Şimdi Ara

### İnşaat Mühendisliği Bölümü üzerine Sorularınız ### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
6.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leravo

Çalışma alanları neler ?
    Kendi işini yapmak isteyenler neler yapabilir ?
    Ve ben 2. sınıftayım gümüşhanede okuyorum bir müteahhit tanıdığım inşaat mühendisliğinde universitenin çok farketmediğini söyledi bu yüzden tekrar hazırlanmak yerine hemen tercih yaptım ve yerleştim sizce ne kadar doğru?

Hidrolik ve Ulaşım Anabilim Dalları üzerine Devlet ve Belediye bünyesinde iş imkanı bulabilirsin. KGM,DSİ ve Belediyeler bu anlamda belirli sayıda yer açmaktadır.
    Bunun dışında yine KPSS yoluyla devlette denetleme-proje mühendisi veya saha kontrol mühendisi olarak da yer edinebilirsin.
    Büyükşehirlerde Yapı Denetim Zorunluluğu olan illerde yapı denetimde özel sektörde ciddi imkanlar var; saha ve proje mühendisi olarak.
    Ve klasik yapı mühendisi olarak özel sektörde ister büyük firmalarda isterse yerel şirketlerde veya şahsi şirketlerde çalışabilirsin.
    Kendi işini yapmak istiyorsan, iş sadece inşaatla sınırla kalmaz birnevi emlak işine döner çok farklı alanlarada hakim olmanız gerekir, sermayeye ve başlangıç için saha terübesi olan kadroya ihtiyacınız olabilir.
    İnşaat Mühendisliği'nde illa ki üniversitenin önemi vardır; seçenekler açısından sahada en belirgin üniversite farkı yeni öğrendiğiniz birçok şeyi iyi üniversitelerde eğitim gören arkadaşlar biliyor geliyorlar. Burada temel fark kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz ve hangi anabilim dalı üzerine ne kadar bilgi sahibi güncel literatür bilgisi sahibi olduğunuz önemlidir. Yoksa her iyi üniversite mezunu projeci olarak başlamayabilir kendini geliştirmeyenleri sahada şantiye şefi olarak da görmekteyiz.
    Bu mesleğin büyük kısmı münferit olduğu için sizin meslekle ilginiz, üniversite tercihinden çok önde gelir.

• MÜHENDİSLİK TABAN PUANI UYGULAMASI

YÖK Başkanı Yekta Saraç’tan daha önce tıp ve hukuk fakülteleri için uygulanan taban başarı sıralama uygulamasının mühendislik fakültelerine de uygulanacağı haberi geldi. Üniversitelerin bütünleme sınavı yapıp yapmayacağı konusunda da yetkilendirildiklerini belirten Saraç, bundan böyle üniversitelerde bütünleme sınavı olup olmayacağına kendileri karar verecekler ve eğitim-öğretim dönemi olmadan bunu bildirecekler dedi. Mühendislik fakültelerine başarı sıralaması haberini de veren Saraç, ziraat mühendisliği ile su ve orman mühendisliği dışındaki tüm mühendislik bölümleri için 240 bin başarı sıralaması uygulamasının devreye gireceğini söyledi. Böylece başarı sıralaması 240 binin altında olan hiçbir öğrenci mühendislik fakültelerini tercih edemeyecek.
  • DSİ Mühendis Alımı Mülakatları Sözlü ve Yazılı Sınav Aşamaları Önemli Duyurular:

• quote:

Orijinalden alıntı: Bozkurt Bey

DSİ Mühendis Alımı Mülakatları Sözlü ve Yazılı Sınav Aşamaları Önemli Duyurular:

http://dsi.gov.tr/duyurular/2015/12/16/dsi-m%C3%BChendis-al%C4%B1m%C4%B1-m%C3%BClakatlar%C4%B1-%C3%B6nemli-duyuru

Tekrar merhaba hocam inşaat mühendisliği öğrenimime başlamadan önce size bir soru sormuştum. Vay be zaman ne kadar çabuk geçiyor. Şimdi 1. sınıfı bitirmek üzereyim. Tavsiye ettiğiniz "Yapı" kitabınıda okudum Yeni sorularıma gelirsem.
    1--Ben Türkçe eğitim alıyorum. Bu yaz tatilinde bir yerde çalışıp tecrube edinmem mi mantıklı olur? Yoksa İngilizce öğrenmek için kursa felan gitmem mi mantıklı olur?
    2--Ben Okulu yüksek bir ortalamayla bitirmek için çok çalışıyorum. Acaba okulu yüksek bir ortalamayla bitirmenin Bana bir faydası olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: StrongToucH

quote:

