Şimdi Ara

Makina Mühendisliği Düşünen Arkadaşlara Yardımcı Olabilirim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
6
Favori
29.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: merhaba_slm

hocam yaratılıcığın iyice ön planda olduğu alanları nelerdir ? yani var olanı uygulayan değilde yeni şeylerle uğraşan

Güzel soru. Sektörde bunun adı ar-ge ve ür-ge'dir. Akademide ise makaledir, bildiridir. Yaratıcılık dersen analitik düşünme akla gelir ki her makineci için bu alanlarda çalışmasa dahi ilk şarttır. Bölümün zor olmasının sebeplerinden biri de budur. Yaratıcılık, düşünme, görme, gördüğünü kağıda dökme gerektirir.
  • Hocam sizce okuma kolaylığı ve bölüm kalitesi açısından doğduğum ve yaşadığım şehir olan Marmara Mtok mu yoksa Teknik üniversite olduğu için Ktü mü secmeliyim? Erciyes ve Sakaryada tutuyor ama teknik üniversite olmasi beni cezbediyor. Artı olarak Urapta baktığımda Erciyesin mühendislik bölümünde aldığı puan ktü marmara ve sakaryadan daha yüksek.

Yorumlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum hocam bu bölümü yaratıcı olduğum için ve genel olarak karakterimle uyuştuğu için istiyorum okurken bile kendimi olabildiğince gelistirecegim %110 umu koyacağım çok güveniyorum kendime.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hot Mad Scientist

Hocam en zor olayını anlamıyorum çoğu kişi elektrik elektronik daha zor diyor bu olayı açıklayabilir misiniz? Bir diğer merak ettiğim şey robotlar makine in mi alt dalı yoksa elektrik elektroniğin mi yoksa ikisinin birleşimi mi?

Son sorudan başlayayım. Mekatronik dediğimiz alan 3 temel disiplini kapsar. Makine, elektronik ve bilgisayar. 3 disiplinin altında da mekatronik bulunabilir. Mesela üniversitemizde 3 bölümün de mekatronik laboratuvarı vardı ayrı ayrı. Makineciler robotiğin statik ve dinamik hesapları, kollara binen yükler ve bunlara göre çeşitli malzemelerin seçimi (makine tasarımı), bunların üretim yöntemleri, titreşim analizi ve yörünge hesaplarını yapar. Elbette bununla sınırlı değil aklıma gelenleri söyledim. Elektronikçiler robotun kontrol sistemi (en önemli konudur), devre analizi, sensörler ve programlamasını yapar. Programlamayı sadece bilgisayar mühendisliğinde zannetmeyin. Elektronikçiler de bilgisayarcılar kadar program yazar hatta çoğu iş ilanında yazılımcı arayanlar iki mesleği de ilanda bulundurur.

Elektrik ve elektronik de aynı şekilde zor bölümdür. Mühendislikteki 4 ana disiplinden biridir. Bu iki meslek (makine ve ee) arasındaki ayrımı lisede az çok görmüşsünüzdür. Seçim size kalmış ben bu noktada yorum yapamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: karisiktost

Hocam sence makine mühendisliği ölür mü?

Makine mühendisliği 4 ana disiplinden biridir. Ana disiplinler hiçbir zaman ölmez. Ölen mesleklerle ilgili şunu söyleyebilirim: bir dönem tekstil ve ziraat mühendisliği tıp düzeyindeydi. Türkiye'de ilk 2000'e girenler bu bölümleri seçti ve çoğu işsiz kaldı. Çünkü bazı mühendislikler ihtiyaca göre bir dönem artıyordu ve balon meslekler olmaktan kurtulamadılar. Tekstil Türkiye için önemli bir sanayi kolu fakat bir fabrikada kaç tane tekstilci olabilirki? Mesleği seçerken dikkatli düşünmek lazım. Ben ana disiplinden yürüyüp uzmanlaşmak istedim. Uzmanlaştığım alan yok olsa bile ana mesleğim elimde. Ne zaman istesem farklı disipline geçebilirim. Bu da mesleğin ölmeyeceğini gösterir.

