Şimdi Ara

Makina Mühendisliği Düşünen Arkadaşlara Yardımcı Olabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
6
Favori
29.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bilgilendirme için teşekkürler hocam.Bir de maaş konusuna hafiften değinir misin, sektörün içinden kişileri her zaman bulamıyorum da :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BDNU

Hocam makineyi istiyorum ama korkuyorum zorluğundan şusundan busundan, bu yüzden aklımı kurcalayan bi bölüm daha var o da endüstri. Korkmadan etmeden makinede diretmeli miyim sizce, korksam da istediğimden dolayı.. Yoksa endüstriye mi kaysa bu bakış açısı ?
    Ama endüstri okusam da mutlu olur muyum bilemiyorum.. Kısacası iki tarafı da uçurum bu durumun :D

Endüstri makinaya göre kolaydır ama bir fırmada 10 makinacı olur 1 endüstrici. Bazılarında 0. Fakat endüstrinin olduğu yerde makinacı vardır. Sektör bu şekilde ama böyle düşünmek pek doğru değil. Eğer makina dersleri çok teorik gelir bunalırım yapamam, ben biraz daha işletme mantığına, fabrika planlamasına yatkınım diyorsan Endüstriyi seçmen doğru olur. Makina zor bölüm, tavsiyem yakının varsa onlardan daha fazla bilgi alman.

• quote:

Orijinalden alıntı: Higoli

bilgilendirme için teşekkürler hocam.Bir de maaş konusuna hafiften değinir misin, sektörün içinden kişileri her zaman bulamıyorum da :)

Maaş konularından bahsetmek güzeldir ama sektör çok karışık ne desem az. Üretimin müdürü var 10 bin alıyor. Yapı denetimde çalışan adam var 800 alıyor. Adam asgari ücrete imza atıyor 500'ü şirkete geri veriyor. Bunları ben yazarken utanıyorum ama durum bu. Size "adam makina mühendisi ve ceo 20 bin alıyor bölüme koşun" diyebilirim. Fakat iş güvenliği mühendisi olarak çalışan, işçinin ayağı kırılsa 10 yıl hapis yatacak olan adamlar 500 liraya çalışıyor aylık ve üzerine yüzlerce sorumluluğu alarak. Ne söylesem boş kısacası mesleğe para için gelmeyin tek isteğim bu büyük hayal kırıklığı yaşarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 30 Temmuz 2016; 22:54:31 >

• hocam boun makine düşünüyorum da, hedefim yöneticilik vs. gibi aslında makinenin temeline biraz uzak işler endüstri gibi değil yani. sizce o noktaya gelebilmek çok mu zor? yurtdışı imkanları nasıl bi de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runtimeError -- 30 Temmuz 2016; 22:59:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mezzoforte

hocam boun makine düşünüyorum da, hedefim yöneticilik vs. gibi aslında makinenin temeline biraz uzak dersler. sizce o noktaya gelebilmek çok mu zor? yurtdışı imkanları nasıl bi de?

Özellikle makina sanayisinin olduğu tüm sektörlerin yönetim kadrosu makinecidir. Yüksek lisansını mba veya mühendislik yönetimi olarak yaparlar. O noktaya gelmek derken kastettiğin buysa boun, odtü, itü'den sağlam yöneticiler çıkar. Boün'ün yurt dışı imkanlarını konuşmam yanlış olur. Üniversite hakkında net bir fikrim yok. Makineci için yurt dışı imkanını kastediyorsan boün, odtü nün Amerikan üniversitelerinin kullandığı geçerlik belgesi (abet) var. Sıkıntı çekmezsin.
  • ODTÜ mezunu biri iş sıkıntısı yaşar mı sizce? ODTÜ hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chill Man

ODTÜ mezunu biri iş sıkıntısı yaşar mı sizce? ODTÜ hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çoğu yaşamaz. Fakat insana göre de değişir. Ben yozgatlıyım okuduktan sonra memleketime dönerim dersen yaşarsın elbette. Mesleki tecrüben için sektöre yakın olmak şart.
  • Trakya üniversitesi hakkında ne söyleyebilirsin hocam? Bilgin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son of Hades

quote:

Orijinalden alıntı: Chill Man

ODTÜ mezunu biri iş sıkıntısı yaşar mı sizce? ODTÜ hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çoğu yaşamaz. Fakat insana göre de değişir. Ben yozgatlıyım okuduktan sonra memleketime dönerim dersen yaşarsın elbette. Mesleki tecrüben için sektöre yakın olmak şart.

Alıntıları Göster
    Hocam ben meslek lisesi Mekatronik bölümü mezunuyum. 130k küsür sıralamam var. Maalesef hayallerimde ki üniversiteler olmuyor ancak benim görüşüm (o kadar yıl bu işin eğitimini aldım) tamamen kendini geliştirmekte. Şuan bu mesajı okuyan arkadaşlar şunu söyleyebilir " kötü üniversite olunca zaten üniversitenin önemi yok dersiniz" bunun gibi şeyler diyeceklerinden eminim. Siz neler düşünüyorsunuz? Bunu hayatınızda da gördünüz mü şahit oldunuz mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Visee

Hocam ben meslek lisesi Mekatronik bölümü mezunuyum. 130k küsür sıralamam var. Maalesef hayallerimde ki üniversiteler olmuyor ancak benim görüşüm (o kadar yıl bu işin eğitimini aldım) tamamen kendini geliştirmekte. Şuan bu mesajı okuyan arkadaşlar şunu söyleyebilir " kötü üniversite olunca zaten üniversitenin önemi yok dersiniz" bunun gibi şeyler diyeceklerinden eminim. Siz neler düşünüyorsunuz? Bunu hayatınızda da gördünüz mü şahit oldunuz mu?

