Şimdi Ara

İnşaat Mühendisliği için soruları olanlara yardımcı olabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
4
Favori
4.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnşaat Mühendisliği düşünenler bu başlığa sorularını yazabilirler.Elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

NOT 1:Bazı arkadaşlar üniversitem hakkında bilgi istemiş.Alttaki başlığa bakınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_93863705/f_//tm.htm#94400738

NOT 2:Türkiye'nin en eski inşaat mühendisliği bölümlerini de verelim:

KURULUŞ YILLARINA GÖRE EN KÖKLÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİ

1.İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ( 1883 )

2.BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (1912)

3.YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ(1937)

4.KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ(1963)

5.ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ(1963-1 Ekim)

6.FIRAT ÜNİVERSİTESİ(1967)

7.SAKARYA ÜNİVERSİTESİ(1972)

8.ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ(1978)

9.GAZİ ÜNİVERSİTESİ(1982)

10.ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ(1988)

Çukurova Üniversitesinde hocalarımızın bazı uluslararası çalışmaları ve akademik bilgiler(2013-2014):

Üniversitemizde 10'u Prof,6'sı Doç. olmak üzere toplam 30 öğretim görevlisi bulunmaktadır.

Hocalarımızın uluslararası çalışmaları:

Prof. Dr. M. Salih KIRKGÖZ: İTÜ mezunu,Doktorasını İngiltere'de Liverpool Üniversitesinde yapmıştır.

Prof.Dr. Emel Oral: ODTÜ mezunu.Yüksek Lisans:University of Bath, Doktora: University of Glamorgan

Prof.Dr. İsmail Hakkı Çağatay:Çukurova Üniversitesi mezunudur. Doktora Araştırmasını, İngiltere, Nottingham Üniversitesinde yapmış,post-doktora tezini ise Amerika Birleşik Devletleri'nde Berkeley'de yapmıştır.

Prof. DR. Cengiz Dündar:KATÜ mezunudur.Doktora:Birmingham University

Prof.Dr.Mustafa Laman:Çukurova Üniversitesi mezunudur. Doktora:University of Liverpool

Prof.Dr.Recep Yurtal:Çukurova Üniversitesi mezunudur.Florida Üniversitesin'de çalışmalar da bulunmuştur.Aynı zamanda American Society of Civil Engineers (ASCE) üyesidir.

Bunu dışında Prof.Dr.Kamil Tanrıkulu hocamız İTÜ,
    Prof Dr.Murat Aslan hocamız ODTÜ,
    Doç.Dr. Abdulaziz hocamız İTÜ
    Doç.Dr.Hatice Çağatay hocamız ise ODTÜ mezunudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 16 Temmuz 2014; 2:47:54 >

• odtü inşaat nasildir sonra inşaat mühendisi ne ypar nerde çalişir nasil okur :?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selowan

odtü inşaat nasildir sonra inşaat mühendisi ne ypar nerde çalişir nasil okur :?

ODTÜ İnşaat Müh. üniversitenin Makine Müh. ile kurucu bölümlerinden olup eğitim seviyesi, kalitesi ve köklü geçmişi ile üst düzey bir eğitim kurumudur.Bölümde karar kıldıysan düşünmeden ODTÜ'ye gidebilirsin.

İnşaat Müh. bölümü alt yapı ve üst yapıda aklına gelebilecek tüm oluşumların statik hesaplamalarını,tasarımını,kontrol ve denetimini yapan,onayını veren tarihin en eski mühendisliklerinden birindir.Türkiye gibi az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeler grubunda olan ülkeler için inşaat sektörünün lokomotif sektör niteliği taşıdığını da düşünürsek günümüz Türkiye'sinde tüm olumsuzluklara rağmen bir tık önde olan,iyi bir çalışmaya yüksek meblağlar kazabileceğiniz ama bir o kadar da zor ve meşakatli bir meslektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 29 Haziran 2014; 19:17:48 >

• Gazi inşaat hakkında bilginiz varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 94broadway

Gazi inşaat hakkında bilginiz varmı
    Bayanlar için iş bulmada bir sıkıntı olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpahs

Bayanlar için iş bulmada bir sıkıntı olur mu ?

Bu sizin neyi göze aldığınıza bağlı.Ben orada çalışmam burada çalışmam diye şart koşmadığınız takdirde çok rahat iş bulabilirsiniz.Bunun dışında şantiye istemeyen kadın meslektaşlarımız genellikle statik bürolarında da çalışıyorlar.Yani kararlıysanız bir sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 94broadway

Gazi inşaat hakkında bilginiz varmı

Kadrosu,eğitim kalitesi gayet yeterli.Ancak Gazi'de kampüstür,sosyal olanaklardır çok iyi sayılmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu meslekte rakiplerin önüne geçmek için ne yapılabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nbrcnm

Bu meslekte rakiplerin önüne geçmek için ne yapılabilir?

Bu sizin hangi konuda uzmanlaşacağınıza bağlı.Kişiden kişiye kurumdan kuruma değişir.İradeli bir insan her türlü kendini geliştirir.Sihirli bir formül aramayın.

