Şimdi Ara

İngilizce Telaffuzlar Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İngilizce öğrenmek istiyorum. Fakat telaffuzlara takılmış durumdayım. Özellikle 'Th' seslerinin telaffuzu beni öldürecek. Yıllardır bildiğimiz 'Tenkyu' oldumu sana peltek s ile 'Senkyu'. 'Fadır' da oldu mu peltek z ile 'Fazır'. Yahu bunlar bana çok garip geliyor. Bari diyorum bundan sonra öğreneceğim kelimeleri doğru düzgün öğreneyim. Bunun için ne yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blk -- 4 Mayıs 2014; 0:59:45 >

• senkyu yu çinliler söyler genelde.
    voiced th(think) ve voiceless th (there, that, this) ile ilgili youtubea bakabilirsiniz çok güzel yöntemleri var sesi doğru çıkarıp çıkarmadığınızı anlıyorsunuz.
    Örnek olarak father voiced th sound olduğu için dilinizi dişinizin arasına alıp üflüyorsunuz üflerken de ses tellerinizden ses veriyorsunuz. Yani aslında "d" diyorsunuz da işte o hesapla gidersek this there that those derken de dili diş arasına alıp "d" sesi çıkarmamız gerekir. Sizde nasıl fazır olmuş anlayamadım

Ben de çok takıntılıydım, en iyisi fonetik alfabeyi öğrenmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The North Remembers

senkyu yu çinliler söyler genelde.
    voiced th(think) ve voiceless th (there, that, this) ile ilgili youtubea bakabilirsiniz çok güzel yöntemleri var sesi doğru çıkarıp çıkarmadığınızı anlıyorsunuz.
    Örnek olarak father voiced th sound olduğu için dilinizi dişinizin arasına alıp üflüyorsunuz üflerken de ses tellerinizden ses veriyorsunuz. Yani aslında "d" diyorsunuz da işte o hesapla gidersek this there that those derken de dili diş arasına alıp "d" sesi çıkarmamız gerekir. Sizde nasıl fazır olmuş anlayamadım

Ben de çok takıntılıydım, en iyisi fonetik alfabeyi öğrenmek.

bende peltek s ve z derken dilini dişlerinin arasına alarak s ve z demek istemiştim. youtube den baktıklarım böyleydi. peki sen nasıl hallettin bunu. konuyla ilgili bir iki link gönderir misin.

• İngilizce kelimelerin telaffuzları hakkında yardım edebilecek kimse yok mu?
  • Bu -th sesini telaffuz etmek beni öldürecek, çok zor geliyor bana. Sanki th derken t yerine f diyormuşum gibi geliyor.
  • affiliation kullanıcısına yanıt

yıllar sonra bir şey söylemek istiyorum. That, there, this voiced th değil mi? Bunları söylerken aynı zamanda titreşiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: helixSNAA

yıllar sonra bir şey söylemek istiyorum. That, there, this voiced th değil mi? Bunları söylerken aynı zamanda titreşiyor.

EVET HOCAM HAKLISINIZ TERS YAZMIŞIM. DÜZELTME İÇİN TEŞEKKÜRLER.

https://magoosh.com/toefl/english-tongue-twisters-voiced-and-unvoiced-th/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.