Şimdi Ara

Müslüman - en azından inanan birisinin - komünist olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Herkesin bildiği - ya da bilmediği - gibi komünizmde din yoktur.
    Arkadaşa diyorum "müslümansan niye komünistsin? Komünizmde din yoktur." diyorum. O da "fikirlerim onlarla uyuşuyor." diyor. "Nesi uyuşuyor?" diyorum, yanıt vermiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gomünistler de aslında islamı çok sever. Dünyanın en büyük Devrimi'nin İslam Devrimi olduğunu çok iyi bilirler. Goministlerin 20 nci yüzyılda kurmaya çalıştığı sosyal devlet anlayışını, Müslümanlar 1.400 yıl önce kurmuş. Sermayenin zenginin elinde çoğalmasına engel olacak sistem olan zekât sistemi Allah tarafından gönderilmiş. Goministler bir inansa, çok güzel Müslüman olacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Gomünistler de aslında islamı çok sever. Dünyanın en büyük Devrimi'nin İslam Devrimi olduğunu çok iyi bilirler. Goministlerin 20 nci yüzyılda kurmaya çalıştığı sosyal devlet anlayışını, Müslümanlar 1.400 yıl önce kurmuş. Sermayenin zenginin elinde çoğalmasına engel olacak sistem olan zekât sistemi Allah tarafından gönderilmiş. Goministler bir inansa, çok güzel Müslüman olacaklar.

Gomünistler inansa gomünizmle çelişirler. Ya gomünizmin "din yoktur." ilkesi değişecek ya da gomünistler inanmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayallerrr

quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Gomünistler de aslında islamı çok sever. Dünyanın en büyük Devrimi'nin İslam Devrimi olduğunu çok iyi bilirler. Goministlerin 20 nci yüzyılda kurmaya çalıştığı sosyal devlet anlayışını, Müslümanlar 1.400 yıl önce kurmuş. Sermayenin zenginin elinde çoğalmasına engel olacak sistem olan zekât sistemi Allah tarafından gönderilmiş. Goministler bir inansa, çok güzel Müslüman olacaklar.

Gomünistler inansa gomünizmle çelişirler. Ya gomünizmin "din yoktur." ilkesi değişecek ya da gomünistler inanmayacak.

Gomünizme zaten inançsızlığı kim soktuysa Allah belasını versin. Yoksa biz Rusya ile birlikte olup Devrim yapıp, Amerigayı ve avrupayı yenerdik. Dünyanın züper gücü biz olurduk. Ama Rusya da bozuldu. Sömürgecilerin uşağı oldu.

• kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Sermayenin zenginde birikimine tam engel diyemeyiz İslamda.Biriken servetten kardeşleri ile paylaşma dersek bence daha doğru bir tanım olur.Ve yahut sosyal devlet yerine sosyal halk diyebiliriz.
  • Müslüman Komünist.

Ya İslamı yada komünizmi bilmiyordur. Ki muhtemelen ikisini de bilmiyordur

• Komünizmde "din yoktur" diye bir ilke olduğunu ilk kez duyuyorum. İslam'ın şartlarına özendiler zaar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ne saçmalıyorsun harbi var mı bu forumda senden daha çok saçmalayanı varsa tanımak isterim.Zaten materyalizm üzerine kurulmuş bir ideolojiye dinsizliği kim soktuysa gibi abuk subuk şeyler soruyorsun.Bir de Müslümanlarla birleştirdi Halife Osman'ın öldüğünde 100 bin Roma altını ve bir milyon gümüş Pers sikkesi ve o kadar mülk ile köle bıraktığını biliyor musun? Hz. Muhammedin yakınlarından Talha ibn Ubeydullah el Taymi'nin Kufede büyük bir evi oldığunu, Irak'taki topraklarından günde bin dinar ve el Şara bölgesindeki topraklarından ise bundan daha çok gelir elde ettiğini biliyor musun?Var mı maddi eşitlik İslam devletinde? Bi tarafımdan da uydurmuyorum bunları ha kaynağım Bernard Lewis.Sen zekat veriliyor diye komünizmle uyuşuyor mu sandın İslami düzeni? Hangi komünist ülke bireysel ticarete izin vermiş bakalım? Tarih bilmiyorsun, konuştuğun ideoloji hakkında fikrin yok burda caka satıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Assyria

Ne saçmalıyorsun harbi var mı bu forumda senden daha çok saçmalayanı varsa tanımak isterim.Zaten materyalizm üzerine kurulmuş bir ideolojiye dinsizliği kim soktuysa gibi abuk subuk şeyler soruyorsun.Bir de Müslümanlarla birleştirdi Halife Osman'ın öldüğünde 100 bin Roma altını ve bir milyon gümüş Pers sikkesi ve o kadar mülk ile köle bıraktığını biliyor musun? Hz. Muhammedin yakınlarından Talha ibn Ubeydullah el Taymi'nin Kufede büyük bir evi oldığunu, Irak'taki topraklarından günde bin dinar ve el Şara bölgesindeki topraklarından ise bundan daha çok gelir elde ettiğini biliyor musun?Var mı maddi eşitlik İslam devletinde? Bi tarafımdan da uydurmuyorum bunları ha kaynağım Bernard Lewis.Sen zekat veriliyor diye komünizmle uyuşuyor mu sandın İslami düzeni? Hangi komünist ülke bireysel ticarete izin vermiş bakalım? Tarih bilmiyorsun, konuştuğun ideoloji hakkında fikrin yok burda caka satıyorsun.