• Hocam ben meslek lisesi makine bölümü mezunuyum. Lisede meslek derslerimle aramda hiç bir sıkıntı yoktu solid, autocad, cnc kodlamalarıyla ilgili derslerim gayet iyiydi ama gel gelelimki kimya, geometri, matematik gibi dersleri 9. sınıftan sonra hiç almadım o yüzden ygs/lys ye hazırlanırken o derslerden yana çok sıkınıtım oldu. Eğer makine mühendislği seçersem üniversitede bu derslerde çok zorlanır mıyım. Üniversite matematik, fizik, kimya konuları ygs/lys ye nazaran daha ağır mıdır? (Özelliklede matematik) Bu soruyu cevaplarsanız çok sevinirim.
  • Konya karatay makine hakkında ne düşünüyorsunuz . Endustri ve makine arasında kalan birine siz hangisini önerirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Triangulum

Hocam ben meslek lisesi makine bölümü mezunuyum. Lisede meslek derslerimle aramda hiç bir sıkıntı yoktu solid, autocad, cnc kodlamalarıyla ilgili derslerim gayet iyiydi ama gel gelelimki kimya, geometri, matematik gibi dersleri 9. sınıftan sonra hiç almadım o yüzden ygs/lys ye hazırlanırken o derslerden yana çok sıkınıtım oldu. Eğer makine mühendislği seçersem üniversitede bu derslerde çok zorlanır mıyım. Üniversite matematik, fizik, kimya konuları ygs/lys ye nazaran daha ağır mıdır? (Özelliklede matematik) Bu soruyu cevaplarsanız çok sevinirim.

2. sınıfın sonuna kadar matematik görüyorsun. Son gördüğün ise mühendislik matematiği ki zordur, ileri düzeydir. Aynı şekilde her dönem 6 ders alacaksan 4'ü ileri fiziktir. Biraz zorlanacaksın elbette ama meslek lisesinden makineye gelenler çok kaliteli insanlar oluyor. Bizim 3 profesörümüz meslek lisesi çıkışlı, uzaktan baktığında bu adamlar hakiki makineci diyebiliyor insan. Keşke meslek liselerinin kalitesi iyi olsaydı da ben de okusaydım diyorum içimden. Lisede çok boş şeylerle uğraştık.

• Son Of Hades kullanıcısına yanıt
    Mühendislik matematiği dediğiniz tam olarak hangi konuları içeriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Triangulum

Mühendislik matematiği dediğiniz tam olarak hangi konuları içeriyor?

Newton-Rahpson, Lagrange, Simpson, Laplace yani lineer dif. çözümler. Bir de non-lineer var aman aman o lisansın konusu değil
  • Son Of Hades kullanıcısına yanıt
    Ben YGS/LYS konularından sanmıştım ama sanırım alaksı yok
  • Hocam ben İTÜ makinayı tercih ettim. İnşallah kazanırsam iyi bir bilgisayara ihtiyacım olur mu? Yoksa normal bir bilgisayar işimi görür mü? Bir de sakıncası yoksa hangi şehirde okuduğunuzu ve şu anda hangi şehirde çalıştığınızı sorabilirmiyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loki17

Hocam ben İTÜ makinayı tercih ettim. İnşallah kazanırsam iyi bir bilgisayara ihtiyacım olur mu? Yoksa normal bir bilgisayar işimi görür mü? Bir de sakıncası yoksa hangi şehirde okuduğunuzu ve şu anda hangi şehirde çalıştığınızı sorabilirmiyim?

Hangi şehirde çalıştığım ilk mesajda yazıyor. Bilgisayar konusunda şunu diyebilirim, eskisi gibi defter notlarıyla hallolmuyor dersler. Hocalar bazı notları pdf olarak, ödevleri ise word, powerpoint formatında istiyorlar. Bahar döneminde bilgisayar destekli tasarım dersiniz olacak büyük ihtimalle her hafta çizim yapacaksın. Bilgisayarın teknik özellikleri önemli ama üst düzey de şart değil. Ben lenovo z510 kullanıyorum, i7 2.2, gt740 ekran kartı. Analiz için bile işimi görüyor ki siz o kadar uğraşmayacaksınız henüz erken. Aileye çok yüklenmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxrell

Konya karatay makine hakkında ne düşünüyorsunuz . Endustri ve makine arasında kalan birine siz hangisini önerirsiniz ?

Hocam banada bi cevap verseniz.

• quote:

quote:

Konya karatay makine hakkında ne düşünüyorsunuz . Endustri ve makine arasında kalan birine siz hangisini önerirsiniz ?

Hocam banada bi cevap verseniz.

Karatay'ı bilmiyorum. Endüstri mi makine mi bu benim söylememle olacak bir şey değil. Planlama, fabrika işletmesi, yani teknik detayı daha az konular, işletme bazlı dersler için endüstriyi seçebilirsiniz. Makineyi diğer mesajlarımda belirttim karar sizin.
  • Hocam bir makine mühendisi yüksek lisansı hangi alanda yapmalıdır? Yine makine mi yoksa mekatronik veya işletme mba mi daha yararlı olur? Siz neden mekatronik üzerine yaptınız?Bir de otomotiv alanında kendini geliştirmek isteyen birisi neye yönelmeli kabaca neler yapmalıdır?

