özel sektörde avantajım olur diye yl yaparsan 5+2 okumuş oluyorsun zaten. bence gerek yok aselsana girip 2 yıl çalışmak daha mantıklı bir mühendis için (şahsi fikir.) alan değiştirmiyorsan yüksek lisans bana biraz şov geliyor. alan değiştiriyorsan değiyordur muhtemelen. |
Yolunda gitmeyen bölüm işleri (2. sayfa)
-
-
Ben hazırlıktan beri teknik kulüplerde aktif olmaya çalışıyorum şu ana kadar pek istediğim sonucu alamadım ama gerek çevre edinmede gerekse de temel atmada çok yardımcı olduğu için devamında da aktif olmayı düşünüyorum herhangi bir yerde. Yandal işini sene başında düşünmüştüm ama bu yoğunlukta bir de onu yapamazdım o yüzden tek bölüm yeter de artar
Ama işte onu yap şunu yap ortalama düşmesin diye dert ede ede kaç gündür stresi baya hisseder oldum (biraz kaygılı biriyim). Ama benden çok daha yoğun olup halledenler de var sanırım belli bir noktadan ilerisini kafada kurmamak ve ben çalıştım gerisi olursa olur olmazsa önemli değil kafasına girmek lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya o biraz eğer teknik alanları seversem devamını da öğreneyim olayı, bir de genel olarak bilkent odtü gibi yerlerde yl yapıp sonrasında kaliteli yerlerde çalışan çok kişi gördüm onun da etkisi olabilir
Ya da sınavlardan cidden daralırsam mezun olduğum an akademi ilgili ne varsa koşarak uzaklaşabilirim
Yarın son midterm (boss ama olsun) bitiyor 1 ay hiç sınav yok o ara biraz daha kendimi toplayabilirim diye umuyorum
Bugün data stractures iyi geçti gibi ama kesin bir şeyler kaçmıştır o yüzden pek yorum yapamıyorum ama sonunda BİTTİ, 1 ay sınav falan yok artık biraz kendimi toplamak istiyorum
Forum bitmiş kimse bir şey yazmıyor
bir şey
-
Hocam düzenli olarak İngilizce çalışıyor musunuz?
Yok hocam ayrı bakmıyorum ama zaten okuduğumdan dinlediğime her şey İngilizce olduğu için pratikte daha aşina oluyorum
Erasmus sınavını düşünürsem bu boşlukta İngilizce kelime ya da kimsenin kullanmadığı gramerlere bakarım ama pek sanmıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 4 Aralık 2024; 17:12:37 >
Sabah 10'dan akşam 7'ye kadar dersim var hocam akşama yazacağım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
araştırmalarıma göre büyük şirketlerde comp. vision işi için phd şartmış. moral bozdu.
-
Okul okumayandan farkım olsun diyordun başka ne bekliyordun ki
Phd bana uzun kaçar da çalışırken YL yapma fikri güzel, ama ai üzerinden mi giderim pek sanmıyorum
Bu arada 2 gündür çalışmamak gibi bir his de varmış vay be
Pokemon yetiştiriciliği mezunu agalarla sigara çay molası > faangda osuruktan iş
-
Finallere 4 hafta kalmış, bir yandan dersler devam ediyor. Projeler, quizler var...
Ne yazalım ki, tek sıkıntı çeken siz değilsiniz. Verdiğimiz emeğe, çektiğimiz sıkıntıya değse bari, işe yarar şeyler öğrensek desem o da yok. Bir yandan İtalya; Erasmus, lisans, master vizelerini kapatmış. Bir yadan ekonomik kriz daha kötü boyutlara ulaşmış, artık çalışmak için yaşamayı da geçtik hepimiz birer vergi hücresiyiz, görevimiz o desteklemediğimiz hükümeti vergi vererek desteklemek...
Bence GPA hiç dert olmayacak size, zaten Hacettepe'den Amerika'da prestijli bir okulda phd'ye gitme şansınız 0'dı, yine 0 olacak.
-
Yani? Son cümlenin amacı neydi, üstelik kimse uzun süredir üniversite muhabbeti yapmıyorken? Diyelim ki abdye hiçbir zaman gidemeyecem (sayı 0mış gibi kabul edelim öyle değil işte de), ne yapayım ya, kendimi savunma sanayi tarzı büyük yerler + odtü bilkent gibi yerlerde yl yapıp sonrasında dünya çapında kaliteli yerlerde çalışanların arasına eklemeyeyim mi (yl yapmadan da giden var gerçi)? Hayat abdde phd yapamayınca bitiyor mu? Ya da ülkede saygın bir şirkette saygın bir çalışan olmayayım mı? (kendimi bir vergi hücresinden daha fazlası potansiyelli biri olarak görüyorum, sadece neyi doğru neyi yanlış yaptığımı ve ilerideki yol haritamı arıyorum). Şehirde bilmem kaç tane özel sektör kurup hem ülkeye hem de kendisine prestij katan şirket var, ve belirli birtakım üniden buralara gidip upuzun bir ağ oluşturan insanlar var (hangi bölüm acaba?)
Hayır zaten 2.5 senedir bir şekilde üniversitem üzerinden bir şekilde yok kötü İngilizce, yok sıralaması şuydu yok şöyleydi vs diye garip bir şekilde belirtme ihtiyacı hissediyorsunuz. Galiba bulunduğum yerden çok daha iyi bir yerdesiniz, öyleyse oturup artıları bu eksileri bu diye konuşalım (ki bu durumda olup normal bir şekilde eleştirdiğim ya da eleştiri aldığım çok kişi oldu, benden iyi neredeyse hiç kimse benim üniversitemi durduk yere kötüleme ihtiyacı hissetmedi). Yok eğer durum bu değilse, yine şu şu tarafları eksik deyin, ama içerisinde bulunmadığınız bu yerler hakkında kesin hükümde bulunmazsanız sevinirim.
