Şimdi Ara

### İnşaat Mühendisliği Bölümü üzerine Sorularınız ### (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
6.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIZILBEY

"Bir inşaat mühendisi insanlarla ilişkisi iyi olmalı dedim evet bu demek değildir ki mühendis pollyyanna olsun veya mühendis herkese köprüden geçene kadar dayı desin. Benim demek istediğim herşey tasarımla bitmiyor bu mesleğin çeşitli dinamikleri var. Mal sahibi var, ailesi var, alıcısı var, reklamcısı var, mimarı var, kalıpçısı var, işçisi var, elektirikçisi var, binlerce detayı var güvenliği sigortası şantiye yönetimi ve ekonomik dengesi. Bu kadar parametreyi herkesi mutlu ederek ayakta tutamayacağınıza göre düzgün ve sistematik bir yönetici duruş sergilemeniz gerekiyor. Şimdilik bu insanı ilişkileri kontrol etmek nooktaasında kendinizde eksiklik hissederseniz emin olun her anlamda gelişiyorsunuz. Nasıl ki bir mühendis üç boyutlu düşünme konusunda gelişiyorsa aynı şekilde çok yönlü insanları düşünme konusunda gelişiyor. Bu gelişime rağmen yetersiz kalırsanız insanı ilişkilerin minimum olduğu inşaat alanlarında da boy gösterebilirsiniz. Hesap işleri, çizim işleri, sunum işleri, malzeme temini, laboratuvar, teknik destek, denetim-kontrol gibi yönetmeliklere dayalı işi belli yolu belli alanlarda da hizmet ederek ekmek yiyebilirsiniz. Şantiyede olacağım illa diyorsanız muhakkak ki insani ilişkilerinizin ve sabrınızın iyi olması önemli"

Bunları tek kişi mi yapıyor

Belli bir tecrübeden sonra evet yapabiliyor :)

• LYS sonuçları hayırlı uğurlu olsun; konu başlığımızdaki yanıtların öğrenci arkadaşlarımıza yardımcı olmasını dilerim. ÖSYS tercih işlemlerinde herkese başarılar bol şanslar dilerim.
  • 2 yıllık İnşaat Teknolojisi bitirdiğin zaman tekniker olarak mezun olduğunda DGS ile geçiş yapabilirsen 4 yıllık inşaat mühendisliğine hak kazanabilirsin lakin her geçiş yapanı 4. sınıf başlatmıyorlar bazı yerlerde 2 bazı yerlerde tekrar 1 başlatıyorlar. Nadir yaşanır 3. sınıftan aynen başlatmak yine de tercih edeceğiniz üniversiteye bağlıdır.
  • Kocaeli insaat nasildir?
    Yilda 7 bin kisi insaat mezunu oluyor diye duydum.Kocaelinden mezun olsam mezun ordusunun icinde eriyip gider miyim?
    Kocaeli insaat mi yildiz harita mi daha mantikli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tonymontana92

Kocaeli insaat nasildir?
    Yilda 7 bin kisi insaat mezunu oluyor diye duydum.Kocaelinden mezun olsam mezun ordusunun icinde eriyip gider miyim?
    Kocaeli insaat mi yildiz harita mi daha mantikli

Mühendislik fakülteleri aşağı yukarı aynı yerlerde ve aynı sayıda açıyor; bu mezun rakamları zaten bütün mühendislikler için hatta bütün bölümler için geçerli bir durum. Erime riskinin olmadığı tıp, diş hekimliği, hemşirelik ve sağlık üzerine meslekler olabilir bunun dışında mezun verilen toplam sayıya bakmaman lazım eğer ona bakacak isen toplam istihdama, toplam yol yapımına, bina yapımına, devlet kadrosuna ve açık atama sayısına da bakman lazım. İnşaat mühendisi genelde iş bulur ama okulda öğrendiği veya hayal ettiği gibi iş bulur mu; bu sorunun cevabı bölüm içerisindeki performansına bağlı ve çıkış yaptıktan sonra ilk birkaç yıl deneyim elde etme verimine bağlıdır. Çok ağır şartlarda çalışayım çok fazla yorulayım ama parası da değsin diyorsan Harita Mühendisliği de gidebilirsin lakin etütçüler değeri birçok yerde verilmeyen önemli meslek istihdam sınıfıdır. Yani harita işlerinde uğraşmak eğer proje ofis üzerine uzmanlaşmaz isen hayatın arazilerde geçebilir; çok ağır şartlarda. Bunu göze alabilirsen kendini de geliştirirsen de haritayı ben öneririm ama ben ortalamada kalayım zora gelmem imza parası bile işletirim dersen üniversitene bakmana gerek yok inşaat gelebilirsin. Kariyerli bir inşaat mühendisliği diyorsan bu forumda her yerde cevap verdiğim gibi tamamen sana bağlı bir durum. Ben bugüne kadar çalıştığım hiçbir mühendise nereden mezunsun diye sormadım; bana da kimse sormadı. Ya birşey bilmiyor dediler ya da iyi şef dediler. Ben sana sahayı gerçek hayatı anlatıyorum; dershaneler üniversiteler okuyan öğrenciler farklı da söyleyebilir.

