Şimdi Ara

İNPAX X-9100HD LINUX PVR Nasıl bir cihaz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
29.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ELMADAĞLI

SAYIN:ECOROTTİ

150 DOLARA TOPTAN VERİYORUZ MAL YETİŞTİREMİYORUZ.SERVERLERİN FİYATINDAN HABERİNİZ VARMI, KAÇ PARA YA HD CİHAZLARI SATIYORLAR MEDIA PLY OLAN KAÇ HD CİHAZ BU KADAR DÜŞÜK FİYATA SATILIYOR. BEN BU KADAR FİYATI AŞA ÇEKMESEYDİM KAÇTAN ALACAKTI MİLLET BİR DÜŞÜNÜN ..

ELMADAĞLI ,benim server fiyatlarından haberim var,keza serverımda var.Bu yüzden bunu serversız almak istiyorum teslimat ücreti bana ait nakit ne kadara bırakırsın.P.M dende fiyatı yazabilirsin.
  • @janjarre,

Bu cihazda kanal geçişleri oldukça yavaş olduğu için sizi üzebilir. En az 2 - 3 saniye civarı...

Biraz önce bir arkadaşımdan aldığım bilgiye göre RAM (silinebilir bellek) kapasitesi 64 MB.
    imiş... Oysaki HD serisinde minimum RAM 128 MB.tan başlaması gerekmektedir.

Donanım yetersizliği konusunda çokça eleştirdiğim ALI çipsetlilerde bile, RAM kapasitesinin
    128 MB. olduğunu düşündüğümüzde, kanal geçişlerindeki yavaşlığın nedeni
    anlaşılmaktadır.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

@janjarre,

Bu cihazda kanal geçişleri oldukça yavaş olduğu için sizi üzebilir. En az 2 - 3 saniye civarı...

Biraz önce bir arkadaşımdan aldığım bilgiye göre RAM (silinebilir bellek) kapasitesi 64 MB.

Donanım yetersizliği konusunda çokça eleştirdiğim ALI çipsetlilerde bile, RAM kapasitesinin
    anlaşılmaktadır.

Kolay gelsin.

Eksik olma @serkangüzel;

Cihazı arkadaşım alıcak.Konuyu başından beri takip ediyoruz bana göre risk ama,fiyat olayı hoşuna gittiği için arkadaşım alırım,beğenmezsem satarım düşüncesinde.Bu arada bana önerdiğin dreambox800 klon cihazdan sipariş verdim bekliyorum.Gelince bayağı bir meşgul edicem seni

• quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Bu arada bana önerdiğin dreambox800 klon cihazdan sipariş verdim
    bekliyorum.Gelince bayağı bir meşgul edicem seni

He he...

Optimum ayarlar için, verilen backup image'ları yükleyip, kolayca kullanıma başlayabilirsiniz.
    TF'de cihaz ile ilgli alanda çok sayıda bilgi ve dosyaya da ulaşabilirsiniz.

Aşamadığınız noktada devreye girerim.
  • quote:

quote:

He he...

Optimum ayarlar için, verilen backup image'ları yükleyip, kolayca kullanıma başlayabilirsiniz.

Eyvallah güzel insan,varlığın yeter bu arada elmadağlıdan ses çıkmadı server fiyatları na kadar diye ağlaşırken yalın fiyatı vermekten kaçınması hoşuma gitmediBu durumda arkadaşıma da dream ayarlıyacağız galiba.

Bu arada dün bi akrabamda Bursa-Sivas maçını dm500s de izledik ve görüntü hiç hoşuma gitmedi,gerçi tv tüplü idi ama bu kadar da vasat olmasını beklemiyordum açıkçası.Hafta içi cihazı benim LCD de de test edeceğim bakalım yanlışlık nerede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 6 Şubat 2011; 0:33:10 >

• quote:

bu arada xxxx'dan ses çıkmadı server fiyatları na kadar diye
    ağlaşırken yalın fiyatı vermekten kaçınması hoşuma gitmediBu durumda arkadaşıma da
    dream ayarlıyacağız galiba.

Zaten Inpax 9100HD cihazın server'i INPA Elkt. tarafından sağlanmıyor ki !...

Cihazın orijinindeki firma, INPAX 9100HD ve aynı tabana ait ve yurtdışında satışta olan
    çeşitli markalara da aynı server desteğini veriyor.

Cihaz ilk çıktığı zaman 150 dolar fiyatla satışa sunuldu. Server'i de dahil. Zaten cihazda
    INPAX 9100HD'ye ait yazılım yüklü iken, server adresini silmek bile mümkün değil !...

