Şimdi Ara

Ürünleri Nasıl Pazarlayabilirim? (Bilenlere danışmak istedim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
17.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir yer kiralayıp, baharat+şeker+kuruyemiş vs şeyleri toptan açık şekilde satın alıp, ambalajlayıp satmak istesem, nasıl pazarlayabilirim? (yani market vs türü yerlere satışını ve dağıtımını nasıl yapabilirim? (kendi aracım olmadan ve minimum maliyetlerle?))

Not: Lütfen uygunsuz esprilerle konuyu sabote etmeyelim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Marketlere Ürün Pazarlama Kılavuzu

Giriş

Ürünlerinizi marketlere satmak, işletmenizi büyütmek için kilit öneme sahiptir. İşte marketlere ürün pazarlamak için adım adım bir kılavuz:

Piyasa Araştırması

• Hedef marketinizi belirleyin. Hangi market zincirlerine ulaşmak istiyorsunuz?
    • Rakiplerinizi araştırın. Onların ürün teklifleri ve fiyatlandırma stratejileri nelerdir?
    • Sektör trendlerini analiz edin. Müşterilerin ihtiyaçları ve talepleri değişiyor mu?

Ürün Geliştirme

• Ürünlerinizin marketlerin ihtiyaçlarına uygun olduğundan emin olun.
    • Katma değer sağlayan ve rakiplerden sizi ayıran özellikler ekleyin.
    • Ürünlerinizi dikkatli bir şekilde paketleyin ve markalayın.

Tedarik Zinciri Yönetimi

• Güvenilir tedarikçilerle ortaklık kurun.
    • Üretim ve lojistik süreçlerinizi optimize edin.
    • Talebi karşılamak için yeterli stok bulundurun.

Marketlerle İletişim Kurma

• Hedef marketlerinizle iletişime geçin ve ürünlerinizi tanıtın.
    • Fuarlara ve etkinliklere katılın.
    • Tedarikçilerle ilişkiler kurun.

Teklif Sunma

• Ürünlerinizin özelliklerini, avantajlarını ve fiyatlandırma yapısını vurgulayan profesyonel bir teklif sunun.
    • Marketlerin gereksinimlerini anladığınızı gösterin.
    • Teklifinizi rekabetçi kılın.

Sözleşme Müzakeresi

• Marketlerle sözleşme koşullarını müzakere edin.
    • Fiyatlandırma, teslimat süreleri ve ödeme koşulları gibi unsurları kapsayın.
    • Sözleşme hükümlerini dikkatlice inceleyin.

Ürün Dağıtımı ve Desteği

• Ürünlerinizi marketlere zamanında ve eksiksiz olarak teslim edin.
    • Müşteri hizmetleri ve teknik destek sağlayın.
    • Ürün performansını izleyin ve geri bildirim toplayın.

Sürekli İyileştirme

• Marketlerle ilişkilerinizi sürdürün.
    • Geri bildirimlerine dayanarak ürünlerinizi ve hizmetlerinizi geliştirin.
    • Sektör trendlerini takip edin ve stratejilerinizi buna göre uyarlayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşin içine ambalaj girdiğinde mecburen bir ambalaj makinası alman lazım. İşçi çalıştırarak elle de paketleme yapabilirsin ama üretim/zaman açısından pek verimli olmaz.

Eğer markam olacak diyorsan baskılı ambalaj üretimi yapan bir yerle anlaşırsın sipariş üzerine ambalajların hazırlanır sana sadece ambalaj makinanda paketlemek kalır. Fiyat olarak ta bir örnek vereyim. Bizim matbaada kullandığımız ısıtmalı vakumlu bir makina vardı fiyatı 600TL idi. Senin kullanacağın makine nasıl olur bilmiyorum ama en azından fikir verebilir.
    Dağıtım olayı ise sunabileceğin fiyat ve çevre ile alakalı. Piyasaya mal veren diğer rakiplerinden daha uygun fiyat sunabilmelisin bunun için tedarikçi firmanın fiyat düzeyi en önemli etken.

Zincir marketlerde ürünüm olsun, her zaman mal satışı yapayım dersen işler biraz değişir. Malını rafa koyabilmek için yüksek miktarda raf ücreti ödersin. Bazı yerler marka imajını da incelemek isteyebilirler. Ama en azından fiyatın piyasa dolaylarında olursa toptancılara satış yapabilirsin.

Kendi aracım olmadan demişsin ama ürünlerini bir şekilde müşterilerine ulaştırmalısın yani araç şart. (Parekende işi yapmayacağını varsayarak yazdım bunu). Eğer sermayen varsa başlangıç olarak iyi kötü 3-5 bin TLlik bir araç almayı düşünebilirsin.

Gıda işi akan kokan pisliği olan bir iş. Sana tavsiyem iyice düşünmeden, fizibilite yapmadan, maliyet analizi yapmadan piyasaya atılma. Elbette ki bunları düşünmüşsündür ama ben yine de söyleyim istedim.

• Güzel bir iş ama sanırım küçük oynamayı düşünüyorsun haklısın da yeni başlayacaksın sabırla azimle ufaktan ufaktan başlamakta fayda var. 5-6 bin liraya Kia besta tarzı panelvan bi araç şart. Peşin paran varsa ilk iş araç almak olsun. Vadeli belki zor bulursun ama yinede bir şans var tabi. Pazarlama işinde diksiyon, yetenek ikna kabileyeti önemlidir sende varsa bu güç belli bir süre sen çıkarsın pazarlamaya. İşlerin düzene girince her şey yoluna girer pazarlamacı alır eleman alır patronluğa kurulursun.

