yanlış okuyacaktır.
    Bunu, 10 yıl yurt dışında yaşamış ve büyüğüne küçüğüne İngilizce dersi vermiş bir kişi olarak söylüyorum.

Bizdeki eğitim sisteminde şunlar var :

- Boşluk doldurma
    - Seçenek işaretleme
    - Sınavda çıkacak bir kaç kelime ezberleme
    - Gelecek sınav için soru-cevaplı kalıp ezberleme

Yani bizdeki eğitim sistemi dil öğrenmeye değil, dil öğrenmekten tiksindirmeye yönelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 24 Aralık 2014; 14:18:30 >
  • quote:

Kimse kusura bakmasın.
    Bizdeki eğitim sisteminde okuma da yok, anlama da yok, dinleme de yok, konuşma da yok, yazma da yok.

Eğer dediğiniz gibi en azından okuma olsaydı bir ingilizce metni su gibi okuyabilirdi. Bugün gidin bir lise öğrencisine ingilizce metin okutun, 10 kelimeden 8'ini yanlış okuyacaktır.
    Bunu, 10 yıl yurt dışında yaşamış ve büyüğüne küçüğüne İngilizce dersi vermiş bir kişi olarak söylüyorum.

- Boşluk doldurma
    - Seçenek işaretleme
    - Sıbavda çıkacak bir kaç kelime ezberleme

Yani bizdeki eğitim sistemi dil öğrenmeye değil, dil öğrenmekten tiksindirmeye yönelik.

kesinlikle katılıyorum

Boşluk doldurma ile dil öğretebileceğini sanan sistem bakalım daha ne kadar sürecek.

adımlar yanlış uygulandığından dolayı okuma ve yazma da havada kalıyor ve hiç bir işe yaramıyor.( Ha pardon bir işe yarıyordu değil mi? Okul sınavları! )

• quote:

Kimse kusura bakmasın.

Eğer dediğiniz gibi en azından okuma olsaydı öğrenciler bir ingilizce metnini su gibi okuyabilirdi. Bugün gidin bir lise öğrencisine ingilizce metin okutun, 10 kelimeden 8'ini yanlış okuyacaktır.

- Boşluk doldurma
    - Seçenek işaretleme

İngilizceyi geliştirmek için bir fikriniz var mı Nihat abi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hugh Jackman

quote:

Kimse kusura bakmasın.

- Boşluk doldurma
    - Seçenek işaretleme

İngilizceyi geliştirmek için bir fikriniz var mı Nihat abi ?

Nasıl teknikler kullanabiliriz acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hi Guys

İngilizce dizi izlemek için, İngilizce öğrenenler için özel olarak hazırlanmış Extra English serisini tavsiye ederim. Bu diziyi İngilizce alt yazılı olarak şurada izleyebilirsiniz:
    ingilizce video dersleri
    Extra English Bölüm 01 Hector'un Gelişi ingilizce video dersleri
    http://www.ingilizcetube.com/extra-english-bolum-01-hectorun-gelisi-01

yakın zamanda indirdim ve ingilizce altyazılı indirdim. şimdi ise altyazısız izletebiliyorum ancak daha önceden duydupum bildiğim için anlayabiliyorum.
    aynı düzeyde başka bir dizi izlesem altyazısız izleyemem sanırım. hile yapmış gibi hissediyorum.

• kuyutuzu acaba altyazısız ızledıklerını anlayablıyormusun cumlelerı anlamlarını dgıl yazılıslarını felan
  • Pek çok yöntem var tabii, en güzel olanı yabancı dili o dili konuşan kişilerle sıkı iletişim halinde olmak. Sonuçta anadilimizi de bu şekilde öğrendik.

Ama o olamıyorsa en azından şu zamanda internetin nimetlerini sonuna kadar kullanmak lazım.

Temel seviyeye hitap eden İngilizce altyazılı ingilizce filmler çok faydalı olabilir. Belli bir süre sonra aynı filmleri tekrar ama altyazısız izleyerek hangi seviyeye geldiğinizi görebilirsiniz.

İnternet üzerinden canlı sohbet kanalları var, hatta artık whatsup var, skype var, bir yabancı ülkeye fiziken gitmeden gitmiş kadar yapılabilecek şeyler var artık.

Ne yapılırsa yapılsın içinde mutlaka "konuşma" olması gerekir. Konuşmadan öğrenme olamıyor, olan şey sadece fizik matematik gibi bazı bilgileri hafızaya almaktan öte gitmiyor.
  • Çok faydalı bir konu teşekkür ederim. Ayrıca birşey sorucam yabancı dizileri veya filmleri ilk başta altyazılı izleyip öğrenince hiç altyazısız izlediğin oldu mu. Olduysa anlayabildin mi ordaki konuları ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rafetyalman

Çok faydalı bir konu teşekkür ederim. Ayrıca birşey sorucam yabancı dizileri veya filmleri ilk başta altyazılı izleyip öğrenince hiç altyazısız izlediğin oldu mu. Olduysa anlayabildin mi ordaki konuları ?

