Şimdi Ara

Inno3d GTX 460 kullanıcıları YARDIM !!!Sıcaklık... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu mantıkla firma bütün ürünlerinde aynı malzemeyi kullanıyorsa değiştireceğim kart ta aynı sorunları verecek demektir.Öyle birşey olursa kartla beraber yanarız artık ben de 400 liranın üzerine su soğutma takarım.
    Tek derdim Nova Bilgisayarın "bunda bişe yok çalışıyor demesi" şimdilik. Olmassa 65 liraya daha kıyıp gigabyte alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aaabii

quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Geçmiş olsun Kart boşta normal gibi ama gpu ya birden yüksek voltaj gidiyo büyük ihtimal

Msi afterburner açıp voltajı bi 0,987 ye sabitleyip bi deneyin isterseniz(Auto da belki sıkıntı falan olabilir)

Normalde boştayken 0,875 e kadar geri çekmesi lazım

Boştayken 0.875 e çekiyor hocam kart kendini.Stress test lerin altındada 0.987 yi geçmiyor.Asıl olay aletin üzerinden yük kalktığında soğumasının çok uzun sürmesi.Büyük ihtimalle fanda yada heatsink te bi problem var.
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6430
    Kart bu ancak inno 3d nin sitesindeki tasarımla ya da nvidia nın sitesindeki referans tasarımla zerre alakası olmaması da ayrıca düşündürücü...
    Meraklısına :
    http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf400/gtx_460.html
    http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gtx-460-us.html

400 tl altı inno 3d gtx460'da sorun oluyor ucuz soğutucu kullanıyor ama meraklısına yazmışsın ordaki inno 3d gtx460'da ısınma felan olmaz o kartta kısma yok ama ucuz olanda kısmalar var ucuz olsun diye tahmini nvidia'ya göre 15 dolar felan ucuz satığına göre sorun olabilir piyasada sadece inno 3d nvidia'nın satış fiyatından ucuza satıyor

• Kartı aynı marka ve modelle değiştirdim arkadaşlar.Bu kart 39-43 boşta seyrediyor. Furmark la 10dk kadar test ettim 84 derece gördüm. Fan hizı %70 te sabitti.sanırım elimdeki kart ta bir sıkıntı wardı büyük ihtimalle heatsink in gpu ile temasında vs.
    Bazı arkadaşlar kartta soğutma bazında kısmaya giderek kartın daha ucuza maledildiğini söylüyorlar , katılıyorum.
    Şu anda performans konusunda karttan bir şikayetim yok ancak sessizlik ve soğutma açısından 65-70 lira daha verip kafanızı rahat ettirmenizi öneririm.
    Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aaabii

Kartı aynı marka ve modelle değiştirdim arkadaşlar.Bu kart 39-43 boşta seyrediyor. Furmark la 10dk kadar test ettim 84 derece gördüm. Fan hizı %70 te sabitti.sanırım elimdeki kart ta bir sıkıntı wardı büyük ihtimalle heatsink in gpu ile temasında vs.
    Bazı arkadaşlar kartta soğutma bazında kısmaya giderek kartın daha ucuza maledildiğini söylüyorlar , katılıyorum.
    Şu anda performans konusunda karttan bir şikayetim yok ancak sessizlik ve soğutma açısından 65-70 lira daha verip kafanızı rahat ettirmenizi öneririm.
    Saygılar...

yeni kartın hayırlı olsun.. sessizlik ve serin çalışma konusunda hep aynı şeyleri söylüyoruz ama birileri için benchmarklarda 2-3 fps daha önemli...

