< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Areyouradyo -- 4 Şubat 2017; 2:12:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
"Mah Cemalin Şulesi" Şiiri
"Mah cemalin şulesi ne demek" dizesi, sevgili'nin yüzünün nurunu ve güzelliğini anlatır. Şair, sevgilisinin yüzünün aydınlığını, güneşin ışığına benzeterek onun güzelliğini över.
"Hubdan huba düştü ne demek" ifadesi, aşktan aşka düşmek anlamına gelir. Şair, sürekli aşık olduğunu ve bir sevgiliden diğerine geçtiğini dile getirir.
"Kimi öz yarine mihman bana yardan cüda düştü ne demek" dizesi, şairin bazı sevdiklerine kavuştuğunu, ancak kendisinin sevgilisinden ayrıldığını ifade eder.
"Şu benim divane gönlüm sözleri anlamı" sorusunun cevabı, şairin kalbinin aşktan dolayı aklını kaybettiğini ve kontrolsüz davrandığını anlatır.
"Bana yardan cüda düştü ne demek" ifadesi, şairin sevgilisinden ayrıldığını belirtir.
"Bana yardan reva düştü ne demek" dizesi, şairin sevgilisinden ayrılmasına kaderin rıza gösterdiğini ifade eder.
"Şu benim divane gönlüm yine hubdan huba düştü ne demek" ifadesi, şairin kalbinin bir kez daha aşık olduğunu ve sürekli aşık olma döngüsüne girdiğini anlatır.