Şimdi Ara

İngilizce sorunu olan ve yazılımda kendini geliştirmek isteyenler buraya.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,ingilizcem çok kötü ancak yazılımda kendimi geliştirmek istiyorum.
    Biliyorsunuz ingilizce olmadan hiç bir adam akıllı kaynağa erişemiyorsunuz.
    Ben de artık yeter diyip elimi taşın altına sokuyorum,çeşitli yazılım kaynaklarında,dökümantasyonlarında bilmediğim kelimeleri quizlet.com sitesine türkçeleri ile beraber topluyorum,kendime faydası oldu size de olacaksa ne mutlu bana.

Buradan ulaşabilirsiniz,her gün güncelleyeceğim
    https://quizlet.com/ShooterLens

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 18 Haziran 2017; 22:4:42 >

• yazdığın tüm kelimlere baktım bazıları bazı yerlerde farklı anlamlara gelebilir bilgin olsun ama çoğu yanına yazdığın gibi. Yazdığın kelimeleri her gün tekrar etmeyi unutma diğer türlü bunları not almanın sana bir yararı olmaz.

Ayrıca ingilizceni geliştirmen için kitap okumanı öneririm ama ingilizce tabi ki. Türkçe kitap okurken nasıl farklı anlatım tarzları farklı terimler ve dilbilgisi kuralları görüyorsak İngilizce de daha fazlasını görüyoruz. İngilizce kitap okumak sana en çok ingiliz dilbilgisi katacak şeydir.

Son olarak öğrendiğin kelimelerin nasıl okunduklarını da KESİNLİKLE öğren ve bir yerde okurken ingilizce bir şeyi ingilizce oku türkçe okuma.
  • üstteki yorumumda yaptığım dilbilgisi yanlışlarına aldırma lütfen şu an iyi hissediyorum ve hiç umrumda değiller
  • Hocam kelimeleri aldığım kaynağı da belirtiyorum.
    Kelimeleri öğrendikten sonra,kelimeleri aldığım kaynağa gidip oradaki metini okuyabiliyorum bu sayede kalıcı öğrenme oluyor.
    Yorumunuz için teşekkürler.
    Benim şu anki istediğim ingilizce seviyesi teknik ingilizce,hikaye kitaplarında vs günlük ingilizce kullanılıyor ve günlük ingilizce hiç bir işime yaramıyor şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 18 Haziran 2017; 22:9:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Hocam kelimeleri aldığım kaynağı da belirtiyorum.
    Kelimeleri öğrendikten sonra,kelimeleri aldığım kaynağa gidip oradaki metini okuyabiliyorum bu sayede kalıcı öğrenme oluyor.
    Yorumunuz için teşekkürler.
    Benim şu anki istediğim ingilizce seviyesi teknik ingilizce,hikaye kitaplarında vs günlük ingilizce kullanılıyor ve günlük ingilizce hiç bir işime yaramıyor şimdilik.

öyle gereksiz olur kelimeleri öğren yeter kalan kısmı tekrar okumak sadece zaman kaybettirir sana ve beyninde boş yer kaplar. Ayrıca diğer bir tavsiyem eğer almak istersen, forumu bırak. Facebook'u onu bunu bırak. Sıkıldıkça oyunlar oyna, kitaplar oku ama otomasyon şeyler yapma. Otomasyon derken YouTube videolarını gezmek, forumda konuları gezmek, facebookta paylaşımlara bakmak tarzı şeylerden bahsediyorum. Yani bir şeyi başka bir şey çıkarmasın karşına. Eğer youtube'a gireceksen izleyemek istediğin bir video olsun öyle gir. Bir amacın olmadan bu tarz platformlara zaman harcamak için girme. Bu tutum inan çok şey kazandırıyor sana.

• Instagram facebook vs kullanmıyorum hocam.
    Githuba merak saldım bu aralar,stackoverflow tarzı sitelerde takılıyorum biraz,türkçe kaynaklardan uzaklaşmaya başladım ingilizcemi geliştirmek için.
    Youtubede yabancı kanallar izliyorum,windows'u ingilizce kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Instagram facebook vs kullanmıyorum hocam.
    Githuba merak saldım bu aralar,stackoverflow tarzı sitelerde takılıyorum biraz,türkçe kaynaklardan uzaklaşmaya başladım ingilizcemi geliştirmek için.
    Youtubede yabancı kanallar izliyorum,windows'u ingilizce kullanıyorum

Saydıklarından hiçbiri ingilizceni geliştirmez. Geliiştirir tabi ki ama oralarda harcadığın zaman oranla %000000000000000000000000000000000000000000000000001 bu kadar geliştirir. O platformlarda ingilizcen gerçekten kötüyse biraz zaman geçirmek yararına olur tabi ki ama oralardan bir şeyler öğrenemezsin. Dediğim gibi ingilizce yazılar değil bak kitaplar okumak çok geliştirir. Dotyveskinin ingilizce çevirisini okuyabilirsin mesela veya edgar allan poe falan. Asıl öğreneceklerini buralardan öğrenirisin nedenini de söyliyim. O tarz platformlarda günlük dil kullanılır bu yüzden yeni şeyler öğrenemezsin. Stackoverflowda falan öğrendiğin şeyler ingilizce bilgine bir şey katmaz yazılım bilgine belki katar ama ingilizcen sandığım kadar kötüyse yazılım sana henüz birkaç aycık uzak başlamak için bile. Youtube'da yabancı kanallar izlemek de sana bir şeyler katmaz. En azından bana katmadı sana da katacağını düşünmüyorum bu arada katmaz dediklerim tabi ki katar AMA ÇOOKK az yani vaktine değmez. Kitap oku EN İYİSİ.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçenlerde burada birisi konu açmıştı 2 hafta olmamıştır, orada yazdıklarımı sende uygulasan olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.