Cihazın ne olup, olmadığı anlaşılıncaya kadar, web ve forumlar üzerinden satış konusunda
    mahir bazı satıcılar, server'i var diyerek fiyatı yükseltmeye çalışmış/çalışıyor...

İşte konunun ayrıntıları bu olunca, server'siz fiyat vermekten kaçınılması normadir.

İlaveten, TF'de konu ile ilgili bölümü acele etmeden okursanız, cihazın server'li geldiğini
    görebilirsiniz.

Her neyse, DM seçimi isabetli olur.

Saygılar, sevgiler.

• quote:

quote:

bu arada xxxx'dan ses çıkmadı server fiyatları na kadar diye
    ağlaşırken yalın fiyatı vermekten kaçınması hoşuma gitmediBu durumda arkadaşıma da
    dream ayarlıyacağız galiba.

Zaten Inpax 9100HD cihazın server'i INPA Elkt. tarafından sağlanmıyor ki !...

Cihazın orijinindeki firma, INPAX 9100HD ve aynı tabana ait ve yurtdışında satışta olan
    çeşitli markalara da aynı server desteğini veriyor.

Cihaz ilk çıktığı zaman 150 dolar fiyatla satışa sunuldu. Server'i de dahil. Zaten cihazda
    INPAX 9100HD'ye ait yazılım yüklü iken, server adresini silmek bile mümkün değil !...

Cihazın ne olup, olmadığı anlaşılıncaya kadar, web ve forumlar üzerinden satış konusunda
    mahir bazı satıcılar, server'i var diyerek fiyatı yükseltmeye çalışmış/çalışıyor...

İşte konunun ayrıntıları bu olunca, server'siz fiyat vermekten kaçınılması normadir.

İlaveten, TF'de konu ile ilgili bölümü acele etmeden okursanız, cihazın server'li geldiğini
    görebilirsiniz.

Her neyse, DM seçimi isabetli olur.

Saygılar, sevgiler.

cihazların server ücretini ınpax karşılamıştır. kimse kimseye bedava ne veriyor serkan abi. BENİM TÜM KALDIRILAN YAZILARIMDA SERVERİN HEDİYE OLDUGUNU YAZDIM.

serversiz aynı özellikte cihaz istersen amstrad 19100 hd alabilirsiniz.

dm 800 clon aldın şimdide server alacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELMADAĞLI -- 7 Şubat 2011; 19:02:00 >

• quote:

quote:

@janjarre,

anlaşılmaktadır.

Kolay gelsin.

Eksik olma @serkangüzel;

Cihazı arkadaşım alıcak.Konuyu başından beri takip ediyoruz bana göre risk ama,fiyat olayı hoşuna gittiği için arkadaşım alırım,beğenmezsem satarım düşüncesinde.Bu arada bana önerdiğin dreambox800 klon cihazdan sipariş verdim bekliyorum.Gelince bayağı bir meşgul edicem seni

CLON dm 800 SİM ve SECONT BİLGİSİ NEDİR , FİYATI NE KADARDIR.

• quote:

quote:

quote:

He he...

Eyvallah güzel insan,varlığın yeter bu arada elmadağlıdan ses çıkmadı server fiyatları na kadar diye ağlaşırken yalın fiyatı vermekten kaçınması hoşuma gitmediBu durumda arkadaşıma da dream ayarlıyacağız galiba.

Bu arada dün bi akrabamda Bursa-Sivas maçını dm500s de izledik ve görüntü hiç hoşuma gitmedi,gerçi tv tüplü idi ama bu kadar da vasat olmasını beklemiyordum açıkçası.Hafta içi cihazı benim LCD de de test edeceğim bakalım yanlışlık nerede

tv ile alakası yok dm 500 görüntü bakımından yetersizdir.

• quote:

tv ile alakası yok dm 500 görüntü bakımından yetersizdir.

INPAX 9100 HD ile Dreambox 800HD'nin resolution depth (çözünürlük derinliği) oranlarını
    karşılaştırdınız mı?

resolution depth' te nedir !? diye söylendiğinizi duyar gibi oluyorum.

