Şimdi Ara

avrupalıların hümanist insanlar olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne kadar tanıdığım avrupaya giden arkadaşlarım varsa çoğu bana avrupalıların kendilerinden olmayanları kibirle baktıklarını sürekli küçümsediklerini ve sürekli pasif ırkçılık yaptıklarını söylüyorlardı arkadaşlarımın yarısı başta abd olmak üzere kanadaya göç ettiler avrupadan ayrılıp diğer yarısı ise abd ye göçmek için fırsat yakalmaya çalışıyor avrupaya giden arkadaşlarımın çoğu avrupaya gitmeyin gidecekseniz abd kanada veya avusturalya gibi göçmenler ülkesine gidin diyorlar özellikle avrupadan uzak durun gerçekten diyorum bunu.

• Kesinlikle haklisin.her yaptigi irkciliklari terbiyen gordun egitimin ve dilinle bi tarfaflarina geri sokamiyorsan avruya yerjne abd canada daha mantikli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething kullanıcısına yanıt

bir yere sokmak farklı herkesin sana düşman gibi bakıp ırkçılık yapması fap farklı hocam benim avrupada yaşayan doğulu arkadaşım türkiyede en azından kürtleri sevenlerde var nefret edenlerde var diyordu ama avrupada beyaz tenli siyah saçlı isen sürekli sana düşman görmüş gibi bakıyorlar bu insanı bir zaman sonra psikolojisini bozar o doğulu arkadaşım şu an abd de yaşıyor ben avrupaya turist olarak bilene gitmem diyordu çocuk en son konuştuğumuzda bizim türkolar avrupayı laylaylom zannediyor ben ona yanıyorum bizim türkiyede doğululara surilere afganlara yapılan ırkçılığın en az 20 katı avrupada avrupalılar sana yapacak bunu anlayın demek istiyorum sadece.

• Avrupa'dan kasıt neresi mesela? Doğu Avrupa ise evet kendilerinden olmayanı pek sevmezler ama bunun kendilerinin üstün olduğu düşüncesiyle alakası yok. Daha çok kültürel olarak uyum sağlayamadığımız için istemezler.

• Nasıl Türkiye'de Suriyeliler Afganlar Pakistanlılar sevilmiyorsa aynı durum Avrupalılar için de geçerli. Adamlar da Türk görmek istemiyor.

• Avrupa tamamen ikiyüzlüler diyarı, yaşadığın ülkeye, şehire ve mahalleye göre ufak farklılıklar gösterebilir ama çoğunlukla ilk mesajda belirtildiği gibi kağıt üstünde insancıl, iyiliksever, modern gibi gözükürler ama gerçek hayat tecrübesinde adi, ırkçı ve aşağılık toplumdur çoğunlukla (bunu bir tarafımdan uydurmuyorum, 2 yıl Polonya'da yaşamış, 15 avrupa ülkesi ve 30'dan fazla avrupa şehri gezmiş, son 2 yıldır amerikada yaşayan birisi olarak yazıyorum bunları).

Yurt dışında yaşamak için ilk hedefiniz avrupa değil Amerika ve avustralya olsun, bunlardan sonra kanada gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neil deGrasse Tyson -- 27 Şubat 2024; 7:30:21 >
  • Neil deGrasse Tyson kullanıcısına yanıt

Polonya'da hangi şehirde yaşadın, ve ne gibi bir ırkçılıkla karşılaştın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Polonyalıların Türklere karşı özel bir ırkçılıklarını görmedim ama özellikle orta yaş grubunun müslümanlara karşı oldukları kesin, ki bu durumun aynısı diğer dinler için bizde de mevcut. Şahsi olarak birkaç kez bu tarz olay yaşadım ama dünyanın herhangi bir yerinde yaşanabilecek miktardan fazla değil bence bu, o yüzden aşağılık kısmını biraz abartı buldum.

hocam öyle bir doğru konuşmusunuzki türkiyeden ne kadar tanıdığım doğulu olsun karadenizli olsun iç anadolulu olsun marmara bölgesinden avrupaya gidenlerin çoğu sonradan abd veya kanadaya filan gittiler hepi çoğu lanet okudular avrupalılara bir daha avrupaya turist olarak bilene gitmem diyorlar avrupada yaşayan doğulu arkadaşım bilene türkiyede 10 kişiye kürt olduğumu söylesem en fazla 2 si veya 3 ü ırkçılık yapar ama geriye kalan 7 kişide sıkıntı yok dedi ama avrupada öyle değil beyaz tenli sadece saçın siyah olsa bilene heriflerin 10 tanesinden 9.5 'u ırkçılık yapıyorlar bunu bana bizzat avrupada yaşayan doğulu arkadaşım söyledi o çocuk 8 ay önce amerikaya gitti çocuk hergün bu türkiyedeki kim avrupaya gidin algısını soktuysa onun allah belasını versin diyor avrupa bizim türkler ve diğer ortadoğulular için ırkçılık yeri bunu kabullenin avrupada ırkçılıktan başka bir şey yok hocam doğru diyor.

