Herkese selam arkadaşlar, Bu akşam kardeşimin evinden çıkarken en alt katın kiralık olduğunu gördüm, 100 mt2 civarı bir iş yeri. Yer tam olarak çok aktif bir hastanenin acil kapısının karşısında sayılabilecek kadar yakın bir yerde. Burada her iş yapılabilir ama benim amacım 7/24 çalışan bir iş yeri yaparak gece acile gelen veya hastane de kalan hastalar ve refakatçilerden dolayı sürekli sıcak para girişi olacağını düşündüğüm bir konum. Ayrıca hastane dışında da hem siteler ve apartmanlar açısından hem de çok ünlü bir bulvarın da alt sokağı olmasından kaynaklı bayağı merkezi bir yerde. Ben gayet büyük olmasından kaynaklı 2 bölümden oluşan bir kısmını market gibi bir kısmını da hastane kantini gibi kullanmak niyetindeyim. Bu arada şu an yazınca fark ettim koca hastanenin kantini yok, su dahi alacak yeri yok yani. Ben market bölümünde paketli gıdaların yanında bir bölümde de tost sandviç gibi aperatif ürünler yanında pastane işi kurabiye simit vs ve hastalara şifa niyetiyle daha çok satılır diye çorba çıkartmak niyetindeyim. İşi yapmak gayet mantıklı geliyor ama gece açık olmayla alakalı olarak izin ruhsat vs nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Normal market ruhsatı alınca 7/24 açık olma şansımız var mı? Ya da sadece izin mi almak gerekiyor veya farklı bir ruhsat almak gerekli mi? Ruhsat farklı olursa özel izinler gerekli mi? Hepsi halledilirse bu ruhsat çok maliyetli mi? Bu konu da bilgisi olan kişilerin bilgilerine ihtiyacım var. Herkese şimdiden teşekkür ederim. |
Bildirim