Bana bak ateist materyalist çocuk. Odtü'de okumuş, yüzüne maske takıp polis taşlamış, ateist, materyalist, koministin kralı, benim çocukluk arkadaşımın bizzat bana övdüğü Hz. Muhammed ve İslam devriminden bahsediyorum. Sen bana klavye delikanlılığı yapıyosun. İster zoruna gitsin, ister boruna gitsin, dünyanın kan emici sömürgeci düzenine sokulmuş en büyük çomak, en büyük devrim İslam Devrimidir. Sizin gibi tatlı su koministleri hiçbir halttan anlamaz. Devrim nedir bilmez.

Biz gündüz devletin mumunu, akşam kendi mumunu yakan Hz. Ömer'in takipçileriyiz. Gecenin bi yarısı, sırtında taşıdığı çuvalları, fakirlerin kapısının önüne bırakarak bir ömür tüketen, Peygamber torunu Veysel Karani'lerin takipçisiyiz. Sizin gibi, müsait bi tarafından ideoloji uyduranların peşinden giden ergenleri iyi tanırız. Palavralarınızı ve bu büyük devrimcileri karalayan yalanlarınızı kendinize saklayın. Siz kendi karanlık ve pis dünyanızla, O büyük insanların adını bile ağzınıza alamazsınız. Bizim tertemiz dinimizi bize bırakın da gidin kendi pis ve karanlık ideolojileriniz içinde boğulun.

• quote:

İhsan batini yorumlarıyla komünizmi savunuyor hatta karıncalara işçi sınıfı yakıştırmasında bulunuyor.Bence karl marxın dünya tavsiri seçim yapılmayan durumu içerdiğinden İslami değildir metinde ihtiyaç sahiplerine parayı verin emri vardır yani seçim meselesidir dolayısıyla solidarizm fikriyle karşılaştıralım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Mayıs 2017; 0:55:18 >

Ahaha kızgın mücahid sakin ol komünist olduğumu nereden çıkardın Ben neyin ne olduğunu söylüyorum. İslamla komünizmin bambaşka şeyler olduğunu, inandığın dinin komünal sisteme izin vermediğinden bahsediyorum yoksa banane kimi örnek aldığından kimin torunu olduğundan.Birkaç mesaj önce komünist kardeşlerinizle birleşip Abd'ye İngiltere'ye kafa tutuyordun ne oldu şimdi komünizm pislik, kokuşmuş ideoloji mi oldu Sen daha ne söylediğinin farkında değilsin bilgisiz halinle burada fanatiklik yapıyorsun bir de karşı tarafı tanımadan etiket yapıştırıyorsun komünist diye.Mesajımda ne İslam'a bir lafım oldu ne de komünizme. Lafım, lafı beyin süzgecinden geçirip ağzıyla konuşanlara değil bağırsak süzgecinden geçirip başka tarafıyla konuşanlaradır. Hadi harici tipi fanatizmini al da git buradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assyria -- 24 Mayıs 2017; 1:3:29 >

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    İslam'ın komünizmden çok farkı vardır. Birincisi İslam devlet yöneticilerine çok büyük zenginlik hakları tanır. Sadece devlet yöneticisi de değil ticaretle uğraşan iş adamlarına, tüccarlara da öyle.Dünya kadar parası olan bir sürü iş adamı, halife vardır İslam tarihinde.Peygamber veya dört halifeden üçü mütevazı ve sade yaşamı tercih ettiği için İhsan gibilerce ve bazılarınca komünist bile bulunabiliyorlar ki bu çok komik. İkincisi insanlar maddi olarak hukuki olarak sosyalist komünist düzende eşittir herkes devletin bir işçisidir ve yaptıklarını kendisi için değil toplum için yapar. İslam'da kul ve Allah ilişkisi olduğu için İslam devleti tebaası hem bireysel olarak kulluk vazifesini yerine getirir ve kendisi için bir şeyler yapar hem de İslam'ı koruyup yayan devleti için bir şeyler yapar. Bu ayrımlar çok önemlidir. İki siyasi sistem hakkındaki belirgin farklılıklar açısından epeyce örnek verilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assyria -- 24 Mayıs 2017; 1:4:6 >

• quote:

İslam'ın komünizmden çok farkı vardır. Birincisi İslam devlet yöneticilerine çok büyük zenginlik hakları tanır. Sadece devlet yöneticisi de değil ticaretle uğraşan iş adamlarına, tüccarlara da öyle.Dünya kadar parası olan bir sürü iş adamı, halife vardır İslam tarihinde.Peygamber veya dört halifeden üçü mütevazı ve sade yaşamı tercih ettiği için İhsan gibilerce ve bazılarınca komünist bile bulunabiliyorlar ki bu çok komik. İkincisi insanlar maddi olarak hukuki olarak sosyalist komünist düzende eşittir herkes devletin bir işçisidir ve yaptıklarını kendisi için değil toplum için yapar. İslam'da kul ve Allah ilişkisi olduğu için İslam devleti tebaası hem bireysel olarak kulluk vazifesini yerine getirir ve kendisi için bir şeyler yapar hem de İslam'ı koruyup yayan devleti için bir şeyler yapar. Bu ayrımlar çok önemlidir. İki siyasi sistem hakkındaki belirgin farklılıklar açısından epeyce örnek verilebilir.

Farklı zaten katılıyorum lakin bilgi yanlışlarınız var mesela tebaa denen kavram şirktir onları güdülecek araç olarak tavsir etmeyin der tebaa reayadan gelir koyun çoban etkileşimidir.Bence inançta devlet yalandır çünkü oligarşinin tunç yasası gereği bürokrasi yücetilir yani şirk meydana gelir yani herkes birey olarak kendi devletini inşa etmelidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Mayıs 2017; 1:11:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

quote:

Farklı zaten katılıyorum lakin bilgi yanlışlarınız var mesela tebaa denen kavram şirktir onları güdülecek araç olarak tavsir etmeyin der tebaa reayadan gelir koyun çoban etkileşimidir.Bence inançta devlet yalandır çünkü oligarşinin tunç yasası gereği bürokrasi yücetilir yani şirk meydana gelir yani herkes birey olarak kendi devletini inşa etmelidir

Şimdi şöyle bir olay var. İslam tarihinde halk kendini belki tebaa olarak tanımlamamış olabilir ama tarihte ve tarih biliminde genel olarak belli bir kurala tabi olan ve buna boyun eğen halk anlamında tebaa kullanılır. Eğer İslam tarihi açısından konuşuyorsak bu kurallar da İslam şeriatına ve geleneklerine göre düzenlenmiştir. Gütme anlamı olabilir ama bilirsiniz ki Arapça'da çoğu kelimenin tek bir anlamı yoktur. İslam'da devlet görüşü çok çelişkili olmuştur şirk olarak tanımlamak doğru olmamakla birlikte devletin Allah'ın isteklerinin ve emirlerinin yerine getirilmesi için gerekli bir kurum olduğu ancak kötülüklerin başı olduğu görüşü de mevcuttur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

quote:

Şimdi şöyle bir olay var. İslam tarihinde halk kendini belki tebaa olarak tanımlamamış olabilir ama tarihte ve tarih biliminde genel olarak belli bir kurala tabi olan ve buna boyun eğen halk anlamında tebaa kullanılır. Eğer İslam tarihi açısından konuşuyorsak bu kurallar da İslam şeriatına ve geleneklerine göre düzenlenmiştir. Gütme anlamı olabilir ama bilirsiniz ki Arapça'da çoğu kelimenin tek bir anlamı yoktur. İslam'da devlet görüşü çok çelişkili olmuştur şirk olarak tanımlamak doğru olmamakla birlikte devletin Allah'ın isteklerinin ve emirlerinin yerine getirilmesi için gerekli bir kurum olduğu ancak kötülüklerin başı olduğu görüşü de mevcuttur.

Diğer anlamlarını inceleyebiliriz lakin ayette kullanılma yerini değerlendirerek böyle savlar ortaya çıkarıyorum.Kavramı açıklamak uğruna kullandığın ifadeler feodalizmin paradigmasını belli ediyor.Padişahın yanında küçülenler hiçlikten yararlanarak kendilerini meta olarak tasvir etmiştir koyun sembolizmi dediğimi haklı çıkarır.Misal osmanlı soyluları boğularak öldürülür çünkü kan akmamalıdır literatürde inanca uygun olarak geçiyor lakin detaylar başka.Felsefi olarak düşünceler farklılaşır kimisi der birincil amaç önemlidir yol farketmez diğerleri ise birincil amaç ikincisiyle farklı düşünülemez savını ortaya çıkarırlar.Feodalizm anlayışı dayatmacılığı sorunların çözümü olarak düşünmüştür alternatif üretilmedi çünkü

• Benim bildigim islamin isleyisi sosyalistlikle esdeger.

Ama nedense muslumanlar sosyalistlige tamamen karsi cikiyor

• Komünizm yahudi icadıdır

• Yiyorsa Ihsah Elıacık'ada soyle bakalım gomünist dinsizdir diye

• iki taraftan biri güçlü olana iltica etmezse bu zayıf tarafın sürünmesiyle veya öldürülmesiyle sonuçlanacaktır.
  • Komünist muhafazakar olduğunu iddia eden Malatyalı birine rastlamıştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.