Şimdi Ara

injectSMAA ,MLAA ve FXAA unutun.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
9
Favori
6.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Şimdi Half Life 2'de denedim.Oyun kendinden smaa'ya sahip olduğu için bu smaa dosyaları oyunda smaa açıkken aktif olmuyor.Oyundan smaa'yı kapadığım zaman aktif oluyor.smaa dosyalarıyla oyunun kendi smaa'sını kıyasladığımda görüntü olarak 4x smaa'ya eşdeğer bir iyileştirme yapıyor.Oyun 8x smaa desteklediği için kendi 8x smaa'sını daha başarılı buldum.Tırtıkları yok etme özelliği yakın nesnelerde daha çok işe yarıyor.Uzak çizimlerde o kadar etkili değil.Half Life lost coast'da denediğimde de çalıştı.Lost coast smaa yerine kendinden fxaa destekliyor.fxaa açıkken üstüne bu dosyalarla smaa da açabiliyorsunuz.Yani fxaa'yı kapatmanıza gerek yok.smaa açtığınızda performansta biraz düşme oluyor.Bunu göze almalısınız.smaa görüntüde biraz bulankıklığa sebep oluyor.Bunu önlemek için de fxaa tool programını öneririm.Sharpness özelliğiyle bulanıklaşan görüntüyü keskinleştirebilirsiniz.

Kendinden aa,fxaa,smaa vs desteklemeyen ve desteklediği halde yeterli olmayan oyunlar için çok iyi bir çözüm olmuş.Far Cry'ı daha deneyemedim.Onu da deneyip sonucu yazarım.

FXAA Tool programını denedim fakat sadece DX9 desteği olduğu için SMAA benim için daha ön planda. Sadece seninde dediğin gibi biraz bulanıklık oluşuyor. Oda çok rahatsız edicek kadar değil.

Alan Wake henüz almadım aldığım zaman birde onda deneyeceğim. Ben şu ana kadar en iyi sonucu Saint Row'da aldım. Hocam istersen eski oyunlar yerine yeni çıkanlarda dene birazda. Belki oyunlar eski olunca desteklememe durumu olabilir. Bunun harici aklıma başka bir şey gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alex59

quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Şimdi Half Life 2'de denedim.Oyun kendinden smaa'ya sahip olduğu için bu smaa dosyaları oyunda smaa açıkken aktif olmuyor.Oyundan smaa'yı kapadığım zaman aktif oluyor.smaa dosyalarıyla oyunun kendi smaa'sını kıyasladığımda görüntü olarak 4x smaa'ya eşdeğer bir iyileştirme yapıyor.Oyun 8x smaa desteklediği için kendi 8x smaa'sını daha başarılı buldum.Tırtıkları yok etme özelliği yakın nesnelerde daha çok işe yarıyor.Uzak çizimlerde o kadar etkili değil.Half Life lost coast'da denediğimde de çalıştı.Lost coast smaa yerine kendinden fxaa destekliyor.fxaa açıkken üstüne bu dosyalarla smaa da açabiliyorsunuz.Yani fxaa'yı kapatmanıza gerek yok.smaa açtığınızda performansta biraz düşme oluyor.Bunu göze almalısınız.smaa görüntüde biraz bulankıklığa sebep oluyor.Bunu önlemek için de fxaa tool programını öneririm.Sharpness özelliğiyle bulanıklaşan görüntüyü keskinleştirebilirsiniz.

Kendinden aa,fxaa,smaa vs desteklemeyen ve desteklediği halde yeterli olmayan oyunlar için çok iyi bir çözüm olmuş.Far Cry'ı daha deneyemedim.Onu da deneyip sonucu yazarım.

FXAA Tool programını denedim fakat sadece DX9 desteği olduğu için SMAA benim için daha ön planda. Sadece seninde dediğin gibi biraz bulanıklık oluşuyor. Oda çok rahatsız edicek kadar değil.

Alan Wake henüz almadım aldığım zaman birde onda deneyeceğim. Ben şu ana kadar en iyi sonucu Saint Row'da aldım. Hocam istersen eski oyunlar yerine yeni çıkanlarda dene birazda. Belki oyunlar eski olunca desteklememe durumu olabilir. Bunun harici aklıma başka bir şey gelmiyor.

Az önce Hitman Blood Money'de denedim.smaa da fxaa tool da çalışıyor.İkisini kıyasladım.smaa köşe yumuşatma olarak çok daha başarılı.Fxaa ise keskinlik ayarı yapabildiğimiz için göze daha bir çekici geliyor.

Fxaa toolun dx10 versiyonu da var.
    http://www.assembla.com/spaces/fxaa-pp-inject/documents
    Buradan en üstteki versiyonu indirirsen içinde dx10 versiyonu da olması lazım.Yoksa da diğer versiyonlara bir göz at.

Ben şimdi smaa'nın köşe yumuşatması ile fxaa'nın keskinliğini birleştirmeye çalışacağım.Başarabilirsem haber veririm.

• Görünsün konu:)
  • Denediğim AA çeşitleri içinde performans olumsuz etki etmemesiyle birlikte, kaliteli görüntüyü sadece SMAA ile aldım. TXAA'yı denemediğim için bilmiyorum. MSAA da iyi ama FPS'yi çok düşürdüğü için kullanılacak gibi değil bence. FXAA ise yetersiz malumunuz.

Far Cry 3 ayarlarında default olarak MSAA seçili ve başka AA seçeneği yok. SMAA'yı bu oyuna da uygulamak mümkün mü acaba? Konu eski ama bu oyun yeni olduğu için sordum. Deneyeniniz vardır belki hem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Denediğim AA çeşitleri içinde performans olumsuz etki etmemesiyle birlikte, kaliteli görüntüyü sadece SMAA ile aldım. TXAA'yı denemediğim için bilmiyorum. MSAA da iyi ama FPS'yi çok düşürdüğü için kullanılacak gibi değil bence. FXAA ise yetersiz malumunuz.