Araştırmaya devam.
  • size pm attığımda bana da dreambox'lardaki çözünürlük derinliğinin yüksekliğinden bahsetmiştiniz. merak edip araştırdığımda bu konuyla ilgili sadece sizin yazdığınız yazıları gördüm. bu yazılar da genelde "dreambox'un çözünürlük değeri diğerlerinden yüksektir." minvalinde yazılardı... yabancı dildeki sitelere ve forumlara bakmadım tabi ama bu konularla ilgili forumlarda sadece sizin yorumlarınız var.

inpax 9100'deki görüntü kalitesinden çok memnunum ama bu çözünürlük derinliğinin ne olduğunu nasıl hesaplandığını ve iki cihaz arasındaki bu yönden farkın ne olduğunu zahmet edip "burada" anlatırsanız inanın çok sevineceğim... saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulemars

size pm attığımda bana da dreambox'lardaki çözünürlük derinliğinin yüksekliğinden bahsetmiştiniz. merak edip araştırdığımda bu konuyla ilgili sadece sizin yazdığınız yazıları gördüm. bu yazılar da genelde "dreambox'un çözünürlük değeri diğerlerinden yüksektir." minvalinde yazılardı... yabancı dildeki sitelere ve forumlara bakmadım tabi ama bu konularla ilgili forumlarda sadece sizin yorumlarınız var.

inpax 9100'deki görüntü kalitesinden çok memnunum ama bu çözünürlük derinliğinin ne olduğunu nasıl hesaplandığını ve iki cihaz arasındaki bu yönden farkın ne olduğunu zahmet edip "burada" anlatırsanız inanın çok sevineceğim... saygılar...

Anlattım zaten !

Hemde bu forumda. Geçmiş mesajlarıma gözatabilirsiniz...

• gözden kaçırmışım demek ki... 20 gündür forumları okumaktan kafam çorbaya döndü...
  • Yabancı forumlarda görüntüleme bölümlerinde bu oran, compression quality (sıkıştırma
    kalitesi) olarak adlandırılır genellikle... Özellikle kodlama işi ile uğraşanların kullandığı
    tabirdir.

Aynı bölümlerde receiver'lerin görüntü kalitesine zaman zaman değinilmektedir.
    İncelemelerde, resolution depth tabiri de, diğer tabir ile birlikte kullanılmaktadır.

Bana göre uydu receiver'ler stream(akış)'den aldığı bilgiyi işlediği için resolution depth
    tabiri daha uygun düşmektedir. Çünkü uydu receiver'lerin tamamı LNB (LNB konvertör)
    vasıtası ile görüntüyü alıp işlemektedir.

Diğer bir deyişle;

Uydu sinyali LNB'ye sayısal olarak girmekte ve bu sinyal LNB üzerinde örneksel'e çevrilip
    receiver'e iletilmektedir. Receiver'e girdikten sonra bu işlem ters çevrilip, çıkış portlarına
    (örneksel veya sayısal port'lar) yönlendirilmektedir.

Bahse konu işlemler nedeniyle; receiver'lerde bu işlemler, prosessor(işlemci) tarafından
    yerine getirilmektedir. Bu işlemler yerine getirirken işlemcinin kodlamadaki başarısı büyük
    önem arzetmektedir. İşte bu nedenlerden dolayı, uydu alıcılarda "resolution depth"
    kavramı daha uygun bir tabir olmaktadır.

İlaveten konuya görüntüleyiciler(tv, monitör) açısından da baktığımızda da, Resolution rate
    v.b. tabirlerle çok sık karşılaşmaktayız.

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Şubat 2011; 22:00:56 >

• ben amatör kullanıcıyım pc hakkında bilgim gayet iyi nedir allah akına inpax x9100 e kızgınlıgınız serkan hocam ben yenilik araraken hep sizin olmsuz yorumnlarınızı görüyorum sekan hocam elbette drembox ile karşılastıramaz onun fiyatı eşdeger yani dm 800 hd 500 eruo bunu ben 275 liraya aldım yani merselesle tofaşı karşılaştırıyorsunuz bize onu bizde biliyorun kullanıyorum gayet menunum hd li medya özellikli 1 yılık server li bana yetiyor yok flaş yok remi simdide görüntü derinliği siz bu cihaza 500 eruo verdiseniz okey bunları bekleyin derim bence fiyat performası bakımından 4 / 4 lük cihaz alan arkadaslar hayırlı olsun
    serkan hocam sizden ricam bu konuda uzmansınız bize cihazın daha aktif nasıl kullana bilicemiz hakkında yardımcı olmanızdır mesala sg firması yazılımı yapıyormus ve kaplı kodlu bunu nasıl acarız fırma yazılım yapıp para almak için ucunu veriyorgerisi nanay simdiden allah razı olsun ama yardım edersenız bızleri sevindirirsiniz abi

• Bende 500s klon receiver kullanıyorum, Philips pixel plus 2 tüplü tv de kaliteli scartla (Hama) kullanıyorum görüntü gayet güzel,next 2000 i neredeyse aratmıyor, heleki plazmaya scart to component bağlantı yapıp (menüden gerekli ayarlamayı yapmayı ihmal etmiyoruz) seyrettiğinizde görüntü çok daha güzel oluyor ki, bu noktada nexti de geçtiğini söyleyebilirim.

quote:

quote:

quote:

He he...