Orijinalden alıntı: Bozkurt Bey

DSİ Mühendis Alımı Mülakatları Sözlü ve Yazılı Sınav Aşamaları Önemli Duyurular:

Tekrar merhaba hocam inşaat mühendisliği öğrenimime başlamadan önce size bir soru sormuştum. Vay be zaman ne kadar çabuk geçiyor. Şimdi 1. sınıfı bitirmek üzereyim. Tavsiye ettiğiniz "Yapı" kitabınıda okudum Yeni sorularıma gelirsem.
    1--Ben Türkçe eğitim alıyorum. Bu yaz tatilinde bir yerde çalışıp tecrube edinmem mi mantıklı olur? Yoksa İngilizce öğrenmek için kursa felan gitmem mi mantıklı olur?
    2--Ben Okulu yüksek bir ortalamayla bitirmek için çok çalışıyorum. Acaba okulu yüksek bir ortalamayla bitirmenin Bana bir faydası olur mu?

Merhaba Dostum, haklısın zaman çok çok çabuk geçiyor ama meslektaş olacağımız için hem çok sevindim hem de bu yılı tamamlamandan dolayı tebrik ederim; umarım program öğretimin dertsiz tasasız mezuniyetle tamamlanır. Yanıtlara gelirsek bildiğim kadarıyla ifade edeyim;

1) Üniversitede kalmaya yönelik, ileriye dönük yurtdışı hedefi veya alan uzmanlaşması yüksek lisans gibi bu tip bir sonraki ileri seviye hedeflerin var ise bu yazın İngilizce seviyeni geliştirmen faydalı olabilir ama dediğim gibi kendi gelecek planlarında yurt dışı sistemli olarak bir arzun ise tavsiye ederim çünkü İngilizce hiçbir şey olmasa bile hem uluslararası literatüre hakim olmak bakımından hem de kullanılan uluslararası yazılımlara hakim olmak bakımından hayli avantaj oluyor. Bunun dışında yurtdışı hedeflerin var ama sadece bir ihtimal ise asıl olarak ülkemizde iç piyasada ilerlemek istiyorsan kesinlikle bu sene sanki bir yapı stajı yapıyormuşçasına çalışmanı öneririm lakin şunu unutma sen şantiye alanında veya ofis alanında birşeylere aşina olmak amacıyla gitmelisin; ama gittiğin çalışma ortamı neresi olursa olsun asla oradaki tecrübeleri edinimleri anında anayasa gibi belleme sadece mesleğe iyice bir aşina olmaya git; radye temel, kaset döşeme; etriye sıklaştırması; zemin etüdü, numune alımı gibi çeşitli mesleki terimlerimize genel kanıların olsun 3 boyutlu düşünme ve zihninde canlandırma olayın ilerlesin kafidir çünkü eğer şantiye alanında veya ofis alanında her şeyi anayasa gibi mutlak kabul edip hafızaya atarsan okulun teorik sınavlarında biraz şaşırmalara maruz kalabilirsin :)