Far Cry 3 ayarlarında default olarak MSAA seçili ve başka AA seçeneği yok. SMAA'yı bu oyuna da uygulamak mümkün mü acaba? Konu eski ama bu oyun yeni olduğu için sordum. Deneyeniniz vardır belki hem...

Crysis3 te yumaşatmada bunu kullanıyorum. Oyunun kendi yumaşatma menüsüne ekli geliyor. Ne 4xmsaa gibi ağırlaşma oluyor nede txaa gibi bulanıklaşma nede fxaa gibi etkisiz. Açıyorum smaa yı keyfime bakıyorum. Bf3 de yama olarak ekleseler oyun yapımcısı bari. Pb dan ban yemek istemem

• http://mrhaandi.blogspot.com/p/injectsmaa.html

içindeki dosyaları kullanmak istedğiniz oyunun exesinin bulunduğu klasöre atın, (oyun dx9 ise o klasörün içindekileri, 10 ise dx10'u) oyun içinden (def olarak pause tuşu) ile açıp kapatabilirsiniz.

injector.ini içinden ayarları manuel olarak değiştirebilrisiniz.

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=376265

ama ben sweetfx tercih ediyorum, içinde hem smaa var hemde başka düzenleyiciler. bununda sweetfx_settings.txt dosyasından istediğiniz gibi MANUEL değişim yapabilirsiniz. (oyundan çıkmadan ayarları değiştirme imkanı var, pause tuşu ile reload yapıyor, scroll lock açma kapamaya yarıyor)

ayrıca sweetfx için birsürü presetlerde var nette, araştırınca baya güzel şeyler çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 18 Nisan 2013; 16:42:25 >

• @Rainbow Dash:
    Sağolun. Deneyeceğim.

@rezes:
    Ben de öyle yapıyorum.
  • konuya alakası olanlar imzamdan SweetFX başlığına göz atabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

Denediğim AA çeşitleri içinde performans olumsuz etki etmemesiyle birlikte, kaliteli görüntüyü sadece SMAA ile aldım. TXAA'yı denemediğim için bilmiyorum. MSAA da iyi ama FPS'yi çok düşürdüğü için kullanılacak gibi değil bence. FXAA ise yetersiz malumunuz.

Crysis3 te yumaşatmada bunu kullanıyorum. Oyunun kendi yumaşatma menüsüne ekli geliyor. Ne 4xmsaa gibi ağırlaşma oluyor nede txaa gibi bulanıklaşma nede fxaa gibi etkisiz. Açıyorum smaa yı keyfime bakıyorum. Bf3 de yama olarak ekleseler oyun yapımcısı bari. Pb dan ban yemek istemem

Crysis3'te yumusatma olarak kullanıyorum bende ,ağırlaşmayı nasıl düzeltebilirz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aykut Çıkabilir

quote:

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

Crysis3'te yumusatma olarak kullanıyorum bende ,ağırlaşmayı nasıl düzeltebilirz?

Nasıl bir ağırlaşma? sisteminiz bileşenleri ne? belirtirseniz yardımcı olacaktır arkadaşlar..

• İlk link çalışmıyor.
    Far Cry 3 açılmıyor bununla. Hata veriyor. Oyun dosyalarını doğruladıktan sonra da hiçbir tepki vermedi. Dosyaları silince de hata verip kapanıyor. Onu eski haline getirmeye çalışıyorum şimdi.

Ekleme: Düzeldi neyse. İndirdiğim dosyalar sadece DX9 ve 10 için miydi ki acaba? Neden böyle yaptı acaba? Dx11 için dosyası yok mu yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 18 Nisan 2013; 22:32:25 >
  • Dün akşam bunu tekrar kurup denedim. Belli ki sorun Far Cry 3'teymiş. Ne DX11, ne de DX9 modunda çalışmadı (DX11 modunda oyun bile açılmıyordu hatta) ama Hitman'de çalıştı ve görüntü öncesine göre çok daha güzeldi ve ayarı da ultraya aldığım halde, FPS düşüşü yalnızca 110-100 gibiydi. Üstelik, hiç kasma da yoktu; oyun gayet akıcıydı. Diğer oyunlarda da denedikçe yazarım. Konu için tekrar teşekkürler.

DH'nin Titan SLI'lı sisteminde de 8X MSAA açıkken Crysis 3'te aldıkları FPS'yi biliyorsunuz.
    Far Cry 3'te MSAA çeşitlerini denemiştim. AA kapalıyken 80 FPS aldığım yerde 2X MSAA açınca 60-65, 4X açınca 40, 8X açınca da ancak 17-18 FPS veriyordu. Ne kadar iyi görüntü verirse versin. Bu kadar fazla FPS düşüşünün hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. MSAA'ya kocaman

@Rainbow Dash
    Sorduğum soruyla ilgilendiğin için sağol...

• bazı oyunlarla çalışmamasının tam sebebini bende bilmiyorum. ama msi afterburner'ın osd'si açıksa bazen o sıkıntı yaratabiliyor.

ya tamamen kapatıcaz, ya da ayarları şu şekilde kullanıcağız;

http://abload.de/img/msi9hi6l.png

böyle olduğunla pek sorunla karşılaşmadım.

bu arada "Sorduğum soruyla ilgilendiğin için sağol..." demişsin ama ben pek ilgilenemedim gibi. ironiyse de anlamadım kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 22 Nisan 2013; 14:53:52 >
  • sc2de denedim çalışmadı çalıştırabilen var mı?
  • Faydalı konu. Güncel kalmalı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.