Şimdi Ara

İnşaat Mühendisliği için soruları olanlara yardımcı olabilirim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
4
Favori
4.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam inşaat müh.de şantiyede çalişma ortami felan nasildir yani çalitiğimiz 10saat felan ayakta ve inşaatda mi geçecek yoksa kontrol etme felan mi oluyor :?
    Ofisde çalişanlar genelde ne kadar aliyorlar nekadar ilerlenebilir:?
  • hocam mf 4 puan 286 sıralama 115.000 ... acaba hazırlansam mı yoksa gidebileceğim yerlere gitsem mi ? özel sektörde iş bulma konusunda sıkıntılar yaşar mıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTarget

Hocam ben inşaat üzerine meslek lisesinde eğitim gördüm. 2 senelik geçiş hakkıyla ilgili bi sorum olacak. 4 seneliğe tamamlama olayında kontenjan derdi felan varmış o nasıl oluyor. Kontenjanı aşmam için ne yapmam gerek

Dikey Geçiş Sınavını geçmen ve rakiplerini elemen gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeopleCanFly

İnşaat mühendisliğinde özel sektörde çalışırken düzenli bir hayatın olma ihtimali var mıdır?Şantiye mühendisliğinde ayda iki gün tatil olduğunu duymuştum.

Bu çalıştığınız şirkete ve onun ne iş yaptığına göre değişir.Ama zora gelemeyen bir yapınız varsa bu mesleğe bulaşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xRuipaq

Hocam Adana bir öğrencinin her ihtiyacını karşılama yönünden nasıl bir şehir? Çukurova İnşaattan mezun olup çok iyi yerlere geldiğini bildiğiniz mezunlar var mı? Zorunlu ya da isteğe bağlı ingilizce hazırlık var mı?

Adana-Mersin çevresinde yapamayacağın şey neredeyse yok gibi.Tabiki de çok iyi yerlere gelmiş üyeleri de var.40 yıllık üniversiteden bahsediyoruz burada.Holding sahibinden tut ta Belediye Başkanlarına kadar bir çok kişi Çukurova Üniversitesi mezunu.

İngilizce ise isteğe bağlı.İstersen Yabancı Diller Yüksekokulunda 1 sene okursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxford74

Hocam ben bu sene üniversiteye başlayacağım . İnşaat müh. seçsem mi diye karar veremiyorum ama şimdiye kadar en afama yatan inşaattı fakat şu an kararsızım ne yapsam diye. bana yardımcı olur musunuz netleştirmem de ? Çok araştırdım ama yine de destek gerekli. Ve 96bindeyim hangi üni olur ? sakarya teknoloji fak. i.ö tutabilir gibi ama nasıldır sizce ?

netleştirmek için yardımm acil

Mühendislik-Mimarlık okuyacaksan şu an en iyi durumda olan meslekler inşaat mühendisliği ve mimarlık.Bunu benim sana anlatmama gerek yok.Özelde iş ilanlarına bakarsan ya da devlet isteyenler için 2014/1 atamalarına bakarsan iş olanağı açısından diğerlerinden bir gömlek üstün olduğunu görürsün.Şu anda en büyük yatırımlar alan sektör sonuçta.Ama karar senin tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: AbuzerKömürcü

hocam dokuz eylül inşaat ve marmara makine mühendisligi (teknoloji fakültesi) hakkında bilgi verirmisiniz

Hocam bu kadar geniş sorular sormayın.İnşaat müh. veya makine müh. hakkındaki fikirlerimi bir çok kez yukarılarda açıkladım.Tam olarak neyi soruyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selowan

hocam inşaat müh.de şantiyede çalişma ortami felan nasildir yani çalitiğimiz 10saat felan ayakta ve inşaatda mi geçecek yoksa kontrol etme felan mi oluyor :?
    Ofisde çalişanlar genelde ne kadar aliyorlar nekadar ilerlenebilir:?

Çalıştığınız şirkete göre sorduğunuz sorular değişir.Şantiye şefiyseniz bildiğiniz şantiye ortamında başlarında olursunuz.Proje müdürüyseniz arada kontrol edersiniz genelde.Büroda ise şantiyeyle pek alakanız olmaz.Fiyat aralığı çok değişken.Ama daha şimdiden rahatlık aramaya başladığınızı düşünürsek bu mesleği seçmeyin diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 9 Temmuz 2014; 17:38:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19MuzaffeR03

hocam mf 4 puan 286 sıralama 115.000 ... acaba hazırlansam mı yoksa gidebileceğim yerlere gitsem mi ? özel sektörde iş bulma konusunda sıkıntılar yaşar mıyım ?

Bu sorunuza cevap veremem.Hayatı yaşayacak olan sizsiniz.Aklınızda "amalar,keşkeler" olacaksa tekrar hazırlanın derim.Yok ben bir daha hazırlanamam diyorsanız yazın.