• Gazi mtok inşaat müh 2015 verileri; mf4 260 puan 166k sıralama

Benim suanki sıralanan ve puanim; mf4 275 172k

Gelir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: meslekliselim

Gazi mtok inşaat müh 2015 verileri; mf4 260 puan 166k sıralama

Benim suanki sıralanan ve puanim; mf4 275 172k

Gelir mi?

Puanı yerleşirken zaten dikkate alma; önemli olan sıralamadır; sıralaman hayli yakın ama kontenjan artışları nedir bilmiyorum eğer her yıl yaşanan kontenjan artışı yine yaşanırsa yukarıda yaşanan yerleşmeden bir boşluk doğar; yerleşme ihtimalin olabilir diye düşünüyorum
  • Merhaba,
    İnşaat mühendisliğinde seçilen üniversitenin önemi nedir bu bölümde normal bir üniversitede okuyan öğrenci kendi imkanlarıyla iyi bir üniversitedki öğrenci ile aynı düzeye gelebilirmi yoksa seneye kalıp üniversite yükseltmek çok daha mantıklımıdır şuan bu sorunun cevabına çok ihtiyacım var cevabınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalprofesor

Merhaba,
    İnşaat mühendisliğinde seçilen üniversitenin önemi nedir bu bölümde normal bir üniversitede okuyan öğrenci kendi imkanlarıyla iyi bir üniversitedki öğrenci ile aynı düzeye gelebilirmi yoksa seneye kalıp üniversite yükseltmek çok daha mantıklımıdır şuan bu sorunun cevabına çok ihtiyacım var cevabınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden

Üniversitede önemsizdir diye birşey yok tıpkı üniversite en önemli şeydir gibi birşey olmadığı gibi. Birçok kardeşim bu sorudan çekiniyor. Arkadaşlar zaten mühendislik mesleği bireysel bir meslek sabit kitabı yok; herşey şartname kararname yönetmelik gibi olmuyor. Mühendis olmanın halen en farklı özelliği sürekli ama sürekli farklı ve kompozit bir olay karşısında sorumluluk alarak tasarımlar bulabilmektir. Bu nedenle bir gizli kitap var ve İTÜ'lü onu çok iyi öğreniyor ama atıyorum ŞIRNAK'lı öğrenmiyor diye birşey yok. Her üniversite mezuniyeti sonrasında öğrenciler yani mühendisler arasındaki temel fark; teorik kabiliyet ve bilgi dağarcığı ile yazılımlardan ve tasarım ilkelerinden haberdar olma olasılığı. Lakin aradaki farkı kapatabilmen, aşırı derecede kolay da diyemem. Dünyanın en iyi beton karışım hesabını yapan değil bir mikser daha az beton ısmarlayan adam bizim ülkemizde daha iyi mühendistir. Hep söylerim ülkemizde maalesef bilimsellikten uzak estetik, fiyat ve sürat odaklı işler yapılmaktadır bu nedenle akademik farklılıktan bu kadar korkulacak bir durum yok ama farklı üniversiteden mezun olmayı birnevi eğitim kalitesini kapatmak bu kadar kolay mı işte o kadar kolay değil. Yani sorunun cevabı her üniversite mezunu birbiriyle aynı düzeye gelebilir peki bu kolay mıdır yatarak veya iki gram iş öğrenerek olur mu tabii ki asla. Ben hep söylüyorum ama nedense kimse inanmıyor; bugüne kadar hiçbir mühendis iş arkadaşımıza hangi üniversiteden mezunsun diye sorup üniversitesini sonra beğenmeyip işten atmadık; böyle birşey olmadı başıma da gelmedi. Sorular bellidir sektörde; kaç yıldır tecrübelisin hangi işlerde bulundun saha veya ofis deneyimin nedir ve hangi yazılımları biliyorsun. Bu kadar net söylüyorum size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozkurt Bey -- 22 Temmuz 2016; 7:37:39 >

• 31.07.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Dikey Geçiş Sınavının (2016-DGS), 21 Ağustos 2016 Pazar günü saat 09.30’da yapılacaktır. Sınava hazırlanan 2 yıllık İnşaat Teknikeri dostlarımızın İnşaat Mühendisliği'ne geçiş için ek süresi olmuştur; herkese başarılar dilerim
  • Geçen sene 240 bin ile almış istediğim özel bir üniversite var. Benim sıralama 207k sizce girebilir miyim ?