• Arkadaşlar bu ekran kartının 70 derece olması anormal değil mi. Bu sıcaklık inno olduğu için mi bôyle. Yoksa üzerinde yumurta pişirilir. Asus gtx 460 serisi e.kartı çıkaracak mı. Bide son soru seneye ati 6xxx serisine başlıycak mı
  • Yani kart o 2 3 fps yi aratacak bir kart değil. Stalker Call of Pripyat gibi bi oyunda Dx11 ve maximum grafik ayarlarında kart oyunla dalga geçiyor.Ama x-ray engine gpu nun %99 unu kullanan dengesiz bir motor olduğu için kart ısınıyor ve fan gürültü yapıyor. Stabil çalıştıktan sonra benim için ses "o kadar da" mühim değil ama eğri oturup doğru konuşmak lazım , fan gürültülü...
  • üreticinin kullandığı malzemeye bağlamayın herşeyi. montaj aşamasında soğutuyu işlemci üzerine takmakla görevli olan çan çin çon arkadaşımız işlemi yanlış gerçekleştirmiş olabilir

478pin anakart almıştım gigabyte, modelini hatırlamıyorum. pc 5 dk sonra kendiliğinden reset atıyordu. sonra farkettim ki soğutucuyu tutan plastik soğutucu çerçevesinin bir yanı yukarıda. o da işlemciyle teması etmesini engelleyip reset attırıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Arkadaşlar bu ekran kartının 70 derece olması anormal değil mi. Bu sıcaklık inno olduğu için mi bôyle. Yoksa üzerinde yumurta pişirilir. Asus gtx 460 serisi e.kartı çıkaracak mı. Bide son soru seneye ati 6xxx serisine başlıycak mı

70 dereceye kurban ol nvidia nın sitesinde kart için maksimum çalışma sıcaklığı 104 derece belirtilmiş. Asus konusunda bir bilgim yok ama 6000 serisi 2011 olarak tarihlendi bildiğim kadarıyla.
  • Tasarım Inno3d'ye ait değil. Aynı tasarımı Zotac ve Evga da kullanıyor. Nvidia'nın klasik Fermi tasarımı. Blower tip fan ve eksoz hava çıkışı. İyi bir sistem mi, bu kartta değil.

Bir de x-ray grafik motoruna gpu'yu %99 kullandığı için dengesiz demişsiniz. Tam tersine işlemci ve bellek limitine takılmadığını gösterir. Yani ekran kartından oldukça iyi şekilde yararlanıyor. CryEngine 2 de bu konuda çok iyidir. Ancak derseniz ki menü ve oyun yükleme ekranlarında da %99 gpu kullanım oranına ulaşıyor, o zaman bir sakatlık var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 18 Ağustos 2010; 15:58:36 >
  • quote:

Arkadaşlar bu ekran kartının 70 derece olması anormal değil mi. Bu sıcaklık inno olduğu için mi bôyle. Yoksa üzerinde yumurta pişirilir. Asus gtx 460 serisi e.kartı çıkaracak mı. Bide son soru seneye ati 6xxx serisine başlıycak mı

yük altında ise hayır değil.. hatta 70 derece iyi bir rakam bile sayılır bu sıcak havalarda.. 6x serisi 2011e kalmadan gelecek..
  • Vaay peki 6050 ekran kartı dandik mi olucak çünkü sağdan 2. Rakama bakın diyolar. Asıl önemli olan özellikler. Nasıl bi kart olucak haber var mı
  • quote:

Vaay peki 6050 ekran kartı dandik mi olucak çünkü sağdan 2. Rakama bakın diyolar. Asıl önemli olan özellikler. Nasıl bi kart olucak haber var mı

Bunlar kart çıktığında belli olur dandik mi olacak iyi mi olacak...Sağdan 2. rakam vs ise fasa fiso , ekran kartı almak ta herhangi bir ürün almak gibi bütçeni belirlersin olası ihtimalleri değerlendirirsin yorumları incelemeleri okursun işin içinden çıkarsın.
    bir çok sitede -burası dahil- gerek kullanıcı incelemeleri gerekse testler ve karşılaştırmalar var. Ha 6000 serisi satın almak 5000 serisiveya muadili bir karta sahip kullanıcıya ne kazandırır bilmiyorum.Görmek lazım.
  • oha kartın max sıcaklığı 104 derece zaten az kalsın chip eriycekmiş kartın termal macununu va fanını bir değiş sırasıyla olmazsa eğer.
  • bir söz var, "ucuz mal alacak kadar zengin değilim". standart hızlardaki inno 3d novada 391,76 TL iken, zotacın standart hızda olanı 481,21 TL. demek bişey var ki o kadar ucuz. şuan alınabilecek en uygun 1gb gtx460 inventustaki sanırım.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3041

