Şimdi Ara

İnsanı Suça Yönelten Toplummudur İnsanın Kendisimidir?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
15.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bireylerin yaptığı kötülükleri toplumun sırtına yıkmaları , " beni toplum bu hale getirdi " demeleri bana göre toplumun çoğunluğunu oluşturan , masum ve iyi insanlara hakaret sayılır. masumlar , suçluların yaptıklarından zarar görenler aynı toplumda yaşamıyormu , aynı toplum , aynı düzen tarafından yetiştirilmiyormu ? neden herkes hırsız , katil , dolandırıcı , sahtekar olmuyor o zaman ? suçu toplumdaki çarpıklıklara , düzendeki bozukluklara atmak kolay , aynı şartlarda , aynı düzende namuslu kalmak zor. bunu beceremeyenler , becermek istemeyenler toplumu suçlayamaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: arghhh

bireylerin yaptığı kötülükleri toplumun sırtına yıkmaları , " beni toplum bu hale getirdi " demeleri bana göre toplumun çoğunluğunu oluşturan , masum ve iyi insanlara hakaret sayılır. masumlar , suçluların yaptıklarından zarar görenler aynı toplumda yaşamıyormu , aynı toplum , aynı düzen tarafından yetiştirilmiyormu ? neden herkes hırsız , katil , dolandırıcı , sahtekar olmuyor o zaman ? suçu toplumdaki çarpıklıklara , düzendeki bozukluklara atmak kolay , aynı şartlarda , aynı düzende namuslu kalmak zor. bunu beceremeyenler , becermek istemeyenler toplumu suçlayamaz

toplumda masum ve iyi insanlarla suçlular bir arada yaşamazlar....aslında yaşıyor gibi görünebilirler ama gerçek durum böyle değildir....sen hiç çok dürüst iyi şerefli bir insanla bir katilin hırsızın vs nin arkadaşlık dostluk yaptığını gördün mü....tabi ki hayır....benim burda toplumdan kastım insanların çevresindeki diğer insanlardır....yani iletişim kurdukları insanlar....iyilerle kötüler bu anlamda iletişim kurmazlar.......bizi biz yapan doğduğumuz günden bugüne kadar geçen süre boyunca iletişim kurduğumuz diğer insanlardır....tüm alışkanlıklarımızı düşüncelerimizi aklımızı bu yönde geliştiririz....önce ailedir bize herşeyi öğreten sonra arkadaşlar ve diğer insanlardır yani iletişim kurduğumuz insanlar....ve bunlar toplumun parçasıdır.....toplum bir bütündür iyisi ve kötüsü ile eğer bir toplumdan kötülerde çıkıyorsa(ki çıkmaması imkansız) bu toplumda herkes iyi ama bir kaç kötü çıkıyor ve istisnalar kaideyi değiştirmez diyerek bu toplum çok iyi bir toplum diyemeyiz.....hiç kimse doğuştan kötü değildir...ve kimse isteyerek(bilerek) kötülük yapmaz...kötülükle doğulmaz kötülük öğretilir ve öğrenilir.....eee peki kim öğretiyor bize bu kötülükleri....toplum yani diğer insanlar.......bazı insanlar için başka seçenek yoktur bunu sakın unutma.....şu anda biri sana gel katil ol hırsız ol dediğinde nasıl tepki veriyorsan bir katile hırsıza ve suçluya gel iyi bir insan ol hayatı yaşa insanlara zarar verme dendiğinde de aynı tepkiyi verecektir.....çünkü sana iyilik ona kötülük öğretilmiştir....genelde suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş insanlar hiç bir zaman alışkanlıklarından tümü ile vazgeçemez.....çünkü bu çok zor bir iştir....

sen işi genel olarak ele alıp aynı toplum aynı düzen demişssin ama bizim burda konuştuğumuz toplum herhangi bir milliyete sahip olan toplum değil düzeni filan tartışmıyoruz bir burda....toplum diye bahsedilen şey...insanın çevresidir....yani iletişim kurdukları....

