Şimdi Ara

### İnşaat Mühendisliği Bölümü üzerine Sorularınız ### (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
6.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eyvallah çok çok saolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalTuRK

quote:

Orijinalden alıntı: Tonymontana92

quote:

Ben normalde EHM ve EEM düsünüyordum bana inşaat bitti artık pek işe yaramaz vs. gibi şeyler söylüyorlar. Sizce ne kadar doğru ne kadar yanlış. Bundan bi 5-6 yıl sonrası için durumlar ne olur acaba ?

Bener ikilemde kaldim.hangi universitede dusunuyosun

Kardesim marmara iyte deu ege felan dusunuyorum sen nereleri dusunuyosun

Hocam iyte insaattayim yardimci olabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: soulflyyy

Eyvallah çok çok saolun

Rica ederim inşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighEngineer12

Gerçekten çok yardimci oldunuz çok teşekkür ederim
    Sadece icimde kalmasin diye soruyorum elektrik elektronik veya insaat muhendisligi iş bulma yukselme açisindan kiyaslayamiyorsunuz değil mi? Kiyaslayabiliyorsak (ikisine de ilgim var çunku kararsiz kaliyorum da) elektrik elektronik daha iyi veya insaat daha iyi avantajli mi ikisine de gitsem olur mu ayni sey mi asagi yukari? Saçma bir soru sordugumun farkindayim ama dedigim gibi cok kararsizim.

Rica ederim. Gerçekten iki mühendisliği kıyaslamak çok zor; çünkü iki mesleğin net olarak ayrımını yapabiliriz ama hangisinde yükselmek iş bulmak garantidir diye soru şimdi ben inşaatta bulduğum için inşaat derim bir elektrik elektronik mühendisi kardeşim de ilk yılından bulmuştur o da eem der yani. Bana sorarsanız inşaat mühendisliği istihdam açısından, içerisindeki alt dal açısında ve sekme rakebat olmadığı için daha avantajlıdır. Çünkü elektronik haberleşme mühendisliği elektrik mühendisliği veya sinyalazasyon mühendisliği telekominikasyon mühendisliği gibi yandan atlama ihtimali olabilir hele ki C gibi temel yazılım dillerinden yazılımcı olma yolunda olursanız üstüne yazılım ve bilgisayar mühendisliğinden bile rekabet olabiliyor ha bu ihtimal inşaat için biraz daha az; sonuçta herkes garanti meslek sıfır atanma korkusu anında özel sektörde iş bulma dolgun maaş istiyor ama bunu sağlık sektörü dışında maalesef garanti edebilen yok. Bu konuda muhakkak ki elektrik elektronik mühendisi arkadaşlarımıza da forumdan ulaşmanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Purewashington

quote:

quote:

quote:

Ben normalde EHM ve EEM düsünüyordum bana inşaat bitti artık pek işe yaramaz vs. gibi şeyler söylüyorlar. Sizce ne kadar doğru ne kadar yanlış. Bundan bi 5-6 yıl sonrası için durumlar ne olur acaba ?

IYTE İnşaat okumanız çok çok iyi çok soru geliyor hem IYTE hem de %100 ingilizce eğitim üzerine bu nedenle tecrübelerinizi tercih yapacak arkadaşlara aktarmanız bizler için büyük şans olur; teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bozkurt Bey

quote:

Orijinalden alıntı: Purewashington

quote:

quote:

quote:

IYTE İnşaat okumanız çok çok iyi çok soru geliyor hem IYTE hem de %100 ingilizce eğitim üzerine bu nedenle tecrübelerinizi tercih yapacak arkadaşlara aktarmanız bizler için büyük şans olur; teşekkürler.

Hocam siz nereden mezunsunuz ?

• Inşaata karar verdim gibi :) Bu yurtdisina cikma olaylari nasil oluyor nasil gerceklesiyor ne yapmak gerekiyor birde?

• yurtdışna avrupa,abd,kanada açılmak istiyorum oralarda iş bulabileceğim en rahat mühendislik nedir?İnşaat daha çok orta doğu ve rusya açılınıyor diye biliyorum.
  • quote:

quote:

Sadece icimde kalmasin diye soruyorum elektrik elektronik veya insaat muhendisligi iş bulma yukselme açisindan kiyaslayamiyorsunuz değil mi? Kiyaslayabiliyorsak (ikisine de ilgim var çunku kararsiz kaliyorum da) elektrik elektronik daha iyi veya insaat daha iyi avantajli mi ikisine de gitsem olur mu ayni sey mi asagi yukari? Saçma bir soru sordugumun farkindayim ama dedigim gibi cok kararsizim.

