Şimdi Ara

Makina Mühendisliği Düşünen Arkadaşlara Yardımcı Olabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
6
Favori
29.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Zorlu bir tercih dönemine girdiniz hepinize başarılar. Makine mühendisliği düşünen arkadaşlara makina ve az da olsa mekatronik mühendisliği konularında yardımcı olabilirim.Şu sorular haricinde bana her konu hakkında danışabilirsiniz:

1) Ne kadar maaş alıyorsunuz?

2) Üniversiteyi bitirdiğim anda işe girersem ne kadar maaş alırım?

3) Şu üniversitenin bilgisayarı mı yoksa o üniversitenin makinası mı?

Bu mesleğe gönül vermiş birisi olarak tercih yapıyorsanız bu soruları sormaktan kaçının.Makine tüm mühendisliklere oranla en zor bölümdür.Maaş için okuyacaksanız okumayın okuduğunuza değmez.Hedefi olan, gerçekten severek gelen arkadaşlarım varsa onların sorularını alabilirim.

Ayrıca üniversite sıralaması soracak arkadaşlar için not: Ben sınava gireli 6 sene olmuş bana sıralama verip hangisine girerim diye sormazsanız sevinirim. Ben o dönemi geçeli çok oldu şimdi açıp bakacak durumda da değilim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum lütfen bana meslekle veya üniversitelerle ilgili sorular sorun.

Mesleğim: Makina Mühendisiyim , yüksek lisansımı mekatronik üzerine yaptım, İzmir'de bir firmada Tasarım Mühendisi olarak çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 28 Haziran 2017; 11:15:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Makine Mühendisliği Düşünen Arkadaşlara Yardımcı Olabilirim

Makine mühendisliği, mekanik sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi ve imalatına odaklanan heyecan verici bir mühendislik alanıdır. Bu alanla ilgileniyorsanız ancak zorluğu hakkında endişeleriniz varsa, aşağıdaki bilgileri dikkate alın:

Makine Mühendisliği Zor Mu?

Makine mühendisliği, zorlu ancak ödüllendirici bir alandır. Kapsamlı bir matematik, fizik ve tasarım prensiplerinin anlaşılmasını gerektirir. Ancak, sıkı çalışma ve özveriyle başarılabilir.

Makine Mühendisliği Dersleri Zor Mu?

Makine mühendisliği dersleri, termodinamik, akışkanlar mekaniği ve malzeme bilimi gibi teknik konuları kapsar. Bu dersler zorlayıcı olabilir, ancak konu üzerinde odaklanarak ve yardım istemekten çekinmeyerek başarılı olabilirsiniz.

Makine Mühendisliği Okunur Mu?

Makine mühendisliği, zorluklarına rağmen ilgi çekici ve ödüllendirici bir alandır. Makine mühendisleri, toplumun yaşam kalitesini artıran yenilikçi sistemler tasarlamakta ve geliştirmektedir.

Makine Mühendisliği Dersleri

Makine mühendisliği dersleri, temel mühendislik prensiplerinden ileri düzey tasarım konularına kadar geniş bir yelpazede içerik sunar. Dersler teorik bilgi ile pratik uygulamaları bir araya getirerek kapsamlı bir eğitim sağlar.

Makine Mühendisliği Okumak Zor Mu?

Makine mühendisliği okumak zorlu bir yolculuktur, ancak sıkı çalışma ve özveri ile başarılabilir. Derslere düzenli olarak katılmak, ödevleri zamanında tamamlamak ve gerektiğinde yardım istemek başarı için hayati önem taşır.

Sonuç

Makine mühendisliği, zorluklarına rağmen ödüllendirici ve kariyer olanakları açısından zengin bir alandır. Zorlukların üstesinden gelmeye istekliyseniz ve konuya olan tutkunuz varsa, makine mühendisliği düşünmeye değer bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ktü makina hakkında ne düşünüyorsun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: karisiktost

Ktü makina hakkında ne düşünüyorsun hocam
    hocam makina mühendisliği gerçekten okunamayacak derecede zor mu? Fizik,kimya,biyoloji derslerime güveniyorum ama makinalarla pek aram yok.Okulu yarıda bırakmak en büyük korkum.
  • quote:

Makina mühendisliğinde ilk 15 üniversiteyi say desen bence içinde olur. Akademik personeli oturmuş, teknik üniversite zaten. Ayrıca üniversiteme yüksek lisansa gelen ktülüler sıkıntı çekmeden bölümü bitirdiler. İyi eğitimi olduğu kesin. Tek eksisi sanayiye uzaklığı olabilir iş bulmada sıkıntı çekebilirsin. Trabzon'da oturmuyorsan ve iş sıkıntısı yaşamak istemiyorum diyorsan Bursa, İstanbul, İzmir'deki üniversiteleri tercih etmeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Higoli

hocam makina mühendisliği gerçekten okunamayacak derecede zor mu? Fizik,kimya,biyoloji derslerime güveniyorum ama makinalarla pek aram yok.Okulu yarıda bırakmak en büyük korkum.

