Şimdi Ara

İnsan Hayvan mıdır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
2
Favori
9.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: scooting2563

hayvanın bir şey demesine gerek yok anlaması yeterli .ben bile kısacık hayatımda insanın yaratıldığını biliyorum ve görüyorum 7,5 milyar yıllık hayvanmı bilmeyecek. ayrıca yaratıcı ile benim bir sorunum yok eğer siz evrimcilerin bir sorunu varsa orası ayrı.zaten sorununuz olmassa 200 yıldır sadece evrimci geçineneler kendini bir adet maymuna monte etmeye çalışmazdı.maynun sizleri gördükçe ne yapıyor bu salaklar neden yaratıcısına gece gündüz secde etmiyorlar diye dalga geçiyordur. her yıl cep telefonu üreten batıya insanın yaşının 200 bin olduğunu inanmamı beklemiyorsun herhalde. batının saçmalıklarını dinleyecek salak olacağıma akıllı bilgisiz olmayı tercih ederim. sizleri olmayan beyinciklerinizle baş başa bırakıyorum. 200 bin yıllık insanmış haahhaaaa geçenlerde bazılarıda 70 bin diyorlardı hala firma rekabetine devam ediyorlarmı. her bilimci kendince sallıyor hiçbirisi birbirini tutmuyor. onlar her yıl 10 bin tl'lik cep telefonu çıkarsınlar piyasaya cep telefonu gibi uçuk rakamlarla saçmalamasınlar . görürsen söyle o kendini bilmeyen ruhsuz hocalarına

cidden yazık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hawk1903 kullanıcısına yanıt
    niye yazık olsun ayıp bir şey değil ki maymun olmamak . sonuçta neysen osun. çok kişi bilmez kim olduğunu halbuki bir yerden yaratıldın sonuçta bu değişmez burada önemli olan bireyin özünü, kendisini tanıması ne olduğunu ve nasıl harekete etmesi gerektiğini bilmesi. sonuçta bu hayata hayvanıda ,insanıda bir defa geliyor , önemli olan kısacık hayatımızda asıl ne olduğumuzu bilmek . bu dünyada misafir tüm insanoğlu ....illaki hayvan gibi yaşamak isteyen varsa pet shoplara başvurabilirler veya benim kapımda köpeklik yapabilirler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scooting2563 -- 27 Şubat 2018; 11:34:10 >
  • cahil ile etme sohbet küstürür, cam kırığıyla silme kıçını yırttırır

ibretlik
  • hawk1903 kullanıcısına yanıt
    valla ben maymun değilim aynada maymuna benzemiyorum .ben aslen avrupa ve amerikan meleziyim .ne kadar batı bloğundan olsamda batının bazı saçmalıklarını benimsemiyorum
  • İnsanın hayvan olduğunu bilmek için ilkokul biyoloji eğitim seviyesi yeterli. Bunun tartışması gerçekler ortaya konularak yapılabilir ama bu gerçekler çerçevesinde tartışılması tamamen zaman kaybı bir mevzu. Hayvan olmadığımızı iddia etmek ve ciddiye alınmak isteyenler, bilinen bütün biyolojik gerçekleri, binlerce yıllık verilerin hepsini karşısına alıp alt etmesi gerekiyor kanıtlarıyla, ve bunu yapabilen birisi gelmiş geçmiş en büyük bilim adamı sıfatını da kazanır bunda şüphe yok. Bu konudaki arkadaşlarda umarım bu potansiyel vardır çünkü sadece kibir sahibi olmakla gerçekler karşısında aciz kalınıyor.
  • __BadblooD__ kullanıcısına yanıt
    insan sadece hayvan örnek alınarak yaratılan hayvanımsı bir yaratıkdır. neden hayvan dersen hayvan örnek alınması gerekir çünkü hayvan bu dünyaya ait olan bir canlıdır. haliyle insanda bu dünyada yaşayacağı için uyum sağlamak zorunda olduğu için hayvan örnek alınarak yaratılmıştır. ha kendine özgü farklılkları olması gerekir tabii. hayvanımısı olsada yaratıcısı tarafından extradan ruh ve can de verilmiştir.
  • Yuzeysel bir bakis acisi ile dahi bakarsak insanin hayvan oldugu son derece ortatadir.

Bunjn icin ureme organlarina bakilmasi yeterlidir.

Bikincsel gercekleri hayvan olmadigi anlamina gelmez.

Yaratici veya evrensel gezgin uygarliklardan yardim alamasaydi muhtemelen insanin orangutamdan pek farki olmayackti.

Yine orangutan sempanze gibi hayvanlara kendileri gibi yaratilan biz mahlukatlarca yeterince egitim verildiginde neler yapabilecekleri malumdur.

Tanri ve baska birinin eline gerek yok.

Fakat yaratici her canli icin belli avantaj dezavantajlar yaratmistir.

Goruntuyi algilama secmede insandan bile iyi olabilirken sanat ve zanaatta yakalamasi bile mumkun degildir.

Anatomik gercekler buna izin vermez.