2) Okulu yüksek ortamayla bitirmenin faydası ilk olarak derslere yoğunlaşman açısından faydalı olur. Bu konuda asla ve asla çok nesnel düşünmeye gerek yok; gayet açık ve faydacı düşünerek bir öğrenci olarak derlseri günü gününe takip edip vize sınav uygulama notların final notların ne kadar iyi olursa kendini o kadar az kasar ve okuldan ders çalışmadan kendini sıkmadan o kadar çok kurtulursun; bütünleme zamanı sen şantiyede gezerken belki de meslektaş adayların mukavemetle cebellişiyor olur bu ilk faydası. Bir diğer faydası da not ortalamasından dolayı üstten ders alma ve erken mezun olma yada 4. sınıfı yani son yılı ders yükü olarak boşaltma. Bunun en büyük avantajı devlet daireleri için KPSS hazırlanma, akademik kariyer için ALES hazırlanma, yurtdışı kariyerleri için YLSY ve YDS hazırlanma, ya da piyasa çıkmadan önce çeşitli paket programların eğitimlerine katılma gibi birçok inanılmaz farklı ve faydalı çalışmaları yürütebilecek zamana sahip olabilirsin. Bunun dışında sorun eğer ki ben 3,50 veya ben 3,75 ortalama yaparsam işyerleri, devlet yerleri veya yurtdışı tesisleri bana bir öncelik sağlar mı diyorsan burada bir soru işareti olacaktır. Çünkü, bir öğrenci ders ortalamasının 3,50 olması iyi öğrenci olduğunu göstermez çünkü iyi kavramı mühendislik alanı için biraz karmaşık; mühendislikte özellikle de Türkiye'de tecrübe fark ettiriyor. Bu ne demek, sen 1. sınıf İnngilizce Türkçe 2. sınıf AutoCAD 3. sınıf Hidrolik 4. sınıf Çelik yapılar derlseirni çatır çatır verirsin mezun da olursun ders durumunda ortalaman da çok iyi olur ama başka biri sallıyorum 2,00 zor mezun dahi olsa MS Project çok fazla hakim olur, İŞ Hukuku inanılmaz vakıf olur, yürüyen Anayasa gibi olur ofiste iş bitirir, şantiyede Betonarme bilgisiyle sorunları kısa sürede çözer o zaman ikinci örnek daha makbul olur; kimse şantiyede ofiste veya devlette Cross yöntemi blidiğin için Elastik Eğri Teoremi bildiğin için sana hak ettiğin artıyı vermez; benim önerim nedir der isen bence kesinlikle not ortalaması yapmalısın ama bunu iş başvurusunda 3-5 aday öne geçmek için değil hangi iş başvurusunda bulunursan bulun mülakattan korkmayacak kadar bilgiye hakim olmak için, mesleğin için kendin için ve kendine zaman yaratman için yap derim

• LYS tarihleri yaklaşmakta, bu sınavlara girecek olan tüm meslektaş adaylarına şimdiden başarılar dilerim. Hak ettiğiniz, arzu ettiğiniz ve sevdiğiniz bölümlerde okumanız dileğiyle...
  • Istanbul universitesinde okunur mu bu bolum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tonymontana92

Istanbul universitesinde okunur mu bu bolum?

Elbette okunur. İstanbul Üniversitesi, Eşit Ağırlık-Tıp-Sözel ağırlıklı bir üniversite gibi algılansa da Mühendislik Fakültesi de çok gerilerde sayılmaz; Türkiye'nin birçok üniversitesine nazaran.
  • Piyasada Jeoloji Mühendislerine nasıl bakılıyor

Artılarını ve eksilerini objektif bir şekilde yazar mısın?

Jeo Müh. ile birçok alanda birarada bulunmuş olabilirsiniz o yüzden sordum size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mastermind33 -- 30 Mayıs 2016; 23:16:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

Piyasada Jeoloji Mühendislerine nasıl bakılıyor

Artılarını ve eksilerini objektif bir şekilde yazar mısın?

Jeo Müh. ile birçok alanda birarada bulunmuş olabilirsiniz o yüzden sordum size

Jeoloji Mühendisleriyle çok çok aşırı nadir de olsa laboratuvarlarda ama ekseriyetle yapıların inşa kısmında genellikle inşa başlangıcında mesela zemin güçlendirmelerinde, zemin ıslah çalışmalarında veya zemin etütlerinde karşılaşabiliyoruz. Bu anlamda söyleyebileceklerim aklıma gelen işin pozitif yanı, birçok mühendislik dalına nazaran okulda gördüğü eğitimle sahada ve uygulamada kullandığı bilgi paralellik göstermekte; lafı dolandırmazsak "okul boş iş hayatına çıkınca anlarsın herşeyi" algısı Jeoloji Mühendisliği!nde kısmen daha az; yine var tabii ki ama biraz daha rasyonel bir eğitim veriliyor; tabii ki kolay zannedilmesin puanlar sıralamalar kimseyi yanıtlmasın okuması biraz yorucu "bu ne işime yarar ki" diyebileceğiniz birçok şey müfderata dahil. Zemin mekaniği, Kayaç mekaniği, Akışkanlar mekaniği de dahil olmak üzere inanılmaz geniş sözel içerikli ve sayısal sonuç çıkarımlı bir müfredata sahiptir; dediğim gibi kimseyi asla puan-şehir-sıralama yanıltmasın baya da bilgi yükü bulunmaktadır. Benim gördüğüm negatif yanı ise piyasada, devlette veya farklı imkan seçenekleri arasında alım sayısına göre mevcut mühendis sayısı çok fazla; yani Jeoloji Mühendisi muhakkak süretle ihtiyaç duyulan bir kişi olmasına karşın piyasada şirketlerin seçeneği de çok fazla olabiliyor. Benim eksik fazla doğru yanlış bildiklerim bunlar ama ayrıntılı bilgiyi bölümü okuyan veya bölümden mezun olan arkadaşlarımızdan edinebilirsin