• quote:

quote:

quote:

@janjarre,

anlaşılmaktadır.

Kolay gelsin.

Eksik olma @serkangüzel;

CLON dm 800 SİM ve SECONT BİLGİSİ NEDİR , FİYATI NE KADARDIR.

Verilen bilgi 3.0 77 olduğu ama ne olduğunu gelince görücez.Fiyatı piyasada 450 civarı geziyo lakin sipariş verdiğimiz firma bizim elektronik ürün tedarikçimiz olduğu için konum itibari ile ben bedelsiz alıyorum.

Server olayına gelince sizin yazınızda serverın firma hediyesi olduğunu anlayamadım,bu yüzden sizden yalın fiyat istedim.Keza tedarikçilerimiz sayesinde servera ücret ödemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: vatan155

ben amatör kullanıcıyım pc hakkında bilgim gayet iyi nedir allah akına inpax x9100 e kızgınlıgınız serkan hocam ben yenilik araraken hep sizin olmsuz yorumnlarınızı görüyorum sekan hocam elbette drembox ile karşılastıramaz onun fiyatı eşdeger yani dm 800 hd 500 eruo bunu ben 275 liraya aldım yani merselesle tofaşı karşılaştırıyorsunuz bize onu bizde biliyorun kullanıyorum gayet menunum hd li medya özellikli 1 yılık server li bana yetiyor yok flaş yok remi simdide görüntü derinliği siz bu cihaza 500 eruo verdiseniz okey bunları bekleyin derim bence fiyat performası bakımından 4 / 4 lük cihaz alan arkadaslar hayırlı olsun
    serkan hocam sizden ricam bu konuda uzmansınız bize cihazın daha aktif nasıl kullana bilicemiz hakkında yardımcı olmanızdır mesala sg firması yazılımı yapıyormus ve kaplı kodlu bunu nasıl acarız fırma yazılım yapıp para almak için ucunu veriyorgerisi nanay simdiden allah razı olsun ama yardım edersenız bızleri sevindirirsiniz abi

Sayın @vatan155 arkadaşım,

Klon Dreambox 800HD cihaz 330 TL'ye kadar düştü. Firma adı veremiyorum. Reklam
    olmaması için... Kullanıcı olduğum için firmalarda beni ilgilendirmez zaten!

Dreambox önerdiğim doğrudur. Sebebi işte aralarındaki fiyat farkının kapanmış olmasıdır.
    Yoksa başka bir nedeni yok!

İnpax'ın kapasitesine gelince;

Firmaların açıkladığının aksine, Flash bellek 32 MB. RAM 64 MB.tır. Cihazın kanal
    geçişlerindeki yavaşlığının nedeni de, RAM'in yetersizliğidir. HD serilerinde minimum RAM
    128 MB.tan başlaması gerekmektedir. Donanım yetersizliği nedeniyle çokça eleştirdiğim ALI
    cipsetlilerin HD serilerinde bile RAM 128 MB.tır.

Hazır kapasite demişken, Dreambox 800HD'ye yüklenen küçük bir plugins'le cihaza
    USB'den takılan, USB bellek ile cihazın flash bellek kapasitesini, USB bellek kapasitesi
    kadar ilave kapasite yaratmak mümkün olabilmektedir.

Kısaca, sebepler bunlardır.

Saygılar, sevgiler.

• cihazdan elde ettiğim görüntüleri kopyaladım.iyi kalitede çekemedim.tv nin gerçek görüntüsü bunlardan daha iyi.
    bunlar sd yayınlardan çektiklerim.hd yayınlar ise çok daha güzeller.

İNPAX X-9100HD LINUX PVR Nasıl bir cihaz?

• Dreambox daha mantıklı gözüküyor bana da dm500 hd lerde ucuzlamaya başladı 800 ün ve klonlarının fiyatlarıda aynı seviyelere gelecektir. serkan hocam dm800 de mkv ve divx oynatılabiliyor mu? dm500 lerde stream şeklinde oynatılıyordu sanki dm800 nasıldır?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.