• Hocam makinede yazılım kısmı var mı? Yani mesele makinenin beynini kontrol eden ayrı bir uzmanlık alanı var mı kendi içinde? Ve çalışmalar daha çok cihaz üzerinde mi yoksa bilgisayar üzerinde mi gerçekleşiyor. Ben bilgisayar istiyordum normalde, ama sizce makine tercih etmeye değer mi?
  • Hocam sizce endüstri müh ziraat ve tekstil gibi ileride ölür mü? Sonucta işletme tabanlı oldugu düşünülürse artısı eksisi nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ztet

Hocam bir makine mühendisi yüksek lisansı hangi alanda yapmalıdır? Yine makine mi yoksa mekatronik veya işletme mba mi daha yararlı olur? Siz neden mekatronik üzerine yaptınız?Bir de otomotiv alanında kendini geliştirmek isteyen birisi neye yönelmeli kabaca neler yapmalıdır?

İlk soru kişiye göre değişir. Yönetici olmak istiyorum, fabrikam kurumsal diyorsan mühendislik yönetimi veya mba okursun. Robotikle uğraşırım, mekaniği kesmez yazılım ve elektroniğine de girerim diyorsan mekatronik okursun. Bir makine tasarlamalıyım, bununla ilgili tüm malzeme kriterlerini ve hesaplarını kendim yapıp üretim yöntemlerini öğrenmeliyim dersen konstrüksiyon okursun. Malzemenin dayanımını, çeşitli statik hesaplarını yaparım, yorulmalarını incelerim veya kompozit sanayisine meraklıyım diyorsan mekanik okursun. Titreşim, dinamik hesaplar, kontrol sistemiyle uğraşmak istersen makine teorisi okursun. Alan çok geniş bir şekilde birinin içine gireceksin.

Lisans eğitiminde herhangi bir alana yoğunlaşmak için çok erkendir. Sadece son sınıfta teknik seçmeli dersler olur ve bunlardan otomotivle ilgili olan dersleri seçebilirsin. Elbette bunlar hafiften giriş yaparlar akademik düzeyde bilgi için otomotiv branşını seçmen gerekir. Sektörde ise Türkiye'de özellikle Bursa,İzmit ve İzmir'de ciddi otomotiv sanayi bulunmaktadır. Bu şehirlerde üniversite okuman sana fayda sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 31 Temmuz 2016; 15:28:11 >

• Hocam avrupa abd gibi yerlere gazi,esogü,deu gibi yerlerden mezun olursak gidebilir miyiz?
    Benim isteğim bunlar makine mi elektronik mi avrupa abd'ye daha kolay gider yoksa bilgisayar mı?
    Avrupa'da iş nasıl buluruz? (dil bilsek bile)(referansım yok)
    Lise sayısal okuyorm mat-fizik sevmiyorum ama günü gününe çalışırsak sıkıntı yaşar mıyım?
    İnsanlardan nefret ederim bölümde sosyallik önemli mi(grup çalışması)?Yoksa tek başına çalışarak da geçebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son Of Hades

quote:

Orijinalden alıntı: Ztet

Hocam bir makine mühendisi yüksek lisansı hangi alanda yapmalıdır? Yine makine mi yoksa mekatronik veya işletme mba mi daha yararlı olur? Siz neden mekatronik üzerine yaptınız?Bir de otomotiv alanında kendini geliştirmek isteyen birisi neye yönelmeli kabaca neler yapmalıdır?

İlk soru kişiye göre değişir. Yönetici olmak istiyorum, fabrikam kurumsal diyorsan mühendislik yönetimi veya mba okursun. Robotikle uğraşırım, mekaniği kesmez yazılım ve elektroniğine de girerim diyorsan mekatronik okursun. Bir makine tasarlamalıyım, bununla ilgili tüm malzeme kriterlerini ve hesaplarını kendim yapıp üretim yöntemlerini öğrenmeliyim dersen konstrüksiyon okursun. Malzemenin dayanımını, çeşitli statik hesaplarını yaparım, yorulmalarını incelerim veya kompozit sanayisine meraklıyım diyorsan mekanik okursun. Titreşim, dinamik hesaplar, kontrol sistemiyle uğraşmak istersen makine teorisi okursun. Alan çok geniş bir şekilde birinin içine gireceksin.

Lisans eğitiminde herhangi bir alana yoğunlaşmak için çok erkendir. Sadece son sınıfta teknik seçmeli dersler olur ve bunlardan otomotivle ilgili olan dersleri seçebilirsin. Elbette bunlar hafiften giriş yaparlar akademik düzeyde bilgi için otomotiv branşını seçmen gerekir. Sektörde ise Türkiye'de özellikle Bursa,İzmit ve İzmir'de ciddi otomotiv sanayi bulunmaktadır. Bu şehirlerde üniversite okuman sana fayda sağlar.

Hocam izmirde benim bildiğim delphi var başka hangi firmalar var otomotivde?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.