Diğer mesleklere göre daha az iş bulma sıkıntısı çekersiniz.
  • realmrxa kullanıcısına yanıt
    Peki o 1 yıllık ingilizce yüzde yüz hazırlık gibi etkili olur mu? Yoksa farklı mı?
  • İnşaat mühendisi çukurovada okunur mu, ben örneğin bir iş adamı olsam o kadar çukurovadan daha iyi üniversitelerden mezun olmuş öğrenci varken bu adam çukurovada okumuş bunu işe almalıyım diye bir kaide var mı , ya da şunu söyleyeyim tamam hadi üniversite faktörü o kadar önemli olmasın, çukurova üniversitesi akedemik anlamda başarılı öğrencilere destek sağlıyor mu,

Ben şuana kadarki kararım, hep yıldız teknik harita mühendisliği yönündeydi niye diye sorarsan büyük havuzda küçük balk olacağıma küçük havuzda büyük balık olurum daha iyi şeklinde idi,
    O yüzden inşaat mühendisliğini en başta eledim, bugün tekrar aklıma düştü sence ne yapmalıyım, çukurova üniversitesi bu büyük havuzda küçük balıklara yol göstereeck kadar iyi bir üniversite mi ?

bu arada Osmaniyede yaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süs biberi -- 9 Temmuz 2014; 18:16:47 >

• quote:

Peki o 1 yıllık ingilizce yüzde yüz hazırlık gibi etkili olur mu? Yoksa farklı mı?

Yüzde yüz hazırlık diye bir şey yoktur.Hazırlık hazırlıktır.Bu dediğiniz bölümün dili için kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

quote:

hocam mf 4 puan 286 sıralama 115.000 ... acaba hazırlansam mı yoksa gidebileceğim yerlere gitsem mi ? özel sektörde iş bulma konusunda sıkıntılar yaşar mıyım ?

Bu sorunuza cevap veremem.Hayatı yaşayacak olan sizsiniz.Aklınızda "amalar,keşkeler" olacaksa tekrar hazırlanın derim.Yok ben bir daha hazırlanamam diyorsanız yazın.

daha az sıkıntı çekme durumu üniversiteye göre değişiklik gösterir doğal olarak değil mi
  • realmrxa kullanıcısına yanıt
    Yüzde yüz ingilizce bölüm demek istemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Süs biberi

İnşaat mühendisi çukurovada okunur mu, ben örneğin bir iş adamı olsam o kadar çukurovadan daha iyi üniversitelerden mezun olmuş öğrenci varken bu adam çukurovada okumuş bunu işe almalıyım diye bir kaide var mı , ya da şunu söyleyeyim tamam hadi üniversite faktörü o kadar önemli olmasın, çukurova üniversitesi akedemik anlamda başarılı öğrencilere destek sağlıyor mu,

Ben şuana kadarki kararım, hep yıldız teknik harita mühendisliği yönündeydi niye diye sorarsan büyük havuzda küçük balk olacağıma büyük havuzda küçük balık olurum daha iyi şeklinde idi,
    O yüzden inşaat mühendisliğini en başta eledim, bugün tekrar aklıma düştü sence ne yapmalıyım, çukurova üniversitesi bu büyük havuzda küçük balıklara yol göstereeck kadar iyi bir üniversite mi ?

bu arada Osmaniyede yaşıyorum

Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Türkiye'nin en eski 10 bölümünden biri.Bu sene 10'u Prof. 6'sı Doç. tam 30 akademik personeli vardı.Tabiki okunabilir.

Öyle bir kaide yok.Bunu maç skoru gibi düşünün özellikle yeni işe alınan biri için ODTÜ mezunu olmak tabiki 1-0 önde başlamak anlamına geliyor.Ancak bunlar daha çok mesleğinizin ilk yılları için geçerli.Sonraki yıllarda artık çoğu yerde diplomanız değil geçmişinize bakılır.Akademik başarı sonucunda destek derken neyi kastettiğini anlamadım.Kadrodan mı bahsediyorsun paradan mı?

Üniversite konusuna gelisek...

Öncelikle üniversite değil bölüm iş buldurur size.Bunu aklınıza yazın öncelikle.Bugün iyi üniversitelerin kötü bölümlerinden mezun olan bazı arkadaşlarım pişman.Ancak harita mühendisliğinin de fena bir meslek olmadığını düşünürsek karar size kalıyor.

Ayrıca üniversite hakkında bilgi almak için şu başlığa da bakınız:

http://forum.donanimhaber.com/m_93863705/f_//tm.htm#94400738

• quote:

Yüzde yüz ingilizce bölüm demek istemiştim

Ben hazırlığa iyi asılırsan ve başarılı olarak bitirirsen yeterli olacağı kanaatindeyim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

quote:

daha az sıkıntı çekme durumu üniversiteye göre değişiklik gösterir doğal olarak değil mi

Yeni mezunken evet.İleride ise CV'ne dolayısıyla hangi işleri tecrübe ettiğine bakarlar.

• Pamukkale üniversitesi inşaat mühendisligine gitmeyi düşünüyorum sizin yorumlarınız nelerdir burası hakkında birde babam inşaat malzemesi satıyor o yüzdende gidiyorum sayılır inşaat mühendisligine
  • quote:

Orijinalden alıntı: declan43

Pamukkale üniversitesi inşaat mühendisligine gitmeyi düşünüyorum sizin yorumlarınız nelerdir burası hakkında birde babam inşaat malzemesi satıyor o yüzdende gidiyorum sayılır inşaat mühendisligine

Pamukkale ortalama bir üniversite.Mesleği seviyorsan yazabilirsin.Sıkıntı olmaz.
  • hocam ilerde diploma cok etki yapar mı sizce? ben uludag kocaeli yerine istanbul aydını yazsam mı karar veremedim.Tanidigim büyük inşaatcılar var yani iyi yerlerde staj filan yapsam kariyerime ne kadar etki eder sizce ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.