Fizik Kimya derslerini 1. sınıfta görüyorsun tekrar hocam eğer bu dersleri güzel geçersen üst sınıflar için motive olursun. Ama asıl zorluk 3. sınıfta başlar. Eğer dersler çok birikirse bırakmak aklının ucundan geçmeye başladıysa, kesinlikle bırakırsın öyle bir bölüm. Malesef zor, google'a makina mühendisliğini bırakmak yazarsan Donanımhaber'de onlarca başlık görürsün. Dediğim gibi mezun olduğunda maaşı düşük, dersleri zor, kısacası delilik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Son Of Hades

quote:

Fizik Kimya derslerini 1. sınıfta görüyorsun tekrar hocam eğer bu dersleri güzel geçersen üst sınıflar için motive olursun. Ama asıl zorluk 3. sınıfta başlar. Eğer dersler çok birikirse bırakmak aklının ucundan geçmeye başladıysa, kesinlikle bırakırsın öyle bir bölüm. Malesef zor, google'a makina mühendisliğini bırakmak yazarsan Donanımhaber'de onlarca başlık görürsün. Dediğim gibi mezun olduğunda maaşı düşük, dersleri zor, kısacası delilik.

maaşları bilgisayar mühendisliğiyle kıyasla nasıl ? ayrıca mattaki türev - integrali meslek hayatında kullanıyor muyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Son of Hades

quote:

Makina mühendisliğinde ilk 15 üniversiteyi say desen bence içinde olur. Akademik personeli oturmuş, teknik üniversite zaten. Ayrıca üniversiteme yüksek lisansa gelen ktülüler sıkıntı çekmeden bölümü bitirdiler. İyi eğitimi olduğu kesin. Tek eksisi sanayiye uzaklığı olabilir iş bulmada sıkıntı çekebilirsin. Trabzon'da oturmuyorsan ve iş sıkıntısı yaşamak istemiyorum diyorsan Bursa, İstanbul, İzmir'deki üniversiteleri tercih etmeni öneririm.

Alıntıları Göster
    makine düşünüyorum. Ama ar-ge tasarım cizimden çok talaşlı imalatta şu su ürünler şu kadar zamanda yapılmalı iş verirmimiz bu olmalı üretim kalitemiz bu düzeyde olmalı gibi şeylere koşuşturmak istiyorum. üretimin her daim içinde olmak istiyorum ne yönde ilerlememi önerirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: üzgünyum

quote:

quote:

maaşları bilgisayar mühendisliğiyle kıyasla nasıl ? ayrıca mattaki türev - integrali meslek hayatında kullanıyor muyuz?

Alıntıları Göster
    Osmangazinin makine mühendisliğine giricem hocam büyük bir ihtimalle, bu bölümün dersleri hakkında nasıl bilgiler verebilirsiniz bana ?

• Son Of Hades kullanıcısına yanıt
    kendi işini kurmak isteyen biri makine mühendisimi yoksa bilgisayar müh mi olmalı?hayalim büyük paralar kazanmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: gururyum

quote:

quote:

Türev-integrali kullansa kullansa akademisyen (makalesindeki analitik veya nümerik ispat için) kullanır. Onun dışında tasarım ve analiz hesaplarının çoğunu bilgisayar programları yapıyor zaten. Maaşlar ise çok geniş bir konu. Şu şundan fazladır diyemem iki bölümün de yüzlerce farklı uzmanlık alanı var. Kısacası maaş detayına girmek istemiyorum bölümü maaş için okuyorsanız çok ciddiyim okumayın. Türkiye'de makine mühendisliği hakettiği yerde değil ve piyasanın düzeleceğini de sanmıyorum. Bilgisayarı bilemem.

• BDNU kullanıcısına yanıt
    Osmangaziye nasıl karar verdin dostum,bende Uludağ,kocaeli ve Osmangazi arasındayım.
  • Son Of Hades kullanıcısına yanıt
    Nerden mezunsunuz?
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Ben kendi şehrimde okumayı tercih etmiştim hep. O yüzden osmangaziyi düşünüyorum hocam..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Türev-integrali kullansa kullansa akademisyen (makalesindeki analitik veya nümerik ispat için) kullanır. Onun dışında tasarım ve analiz hesaplarının çoğunu bilgisayar programları yapıyor zaten. Maaşlar ise çok geniş bir konu. Şu şundan fazladır diyemem iki bölümün de yüzlerce farklı uzmanlık alanı var. Kısacası maaş detayına girmek istemiyorum bölümü maaş için okuyorsanız çok ciddiyim okumayın. Türkiye'de makine mühendisliği hakettiği yerde değil ve piyasanın düzeleceğini de sanmıyorum. Bilgisayarı bilemem.

maaş için okumuyorum ama emeğinin karşılığını almak ister insan doğal olarak . yoksa 6-7 bin lira maaşdan azı bana yetmez kafasında değilim. Ama işin içinde türev- integral yoksa yazmam heralde bilgisayar mühendisliğinde kullanılıyor mu türev integral bilginiz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: AnıllGüder

makine düşünüyorum. Ama ar-ge tasarım cizimden çok talaşlı imalatta şu su ürünler şu kadar zamanda yapılmalı iş verirmimiz bu olmalı üretim kalitemiz bu düzeyde olmalı gibi şeylere koşuşturmak istiyorum. üretimin her daim içinde olmak istiyorum ne yönde ilerlememi önerirsiniz.