• Merhabalar
    max 320 min 270 puanla yuzde 75 burslu ve ustu gıdılebılecek kalıtelı yerlerı onerıırmısınız max 10 12 tane onerı yazarmısınız
  • Tercih konusu tabii ki biraz uzak kaldığım bir konu, yerleşeli bitireli hayli çok oldu. Lakin şöyle küçük bir araştırma yaptığım vakit tahmini olarak 320-270 aralığına MF-4 üzerine gelebilecek İnşaat Mühendisliği bölümü mevcut üniversitelerden birçok yere gidilebiliyor lakin istediğiniz üzere "kaliteli" olacağını düşündüğüm kurumlar:

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
    ATATÜRK ERZURUM ÜNİVERSİTESİ
    ATILIM ÜNİVERSİTESİ
    BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
    BİLECİK Ş.EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
    BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
    DOОU AKDENİZ KKTC
    DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
    FIRAT ÜNİVERSİTESİ
    GEDİZ ÜNİVERSİTESİ
    GİRNE AMERİKAN KKTC
    İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
    İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
    İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
    KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
    LEFKE AVRUPA KKTC
    TOROS ÜNİVERSİTESİ
    ZİRVE ÜNİVERSİTESİ

NOT: Kıbrıs'taki okulları muhakkak araştırman gerekiyor; yaşam koşulları ücret ve kampüs ortamı hakkında yani çok memnun olan kadar nereden düştüm diyen de bulunmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozkurt Bey -- 17 Haziran 2016; 19:39:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AithusaME

Merhabalar
    max 320 min 270 puanla yuzde 75 burslu ve ustu gıdılebılecek kalıtelı yerlerı onerıırmısınız max 10 12 tane onerı yazarmısınız

Tercih konusu tabii ki biraz uzak kaldığım bir konu, yerleşeli bitireli hayli çok oldu. Lakin şöyle küçük bir araştırma yaptığım vakit tahmini olarak 320-270 aralığına MF-4 üzerine gelebilecek İnşaat Mühendisliği bölümü mevcut üniversitelerden birçok yere gidilebiliyor lakin istediğiniz üzere "kaliteli" olacağını düşündüğüm kurumlar:

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
    ATATÜRK ERZURUM ÜNİVERSİTESİ
    ATILIM ÜNİVERSİTESİ
    BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
    BİLECİK Ş.EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
    BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
    DOОU AKDENİZ KKTC
    DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
    FIRAT ÜNİVERSİTESİ
    GEDİZ ÜNİVERSİTESİ
    GİRNE AMERİKAN KKTC
    İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
    İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
    İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
    KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
    LEFKE AVRUPA KKTC
    TOROS ÜNİVERSİTESİ
    ZİRVE ÜNİVERSİTESİ

NOT: Kıbrıs'taki okulları muhakkak araştırman gerekiyor; yaşam koşulları ücret ve kampüs ortamı hakkında yani çok memnun olan kadar nereden düştüm diyen de bulunmaktadır.

• Yeni tercih döneminde tüm öğrenci arkadaşlara başarılar dilerim; Allah sonu güzel başı güzel bir üniversite macerası nasip eylesin; yeni meslektaş adaylarımıza şimdiden hayırlı olsun
  • Maaş durumu nedir hocam özelde

• Çok genel bir soru; özelde yaptığı işe, bulunduğu pozisyona, hakim olduğu yabancı dile ve yazılıma, çalıştığı yapı işine ve ile göre değişmektedir.

Kaba saba bir hesap yapacak olursak;

İş Güvenliği Uzmanı olarak istihdam edilenler 1500-2500 arası oynar.