Rica ederim. Gerçekten iki mühendisliği kıyaslamak çok zor; çünkü iki mesleğin net olarak ayrımını yapabiliriz ama hangisinde yükselmek iş bulmak garantidir diye soru şimdi ben inşaatta bulduğum için inşaat derim bir elektrik elektronik mühendisi kardeşim de ilk yılından bulmuştur o da eem der yani. Bana sorarsanız inşaat mühendisliği istihdam açısından, içerisindeki alt dal açısında ve sekme rakebat olmadığı için daha avantajlıdır. Çünkü elektronik haberleşme mühendisliği elektrik mühendisliği veya sinyalazasyon mühendisliği telekominikasyon mühendisliği gibi yandan atlama ihtimali olabilir hele ki C gibi temel yazılım dillerinden yazılımcı olma yolunda olursanız üstüne yazılım ve bilgisayar mühendisliğinden bile rekabet olabiliyor ha bu ihtimal inşaat için biraz daha az; sonuçta herkes garanti meslek sıfır atanma korkusu anında özel sektörde iş bulma dolgun maaş istiyor ama bunu sağlık sektörü dışında maalesef garanti edebilen yok. Bu konuda muhakkak ki elektrik elektronik mühendisi arkadaşlarımıza da forumdan ulaşmanı tavsiye ederim.

Merhaba hocam sizce yeni mezun bir inşaat mühendisinin kariyer açısından projecilikte mi daha hızlı ilerlemesi mümkündür yoksa şantiye tozu yutarak saha mühendisliği yaparak mı? bilgisayarla haşır neşir sayılırım ve paket programlar/işe yarayacak programları hızlıca öğrenebilirim.Mukavemet-Betonarme-Çelik-Su kaynakları-Ulaşım gibi statik proje üzerine olan derslerde de kafam çalışır fakat merak ettiğim nokta şurada bir inşaat mühendisi bir paket programı kullanıp statik hesap yaptığında bulduğu değerleri mukayese edebilecek ve kritik noktalara göre işlem yapabilecek düzeydeyken dışardan herhangi birisi bir kurs yardımıyla bu programları öğrenip ofislerde iş bulabiliyor.

Ben şantiye alanında çalışmayıda kendime uygun görüyorum dışarda temiz hava inşaat içerisinde gerekli imalatları takip edebileceğimi hakediş/metraj gibi basit geometri gerektiren hesapları yapabilirim ama kariyer noktasında hangisinde yükselme ihtimali daha fazladır veyahut iş bulma riski daha azdır bu konuda gerçekten biraz yardıma ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Leoric31 -- 26 Temmuz 2016; 21:04:36 >

• İnşaat Müh. Üni ve Şehir Seçimi Herşey Detaylı Anlatıldı Yardımcı olur musunuz ?

merhabalar puanım 289 sıralamam 152 bin de
    Bu puan ve sıralama ya göre birkaç yer seçmeye çalıstım ...

aklımdaki şey oncelıkle devlet sonra / ing burslu vakıf /sonra kıbrıs

kendımı gelıstırebılecegım sevıyemı arttırabılecegım sosyal cevremı genısletıp kendımı gelıstırecegım onerıler ıstıyorum
    LUTFEN KONU DISI YORUM YAPMAYINIZ
    Insallah bu sene kesın yerlesecegım allahın ıznıyle
    fıyat olarak yıllık 15 bını gecmesın
    yenı acılan bolumlere yerlesme ıhtımalım nedır yenı unılerde ?

ege akdenız tarafı onerılerınız olursa cok ıyı olur

KAGITTA YAZAN UNIVERSITELER HAKKINDA YORUM YAPARSANIZ ONERILERINIZ OLURSA COK IYI OLUR ALLAH RAZI OLSUN

ögrencıyız malum az parayla cok sey ıstıyoruz

lutfen detaylı yardımcı olursanız sevınırım lutfen

###  İnşaat Mühendisliği Bölümü üzerine Sorularınız  ###

göremeyenler için :http://i.hizliresim.com/1dq1gA.jpg

• Peki hocam büro işi nasıl oluyor?

• Hocam tekrardan merhaba
    Internetten yorumlari okuyorum
    -iscilerin ortasinda azarlayan muteahhitler
    -sirf yasanin getirdigi zorunluluktan dolayi calistirlan muhendisler
    -hemsire olmak icin tekrar hazirlananlar
    -is gorusmesinde sen bu paraya calismassan baskasi calisir muamelese gorenler

Piyasa bu kadar berbat mi ya insanin gozu korkuyor

• Yurtdışı soruları sorduğunuz için sizlere @ atarak toplu cevap vermek istedim.

