Şimdi Ara

Makina Mühendisliği Düşünen Arkadaşlara Yardımcı Olabilirim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
6
Favori
29.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lowlless

Hocam, celal bayar ünivesitesi makine mühendisliği tutuyor. Önerir misin?

Manisa Türkiye'deki özellikle metal sanayinin %30'unu karşılar. Celal bayar bu yönden şanslıdır fakat unutulan bir konu vardır. Ege, Dokuz Eylül, İyte. Hele ki diğer şehirlerden gelen Odtü, İtülüler Manisa'yı işgal etmişlerdir. Celal Bayar mezunları sektörün içinde olmasına rağmen iş sıkıntısı çekmektedir. Geniş çaplı araştırmak lazım. Ben celal bayar mezunlarında ingilizceyi büyük eksiklik görüyorum. Bu konuyu hallederseniz sektörde yer bulabilirsiniz.
  • Son Of Hades kullanıcısına yanıt
    Evet, hedefim. Sırf tuttuğu için yazmıyorum yani. 7

Tanıdık çok şükür var; burs içinde, staj içinde, iş imkanı içinde.

Eğer girebilirsem bölüme önce yurt dışına çıkmaya çalışacağım dil için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cæddy -- 31 Temmuz 2016; 0:09:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son Of Hades

quote:

Orijinalden alıntı: Visee

Hocam ben meslek lisesi Mekatronik bölümü mezunuyum. 130k küsür sıralamam var. Maalesef hayallerimde ki üniversiteler olmuyor ancak benim görüşüm (o kadar yıl bu işin eğitimini aldım) tamamen kendini geliştirmekte. Şuan bu mesajı okuyan arkadaşlar şunu söyleyebilir " kötü üniversite olunca zaten üniversitenin önemi yok dersiniz" bunun gibi şeyler diyeceklerinden eminim. Siz neler düşünüyorsunuz? Bunu hayatınızda da gördünüz mü şahit oldunuz mu?

İzmir için konuşmak gerekirse ilk 50k'da dokuz eylül, ege, iyte var ve bunların mezunlarını kurumsal firmalarda görmek mümkün. Celal bayar makine mezunu (benim zamanımda 100k üstüydü) arkadaşların çoğu, kurumsal firmaların bulunduğu şehir olan Manisa'da olmasına rağmen hiçbirini sektörde göremedim. Bu sıralamaya tutan teknik üniversiteler varsa onları tercih etmenizi öneririm.

hocam yanlis alintiladiniz heralde cevabi anlamadim cunku

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Makine mühendisliği düşünüyorum, ilk tercihim Erciyes olacak o gelmezse ne yazmam gerektiği konusunda kararsız kaldım.İki tarafında +ları var siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Süleyman Demirel
    +Mudek
    +Daha eski bir okul
    -Hazırlık yok
    Karabük
    +Hazırlık
    +%30 ingilizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaneLimoni -- 31 Temmuz 2016; 0:26:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Son Of Hades

quote:

Hocam ben meslek lisesi Mekatronik bölümü mezunuyum. 130k küsür sıralamam var. Maalesef hayallerimde ki üniversiteler olmuyor ancak benim görüşüm (o kadar yıl bu işin eğitimini aldım) tamamen kendini geliştirmekte. Şuan bu mesajı okuyan arkadaşlar şunu söyleyebilir " kötü üniversite olunca zaten üniversitenin önemi yok dersiniz" bunun gibi şeyler diyeceklerinden eminim. Siz neler düşünüyorsunuz? Bunu hayatınızda da gördünüz mü şahit oldunuz mu?

İzmir için konuşmak gerekirse ilk 50k'da dokuz eylül, ege, iyte var ve bunların mezunlarını kurumsal firmalarda görmek mümkün. Celal bayar makine mezunu (benim zamanımda 100k üstüydü) arkadaşların çoğu, kurumsal firmaların bulunduğu şehir olan Manisa'da olmasına rağmen hiçbirini sektörde göremedim. Bu sıralamaya tutan teknik üniversiteler varsa onları tercih etmenizi öneririm.

hocam yanlis alintiladiniz heralde cevabi anlamadim cunku

Yok hocam doğru alıntıladım. . Kötü üniversite diye kastettiğim celal bayar.Üniversitenin önemi makine için biraz da olsa var. Celal bayar burada kötü diğer üniversiteler hayalinizde düşündüğünüz oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 31 Temmuz 2016; 0:16:09 >

• Hocam çukurova makine hakkında ne düşünüyorsun ? Mavi diploma veriyormuş tam olarak ne avantajı vardır bu diplomanın

• quote:

Orijinalden alıntı: Okeanos808

Hocam çukurova makine hakkında ne düşünüyorsun ? Mavi diploma veriyormuş tam olarak ne avantajı vardır bu diplomanın
    Eskişehir, makine müh. anlamında ne denli iyidir/değildir bu sektör buralarda nasıl işler bi fikriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BDNU

