Şimdi Ara

Inno3d GTX 460 kullanıcıları YARDIM !!!Sıcaklık...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar bugün Inno3d nin gtx 460 ekran kartını aldım ancak kart yorumların ve incelemelerin aksine 99-104 derece arasında çalışıyor
    Haliylede inanılmaz bir fan gürültüsü ve yarım saat sonunda monitörde görüntü kaybıyla karşılaşıyorum.
    Elinde bu kart bulunanlar okudukları sıcaklık değerlerinin buraya yazabilirse kartı değiştime konusunda daha sağlıklı bir bilgiye ulaşabilirim.
    Şimdiden sağolun...

• Psu nedir ?
  • OCZ ModXstream-Pro 600W
  • Sana zahmet olmazsa bilgisayar kasandaki fanları, güç kaynağını hangi uygulamalarda bu sorunun başgösterdiğini yazarsan daha kolay yardım alabilirsin. Yazmaktan geri durma
  • bendeki 460 fan hızı %60 sabitken 70-75 arası geziyor. Kartı besleyen kabloların iyice takılı olduklarından emin olun, kartı pcı yuvasına iyice oturtun ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Sana zahmet olmazsa bilgisayar kasandaki fanları, güç kaynağını hangi uygulamalarda bu sorunun başgösterdiğini yazarsan daha kolay yardım alabilirsin. Yazmaktan geri durma

Kasa olarak thermaltake armor mx kullanıyorum Bir tane intake bir tane de exhaust olmak üzere kasada 2 tane 12 lik yandada 17 lik bir fan var. İşlemci soğutucusu olarak ta Thermaltake big-typ var.
    Sıkıntı program a oyuna yada oyunun grafik ayarlarına göre farketmiyor. Saniyeler içerisinde kart 100 dereceye çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aaabii

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Sana zahmet olmazsa bilgisayar kasandaki fanları, güç kaynağını hangi uygulamalarda bu sorunun başgösterdiğini yazarsan daha kolay yardım alabilirsin. Yazmaktan geri durma

Kasa olarak thermaltake armor mx kullanıyorum Bir tane intake bir tane de exhaust olmak üzere kasada 2 tane 12 lik yandada 17 lik bir fan var. İşlemci soğutucusu olarak ta Thermaltake big-typ var.
    Sıkıntı program a oyuna yada oyunun grafik ayarlarına göre farketmiyor. Saniyeler içerisinde kart 100 dereceye çıkıyor.

garantiye yolla kurtul derim, herşeyin düzgün görünüyor.. OCN'deki konunu da gördüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 18 Ağustos 2010; 0:53:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim kasada o kadar fan yok oc'lu tam yük altında bile o dereceleri görmedim... sanırım sizin ki sorunlu bir kart çıktı... hemen geri vermenizi öneririm..
  • Kart sorunlu olabilir. Aynı kartı kullanıyorum, oyunlarda büyük gayretler sonucu 79C'yi, Furkmark'ta ise 87C'yi gördüm (Furmark'ta %70 fan devri vardı). Sizin kartınızda bir sıkıntı var gibi. Gpu-z'den kartın voltajını kontrol edin.

Buarada boştaki sıcaklık nedir? Benim kart 39-40C'de dolaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 18 Ağustos 2010; 1:05:05 >
  • Cevaplar için sağulun arkadaşlar.
    Kartta bi sıkıntı olduğu aşikar ancak yinede emin olmak istedim.
    Tor ve Batuist sizin de kartınız Inno3d mi ? Keza değilse ve ben kartı değiştirdiğimde tekrar aynı manzarayla karşılaşırsam sanırım Inno nun kobayı durumuna düşmüş olacağım.Bakalım artık yarın belli olur burdanda satın almak isteyen arkadaşları bilgilendiririm.
    Umarım değiştirme prosedürü ağrısız acısız geçerde "garantiye yollacaz 1 ay bekle" gibi bişeyle karşılaşmam.

Kart boşta 44-45 derece.Gpu-Z de de 0.98v gözüküyor voltaj olarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aaabii -- 18 Ağustos 2010; 1:13:06 >
  • inno 3d gtx460'lar çok sorun çıkarıyor diye duymuştum
    piyasada 219$'a 1 gb inno gtx460 var benim bildiğim nvidia 1 gb olan modeli 229$'a satıyor bunu yapması için bir şeyden kısması lağzım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heatblast -- 18 Ağustos 2010; 1:15:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aaabii

Cevaplar için sağulun arkadaşlar.
    Kartta bi sıkıntı olduğu aşikar ancak yinede emin olmak istedim.
    Tor ve Batuist sizin de kartınız Inno3d mi ? Keza değilse ve ben kartı değiştirdiğimde tekrar aynı manzarayla karşılaşırsam sanırım Inno nun kobayı durumuna düşmüş olacağım.Bakalım artık yarın belli olur burdanda satın almak isteyen arkadaşları bilgilendiririm.
    Umarım değiştirme prosedürü ağrısız acısız geçerde "garantiye yollacaz 1 ay bekle" gibi bişeyle karşılaşmam.