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 18 Ağustos 2010; 23:28:36 >
  • ATi kartların ilk çıkan model serileri Nvidia dağıtıcılarıyla kıyaslandığında daha büyük ihtimalle standart tasarım oluyor, eğer seçimde bu gerçek göz önüne alınırsa kullanıcı tecrübesinde hayalkırıklığı azalır diye düşünüyorum.

Fiyat ve kalite standartlarına daha dikkatli davrandı ATi. Hd5830den önceki hd5000 kartlar her bakımdan gerek yapılan incelemelerde olsun, gerek kullanım esnasında kullanıcıların tecrübelerinde görüntü çizgileriyle alakalı bir dönem çok seslendirilen sorunun haricinde çok büyük oranda sorunsuz bir tecrübe sunuyor. Nvidia'nın soğutucusuz model dağıtıp reklamı için soğutucusu farklı modelin incelemesini yaptıran dağıtıcılarıyla iyi ki ATi işbirliği yapmıyor.
  • Arkadaşlar yardımm !!! Gigabayte 460 var ısı derecesi max 79 u gösterdi fakat ekran kartına dokundum bakır telinden elim yandı. derece normal olmasına rağmen dış yüzeyinin bukadar sıcak olması normalmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkerakbas

Arkadaşlar yardımm !!! Gigabayte 460 var ısı derecesi max 79 u gösterdi fakat ekran kartına dokundum bakır telinden elim yandı. derece normal olmasına rağmen dış yüzeyinin bukadar sıcak olması normalmi ?

Normal bir durum benim kart 70 derece iken dokunulmuyor..
  • SAĞOL VALLA GERİ GÖNDERECEKTİM ARIZALIDIR DİYE BİRKAÇ TANE GÖRDÜM PROGRAMLA ÖLÇÜLMÜŞ SICAKLIK DEĞERLERİ BENİM DEĞERLERLE AYNI HEMEN HEMEN AMA BU KARTLARIN BUKADAR ISINDIĞINI BİLMİYORDUM
  • BİR SORUM DAHA VER HOCAM OKADAR İŞİME YARARMI BİLMİYORUM AMA BU KARTIN MAX. ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 2560x1600 OLARAK BELİRTİLMİŞ BENDE ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ AYARLADIĞIM YERDE 1280x1024 OLARAK GÖZÜKÜYOR BUNUN SEBEBİ NEDİR?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

ATi kartların ilk çıkan model serileri Nvidia dağıtıcılarıyla kıyaslandığında daha büyük ihtimalle standart tasarım oluyor, eğer seçimde bu gerçek göz önüne alınırsa kullanıcı tecrübesinde hayalkırıklığı azalır diye düşünüyorum.

Fiyat ve kalite standartlarına daha dikkatli davrandı ATi. Hd5830den önceki hd5000 kartlar her bakımdan gerek yapılan incelemelerde olsun, gerek kullanım esnasında kullanıcıların tecrübelerinde görüntü çizgileriyle alakalı bir dönem çok seslendirilen sorunun haricinde çok büyük oranda sorunsuz bir tecrübe sunuyor. Nvidia'nın soğutucusuz model dağıtıp reklamı için soğutucusu farklı modelin incelemesini yaptıran dağıtıcılarıyla iyi ki ATi işbirliği yapmıyor.

ee soruyla ne alaka atinin senin yaşadından haberi yok uyan artık

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.