Sektörde özellikle fabrikalarda makinecilerin yaptığı işin %90'ı senin iş tanımına uyuyor. Üretim hatlarını planlarım, lojistiği, tedariki, satışı dersen endüstri biraz daha yakın. Kalitesi, verimi, üretim esnasındaki her şey için ise makineci daha uygun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AnıllGüder

Sektörde özellikle fabrikalarda makinecilerin yaptığı işin %90'ı senin iş tanımına uyuyor. Üretim hatlarını planlarım, lojistiği, tedariki, satışı dersen endüstri biraz daha yakın. Kalitesi, verimi, üretim esnasındaki her şey için ise makineci daha uygun.

saolun hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: V10

kendi işini kurmak isteyen biri makine mühendisimi yoksa bilgisayar müh mi olmalı?hayalim büyük paralar kazanmak

Bilgisayarın kendi işini kurduğunda ne kadar para kazandığını bilemem. Makinecinin kendi işini kurması sektöre göre değişiklik gösterir. Yapı denetimci olur her inşaattan %3 alırsın, mekanik tesisatçı olur proje bazlı para alırsın, doğalgazcı olur aynı şekilde. Büyük para için okuyorsan değmez baştan söyleyeyim. İnşaat okuman daha mantıklı. İnşaatta para çok hele ki şu anda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son of Hades

quote:

Orijinalden alıntı: V10

Bilgisayarın kendi işini kurduğunda ne kadar para kazandığını bilemem. Makinecinin kendi işini kurması sektöre göre değişiklik gösterir. Yapı denetimci olur her inşaattan %3 alırsın, mekanik tesisatçı olur proje bazlı para alırsın, doğalgazcı olur aynı şekilde. Büyük para için okuyorsan değmez baştan söyleyeyim. İnşaat okuman daha mantıklı. İnşaatta para çok hele ki şu anda.

Alıntıları Göster
    Hocam makineyi istiyorum ama korkuyorum zorluğundan şusundan busundan, bu yüzden aklımı kurcalayan bi bölüm daha var o da endüstri. Korkmadan etmeden makinede diretmeli miyim sizce, korksam da istediğimden dolayı.. Yoksa endüstriye mi kaysa bu bakış açısı ?
    Ama endüstri okusam da mutlu olur muyum bilemiyorum.. Kısacası iki tarafı da uçurum bu durumun :D

• quote:

Orijinalden alıntı: BDNU

Osmangazinin makine mühendisliğine giricem hocam büyük bir ihtimalle, bu bölümün dersleri hakkında nasıl bilgiler verebilirsiniz bana ?

Tüm makine mühendislikleri için şu zorluk sırası geçerlidir. 3-1-2-4. İlk sınıf alışma sürecidir ayrıca yorucudur. Teknik resim elle çizimler ilk dönem yapılır ve el becerisi olmayanlar zorlanır. Onun dışındaki dersler ileri fizik, kimya ve matematiktir. Yavaştan mühendislik dersleri (statik dinamik) görülür. Bunlar Lisede gördümüz Newton fiziği ve dinamik hesaplardır. 2. sınıfta istisna dersler dışında pek zorlanılmaz. Akışkanlar mekaniği, termodinamiğe hafiften giriş yapılır. 3. sınıf her mühendislik gibi en zor dersleri içerir. Bırakan adam bu zamanda karar verir. Makina tasarımı, ileri termodinamik, mekanizma tekniği felakettir. Son sınıf ise projelerle geçer, ders yoğunluğu azdır. Boş günlerde part time çalışılmaya başlanır.(Sanayiye yakın bir şehirse). Dersler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsan detaylı anlatabilirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

maaş için okumuyorum ama emeğinin karşılığını almak ister insan doğal olarak . yoksa 6-7 bin lira maaşdan azı bana yetmez kafasında değilim. Ama işin içinde türev- integral yoksa yazmam heralde bilgisayar mühendisliğinde kullanılıyor mu türev integral bilginiz var mı ?

Makinede kullanılmıyorsa bilgisayarda pek kullanılacağını sanmıyorum. Akademik olarak evet kullanılabilir. Türev-İntegrali akademik düzeyde okumak istiyorsan matematik bölümünü okumalısın.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.