Ancak genel olarak:

*Gerekli programların öğrenilmesi
    *Profesyonel ve geçerli stajlar
    *Yabancı Dil

sayabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 30 Haziran 2014; 1:03:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

quote:

ODTÜ İnşaat Müh. üniversitenin Makine Müh. ile kurucu bölümlerinden olup eğitim seviyesi, kalitesi ve köklü geçmişi ile üst düzey bir eğitim kurumudur.Bölümde karar kıldıysan düşünmeden ODTÜ'ye gidebilirsin.

İnşaat Müh. bölümü alt yapı ve üst yapıda aklına gelebilecek tüm oluşumların statik hesaplamalarını,tasarımını,kontrol ve denetimini yapan,onayını veren tarihin en eski mühendisliklerinden birindir.Türkiye gibi az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeler grubunda olan ülkeler için inşaat sektörünün lokomotif sektör niteliği taşıdığını da düşünürsek günümüz Türkiye'sinde tüm olumsuzluklara rağmen bir tık önde olan,iyi bir çalışmaya yüksek meblağlar kazabileceğiniz ama bir o kadar da zor ve meşakatli bir meslektir.

hocam odtü inş , hacettepe ee ve hacettepe bilg. arasinda kaldim aklimda sadece odtü bilgisayar vardi ama lys 13,5bin geldi odtü inş.da düşünmeye başladim.

• quote:

quote:

quote:

hocam odtü inş , hacettepe ee ve hacettepe bilg. arasinda kaldim aklimda sadece odtü bilgisayar vardi ama lys 13,5bin geldi odtü inş.da düşünmeye başladim.

Hacettepe bilgisayarı boşver.Bilgisayar okuyacaksan ODTÜ'de İTÜ'de oku.Aksi halde büyük sıkıntılar yaşarsın.İnşaat ya da EEM iyidir.Düşünmeden bunlara gidebilirsin.

• realmrxa kullanıcısına yanıt
    Güzel konu olmuş emeğinize sağlık :)
    Kendim için değil ancak çok yakınımdan biri için soracağım.

2.öğretimlerle 1.öğr. çok fark ediyor mu? bir de bu bölümün dersleri nasıldır ağır mıdır? kendini geliştirerek okumak isteyen biri için ne gibi şeyler önerirsiniz? son olarak inşaat dışında iş imkanları açısından önerebileceğiniz mühendislikler nelerdir? çukurova, mersin, kayseri gibi şehirlerde okumak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heemine

Güzel konu olmuş emeğinize sağlık :)
    Kendim için değil ancak çok yakınımdan biri için soracağım.

2.öğretimlerle 1.öğr. çok fark ediyor mu? bir de bu bölümün dersleri nasıldır ağır mıdır? kendini geliştirerek okumak isteyen biri için ne gibi şeyler önerirsiniz? son olarak inşaat dışında iş imkanları açısından önerebileceğiniz mühendislikler nelerdir? çukurova, mersin, kayseri gibi şehirlerde okumak için.

2.öğretimle 1.öğretim arasında 2.öğretimin paralı olması dışında bir fark yok.Bölümün dersleri ağır tabi ki,

Kendinizi geliştirmeyi bölümü kazandıktan sonra konuşuruz orası kolay iş.

İnşaat dışında Mimarlık,Elektrik Elektronik,Makine Müh.'lerini önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 30 Haziran 2014; 13:35:15 >

Cevapladığınız için çok teşekkürler :)

bir de enerji sistemleri müh.ve biyomedikal hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heemine

Cevapladığınız için çok teşekkürler :)

bir de enerji sistemleri müh.ve biyomedikal hakkında ne düşünüyorsunuz?

Valla ilk çıktığında çok pohpohluyorlardı da bu aralar mezunlardan iş konusunda bazı sıkıntılar kulağıma çalıyor.Emin değilim ancak istediklerini bulamadıklarını söylüyorlardı.
    Çok teşekkürler tekrar ^^
    Gazi inşaat yada odtü gıda mühendisliği arasında bir seçim yapmam gerekiyor bu konuda bir tavsiyeniz var mı ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hacettepe bilgisayarı boşver.Bilgisayar okuyacaksan ODTÜ'de İTÜ'de oku.Aksi halde büyük sıkıntılar yaşarsın.İnşaat ya da EEM iyidir.Düşünmeden bunlara gidebilirsin.

hocam bugun ''hacettepe ee de odtü ee deki gibi yazilim görünmüyormuş sadece elektrik görünüyormuş'' duydum ne kadar doğrudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpahs

Gazi inşaat yada odtü gıda mühendisliği arasında bir seçim yapmam gerekiyor bu konuda bir tavsiyeniz var mı ?

İkisi de gayet iyi.İlgi alanına göre hareket et.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bugun ''hacettepe ee de odtü ee deki gibi yazilim görünmüyormuş sadece elektrik görünüyormuş'' duydum ne kadar doğrudur.

Doğrudur.Zaten yazılım ağırlıklı konuların bulunuyor olması bilg. müh. eskiden EEM'nin alt kolu olmasından kaynaklanıyor.Bir çok üniversite bu dersleri artık vermiyor.Yazılım alanına eğilmek istiyorsan dışardan takviye alarak da öğrenebilirsin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.