Avrupa ABD Kanada açılacaksanız sanırım Elektronik-Yazılım-Elektronik Haberleşme önü daha açık diye tahmin ediyorum.

İnşaat mühendisliğine gelince yapı türüne bağlı bölgeler değişiyor. Ortadoğu ve Rusya doğrudur ama betonarme yapılar ve klasik mimariler için. Bizde de herkes müteahhit işlerini inşaat mühendisliği olarak kabul ettiği için akla direk orası geliyor. Lakin, Orta Afrika ve Kuzey Avrupa'da yol yapım işleri; Kanada'da şantiye yöneticiliği, daha çok verimsel çalışmalar, yaklaşık maliyet hesapları, Orta Avrupa'da ahşap yapılar, Arap ülkelerinde ileri betonarme ve çelik yapılar üzerine imkanlar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları çok ekstrem özellikler istiyor ama yol yapım işlerinde ve ileri betonarme yapılar işlerinde Afrika ile Arap coğrafyası Türk mühendisler seçebiliyor. Tabii yazdığım kadar kolay olmuyor.

Yurtdışı imkanı genellikle sizin kovalamanıza bağlı olarak çağrılma üzerine gerçekleşiyor; yani CV bırak talep et vize al çalışmaya başla klasik sistem; biraz ayı-dayı olayları da olabilmektedir.

• quote:

Hocam tekrardan merhaba
    Internetten yorumlari okuyorum
    -iscilerin ortasinda azarlayan muteahhitler
    -sirf yasanin getirdigi zorunluluktan dolayi calistirlan muhendisler
    -hemsire olmak icin tekrar hazirlananlar
    -is gorusmesinde sen bu paraya calismassan baskasi calisir muamelese gorenler

Piyasa bu kadar berbat mi ya insanin gozu korkuyor

Bu foruma üye olup burada ıslarla üniversiteye sıralamaya insanlara takılmayın kendinizi geliştirmek bizim meslekte evvela mühendislik onurunuzu kurtarır diye bas bas bağırmamın sebebi yukarıda yazdıklarının ülkemizin çoğunda doğru olduğu gerçeğidir; mühendislik fakültesinden mezun olup sadece akademik-kağıt-diploma bilgilerine sahipseniz gerçek saha uygulama bilgilerini elde edene kadar yukarıda yazdığınız herşeyle karşılaşabilirsiniz. En realist olanlar ise isg şantiye şefi yapı denetim gibi zorunlu haller için imzasına mühendis çalıştırılması ve piyasa ücretini mühendislerin değil müteahhitlerin belirlemesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: thelegend922

Peki hocam büro işi nasıl oluyor?

Statik proje, mimari proje, hakediş metraj yaklaşık maliyet hesapları, imar ve tanzim işleri, sözleşmeler ihaleler yönetmelikler ve yapı denetim gibi alanlarda büro işleri yapılıyor; net olarak ya mimarlık-statik ofisleri ya da yapı denetim kuruluşları bu işleri büro işlerini yapmaktadır ama yazılım bilgisine bakar; özellikle inşaat mühendisleri için zaten birkaç yıl saha mühendisliği yapmadan yazılım başında statik proje üretmek zor ve gayrimümkün olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: King_Leoric31

quote:

quote:

Merhaba hocam sizce yeni mezun bir inşaat mühendisinin kariyer açısından projecilikte mi daha hızlı ilerlemesi mümkündür yoksa şantiye tozu yutarak saha mühendisliği yaparak mı? bilgisayarla haşır neşir sayılırım ve paket programlar/işe yarayacak programları hızlıca öğrenebilirim.Mukavemet-Betonarme-Çelik-Su kaynakları-Ulaşım gibi statik proje üzerine olan derslerde de kafam çalışır fakat merak ettiğim nokta şurada bir inşaat mühendisi bir paket programı kullanıp statik hesap yaptığında bulduğu değerleri mukayese edebilecek ve kritik noktalara göre işlem yapabilecek düzeydeyken dışardan herhangi birisi bir kurs yardımıyla bu programları öğrenip ofislerde iş bulabiliyor.

Ben şantiye alanında çalışmayıda kendime uygun görüyorum dışarda temiz hava inşaat içerisinde gerekli imalatları takip edebileceğimi hakediş/metraj gibi basit geometri gerektiren hesapları yapabilirim ama kariyer noktasında hangisinde yükselme ihtimali daha fazladır veyahut iş bulma riski daha azdır bu konuda gerçekten biraz yardıma ihtiyacım var.