• 1-eskişehir osmangazi 2.öğretim 64k
    2-selçuk 1.öğretim 60k olmazsa 2.öğretim 78k
    3-karadeniz teknik 66k galiba kontenjanı 20 azalmış
    4-sakarya 63k
    5-erciyes 68k
    6-ondokuz mayıs 68k
    bunları düşünüyorum içlerinde en mantıklısı sizce hangisidir? yardımcı olursanız memnun olurum.
  • Ben gazi insaat istiyorum bilginiz var midir is olanaklari nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: soulflyyy

1-eskişehir osmangazi 2.öğretim 64k
    4-sakarya 63k
    5-erciyes 68k
    6-ondokuz mayıs 68k
    bunları düşünüyorum içlerinde en mantıklısı sizce hangisidir? yardımcı olursanız memnun olurum.

KATÜ, Osmangazi ve Selçuk Üniversitelerinden birini değerlendirmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolSerçe

Geçen sene 240 bin ile almış istediğim özel bir üniversite var. Benim sıralama 207k sizce girebilir miyim ?

Kontenjanlarda büyük br daralma olmasa bile büyük bir artış da olmayacaktır bu nedenle yerleşememe riskiniz olabilir en iyisi garanti alt seçenekleri de değerlendirip en kötüsüne dahi hazır olmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kahveli Süt

Ben gazi insaat istiyorum bilginiz var midir is olanaklari nedir

Tek bildiğim eğitimi zor olduğu; hani hiçbir üniversite ben kolayım demez herkes zor akademik eğitimle övünür lakin cidden zor diye biliyorum bunun dışında ingilizce eğitimi de pozitif bir katkı sağlar ama ekstrem olarak akademik eğitimi laboratuvar ortamı ve staj yeni mezun olanakları nedir şu ana kadar pek karşılaşmadım bu üniversite mezunlarıyla net olarak bildiğim tek şey kolay bir üniversite olmadığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkurt Bey

quote:

4-sakarya 63k
    5-erciyes 68k
    6-ondokuz mayıs 68k

KATÜ, Osmangazi ve Selçuk Üniversitelerinden birini değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Üçünden birini seçecek olsanız hangisini seçerdiniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bozkurt Bey

quote:

4-sakarya 63k
    5-erciyes 68k
    6-ondokuz mayıs 68k

Üçünden birini seçecek olsanız hangisini seçerdiniz

Evvela nerede oturduğuma bakarım :) Çünkü bu üniversiteler cidden kaliteli üniversiteler bu noktadan sonra bir inşaat mühendisi olarak tecrübeme dayanarak şunu ifade edeyim yok şurası şu puanla alıyor yok burasının sıralaması demeye gerek yok. Bu üniversitelere vurgu yapmamın sebebi belli öne çıkan yanlarının olması. KATÜ zemin-geoteknik-mekanik alanında, Osmangazi Betonarme alanında, Selçuk ise yüksek lisans ve deprem alanında öne çıkıyor; hepsinin de kalitesi iyidir. Yani bunları artık seçecek olsam ben ne istiyorum derim. İnşaat mühendisi ama kaba tabirle hangisi? Projeci mi, yolcu mu, sucu mu, alt yapı mı, sanat yapısı mı, hesapçı kitapçı mı, deneyci mi? Kaba sıfatlarla hangisine kanınız kaynıyorsa ilgili üniversitenin o anabilim dalının akademik kadronasuna bakarak da tercih yapın. Bir öğrencinin hayatını yakan tek şey sadece kaç puanla almış diye üniversiteye zıplamasıdır. Bu nedenle akademik kadrolara ve üniversite kampüs imkanlarına da bakabilirsiniz.

• Elektrik elektronik okumak istiyorum ege universitesinde ama dokuz eylul un egitimi ingilizcr lakin adamakilli ingilizce mi yoksa adi mi ingilizce guvenemiyorum. Gonlumden ege universitdsi geciyor. Insaat muhendisligini de dusunmeli miyim bu arada elektrik elektronige gore durumlari nasil? Ve ege universitesinde elektrik elektronik okumak nasil olur önümü açabilir miyim kendimi rhaatça gelistirebilir miyim?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.