Üniversitede uzman olarak görev alanlar 2700-3300 arası alabilir

Şantiye şefi olarak görev alacaklar 1700-2700 arası olabilir

Yapı denetim 1500-2500 olabilir

Projeciler, yazılım bilenler 2500-3500 olabilir

Bunların tamamı yeni mezun veya tecrübesiz mühendislere yönelik, hiçbir resmi veriye dayanmayan farazi rakamlardır; bazı rakamlar ise ek suretlerdir kiminin diploma kiralama diye tabir ettiği ama toparlarsak dediğim gibi yapı işine göre, sizin bilginize göre, ilden ile birçok hususa göre değişebilir.
  • Ege üniversitesi nin bu bölümü nasıldır ? Bir de dokuz eylül ü merak ediyorum hocam bu iki üniversitenin bu bölümdeki eğitimleri, avantajları, projeleri, imkanları neler ?

• Hocam şantiye şefi için ücret düsük degilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: TurnerA

Ege üniversitesi nin bu bölümü nasıldır ? Bir de dokuz eylül ü merak ediyorum hocam bu iki üniversitenin bu bölümdeki eğitimleri, avantajları, projeleri, imkanları neler ?

Benim bu forumda yanıtlarım eğer biliyorsam tabii ki her soruya olacaktır ama ekseriyetle inşaat mühendisliği hususyla ilgili bilgi vermeye çalışmaktayım bu nedenle birçok üniversiteden eğitiminden imkanlarından tam manasıyla haberdar olamayabiliyoruz. İş hayatında denk geldiğimiz veya duyduğumuz birkaç örnekten hareketle birşeyler söylemeye çalışayım ama verdiğim bilgilerde eksik veya yanlış kısımlar olursa zaten okuyan/mezun arkadaşlar düzeltecektir.

Başta söyleyeyim her ikisinin de akademik dersleri ağırdır yani ben üniversite puanı bilmem bu üniversitelerde de okumadım ama illa ki kulağımızda birşeyler birikiyor; bu iki üniversitede teorisi ağır okullarımızdandır. 9 Eylül İnşaat mezun olan dostlarımdan eğitim seviyesinin hayli iyi olduğunu biliyorum; Ege İnşaat mezunu hayatımda henüz rastgelmedim lakin tahminimce aralarında uçurum bir fark yoktur. 9 Eylül akademik kariyer açısından biraz daha rahat yürünebilecek bir okul ama Ege daha çok sahaya yatkın gibi düşünüyorum. Tabii bu örnekler genel kanaat istisnai olarak her üniversiteden mezun herkes her yerde olabilir. Sadece duyumum şu ki Ege eğitim kalitesinin bir tık daha önde ve biraz daha ağır olduğunu duydum. Bu kalite farkı da sanırım akademik düzeyde. Yani Ege'den her çıkan proje mühendisi 9 Eylül çıkan şantiye şefi veya Ege'den her çıkan yapı denetimci 9 Eylül'den çıkan üst yapı uzmanı gibi bir keskin fark olduğuna inanmıyorum. Belki anabilim dalları olarak birbirilerinden farklı üstünlükleri olabilir; örnek veriyorum Yapı Malzemesi hususunda 9 Eylül ise Betonarme hususunda Ege gibi kıyaslamalar yapılabilir ama bunlar sadece akademik farklılıklardır; bu iki üniversite arasında eğitim açısından birbirini misli katlayacak bir fark göremiyorum bence kaliteli iki üniversite. Staj konusunda 9 Eylül daha yardımcı oluyor gibi ama bazı şirketlerde Ege ismi küçük bir fark attırabiliyor; yani aslında baktğınız yere göre her ikisi de iyi köklü bölümler burada negatif diyecek bir durumum yok ama dediğim gibi iş hayatımızda 9 eylül mezunlarına rastgeldik havasından suyundan veya kısmetimizden mi bilemem ama genelde donanımlı çıktılar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: trabzonts6116

Hocam şantiye şefi için ücret düsük degilmi

Ben en kötüsünden yığınla inşaat mühendisi mezun ordusundan dolayı diploma kiralayan, öylesine boş duran, işin piyasasının dengesini mahveden durumda verdim rakamları yoksa buraya evet şantiye şefi 7 bin lira alır da yazarım ama hangi şantiye şefi, hayatında hiç uygulama görmemiş okul bilgisiyle teorik akademik dersleri kağıtları yutmuş ezberlemiş ama gerçek hayatta hiçbir iş çözemeyen standart alaylı mühendise verilen rakamlar bölgemizde bunlar; kendine geliştiren mühendis için fiyatı kendisi belirler ama sadece üniversite mezunu olmuş mühendis için fiyatı maalesef ki müteahhitler acımadan belirliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.