Yeni mezun bir inşaat mühendisinin kariyer açısından saha mühendisliğinde ilerlemesi hem ülkemiz açısında daha rasyonel hem de daha kolaydır. Statik proje dersleri okulda gösterilen akademik temel kazanılması içindir en büyük katkısı da paket programları kurslardan öğrenen insanlarda asla olamaycak ama sizlerde mevcut olan yorum kabiliyetini getirmesidir. ideCAD veya Sta4CAD gibi paket programların TS 500 TDY 016 yönetliklere tabi olduğu sınır koşulları program içerisinde referans kabul etmesi kullanıcıya şöyle bir kolaylık sağlamakta program hata vermiyorsa proje onay alır iş doğrudur ama hiçbir program daha iyi tercihi daha ucuz maliyeti ve daha güvenli yapıyı önermez. Mevcut çiziminizi ve statik öngörünüzü sadece yönetmeliklere göre inceler; en basitinden maksimum donatı oranınız bellidir aşmadığın sürece hata vermez ama birde işin gerçek hayatı vardır aşırı fazla donatı koyarak hem işçiliği zorlayıp hem elemanı gevrekleştirmek akıl işi değildir; işte bunu yazılımlar analiz edemez. Bunu bu paket programları "lise mezunları bile kullanıyor" yaygarasıyla aşağılayanlarda idrak edemezler; bu nedenle üniversitelerde gösterilen temel tasarım yöntemleri sadece akademik yoruma erişebilme açısında hayli güzel oluyor. Bu nedenle özellikle müteahhitlerin belediye onay veriyorsa tamamdır; mühendislerinde yazılım onay veriyorsa tamamdır bakış açısı maalesef mesleğe geri dönülmez zararlar vermekte bundan dolayı evet projeye yatkın olabilirsiniz ama kesinlikle evvela saha deneyimi yaşayıp ardından ofise geçmenizi önerebilirim. İş bulma riski projede daha azdır şundan dolayı bunu söylüyorum projenin azı çoğu olmaz çizdiniz çizdiniz şunu bilmiyorum bunu anlamıyorum kabul edilemez; özellikle sonradan sizden kaynaklanan her revize sizin kazancınızı ve piyasa itibarınızı etkiler bu nedenle proje işine girecekseniz tam olmanız lazım ama yeni mezun hatta yata yata ders geçen bir mühendis dahi sahada birkaç yıl bulunsun okuldaki teorik bilgisinin uygulamasını görsün zaten birşeyler kazanacaktır ki herkes sizi başta aman dursun, aman imza atsın diye alsa bile siz kendiniz kendinize gerekli bilgileri sağlarsanız zaten ileride hem saha hem proje alanında değerlenirsiniz ülkemizde ayrıca saha mühendisleri +5 ve +10 yıl tecrübe barajını aştıktan sonra cidid paralar kazanmaktadır çünkü projeyi de gerçek hayatta birebir uygulamak mümkün olmuyor. En basitinden ulaşım dersi demişsiniz ya; bir ulaşım projede örnek veriyorum belediye plan tanzimi veya harita teknikeri siyah kot tesisi hatalıysa siz eldeki veriye göre bir proje çizdiniz ama gerçek hayatta sahaya bir baktınız ki alakasız bir eğim var bir sanat yapısı mecburi bu konuda proje müellifi mühendiis ikna etme, sahada uygun tasarıma karar verme, maliyeti düşürme gibi minicik bir husus bile müteahhite kazanç sağlayacağı için size de kazanç sağlar. Bu açılardan en başta saha mühendisliği öneririm.

• Ustat cok soru sordum ama harita muhendisligini de degerlendirir misin yapilan is kazanc gelecek yurtdisi vb.

• quote:

Ustat cok soru sordum ama harita muhendisligini de degerlendirir misin yapilan is kazanc gelecek yurtdisi vb.

