Şimdi Ara

İnsanı Suça Yönelten Toplummudur İnsanın Kendisimidir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
15.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar edebiyat hocamız tarafından verilen konumuz bu haftaya münazaramız var ben toplum diyen gruptanım...sizler eğer burda konuşur ve fikir paylaşırsanız bende hazırlanmış olurum bir nevi..

• Toplum.
  • kendisi
  • İnsanın kendisidir : Eğer sen gerekli ahalak , terbiye , bilgi ve kültüre sahipsen içinde bulunduğun toplum seni değiştiremez. Büyük liderler sıradan insanlar arasından sıyrılarak büyük olduklarını kanıtlamıştır. Büyük önder Atatürk , halkının etksi altında kalsaydı şimdi bizim bağımsız bir ülkemiz olmazdı çünkü kurtuluş savaşı döneminde kimse ihtimal vermiyordu itilaf güçlerine karşı galip geleceğimize gazi Mustafa Kemal'den başka. Aynı durum Peygamber efendimiz içinde geçerli , onun döneminde dünya karanlık çağını yaşıyordu ; çocuklar diri diri gömülüyor , ateşe , putlara tapılıyor , cahilliğin dibine vurmuş batıl inançlar toplumlara hakim oluyordu , fakat o diğerlerinden çok farklıydı.

Eğer sen alkol , sigara , bağımlılık yapan madde ya da herhangibir kötü icraatta bulunan tanıdıklarından kendini soyutlayabiliyorsan sende sağlam yapılı bir insansındır.

• Toplumu oluşturan insanın kendisi değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutx -- 1 Haziran 2006; 18:24:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deccalx89

Toplumu oluşturan insanın kendisi değil mi?

aynısını ben söyleyecektim
  • bide şu var suçun tanımı nedir??yani suç toplumda ortaya çıkan bir kavramdır....yani ben insanların olmadığı bir dünyada yaşasaydım benim için suç denen bir kavram olmayacaktı...ne yaparsam yapayım suçlu olamayacaktım....çünkü suç diye bir şey yoktu.....ama toplum olduğu için suç ta zamanla oluştu...ve bu suçu insanlara toplum öğretti....üstelik öğretmekle kalmadı bütün özendirici faktörleride insana göstermedi mi....

ama tabi dediğiniz doğru topumu insanlar oluşturur...insan yoksa toplumda yoktur ama insanlar hiçbir zaman tek başlarına suç işlemezler...yani toplumun olmadığı daha doğrusu diğer insanların olmadığı bir yerde......mesela orman da doğmuş ve büyümüş iki insan düşünelim...bunlar birbirlerini öldürürler mi...hayır...çünkü öyle bir gereksinimleri olmaz....ama toplum içinde bu gereksinim oluyor peki bunun nedeni ne.....veya şöyle diyelim...bir kiralık katil doğduğunda da kiralık katilmiydi....doğduğunda da insandı ve yine kendisiydi ama kiralık katil değildi neden büyüyünce kiralık katil oldu.....bunu toplum yaptı....hiç kimse özünde kötü değildir...mesela bir bebek suç işleyemez....hiçbir şekilde değil mi....neden çünkü düşünemez.....peki neyi düşünemez???suç işlememesi gerektiğini bilemez mesela....suçun ne olduğunuda bilemez....suç sonradan öğretilir...ve sonradan özendirilir....ve sonradan da yapılmaması istenir......yani yasak cıss gibi bir şeydir bu....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eliniz değmişken benimde kompozisyon ödevini yapın bee
  • quote:

Orjinalden alıntı: fahri atakoğlu

bide şu var suçun tanımı nedir??yani suç toplumda ortaya çıkan bir kavramdır....yani ben insanların olmadığı bir dünyada yaşasaydım benim için suç denen bir kavram olmayacaktı...ne yaparsam yapayım suçlu olamayacaktım....çünkü suç diye bir şey yoktu.....ama toplum olduğu için suç ta zamanla oluştu...ve bu suçu insanlara toplum öğretti....üstelik öğretmekle kalmadı bütün özendirici faktörleride insana göstermedi mi....

ama tabi dediğiniz doğru topumu insanlar oluşturur...insan yoksa toplumda yoktur ama insanlar hiçbir zaman tek başlarına suç işlemezler...yani toplumun olmadığı daha doğrusu diğer insanların olmadığı bir yerde......mesela orman da doğmuş ve büyümüş iki insan düşünelim...bunlar birbirlerini öldürürler mi...hayır...çünkü öyle bir gereksinimleri olmaz....ama toplum içinde bu gereksinim oluyor peki bunun nedeni ne.....veya şöyle diyelim...bir kiralık katil doğduğunda da kiralık katilmiydi....doğduğunda da insandı ve yine kendisiydi ama kiralık katil değildi neden büyüyünce kiralık katil oldu.....bunu toplum yaptı....hiç kimse özünde kötü değildir...mesela bir bebek suç işleyemez....hiçbir şekilde değil mi....neden çünkü düşünemez.....peki neyi düşünemez???suç işlememesi gerektiğini bilemez mesela....suçun ne olduğunuda bilemez....suç sonradan öğretilir...ve sonradan özendirilir....ve sonradan da yapılmaması istenir......yani yasak cıss gibi bir şeydir bu....

büyüyünce kiralık katil oldu.....bunu toplum yaptı....
    Kapkaççıda aynı toplumda yaşıyo sende, seni kapkaççı yapmayan toplum öbürünü yapıyosa onda da bi şeyler var. Tabii toplumunda, kişinin de belli derecede katkıları var ama bence ağırlık kişide

• quote:

Orjinalden alıntı: edo

quote:

bide şu var suçun tanımı nedir??yani suç toplumda ortaya çıkan bir kavramdır....yani ben insanların olmadığı bir dünyada yaşasaydım benim için suç denen bir kavram olmayacaktı...ne yaparsam yapayım suçlu olamayacaktım....çünkü suç diye bir şey yoktu.....ama toplum olduğu için suç ta zamanla oluştu...ve bu suçu insanlara toplum öğretti....üstelik öğretmekle kalmadı bütün özendirici faktörleride insana göstermedi mi....

büyüyünce kiralık katil oldu.....bunu toplum yaptı....
    Kapkaççıda aynı toplumda yaşıyo sende, seni kapkaççı yapmayan toplum öbürünü yapıyosa onda da bi şeyler var. Tabii toplumunda, kişinin de belli derecede katkıları var ama bence ağırlık kişide

senin dediğine göre insanın kiralık katil olması kalıtsal bir şey...

• quote:

Kalıtsaldan ziyade yetiştiği ortam, bilgi, kültür, inançlar, idealleri, düşünceleri vs.

Yanlış bir davranışta bulunan insan her şeyden önce bilgisiz bir insandır.

Hiç kimse bilerek kötülük yapmaz
    Sokrates

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edo -- 1 Haziran 2006; 19:34:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: edo

quote:

Kalıtsaldan ziyade yetiştiği ortam, bilgi, kültür, inançlar, idealleri, düşünceleri vs.

Yanlış bir davranışta bulunan insan her şeyden önce bilgisiz bir insandır.

Hiç kimse bilerek kötülük yapmaz
    Sokrates

yetiştiği ortam vs demişssin...senin bu söylediklerinin hepsi toplum kapısına çıkar.....yani yetiştiği çevre toplumdur bilgi kültür herşey toplumda öğrenilir ve gelişir.....yanlış bir davranışta bulunan bir insan bilgisizdir demişssin.....neye göre bilgisizdir.....yani bahsettiğin bu bilgi toplumda edinilir öyle değil mi???yani yine toplum suçludur......hiç kimse tabiki bilerek kötülük yapmaz o yüzden bebekler suç işleyemez çünkü hiçbirşey bilmezler.....ileride toplum tarafından bir şeyler öğretilir ve insanlara yön verilir......bizler birey olarak aslında bugüne kadar yaşadığımız şeylerin bir bütünüyüz.....benim yerimde sen olsan aynen....aynı durumda olursun her şekilde....yani kalıtsal değildir bu gibi şeyler...her şey öğrenilir...bu durumda insanın kendiside aslında toplumdur yani çevre ve ailedir...bu durumda insan ne yaparsa yapsın gördüklerini sergiler.....

• quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

İnsanın kendisidir : Eğer sen gerekli ahalak , terbiye , bilgi ve kültüre sahipsen içinde bulunduğun toplum seni değiştiremez. Büyük liderler sıradan insanlar arasından sıyrılarak büyük olduklarını kanıtlamıştır. Büyük önder Atatürk , halkının etksi altında kalsaydı şimdi bizim bağımsız bir ülkemiz olmazdı çünkü kurtuluş savaşı döneminde kimse ihtimal vermiyordu itilaf güçlerine karşı galip geleceğimize gazi Mustafa Kemal'den başka. Aynı durum Peygamber efendimiz içinde geçerli , onun döneminde dünya karanlık çağını yaşıyordu ; çocuklar diri diri gömülüyor , ateşe , putlara tapılıyor , cahilliğin dibine vurmuş batıl inançlar toplumlara hakim oluyordu , fakat o diğerlerinden çok farklıydı.

Eğer sen alkol , sigara , bağımlılık yapan madde ya da herhangibir kötü icraatta bulunan tanıdıklarından kendini soyutlayabiliyorsan sende sağlam yapılı bir insansındır.

çocuğa küçükken ahlakı terbiyeyi ailesi verir toplumuda aileler olurşturur

• insan her zaman için suça eğilimlidir.özellikle kendi gidişatında ters giden bi durum olduğunu düşünüyorsa..
  • Kendisidir.
    Yani benim bir arkadaşım war.
    Bir ona bakıyorum melek gibi çocuk bide onun kardeşine bakıyorum suç makinası mübarek...
    şimdi bu iki çocuğun doğuştan sonra takıldığı tüm ortamlar aynı.
    aynı aileye sahipler.aynı okul hatta aynı sınıfa gidiyolar.
    tüm şartlar aynı iken birisi öle birisi böle çıkınca artık yorumu siz yapın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: msui

Kendisidir.
    Yani benim bir arkadaşım war.
    Bir ona bakıyorum melek gibi çocuk bide onun kardeşine bakıyorum suç makinası mübarek...
    şimdi bu iki çocuğun doğuştan sonra takıldığı tüm ortamlar aynı.
    aynı aileye sahipler.aynı okul hatta aynı sınıfa gidiyolar.
    tüm şartlar aynı iken birisi öle birisi böle çıkınca artık yorumu siz yapın...

bu durumda çocuk doğuştan psikopat
  • Başka bir yerde,başka bir zamanda uyanabilseydin başka biri olarak uyanabilirmiydin? Bence önemli olan bu soru tartışılması gereken de...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Extreme Ways

quote:

Ben senden daha çok yaşayacağım
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Extreme Ways

quote:

Ben senden daha çok yaşayacağım

Valla bende kimse toplumu suçlamasın nedense hepde kötü yönlerini alırlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: eddy

Başka bir yerde,başka bir zamanda uyanabilseydin başka biri olarak uyanabilirmiydin? Bence önemli olan bu soru tartışılması gereken de...

bilimsel olarak evet...ama inançsal olarak hayır(ruh işin içine girerse)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.