Eskişehir, makine müh. anlamında ne denli iyidir/değildir bu sektör buralarda nasıl işler bi fikriniz var mı?
    hocam pamukkale makine hakkında ne düşünüyorsun orda okuyan arkadaşlarım akademik kadrodan cok memnun senın dusuncelerın ne ?
  • Hocam odtü makina hakkında ne biliyorsun makinanın iş alanı içersinde tercih sebebi mi odtü makina

• Hocam ben seneye tercih yapacağım ve allah nasip ederse itü makine düşünüyorum. Ar-gede calismak istemiyorum sizce itü makina bölümüne yetecek siralamayi yani 12k ve uzerini alirsam bu bolumu mu seceyim yoksa baska onerebileceginiz bol var mi bi de itu makina hakkinda dusunceleriniz benim icin degerlidir saolun simdiden

• Boun işletme veya ekonomiden arkadaşınız var mı?

Durumları nasıl?

Boun işletme hakkında düşünceleriniz neler?

• quote:

Orijinalden alıntı: Massohcu

Boun işletme veya ekonomiden arkadaşınız var mı?

Durumları nasıl?

Boun işletme hakkında düşünceleriniz neler?
    Hocam en zor olayını anlamıyorum çoğu kişi elektrik elektronik daha zor diyor bu olayı açıklayabilir misiniz? Bir diğer merak ettiğim şey robotlar makine in mi alt dalı yoksa elektrik elektroniğin mi yoksa ikisinin birleşimi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hot Mad Scientist

Hocam en zor olayını anlamıyorum çoğu kişi elektrik elektronik daha zor diyor bu olayı açıklayabilir misiniz? Bir diğer merak ettiğim şey robotlar makine in mi alt dalı yoksa elektrik elektroniğin mi yoksa ikisinin birleşimi mi?

Alıntıları Göster
    hocam çukurova makine hakkında ne düşünüyorsunuz ikinci öğretim
  • Son Of Hades kullanıcısına yanıt
    Hocam sence makine mühendisliği ölür mü?

• imalat mühendisliği düşünüyorum sanırım sizin şuan yaptığınız işin derslerini alıyor .nasıldır ne dersiniz bu konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: karisiktost

Hocam sence makine mühendisliği ölür mü?
    hocam yaratılıcığın iyice ön planda olduğu alanları nelerdir ? yani var olanı uygulayan değilde yeni şeylerle uğraşan
  • Zor falan denince ben bi tirsiyorum ama kucukken uzaktan kumandali araba motoru sokup ondan vinc yapip kagit kaldirip indiren birisi heralde gida muhendisligi secemez jsjxjanz

• Hocam makine mühendisi cnc,torna gibi şeylerle mi ilgilenir?Elektrik elektronik ile çok arada kaldım cidden.Devrelere ve yazılıma karşı ilgim de var roket,araba,uçak motoru özellikle de robot gibi şeylere de var.Ama benim kafamı kurcalayan makine mühendisi daha çok ne ile ilgilenir yukarıda saydıklarım için makine mühendisliği okunur mu?(roket,uçak,robot)

• quote:

Orijinalden alıntı: pixelot

Hocam makine mühendisi cnc,torna gibi şeylerle mi ilgilenir?Elektrik elektronik ile çok arada kaldım cidden.Devrelere ve yazılıma karşı ilgim de var roket,araba,uçak motoru özellikle de robot gibi şeylere de var.Ama benim kafamı kurcalayan makine mühendisi daha çok ne ile ilgilenir yukarıda saydıklarım için makine mühendisliği okunur mu?(roket,uçak,robot)
    itu makine nasildir hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelot

Hocam makine mühendisi cnc,torna gibi şeylerle mi ilgilenir?Elektrik elektronik ile çok arada kaldım cidden.Devrelere ve yazılıma karşı ilgim de var roket,araba,uçak motoru özellikle de robot gibi şeylere de var.Ama benim kafamı kurcalayan makine mühendisi daha çok ne ile ilgilenir yukarıda saydıklarım için makine mühendisliği okunur mu?(roket,uçak,robot)

Cnc, torna, freze, soğuk şekillendirme, kaynak gibi tüm imalat yöntemleri zaten makinenin konusudur. Benim bitirme tezim bir cnc tasarımı ve üretimiydi. Hatta ben işin yazılım kısmındaydım kimse de "sen makinecisin bunları yapamazsın" diye yadırgamadı. Roket, araba, uçak motorları farklı disiplinler içerebilir fakat bunlarda da makinenin rolü diğerlerine göre daha fazladır. Robotik diyorsan mekatronik üzerine lisans yapabilirsin. Genelde mekatronik düşünen arkadaşlar makine üzerinden lisansını tamamlayıp yüksek lisansını mekatronikten yapıyor. Ben bu şekilde daha faydalı olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 31 Temmuz 2016; 12:50:13 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.