• bir insani suçlu yapan; kendisidir, yaşam zorluklarıdır,

insanı suçlu yapan insandır.

ör : sen suçlu olacak kişsin. yolda gidiyorsun başka biri sana sataştı istemeyerek adamı öldürdün yaraladın hapişse girdin çıktın . iş arıyorsun gittiğin yerdeki insanlar hapise girdiğin için işe almıyolar. gene suç işliyorsun seni işe almayan insanalr yüzünden.

toplumu insanlar oluşturur.

insanı suçlu toplum yapar > bunbu toplumu savuna grup soyledikten sonra
    toplumuda toplum yapan insanladır. > insani savunan tarafta bunu soylerse olay bitmiştir.

ama sen toplumu savunuyorsun mademki, kazanmak icim ; insani suca insanlar yönlendirir, toplumu insanlar oluşturur , insanı toplum suçlu yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelion -- 3 Haziran 2006; 10:43:48 >
  • dostum sen hangi şeerdesin bizim okuldada bu konuyla munazara yapilacak ta
  • ingilizce hocam anlatmıştı seneler önce.bir öğrencisi varmış doğuda öğretmenlik yaparken.lise ikiye geçtiğinde öğretmenin çocuğa öğretebileceği birşey kalmamış ingilizce namına , o da almancayı öğrenmesini tavsiye etmiş.derken kandavası meselesinden dolayı bu çocuğun eline tabancayı vermişler.hasımlarını öldürtmüşler.yaşı küçük olduğu için en uygun onu görmüş ailesi.senelerce islahevinde yatmış çocuk.ama oradada boş durmamış devamlı okumaya çalışmaya devam etmiş.çıktıktan sonra üniversiteye gitmiş ve seneler sonra ingilizce hocasıyla karşılaşıp hikayesini anlatırken artık toplum içinde saygın bir iş adamıymış...... buna benzer binlerce yaşam öyküsü var insanın içinde olmadıktan sonra ona iyi veya kötü birşey yaptıramazsın
  • kendisidir kardeş toplum istedği kadar kötü olsun insanın içinde olmadığı sürece suç işlemez

arkadaşlarımdan bir kişi sigara içiyodu banada teklif etti bunun benim için çok büyük bir hata olacağını bildiğim için almadım onu
  • 2side değil. eğitim sistemindeki yanlıştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluelion

bir insani suçlu yapan; kendisidir, yaşam zorluklarıdır,

insanı suçlu yapan insandır.

ör : sen suçlu olacak kişsin. yolda gidiyorsun başka biri sana sataştı istemeyerek adamı öldürdün yaraladın hapişse girdin çıktın . iş arıyorsun gittiğin yerdeki insanlar hapise girdiğin için işe almıyolar. gene suç işliyorsun seni işe almayan insanalr yüzünden.

toplumu insanlar oluşturur.

insanı suçlu toplum yapar > bunbu toplumu savuna grup soyledikten sonra
    toplumuda toplum yapan insanladır. > insani savunan tarafta bunu soylerse olay bitmiştir.

ama sen toplumu savunuyorsun mademki, kazanmak icim ; insani suca insanlar yönlendirir, toplumu insanlar oluşturur , insanı toplum suçlu yapar.

bu durumda konuşulması gereken aynı zamanda suç nedir ve ilk nerden çıkmıştır olmalı....yani suçu bize insanlar öğretir onlara da diğer insanlar ve tüm bu insanlar toplumu oluşturur...ama ilk suçu kim işlemiştir...yani suç olayı nerden çıkmıştır....bu durumda suç insanın kendi icadı olan bir şey oluyor...ama bugünkü insanların icadı değil....bugünkülere sadece öğretilen bi durum....yani biraz karışık bir durum....bulunması gereken tek şey de suçun nerden çıktığı ve aslında ne olduğudur....yani psikososyal bir durum

• quote:

Orjinalden alıntı: lvthsgm

dostum sen hangi şeerdesin bizim okuldada bu konuyla munazara yapilacak ta

ankarada bizim okulda değil sınıfta yapılacak
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.