Şimdi Ara

Makina Mühendisliği Düşünen Arkadaşlara Yardımcı Olabilirim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
6
Favori
29.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Orijinalden alıntı: Son Of Hades

quote:

Orijinalden alıntı: Ztet

Hocam bir makine mühendisi yüksek lisansı hangi alanda yapmalıdır? Yine makine mi yoksa mekatronik veya işletme mba mi daha yararlı olur? Siz neden mekatronik üzerine yaptınız?Bir de otomotiv alanında kendini geliştirmek isteyen birisi neye yönelmeli kabaca neler yapmalıdır?

İlk soru kişiye göre değişir. Yönetici olmak istiyorum, fabrikam kurumsal diyorsan mühendislik yönetimi veya mba okursun. Robotikle uğraşırım, mekaniği kesmez yazılım ve elektroniğine de girerim diyorsan mekatronik okursun. Bir makine tasarlamalıyım, bununla ilgili tüm malzeme kriterlerini ve hesaplarını kendim yapıp üretim yöntemlerini öğrenmeliyim dersen konstrüksiyon okursun. Malzemenin dayanımını, çeşitli statik hesaplarını yaparım, yorulmalarını incelerim veya kompozit sanayisine meraklıyım diyorsan mekanik okursun. Titreşim, dinamik hesaplar, kontrol sistemiyle uğraşmak istersen makine teorisi okursun. Alan çok geniş bir şekilde birinin içine gireceksin.

Lisans eğitiminde herhangi bir alana yoğunlaşmak için çok erkendir. Sadece son sınıfta teknik seçmeli dersler olur ve bunlardan otomotivle ilgili olan dersleri seçebilirsin. Elbette bunlar hafiften giriş yaparlar akademik düzeyde bilgi için otomotiv branşını seçmen gerekir. Sektörde ise Türkiye'de özellikle Bursa,İzmit ve İzmir'de ciddi otomotiv sanayi bulunmaktadır. Bu şehirlerde üniversite okuman sana fayda sağlar.

Hocam izmirde benim bildiğim delphi var başka hangi firmalar var otomotivde?

Delphi, Hidromek, Ege Fren, Ege Endüstri, Olgun Çelik, Cevher Makina, CMS, Cummins, Gates, BMC, Volkan İtfaiye, İnci Akü, Bisan (Kemalpaşa), Maxion Wheels, Zf Lemforder (Ar-ge). Tabi montaj fabrikası olarak görmemek lazım Bursa ve İzmit o yönden çok üstün. Yan sanayide İzmir'de azımsanmayacak firmalar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 31 Temmuz 2016; 16:23:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ztet

Hocam bir makine mühendisi yüksek lisansı hangi alanda yapmalıdır? Yine makine mi yoksa mekatronik veya işletme mba mi daha yararlı olur? Siz neden mekatronik üzerine yaptınız?Bir de otomotiv alanında kendini geliştirmek isteyen birisi neye yönelmeli kabaca neler yapmalıdır?

İlk soru kişiye göre değişir. Yönetici olmak istiyorum, fabrikam kurumsal diyorsan mühendislik yönetimi veya mba okursun. Robotikle uğraşırım, mekaniği kesmez yazılım ve elektroniğine de girerim diyorsan mekatronik okursun. Bir makine tasarlamalıyım, bununla ilgili tüm malzeme kriterlerini ve hesaplarını kendim yapıp üretim yöntemlerini öğrenmeliyim dersen konstrüksiyon okursun. Malzemenin dayanımını, çeşitli statik hesaplarını yaparım, yorulmalarını incelerim veya kompozit sanayisine meraklıyım diyorsan mekanik okursun. Titreşim, dinamik hesaplar, kontrol sistemiyle uğraşmak istersen makine teorisi okursun. Alan çok geniş bir şekilde birinin içine gireceksin.

Lisans eğitiminde herhangi bir alana yoğunlaşmak için çok erkendir. Sadece son sınıfta teknik seçmeli dersler olur ve bunlardan otomotivle ilgili olan dersleri seçebilirsin. Elbette bunlar hafiften giriş yaparlar akademik düzeyde bilgi için otomotiv branşını seçmen gerekir. Sektörde ise Türkiye'de özellikle Bursa,İzmit ve İzmir'de ciddi otomotiv sanayi bulunmaktadır. Bu şehirlerde üniversite okuman sana fayda sağlar.

Hocam izmirde benim bildiğim delphi var başka hangi firmalar var otomotivde?

Delphi, Hidromek, Ege Fren, Ege Endüstri, Olgun Çelik, Cevher Makina, CMS, Cummins, Gates, BMC, Volkan İtfaiye, İnci Akü, Bisan (Kemalpaşa), Maxion Wheels, Zf Lemforder (Ar-ge)

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam merhaba öncelikle benim hedefim hacettepe otomotiv mühendisliği fakat tutma ihtimali düşük şu anda bu yüzden ben de makinenin bir dalı olduğundan ki sadece bir dalı olduğundan değil ilgim de bu yönde olduğundan gazi üniversitesi makine mühendisliğini yazacağım.ardından yüksek lisansı otomotiv üzerine yapmayı planlıyorum. Bu konuyu hacettepenin tanıtım gününde otomotiv hocaları ile de konuştum onlar da mevcut durumumda bunun mantıklı olabileceğini söyledi.

Şimdi iki sorum var :
    1. Makineyi bitirip otomotiv yüksek lisansı mantıklı mı sizce?
    2. Çevrenizde gazi makineden mezun tanıdığınız,bildiğiniz,duyduğunuz var mı?

Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü makine+havacılık uzay yan dal yapıp tai ye girmek istiyorum derslerde zorlanır mıyım

eninde sonunda helikopter yapımında çalışır mıyım?

• Mekatronik muhendıslıgı hakkında ne dusunuyorsunuz yanı direk o bolume gıtsek olur mu sızce ıs ımkanı vb? bıde kontrol ve otomasyon muhendıslıgı hakkında bı bılgılınız varmı? yoksa makıne ee gıbı temel muhendıslıklere mı gıdelım?
  • Hocam bilgisayar mühendisliğinin yazılım kısmına hep merakım olmuştur ufaktan bazı proglama dilleri hakkında da bilgim var c gibi ama makine yi çok istemişimdir. Makine de bu yazılım işini kullanabileceğim hangi alan var o alanlara yönelmek istiyorum. Büyük ihtimal İTÜ olacak bir de İTÜ hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim
  • adamın feryadı kullanıcısına yanıt
    makina okumana gerek yokki helikopter yapmak istiyorsan? evet zorlanırsın ancak dersler benzer olduğu için ders yükün diğer yandallar kadar fazla olmaz
  • Makine genel olduğu için onu düşündüm de ne okumalıyım heli yapmak için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamın feryadı kullanıcısına yanıt
    uzay havacılık okusan yeter onu diyorum. makina okuyup yandal yapsan da yaparsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0nurGS

Hocam merhaba öncelikle benim hedefim hacettepe otomotiv mühendisliği fakat tutma ihtimali düşük şu anda bu yüzden ben de makinenin bir dalı olduğundan ki sadece bir dalı olduğundan değil ilgim de bu yönde olduğundan gazi üniversitesi makine mühendisliğini yazacağım.ardından yüksek lisansı otomotiv üzerine yapmayı planlıyorum. Bu konuyu hacettepenin tanıtım gününde otomotiv hocaları ile de konuştum onlar da mevcut durumumda bunun mantıklı olabileceğini söyledi.

Şimdi iki sorum var :
    1. Makineyi bitirip otomotiv yüksek lisansı mantıklı mı sizce?
    2. Çevrenizde gazi makineden mezun tanıdığınız,bildiğiniz,duyduğunuz var mı?

Teşekkürler

Gazi tanıdık var, iş teklifleri falan gayet iyiydi.
  • Benim sorum şu yönde, çift anadal yapmadan gemide çalışabilir miyim gemi makineleri işletme mühendislerinin yerine makine seçmeyi düşünüyorum çünkü veya tersane de çalışabilir miyim?

• Son Of Hades kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam o zaman şöyle bir bilgisayar umarım işimi görür
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x556uf-core-i5-6200u-2-3ghz-4gb-ram-500gb-hdd-2gb-15-6-w10-notebook.html#genel-bakis
  • quote:

Orijinalden alıntı: loki17

teşekkürler hocam o zaman şöyle bir bilgisayar umarım işimi görür
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x556uf-core-i5-6200u-2-3ghz-4gb-ram-500gb-hdd-2gb-15-6-w10-notebook.html#genel-bakis

Model güzelmiş fakat Ram'i düşük geldi. Ram'i biraz daha yüksek tutmanızı öneririm. Gerçi kendiniz de takabilirsiniz. Ram, tasarım programları için önemli.6-8 lere bakın.

• Son Of Hades kullanıcısına yanıt
    tamam o zaman araştırmaya devam,garanti bozmak istemediğimden kendim ram takmam heralde.
  • Sektörde üniversite etiketi ne kadar önemli? Hangi üniversite etiket bakımından çok iyi? (odtü, Boğaziçi, sabancı, koç, bilkent, itü arasından)

• Hocam puanim gazi turkceye yetiyor ama benim nedense icim hem turkce olmasi hemde teknik vir Üniversite olmamasi yuzunden el vermiyor sizce bir sene daha kalip odtü itu makine zorlasam daha mi iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ogulcansnmz

Hocam puanim gazi turkceye yetiyor ama benim nedense icim hem turkce olmasi hemde teknik vir Üniversite olmamasi yuzunden el vermiyor sizce bir sene daha kalip odtü itu makine zorlasam daha mi iyi olur

Bu soruda bana danışman doğru olmaz. Ayrıca bahsettiğin üniversiteler hakkında bu hayati soruya cevap verecek kadar net bir fikrim yok. Malesef cevap veremiyorum kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 31 Temmuz 2016; 23:59:34 >
  • Hangi universite mezunusunuz ve yuksek lisansin size gibi getirileri oldu

• İnsaatci hakettigi yerde degil diyor
    Makıneci siz hakettigi yerde degil maas düsük diyorsunuz

Ee ci aynı bılgısayar aynı hıc okumayalım ozaman abi.

Bu arada bir iki sorum

1) olcakdi ben ilk tercihim insaat olcak ama sonra makıne yazcam insaat zor gelcek gibi makıne calıssak derslere asirimi zorlanırız yani o derecemı ınsaata göre basitmi korkutmayın ya😹

2) alan olarak secmeli ders seciyoruz ya hangi alan da uzmanlasmak iyi olur yani türkiyede diğer alanlara göre hangisi daha değerli

Fabrikalarda tanıdık cevrem cok var konusma fırsatı olmadı dahaden. Oralarda calısmak ıcın hangi alana yönelmek gerekiyor otomotive ilgim var ama en değerlisi hangisidir ? Önemsız bır alana yönelmekde intihar olur

• Mezun olduktan sonra nerelerde çalışılabilir illa sanayide,fabrikada mı çalışmak lazım iyi kazanmak için? Bölümü sevebileceğini düşünüp iş ortamından korkanlara ne önerirsiniz?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.