Şimdi Ara

İnsancıklar yayınevi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba degerli ustadlar , ben Dostoyevskinin tum romanlarini okumaya karar verdim ve ilk romani olan insanciklardan baslicam.Romanlari forumdaki arkadaslarinda tavsiye ile Is bankasi yayinlarindan alicam ama Is bankasi insanciklari cikartmamis sizce nereden almam daha iyi olur bu eseri?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Klasiklerde iyi çevirmenler genelde Can Yayınları, İletişim Yayınları ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ile çalışıyor. Bana göre en iyi Rusça çevirmen olan Ergin Altay, Dostoyevski'nin farklı eserleri için bu üç yayınevinde de çalışıyor. Yayınevine göre değil çevirmene göre bu üç yayınevi arasından tercih yap. Hepsini İş Bankası'ndan almanı tavsiye etmem çünkü bazı kitaplarda Mehmet Özgül gibi kötü çevirmenlerle de çalıştıkları oluyor. Benim Rus klasiklerde çevirmen tercihim şu şekilde;

1 - Ergin Altay
    2 - Nihal Yalaza Taluy
    3 - Mazlum Beyhan
    4 - Hasan Ali Ediz

Aralarında fazla fark yok ama yine de bu sıralamayı doğru yapabilmek için Suç ve Ceza, Yeraltından Notlar ve Tolstoy'un birkaç kitabını iki farklı yayınevinden okudum. İnsancıklar'ı Ergin Altay çevirisiyle İletişim Yayınları'ndan alabilirsin.

• Cok sagolun hocam.

• Çeviri konusunda iyi olan yayınevleri; can,yky,iş bankası,iletişim

Ben iş tercih etmeni öneririm,fiyatı biraz daha uygundur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.