öncelikle şunu belirtmeliyim
    hangi dizi

yani
    bir sherlock dizisini kastediyorsan
    sherlock çok hızlı konuştuğunda anlayamadığım zamanlar oluyor
    ya da amerikan komedi dizilerini pek anlamıyorum

bir gotham diyorsan eğer
    bir dc comics takipçisi olarak
    gayet iyi anlıyorum
    fakat
    altta ingilizce altyazıyı tutup genelde oraya bakmadan bölümü bitirmek gerekir.
    kaçırdığım yerde. ya da işler bilimsel kelimelerin olduğu kısma doğru gittiğinde
    elim hemen türkçe butonuna gidiyor kaçınılmaz olarak ki zaten bilimsel kelimeleri öğrenme kaygım yok.

genel anlamda izlediğim dizilerin
    speaking imi bozmamasına özen gösteririm
    örneğin vikings dizisi
    benim speakingime faydadan çok zarar getirir düşüncesiyle 1. bölümün ortasında kapattım diziyi.

mesela bir dexter bir lost
    bunlar iyi dizilerdir

ayrıca ilk başlarda
    extra english serisini izlemeni öneririm
    ingilizceyi öğretmek için çekilmiş dizilerden. konusu filan da gayet iyi. ayrıca bir de kitabı var. net te bulabilirsin.

• Bende ororo.tv sitesinden THE 100 adlı diziyi izliyorum 2.sezon 3.bölümü bitirdim biraz önce toplam da 15 bölüm izledim.2 farklı siteden ingilizce ve türkçe altyazılı olarak izliyorum yarım dakka hatta 10 sn gibi aralıklarla (cümleye bağlı) önce ingilizce altyazılı olanını sonra türkçe altyazılı olanını izliyorum.Baya faydasını gördüm.ayrıyeten bilmediğim kelimeler çıktıkca sözlükten bakıp notepad e kaydediyorum bazen cümle kalıpları vs kaydediyorum.Bunun yanısıra 100 bin kavramlık redhouse sözlüğü en baştan başlayıp sırayla günde 3-5 sayfa ilerliyorum bildiğim kelimelerin üzerini sarı fosforlu kalemle çiziyorum pekiştirme ihtiyacı hissetiklerimi veya yeni öğrenmeye çalıştıklarımın üzerinini fosforladıktan sonra yanına kırmızı kalemle yıldız koyuyorum ve kelimenin tüm anlamlarını argo deyim vs lerle birlikte deftere kaydediyorum.birde kurgusal sözlüğüm var ona pek vakit ayıramıyorum daha doğrusu öncelikli hedefim normal sözlüğü bitirmek buda 3-5 ay zamanımı alacak gibi.kurgusal sözlüğü inceledim yalnız, çok faydalı olacağını düşünüyorum özellikle öğrenilmesi zor unutulmaya yatkın soyut kelimelerden oluşuyor .glosbe sözlüğü benimde yeni keşfettiğim bir sözlük kelimelerin cümle içerisinde kullanımı ve çevirisi olması yönüyle çok faydalı.Yalnız dizi izlerken özellikle son zamanlarda olay sürükleyici olduktan sonra ingilizce öğrenmeyi bir yana bırakıp ingilizce alt yazıyı anladığım kadarıyla çevirip devam etmeye başladım buna son vermem lazım.Bunun yanısıra chrome tarayıcımda lingualeo uzantısı ekli önüme çıkan kelimelerin anlamlarını üzerine bir tıklamayla anında öğrenebiliyorum.Gidişat güzel oldukça iyi bir seviyeye geleceğime inanıyorum.Benim benimsediğim yöntem önce gramer şart sonra mümkün olduğunca çok kelime öğrenmek geliyor kağıt üzerindeki bir cümleyi eksikde olsa azbuçuk çeviremeyen birinin dizi izlemeye kalkışması faydasız olur.son olarak bol bol okuma ve dizi, video, film vs izlenmeli bu şekilde bu şekilde doğru telafuz, konuşmalara kulağın alışması, kelimelerin pekiştirilmesi ve kullanımı argo deyim vs ne varsa bunların öğrenilmesi sağlanacaktır.İnternet gibi sınırsız bir kaynak varken kimse Türkiyede yabancı dil öğrenilemez demesin yurtdışına gitmedende bu iş gayet güzel öğrenilebilir önemli olan bu işe vakit ayırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi islamova -- 11 Temmuz 2015; 1:01:21 >

• +takip
  • farklı fikirleri gün yüzüne çıkaralım
    katılıp katılmadığınız yanlar?
  • öncelikle harika bi konu başlığı olmuş ilk defa bukadar yararlı bi başlık görüyorum...mesela ben üniversite öğrencisiyim dil öğrenmek için yurt dışına çıkan var mı? nerelere gidilebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mangamali

öncelikle harika bi konu başlığı olmuş ilk defa bukadar yararlı bi başlık görüyorum...mesela ben üniversite öğrencisiyim dil öğrenmek için yurt dışına çıkan var mı? nerelere gidilebilir

Teşekkürler

Dil öğreniminde ya da daha sevdiğim şekliyle
    DİL EDİNİMİNDE öncelikle izlenecek yol belirlenmeli

O yolda ilerlenmeli
    Rüzgarda uçan yaprak misali rota değiştirilmemeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bi dil eğitimi alıyorum da yandan sizce kendim nasıl desteklemeliyim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.