Borç yiğidin kamçısıdır, yardımcısı Allah'tır. Allah yardımcın olsun.
  • yaa bende uygunsuz espri yapmak için girmiştim
  • Borç harç işleri huzur bozucu işler. Mesela gazete ialnalrında görüyorum aracıyla iş arayanları. Öyle birini bulma yöntemi olursa, eleman da hazır araç da. Bir de işin yürümediğini görürsem, vazgeçmesi kolay olsun ve minimum zararla atlatayım isterim. Bu nedenle ambalaj işini de bu işi yapan birine yaptırırım ve ambalaj çok gösterişli olmalı. Bunun için de pahalı makineler alırsam elimde patlama riski olabilir. Hatta kimi ürünler için kavanoz ambalaj da olabilir diye düşünüyorum. Mesela şeker gibi ya da baharat gibi şeylerde neden olmasın ki?

İşte önemli olan satışı yapıp paramı da alabilmek. Malum piyasa kötü. Para peşin dersem satabilir miyim? Ya da toptancı bulup satsam peşin ödeme yapmak ister mi? Bu zincir marketlerde raf kirası olayını bilmiyordum ve ne kadardır kirası? Sonuçta satıştan da kazanıcak.

Her neyse, aklımda olanları açıklayım:

- Ürünü ambalaj satıcak ve ambalaj çok cazip olmalı bu nedenle. Bu işi yapan bir yere yaptırılmalı.
    - İşe başlangıçta araç, makine vs işine girmek istemiyorum. Minimum demirbaş yatırımı olmalı.
    - Asıl iş, sağlam ve paramın üstüne yatmayacak garantili ya da peşin ödeme yapacak yerlere satış yapmak ve buralar nereler olabilir? (Yoksa kaptırdığın paralar kazandığını karşılamaz.)

• Öncelikle resmi izinler konusunu araştırdınız mı?

Gıda üzerine paketleme yapacaksınız ve marketlere satacaksınız. Mutlaka üretim izinlerini almanız gerekiyor.
    İzin almak istemezseniz veya şartları ağır gelirse, önceden izin almış bir işletme ile sözleşme yaparak onlara da paketletebilirsiniz.

Peşin satmanız imkansız gibi birşey. Özellikle rekabetin yoğun olduğu gıda sektöründe.
    Toptancılar kesinlikle nakit birşey almazlar. Yoksa çok büyük sermayeleri olmaları gerekirdi.
    Onların mantığı, parasını ödeyene kadar satmalıyım. :)
  • Hocam pek bilgi sahibi değilim ama sanırım ürünlerini marketlere sokmak zor olur, arkadaşın dediği gibi resmi izinlerde çok önemli.. Sen toptan alıp paketleyip kendin satsan daha verimli olur gibime geliyor.
  • Bu üretim izni konusunu bilmiyordum. Bende bu konu şu an fikir halindeydi ve neden yapılamasın diye düşünüyorum. Ama işin gitgide çetrefilleştiği görmeye başladım. :))

Diyelim gittim toptan badem şekeri satın aldım. sonra bunları kavanozlara doldurdum. kavanozun içine de markamı belirten bir etiket koyarım ya da yapışkanlı olur üstüne yapıştırırım. şimdi ürünü açık alırken sorun olamadı ama ben kavanoza koyup kapağını kapattığım için izin mi almalıyım? nerden almalıyım ve zor mudur bu izin konusu? (ya da bunu kavanoza doldurması için bir de izni olan işletme mi bulup anlaşıcam?) amma çok formalite. bir de migros vs gibi sağlam yerlerde satabilmeliyim ki hem ürün satsın hem alacağım sağlam olsun.
  • Migros gibi yerlerin raflarına ürün koyabilmeniz için dağıtım ağınız olması lazım. En azından birkaç araçlık.

Kendi mahallenizdeki migrosla anlaşmıyorsunuz.
    Migros marketler zinciri ile anlaşıyorsunuz.
    Yani bulunduğunuz bölgedeki her mağazadaki raflarda size ayrılan yeri doldurmanız lazım. Bunları her hafta kontrol edip malın azaldığı, bittiği mağazalara mal bırakmanız lazım. Paranızı en az 3 ay sonra alırsınız. bulunduğunuz bölgedeki bütün migrosların raflarını 3 ay boyunca dolu tutacaksınızve paranızı almaya başlayacaksınız. Bu kadar finansmanınız olmadığı için migros vs. unutun.

Badem şekeri konusuna gelirsek.
    Evet, kavanoza koyup kapağını kapattığınız için izin almanız gerekiyor.
    Çuvalda aldığınız hammadde oldu, kavanozdakini siz üretmiş sayılıyorsunuz. Üzerinde sizin markanız var. Yani izin zorunlu.
    Gıdada paketleme izni diye bir izin var ise, en azından onu almanız gerekecek. Ve bu izinler çok kolay alınmıyor. İtfaiye raporundan tutun da, çalışanlarınızın 3 aylık portör muayenelerine kadar yaptırmanız gerekiyor.

Eğer herşeyi kuralına uygun yapmak istiyorsanız.

• Bu haliyle olunca bu iş beni aşar gerçekten de. Teşekkür ederim bilgiler için.

Belki milyon dolar yatırım gerektiricek ama misli misli kazandırıcak bir başka fikrim var. Ona nasıl sermayedar bulabilirim fikrimi de çaldırmadan diye ayrı bir başlık mı açsam ki? :))
    Web programlaması ve iyi güvenlik gerektiriyor, hacklenememesi ve hile karışmaması için. Bir tür web tabanlı oyun pşucak ve gerçeğe dönüştürülmesi mümkün sanal para dönücek oyunda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.