Kart boşta 44-45 derece.Gpu-Z de de 0.98v gözüküyor voltaj olarak...

hayır benim kartım gigabyte.. ama markası ne olursa olsun bir gtx 460ın yük altında da olsa o sıcaklıkta çalışması hiç mantıklı değil. o yüzden hangi marka olduğunun önemi burada kalkıyor.. tavsiyem değiştirebilirsen gigabyte da düşünebilirsin.. çok kaliteli ürün üretiyorlar..

• Geçmiş olsun Kart boşta normal gibi ama gpu ya birden yüksek voltaj gidiyo büyük ihtimal

Msi afterburner açıp voltajı bi 0,987 ye sabitleyip bi deneyin isterseniz(Auto da belki sıkıntı falan olabilir)

Normalde boştayken 0,875 e kadar geri çekmesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Geçmiş olsun Kart boşta normal gibi ama gpu ya birden yüksek voltaj gidiyo büyük ihtimal

Msi afterburner açıp voltajı bi 0,987 ye sabitleyip bi deneyin isterseniz(Auto da belki sıkıntı falan olabilir)

Normalde boştayken 0,875 e kadar geri çekmesi lazım

Boştayken 0.875 e çekiyor hocam kart kendini.Stress test lerin altındada 0.987 yi geçmiyor.Asıl olay aletin üzerinden yük kalktığında soğumasının çok uzun sürmesi.Büyük ihtimalle fanda yada heatsink te bi problem var.
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6430
    Kart bu ancak inno 3d nin sitesindeki tasarımla ya da nvidia nın sitesindeki referans tasarımla zerre alakası olmaması da ayrıca düşündürücü...
    Meraklısına :
    http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf400/gtx_460.html
    http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gtx-460-us.html

• Anladım forumda da kullanan bi kaç arkadaş var ama 80 derece civarında kullandıklarını söylüyolardı yanılmıyosam

Blower tipli olmasına rağmen yük kalktığı anda voltajı düşürdüğü için çabuk soğuması lazım aslında

Ama yazmış olduğunuz saniyeler içerisinde 100 ü bulmasına pek anlam veremedim Anca dediğiniz gibi belki çok düşük bi ihtimal de olsa heatsink in tam oturmaması(yada macunla ilgili bi sorun) gibi bi durum falan da olmuş olabilir(Cpu larda birden sıcaklık artması genelde sorun budur mesela) İnşallah sorunu çözersiniz
  • Sağol hocam iyi dileklerin için,
    Forumda da "Hangi GTX 460" başlıklı bi konu var.Yarın halledebilirsem insanlara daha sağlıklı bir bilgi verebilirim.Marka yada alınan risk bazında.
  • Bu arada dikkat ettim, Vatan'da sizin kartın resmini koymuş acaba firma daha sonra resmi sitesindeki soğutmaya geçmiş olabilir mi?
  • Vatan da Inno3d ksımında ürün resmi hazırlanıyor diyor.
    Linki verebilirmisin hocam ben bulamadım da.
  • Sizin kartta bir sorun olduğu kesin. Hava çıkışını falan kontrol etseniz. 100C üzeri imkansız gibi bir şey. Buyrun:

Inno3d GTX 460 kullanıcıları YARDIM !!!Sıcaklık...

SS'te de görülebileceği gibi kart oc'lu fan %70. 10dk aralıksız yapılan test sonucu 79-80C.
  • Kartın gövdesini oluşturan,tüm çiplerin,devrelerin,pillerin üzerine geçtiği board diye tabir edebilceğimiz kısımlar başlıca fiberglas olmak üzere çeşitli malzemelerden yapılıyor.Plastik işiyle uğraştığımdan ve kişisel merakımdan dolayı bilgisayar parçalarının malzemelerini bilgimce inceliyorum.Özellikle ekran kartlarını çözmeye çalışıyorum.Kaba taslak diyebilirimki bazı markalar arasında malzeme kalitesi olarak azımsanmayacak farklılık var.Bu farklarda kartların ısıya direncini ve dolayısıyla çalışma esnasında oluşan ısıya dayalı olarak boardla birlikte üzerindeki tüm bileşenleri kısaca kartın kendisini performans olarak etkileyebilir.Sonuçta tüm kartlar ısınır fakat önemli olan o ısıyı ne kadar iyi soğutabilmek mi yoksa standart soğutma değerlerinde hangisinin o ısıya daha çok direnç gösterebildiğimi? Biraz teknik bir yaklaşım oldu.Mümkün olduğu kadar yalın anlatmaya çalıştım, ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.Mesela ben kendi gözlemim sonucu palit marka ekran kartı almamaya karar verdim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.