Kuran yaraticinin sozu ise

Biz sizi degerli kildik

Ise insanin gelisimjme dair acik deilildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Biyolojik acidan evet.
    Hayvanlar, bitkiler, mantarlar, algler. Kategorilerimiz bunlar.

Buna karşı çıkanlar hep insanın ahlaklı olması, düşünebilmesi, medeniyet kurması, vicdanı, teknolojisi vs gibi şeylerle karşı çıkıyor. Bunların da biyolojik sınıflandırmada bir kriter olması gerektiğini ve biyolojik donanımın bir bütün olduğunu söyleyebilirler. Ha bu söyleme karşı hayvanlarda da ahlak var, toplum var ve belli ölçülerde düşünebiliyorlar demek gerekmez. Hayvanlığın ölçütü ahlak ve düşünce değil ki, bu daha özelde bir ayrım. Hayvan kavramı çok genel, bir alemi ifade ediyor. O yüzden bu yazdığınız kategorilere baktığımızda insan hayvanlar alemine giriyor, bu ahlak mahlak diğer kategorilere sokmuyor, hayvan aleminden çıkarıp da yeni alem oluşturmamızı gerektirecek şeyler de değil. Yani bu sayılanlar alem bazında değil, daha özelde ayrımlar olduğu için insanın hayvan olmasını yanlışlayan şeyler değiller diye düşünüyorum.

Tufegi icat edince ok kullananin hakkini hukununu hice sayip kadin erkek herkesi olduren insan ?

ve

Surekli saldirisina ugradigi ve sayica az oldugu icin yiyecek ve disilerini kaptirip bir uyesinin meyvalari parcalamak icin kullandigi kemikle arkadasina tesadufen vurmasi sonucu kemigin siddet icinde kullanilabilecegini kesfetmesi ve diger uyelere ogreterek sayica 2 kat fazla olan isgalci gruba saldiran maymun ?

Bence ayni turdendir

Bir turun killarini dokup smoking giymesi onu canlilarin kingi yapmaz..

• quote:

insan sadece hayvan örnek alınarak yaratılan hayvanımsı bir yaratıkdır. neden hayvan dersen hayvan örnek alınması gerekir çünkü hayvan bu dünyaya ait olan bir canlıdır. haliyle insanda bu dünyada yaşayacağı için uyum sağlamak zorunda olduğu için hayvan örnek alınarak yaratılmıştır. ha kendine özgü farklılkları olması gerekir tabii. hayvanımısı olsada yaratıcısı tarafından extradan ruh ve can de verilmiştir.

Peki Neandertaller ruh sahibi miydi sence, veya Homo Erectus veya Homo Habilis veya Homo Heidelbergensis çizgi nerede çekiliyor sence ruh üfleme mevzusunda? Yazdığın yorumun ne kadar hatalı olduğunu yaşamının sonraki evrelerinde farkedersin umarım, bunun için araştırma yapıp gerçekleri öğrenmeye açık olman lazım.

• quote:

niye yazık olsun ayıp bir şey değil ki maymun olmamak . sonuçta neysen osun. çok kişi bilmez kim olduğunu halbuki bir yerden yaratıldın sonuçta bu değişmez burada önemli olan bireyin özünü, kendisini tanıması ne olduğunu ve nasıl harekete etmesi gerektiğini bilmesi. sonuçta bu hayata hayvanıda ,insanıda bir defa geliyor , önemli olan kısacık hayatımızda asıl ne olduğumuzu bilmek . bu dünyada misafir tüm insanoğlu ....illaki hayvan gibi yaşamak isteyen varsa pet shoplara başvurabilirler veya benim kapımda köpeklik yapabilirler .

Neden sizin kapınızda yapsınlar ki? Sizi çekici kılan nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamparf

Kediler hayvan mıdır? Hayır, kediler kedidir

Öyleyse şimdiki kediler neden kaplan olmuyor, evrim çöktüüüüü

Tabi işin şakası bu. İşin aslı genel ve özel ilişkisinde yatıyor. İnsanı abartan bakış açısıyla bakalım. İnsan düşünüyor ve diğer canlılar çok geri kalıyor bilişsel olarak diyelim. Peki o zaman diğerleri canlı değil mi veya insan canlı olmaktan çıkıyor mu? E ama diğer hiçbiri insan gibi medeniyet kuracak kadar zeki değil, demek ki cansızlar mı? İşte hata burda açığa çıkıyor. Canlılığı belirleyen şey düşünmek değil, çok daha genel bir tanımı var canlılığın. Hayvan meselesi de öyle. Hayvanı belirleyen şey düşünmek falan değil, sosyal medyaya girmek değil. Çok daha genel karakteristikler sayesinde bitki ve hayvan ayrılıyor, özel kriterlerin bir belirleyiciliği yok. Genel ve özeli anlatamayacağız hiçbir zaman galiba hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: vamparf