Alıntıları Göster
    Makine mühendisliği eğitimi sırasında keşke yapsaymışım dediğiniz veya iyi ki yaptığım dediğiniz şeyler nelerdir?
    Hangi çizim programları öğrenilmeli,kod yazmayı öğrenmek makine mühendisliği için ne kadar gerekli veya ne gibi avantajları olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MüyendisAdayı -- 30 Temmuz 2016; 23:40:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MüyendisAdayı

Makine mühendisliği eğitimi sırasında keşke yapsaymışım dediğiniz veya iyi ki yaptığım dediğiniz şeyler nelerdir?
    Hangi çizim programları öğrenilmeli,kod yazmayı öğrenmek makine mühendisliği için ne kadar gerekli veya ne gibi avantajları olur?

Alıntıları Göster
    Hocam iyi akşamlar ben bursada yaşıyorum ne yazık ki uludağ tutmayacak sıralamam 97.162 sakarya 99.500 ile almış sizce gelir mi ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    https://eksisozluk.com/entry/41573832

Hocam bu doğru mudur acaba.

Adam itü Makina bitirmiş ve almanyada master yapmış 2 dil biliyor bu ücretle başlanır mı?

• quote:

İzmir için konuşmak gerekirse ilk 50k'da dokuz eylül, ege, iyte var ve bunların mezunlarını kurumsal firmalarda görmek mümkün. Celal bayar makine mezunu (benim zamanımda 100k üstüydü) arkadaşların çoğu, kurumsal firmaların bulunduğu şehir olan Manisa'da olmasına rağmen hiçbirini sektörde göremedim. Bu sıralamaya tutan teknik üniversiteler varsa onları tercih etmenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Son of Hades

quote:

İzmir için konuşmak gerekirse ilk 50k'da dokuz eylül, ege, iyte var ve bunların mezunlarını kurumsal firmalarda görmek mümkün. Celal bayar makine mezunu (benim zamanımda 100k üstüydü) arkadaşların çoğu, kurumsal firmaların bulunduğu şehir olan Manisa'da olmasına rağmen hiçbirini sektörde göremedim. Bu sıralamaya tutan teknik üniversiteler varsa onları tercih etmenizi öneririm.

Alıntıları Göster
    uludağ üniversitesi makina mühendisliği türkçe 2.öğretim istiyorum, nasıldır eğitimi hakkında bir bilginiz var mı? Bursa da sektör daha gelişmiş olduğundan staj imkanımda daha kolay olur diye düşünüyorum. (Bursada yaşıyorum zaten.)

• quote:

Kesinlikle stajlarımı düzgün yapsaymışım diyorum. Bunun dışında büyük pişmanlık duymadım. İngilizcem zaten var eğer olmasaydı bunun sıkıntısını çekerdim. Çizim veya kod için henüz erken. İlerde okursan Solidworks, Autocad başta olmak üzere Catia, Nx bilmek gerekiyor. Analiz açısından Solidworks Simulation, Ansys Workbench, ileri derece için Hyperworks olabilir. Yazılım konusunda VB6, VBA (makro için), Nesne Tabanlı c#, Arduino ve web yazılımları (html, php) kullandım. Bölümde benim kadar yazılımla detaylı uğraşan görmedim benimkisi aşırıdır dikkate almayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 30 Temmuz 2016; 23:55:00 >

• Hocam, celal bayar ünivesitesi makine mühendisliği tutuyor. Önerir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Sezgin_

uludağ üniversitesi makina mühendisliği türkçe 2.öğretim istiyorum, nasıldır eğitimi hakkında bir bilginiz var mı? Bursa da sektör daha gelişmiş olduğundan staj imkanımda daha kolay olur diye düşünüyorum. (Bursada yaşıyorum zaten.)

Eğitimi iyidir. Makina hedefinse sıkıntı çekmezsin. İşin ve stajını rahatlıkla yaparsın. Bursa'da olman avantaj Türkiye Sanayisi'nin %50 si orada zaten. Tanıdık da varsa bu sektörde rahatsın hayırlısı olsun.
  • Abi benim
    bursa teknik universitesi
    Eskisehir osmangazi
    Uludag
    Ve olursa ankara yildirim beyazit bunlar tutuyor ktü falanda tutuyorda siralamasi bana yakin olanlari yazdim senin bu uniler hakkında bilgin varsa hangisi daha iyidir
  • Son Of Hades kullanıcısına yanıt
    sağ olun valla iyi oldu dedikleriniz.
  • Elektrik
    Elektronik haberlesme
    Makine

Is imkani hangisinin genis
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.