Bunu yanıtlamıştım sanırım; Kocaeli İnşaat-Yıldız Harita kıyaslama sorunda gözünden kaçmış olabilir tekrar belirteyim:

"" Çok ağır şartlarda çalışayım çok fazla yorulayım ama parası da değsin diyorsan Harita Mühendisliği de gidebilirsin lakin haritacılar etütçüler değeri birçok yerde verilmeyen önemli meslek istihdam sınıfıdır. Yani harita işlerinde uğraşmak eğer proje ofis üzerine uzmanlaşmaz isen hayatın arazilerde geçebilir; çok ağır şartlarda. Bunu göze alabilirsen kendini de geliştirirsen de haritayı ben öneririm; yapılardan daha ziyade zemin ve karayolu işlerinde çalışırlar. ""

Harita mühendislerinin yurtdışı imkanları hiç duymadım; çok yurtdışından Türk istihdam edileceğini zannetmiyorum; genel olarak ülkemiz içinde yaygın bir meslek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: King_Leoric31

quote:

quote:

Yeni mezun bir inşaat mühendisinin kariyer açısından saha mühendisliğinde ilerlemesi hem ülkemiz açısında daha rasyonel hem de daha kolaydır. Statik proje dersleri okulda gösterilen akademik temel kazanılması içindir en büyük katkısı da paket programları kurslardan öğrenen insanlarda asla olamaycak ama sizlerde mevcut olan yorum kabiliyetini getirmesidir. ideCAD veya Sta4CAD gibi paket programların TS 500 TDY 016 yönetliklere tabi olduğu sınır koşulları program içerisinde referans kabul etmesi kullanıcıya şöyle bir kolaylık sağlamakta program hata vermiyorsa proje onay alır iş doğrudur ama hiçbir program daha iyi tercihi daha ucuz maliyeti ve daha güvenli yapıyı önermez. Mevcut çiziminizi ve statik öngörünüzü sadece yönetmeliklere göre inceler; en basitinden maksimum donatı oranınız bellidir aşmadığın sürece hata vermez ama birde işin gerçek hayatı vardır aşırı fazla donatı koyarak hem işçiliği zorlayıp hem elemanı gevrekleştirmek akıl işi değildir; işte bunu yazılımlar analiz edemez. Bunu bu paket programları "lise mezunları bile kullanıyor" yaygarasıyla aşağılayanlarda idrak edemezler; bu nedenle üniversitelerde gösterilen temel tasarım yöntemleri sadece akademik yoruma erişebilme açısında hayli güzel oluyor. Bu nedenle özellikle müteahhitlerin belediye onay veriyorsa tamamdır; mühendislerinde yazılım onay veriyorsa tamamdır bakış açısı maalesef mesleğe geri dönülmez zararlar vermekte bundan dolayı evet projeye yatkın olabilirsiniz ama kesinlikle evvela saha deneyimi yaşayıp ardından ofise geçmenizi önerebilirim. İş bulma riski projede daha azdır şundan dolayı bunu söylüyorum projenin azı çoğu olmaz çizdiniz çizdiniz şunu bilmiyorum bunu anlamıyorum kabul edilemez; özellikle sonradan sizden kaynaklanan her revize sizin kazancınızı ve piyasa itibarınızı etkiler bu nedenle proje işine girecekseniz tam olmanız lazım ama yeni mezun hatta yata yata ders geçen bir mühendis dahi sahada birkaç yıl bulunsun okuldaki teorik bilgisinin uygulamasını görsün zaten birşeyler kazanacaktır ki herkes sizi başta aman dursun, aman imza atsın diye alsa bile siz kendiniz kendinize gerekli bilgileri sağlarsanız zaten ileride hem saha hem proje alanında değerlenirsiniz ülkemizde ayrıca saha mühendisleri +5 ve +10 yıl tecrübe barajını aştıktan sonra cidid paralar kazanmaktadır çünkü projeyi de gerçek hayatta birebir uygulamak mümkün olmuyor. En basitinden ulaşım dersi demişsiniz ya; bir ulaşım projede örnek veriyorum belediye plan tanzimi veya harita teknikeri siyah kot tesisi hatalıysa siz eldeki veriye göre bir proje çizdiniz ama gerçek hayatta sahaya bir baktınız ki alakasız bir eğim var bir sanat yapısı mecburi bu konuda proje müellifi mühendiis ikna etme, sahada uygun tasarıma karar verme, maliyeti düşürme gibi minicik bir husus bile müteahhite kazanç sağlayacağı için size de kazanç sağlar. Bu açılardan en başta saha mühendisliği öneririm.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• Hocam benim basit bi sorum olucak insaat muhendisligi okumayi dusunuyorum bende , babam bildiginiz insaat ustasi , kalfalik yaptigi donemlerde eve buyuk kagitlatlar gelip acip projelere baktigini hatirlarim. Binayi bu insaat ustalari yapiyor sonucta bu bolumu okursam babamim bana en ufak bi katkisi olabilir mi yoksa apayri bilimsel yonden mi ugras alanlari insaat muhendislerinin ?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.