nerde takıldın hocam
  • __BadblooD__ kullanıcısına yanıt
    onların gerçek olmadığı kanıtlandı. günaydın . eskiden yaşamış farklı ırkların kafatası kemikleri olma ihtimali daha yüksek deniliyor.ateistlik yapacağım derken daha da batıyor salvolar. biliminde içine ettiler en sonunda . istersen sen araştırmanı biraz daha ciddi kaynaklardan yap. saçma bilimkurgu yazıları okuyup burada birşey biliyormuşsunuz gibi sallamayın
  • elimizde evrimi kanıtlayacak hiçbir kanıt yokken ve insanın yaratılışını kanıtlayan okadar kaynak varken nasıl olurda hala evrimci geçinilir. bu ateistler, dincileri alt edeyim derken iyice zıvanadan çıktılar. yani dincilerle baş edemiyor olabilirsiniz fakat saçma sapan şeyler uydurup hiçbir kanıtı olmayan salladığınız herşeyi tek bir kanıtla çökerten ara geçişin olmayışı ,siz evrimcileri hala konuşturuyorsa siz evrimcilerin amacı başka bir şeydir. dinlerle savaşacaksanız açık açık söyleyin savaşalım ama lütfen saçmalayıp bireylerin beyninde kalıcı hasarlar oluşturmayın.hiçbir insan ırkında ara geçiş yoktur bu kanun olarak ispatlı. hala masum hayvanların gururlarını incitmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scooting2563 -- 28 Şubat 2018; 8:47:23 >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    ben olmasamda köpeğe ihtiyacı olan dincilerin kapısında yapsınlar, farketmez
  • İnsanı insan yapan davranışlarıdır. Düşünerek hareket edersen insan, iç güdülerinle hareket edersen hayvansindir.

Hayvanlardan bizi ayıran fark düşünmemiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

İnsanı insan yapan davranışlarıdır. Düşünerek hareket edersen insan, iç güdülerinle hareket edersen hayvansindir.

Hayvanlardan bizi ayıran fark düşünmemiz.

İnsan bir tür, hayvan ise bir alem. İnsan da hayvanlar alemindeki bir türdür, çok geniş bir küme bu. Elbette insanı insan yapan karakteristikler var, bu her türde var, zaten türleri ayıran bu. Ama bu türleri sonra benzerliklerine göre sınıflandırdığımızda karşımıza böyle bir tablo çıkıyor.
  • Asıl tartışılması gereken hayvan tanımı bence. Neden hayvan insandan aşağı bir grup olarak görülüyor? Onlardan çok daha mı iyiyiz? Size hayvanlardan tanrılara sapiens kitabını şiddetle tavsiye ediyorum.İnsan hayal edip bu hayallere inanan bir hayvandır. Onu diğer hayvan türlerinden ayırıp onlara üstün kılan bu özelliğidir. Kendinizi ahlaki olarak hayvanlardan ayırdığınız bütün normlar sizin hayal gücünüz ile oluşturduğunuz mitlerinizdir doğada kesinlikle dengi yoktur. Bir arslan ceylanı öldürüp yedi diye zalim olmaz. Veya aynı şekilde dişi arslanla çiftleşmek için yavrularını öldürdüğünde. Tabi bu demek değildir bizde aynı şeyleri yapalım. Bizi diğer hayvan türlerinden ayıran onlara üstün kılan mitlerimizdir. O mitler sayesinde daha kalabalık gruplar halinde hareket edip uygarlığı yükseltebiliyoruz. Ama bu hayvan olmadığımız anlamına gelmiyor. O mitler yerine iç güdülerine uyan pek çok insan var. Ama bu durumlar ne hayvanı kötü ne de insanı iyi yapar.

• quote:

elimizde evrimi kanıtlayacak hiçbir kanıt yokken ve insanın yaratılışını kanıtlayan okadar kaynak varken nasıl olurda hala evrimci geçinilir. bu ateistler, dincileri alt edeyim derken iyice zıvanadan çıktılar. yani dincilerle baş edemiyor olabilirsiniz fakat saçma sapan şeyler uydurup hiçbir kanıtı olmayan salladığınız herşeyi tek bir kanıtla çökerten ara geçişin olmayışı ,siz evrimcileri hala konuşturuyorsa siz evrimcilerin amacı başka bir şeydir. dinlerle savaşacaksanız açık açık söyleyin savaşalım ama lütfen saçmalayıp bireylerin beyninde kalıcı hasarlar oluşturmayın.hiçbir insan ırkında ara geçiş yoktur bu kanun olarak ispatlı. hala masum hayvanların gururlarını incitmeyin

Bir kac kopek cinsi ile yapilan ureme sonucu 100 lerce cinse ulasmak bile evrimjn kaniti iken nasil olurda yoktur diyebiliyorsunuz.

Ha entellektuel gecinenlerin tanriyi inkar etmenin olmazsa olmazi olan evrimi kastediyorsaniz bebde olmadigini dusunuyorum.

Evrimcilerde tanricilarda uydurma ve akla hayale sigmayacak bir yol tutturmus gidiyor.

Yazik.

Evrendeki israf edilebilir en buyuk seye yazik..

Beyne..

• Ben bu arkadaşın ironik bir karaktere bürünüp insanlarla alay ettiğini düşünüyorum. Gerçek olamaz, olmamalı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.