Şimdi Ara

İngilizce-Türkçe/Türkçe-İngilizce Çeviri yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği son sınıftayım. Uygun fiyatlara çeviriler yaparak harçlık çıkarıyorum. Bilen, duyan varsa bana yönlendirebilirse çok sevinirim.

• Haksız rekabet olmaz değil mi?
  • Biri para ister diğeri bedava yapar:)
  • dostum burdaki 'para ister' lafın pek uymamış onu bir öncelikle söyliyim.
    arkadaş neden yada ne kadar bir çeviriyi ücretsiz çeviriyor bilmiyorum ama burada bahsedilen makale çevirileri.
    daha önce çok makale çevirdim ve bana inan ücretsiz çevirilecek şeyler değiller.
    20 sayfa makaleyi neden ücretsiz çevireyim.
    şuan bunun okulunu okuyorum bitmek üzere.
    bundan harçlık çıkarmam kadar normal bir şey yok değil mi.
    yani sonuç olarak ordaki 'para ister', 'para kazanmak ister' olsa bi nevi daha iyi olacak sanki.
  • Bence para isteyerek (ya da nasıl tabir edersen farketmez) yanlış yapıyorsun hocam. Google translate, yandex translate varken...
  • görürsem yönlendiririm hocam sizden bişi isticem konuda actım ama bi türlü anlayamadım gerund ve infinitive farkı nedir yani mesela bosluk veriyor ben hangisi oldugunu anlayamıyorum bu konuda kısa bi acıklama yapabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

görürsem yönlendiririm hocam sizden bişi isticem konuda actım ama bi türlü anlayamadım gerund ve infinitive farkı nedir yani mesela bosluk veriyor ben hangisi oldugunu anlayamıyorum bu konuda kısa bi acıklama yapabilirmisiniz

Birinde to verb var diğerinde verb+ing olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayitgu

quote:

görürsem yönlendiririm hocam sizden bişi isticem konuda actım ama bi türlü anlayamadım gerund ve infinitive farkı nedir yani mesela bosluk veriyor ben hangisi oldugunu anlayamıyorum bu konuda kısa bi acıklama yapabilirmisiniz

Birinde to verb var diğerinde verb+ing olur

işte nerede ing nerede to onu anlayamıyorum
  • quote:

Bence para isteyerek (ya da nasıl tabir edersen farketmez) yanlış yapıyorsun hocam. Google translate, yandex translate varken...

hocam ciddi değilsiniz sanırım.. ben makale çevirisi diyorum. önemli çevirilerden bahsediyorum,
    siz google translate diyorsunuz.
    bir şirketten gelen bir makaleyi google translate ile çevirin bakın ne oluyor.
    biz boşuna okumuyoruz bu okulları, lütfen.
    atasözleri deyimleri yabancı dillerde olan bizde olmayan yada bizde olup onlarda olmayan kurallar ile çevirmeyi biliyoruz.
    kendi insanlarımıza sahip çıkacağınıza yapay zekası olmayan robot çeviri programlarını öneriyorsunuz, garip.
  • quote:

hocam özelden yazıcam size
  • quote:

Orijinalden alıntı: MFK1989

quote:

Bence para isteyerek (ya da nasıl tabir edersen farketmez) yanlış yapıyorsun hocam. Google translate, yandex translate varken...

hocam ciddi değilsiniz sanırım.. ben makale çevirisi diyorum. önemli çevirilerden bahsediyorum,
    atasözleri deyimleri yabancı dillerde olan bizde olmayan yada bizde olup onlarda olmayan kurallar ile çevirmeyi biliyoruz.
    kendi insanlarımıza sahip çıkacağınıza yapay zekası olmayan robot çeviri programlarını öneriyorsunuz, garip.

Hocam iyi güldüm:)) Arkadaş şaka yapıyor olmalı.

Şaka bir yana eğer çeviri işi olursa size yönlediririm. Yukarıdaki soruyu cevaplarsanız sevinirim ayrıca.

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    mesaj attım sizede hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MFK1989

quote:

Sen kendini biligsayrdan akkılımı zannediyon hem sözcük dağarcığın google kadar mı vazgeç bu sevdadan fırsatçı herif hepnizi paragöz olmuşsunuz pes yani pes.

• quote:

Şaka yapıyor ne demek doğru konuş !!. burada bişey biliozda konuşuoz demi. Ben diomki yandex translate var o yeter gidip salak gibi para saçmayın !!. Fırsatçılara izin vermeyin bukadar.

Sinirlendim yaa akşam akşam nese ağzımı bozmıyım.

13 yaşında falan bu arkadaşımız herhalde :) her neyse.

• quote:

Gerund: isim fiil-ulaç (verb+ing)
    Infinitive: Mastar (to verb)

1.Both gerunds and infinitives can be used as the subject or the complement of a sentence. However, as subjects or complements, gerunds usually sound more like normal, spoken English, whereas infinitives sound more abstract. Infinitives emphasize the possibility or potential for something and sound more philosophical.Remember that 90% of the time, you will use a gerund as the subject or complement of a sentence

Her iki fiilimsi tipide cümlenin öznesi veya tümleci olabilir. Ancak, konuşma ingilizcesinde, özne ya da tümleç olarak ulaç kulağa daha normal gelirken mastar kulağa daha soyut/teorik gelir. Mastarlar, olasılık veya birşeyin olma potansiyeli üzerine vurgu yaparlar ve kulağa daha filozofik gelir. Unutmayın ki cümlenin öznesi veya tümleci olarak %90 ulaç kullanacaksınız.

2.As the object of a sentence, it is more difficult to choose between a gerund or an infinitive. In such situations, gerunds and infinitives are not normally interchangeable. Usually, the main verb in the sentence determines whether you use a gerund or an infinitive.

Cümlenin nesnesi olarak ise, Mastar ya da Ulaç arasında seçim yapmak daha zordur. Bu gibi durumlarda, mastar ve ulaç genelde birbiri yerine kullanılamazlar. Çoğunlukla, cümlenin ana fiili, mastar mı yoksa ulaç mı kullanacağınızı belirler.

Yani bu linkteki fiillerden sonraki fiilimsiler Gerund olur.
    http://www.englishpage.com/gerunds/gerund_list.htm

Şu linkteki fiilerden sonra ise Infinitive gelir.
    http://www.englishpage.com/gerunds/infinitive_list.htm

Not: Türkçe'de olduğu gibi İngilizce'de de "Sıfat fiil" (Ortaç- Participle) vardır. Bu konuyu da araştırmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 30 Aralık 2014; 23:35:13 >

• quote:

Şaka yapıyor ne demek doğru konuş !!. burada bişey biliozda konuşuoz demi. Ben diomki yandex translate var o yeter gidip salak gibi para saçmayın !!. Fırsatçılara izin vermeyin bukadar.

Sinirlendim yaa akşam akşam nese ağzımı bozmıyım.

Sayafalar dolusu çeviriyi sadece google translate ile yapamazsın. İlave sözlükler kullanman gerekir. Ayrıca bir kelimenin ya da bir cümlenin birden fazla anlami var. Sadece google translate ile bir sayfa çeviriyi 1 günde anca yaparsın. İşin içine teknik terimler ve hukuki metinler girerse o zaman daha beter. Bir bilenden destek gerekir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.