AVRUPA İNSANI HÜMANİST DEĞİL!!!!!

• TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt

BENİM doğulu arkadaşlarımın çoğu nitelikli işlerde çalışmaya veya nitelikli bölümlerde okumaya gittiler onlar bilene pişmanlar gittiklerine keşke avrupa yerine amerikaya filan gitseydim türkiyedeki ırkçılar bilene avrupalılardan baya merhametli diyordu en azından türkiyede akıcı düzgün türkçen varsa diyelim mardin diyarbakırlıysan sallayıp çanakkale izmir diye sallasan inanıyor diyorlar ama avrupada öyle değil sarışın mavi gözlü değilsen büyük sıkıntı yaşarsın avrupa diyorlardı.

• avrupanın gelişmiş yerlerinde ispanyol, portekiz, romanyalı, yunanı, bulgarı bile düşük ırk görüyolar türkleri yada daha doğudakileri insan yerine koymazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 27 Şubat 2024; 18:40:4 >
  • Humanizm konusunda Avrupalilar kendini one atsa da bu irkciligi en iyi sekilde bitiren Amerikalilardir. Sagci liderleri bile irkcilik karsiti ve ne kadar manasiz olduklarının farkinda bu bokun. Ayrica Avrupilar jadar lgbtlilere saygi duysalar bile mal Avrupalilar gibi ona dil uzatilmaz ona tapilmali mantigi ile hareket etmiyorlar vallahi hak ehli bir ulke birde ortadogu politikasi biraz daha masum olsa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Avrupalılar: tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF75FD7DB -- 28 Şubat 2024; 15:4:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Lublin ve Varşova'da yaşadım. Kişisel olarak bana bir şey diyen olmadı, sarışın birisiyim ama çevremdeki esmer insanlara yapılan olaylara şahit oldum. Hiç birşey olmasa bile markette kasada sıra beklerken market çalışanlarının yüzünde bile sana karşı o agresif bakışı hissediyorsun. Polonyada'ki ırkçılık aslında sadece belli bir kesime özel değil, adamlar kendi milleti de dahil herkesten nefret ediyorlar. Şöyle bir olayda yaşandı, Varşova'da gittiğim Lehçe dil okulunda Avustralya'lı sınıf arkadaşım (kendisi mühendis) bir işe başvuruyor aynı işe dersin hocası da başvuruyor sadece deneme amaçlı (hoca arkadaşımız gibi, o yüzden test amaçlı cv gönderiyor) Hocanın başvurulan iş ile hiç bir alakası olmamasına rağmen mühendis avustralyalı arkadaşa her hangi bir dönüş yok, ama başvurulan iş ile hiç alakası olmayan dersin hocasını mülakata davet ediyorlar. Buun gibi çok örnek var günlük hayatta. Polonya yaanılacak bir ülke değil ama basamak olarak kullanıp daha iyi bür ülkeye geçiş yapmak için harika bir ülke. Gidip 2-3 yıl yaşarsın, avrupada kalmak istersen Polonya'da ucuz okullarda okuyup diplomanı alırsın, sınırsız oturum veya vatandaşlık aldıktan sonra avrupanın herhangi bir ülkesine gidip yerleşebilirsin. Veya gider 1-2 yıl orada çalışır para biriktirirsin ve Amerika, avustralya gibi ülkelere Polonya'dan vize alır yoluna devam edersin

• adanavalısi kullanıcısına yanıt

söylediğim laflar toplumun tamamını kapsamıyor tabii ki, Polonyalı çok iyi insanlarda tanıdım ama genel olarak 2 yıllık Polonya hayatım ve oradaki gerek Türk gerek diğer ülkelerden gelip yaşayan arkadaşların edindiği tecrübeye ve kendi gördüğüm olaylara dayandırarak söyledim bu lafları. Ayrıca kavga-gerginlik durumlarında eğer teke tek ise oldukça korkak, kesinlikle kavgaya yanaşmayan ama senden kalabalık olduklarında hiç sebep yokken kavga çıkarıp seni dövmeye çalışan bir zihniyet de var Polaklarda

• Ninova123 N kullanıcısına yanıt

Türklerin avrupaya git deme sebebi oranın sosyal devletine sülük gibi yapışıp çalışmadan devlet destekleri ile geçinme ile alakalı, bunu örnek göstererek gidin siz de böyle yaşayın diyorlar. O yüzden avrupanın büyük ülkelerinde yaşayan türklerin kalitesi hep yerlerde (son 5 yılda tabi ki kaliteli insanlar da gitmeye başladı mecburiyetten ama zamanında 70-80-90'larda taşınmış olanların %90'ı çöp)

Ben ırkçılıktan öte medyanın yanlış anlatımı olduğunu düşünüyorum daha çok. En aklı başında olan bile yeri geliyor olmadık şeyler söylüyor, doğrusunu biz öğretmek zorunda kalıyoruz. Hatta Türkiye'ye sempati besleyenler bence diğerlerine göre daha çok. Sondaki kısım doğru, ben de çok korkak olduklarını düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.