Yurt dışı şansı 0mış... Bunu dünyada en iyi ünilerde geçmişi olan uluslararası projelere ismi geçen hocalarla proje yapan bölümdeki diğer insanlara sorun onlar anlatsın. en büyük kariyer fuarlarından biri, proje imkanları, hepsi çok şükür elimin altında, abdde phd yapamazsam bile elimdeki imkanları sonuna kadar kullanmaya devam edecem en sonunda inşallah istediğim hedeflere varacam (gerçi o zaman da niye şunu yapmadın diye kötüleyen yorumlar olacak ama insan kendi sesini dinliyor işte)
Dediğim gibi bu konuları kararlı bir şekilde başladığım bölümde zaman zaman düştüğüm durum ya da yol haritası fikirleri için açıyorum, bazen sadece dert anlatmak istiyorum, eğer bunun gibi konu dışarı çıkacaksa yorum yapmasanız da olur, şahsen bu son konu hakkında daha fazla bahsetmek istemiyorum, 2.5 sene oldu biraz çok çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 6 Aralık 2024; 2:32:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konuda sürekli GPA GPA GPA diye yakınmışsınız, ben de Amerika'da prestijli okullarda phd dışında çok da fark yaratmayacağını, bunun boş bir kaygı olduğunu anlatmaya çalıştım o cümleyle. İngilizcesi genel olarak kötü TR'deki hocaların, hiçbir zaman Hacettepe özelinde bir şey yazmadım bu konularda, neyse fazla dolmuşsunuz ve hassaslaşmışsınz gereksiz yere kurduğum cümleyi "Yurt dışı şansı 0" haline kadar çevirmişsiniz kafanızda.
Hem kimse yazmıyor diyorsunuz, sonra yazılan yorumu bir tarafınızla okuyup beğenmiyor bir de "yorum yazma" demeye kadar gidiyorsunuz. Neyse kolay gelsin, forumda her mesajı fazla kişiselleştirme problemi var az önce yazdığım şeyler çok geneldi, bu kadar hırs yapmanıza gerek yok. İtalya'nın vizeleri kapatmasını diğer Avrupa ülkeleri de takip ederse, o yaptığımız GPA'leri duvara asar tüm gün bakarız artık. Yazdığım çoğu mesaj; top tier ve diğer tüm okullar arasında çok büyük bir fırsat eşitsizliği olduğu konusuna sitemden ibaret aslında.
Bu arada her mesajımdan sonra şu "İngilizcesi kötü" olayını hatırlatıyorsunuz, beni kendimi tekrara düşürüyorsunuz. En son 1 sene önce falan yazmışımdır bu konuda bir şey belki, siz böyle yapınca hep sanki bunu konuşuyormuşum gibi oluyor. Çok fazla taktınız kafaya herhalde İngilizce konusunda o dediklerimi, belki biraz gerçekte de dediğim durumu tecrübe etmenizden olabilir bu durum, ben genel olarak Amerika'da phd yapmayan hocaların İngilizcesinin kötü olduğunu, TR'de YDS gibi şaka düzeyinde sınavlarla bunun test edildiğini yani aslında edilmediğini falan yazmıştım, değişen bir şey yok bu konuda ne yazık ki, ama hep aynı şeyi söylemenin anlamı da yok. Ha bunun üstüne niye çok basarak söylemiştim; daha İngilizcesi olmayan adam istediği kadar bilim yapsın uluslararası bir varlığı olmaz, bağlantı kuramaz, kendi ülkesi dışına açılamaz, o yüzden çok kritik bence.
Neyse, kısaca bana her cevap verdiğinizde bu "İngilizcesi kötü hocalar" konusunu yazmazsanız sevinirim, 1 veya 2 sene önce yazdığım şeye her defasında dönüş yapmayalım, söylediklerimin arkasındayım ama her defasında söylediğim bir şeye saplanmayı da istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 6 Aralık 2024; 3:29:52 >
-
cutting egde alanda önemli işler yapmak istiyorsan phd şart. son 3 günde çok fazla insanla konuştum bu alanlarda çalışan. faang'ta applied scientist, research scientist gibi pozisyonlar phd'lilere rezerve edilmiş durumda.
ha şunu da unutma yazılımcılık belli bir zamandan sonra değer kaybeden bir iş 5-10 sene arası prime dönemin olacak daha sonra değerin azalacak eğer yönetici vs. olmazsan. ama phdli applied scientist olursan tam tersine bir uzman doktor gibi değerin artacak. veya niş bir alanda uzman "mühendis" olacaksın.
phd işi beni çok sarmadı da master ile ML engineer gibi pozisyonlara yönelebilirim. Eğer phd'de çalışabilirsem evlilik durumları olmazsa phd'yi de düşünebilirim. Şu anki koşullara göre planlar yapmak da yanlış hayatın ne getireceğini de kestiremeyiz.
ha eğer ikigai'nin dediği gibi abd'de phd düşünmüyorsan ortalamaya da derslere de fazla takılma. 3 civarı ile her yere girersin zaten. iş hayatı için önemli olacak derslere kas. discrete, diff, stat/prob gibi dersleri A ile veremedim diye de üzülme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 6 Aralık 2024; 3:33:1 >
-
kanka abd'ye gidemezsin dememiş abd'de prestijli bir okuldan phd şansın sıfır demiş. yani sıfır olmasa da %0.01 gibi bir şey bence de. zaten direkt phd'ye gidemezsin. Bilkent veya koç'ta research based master yapıp, iyi bir hazırlıkla belki prestijli bi okuldan kabul alabilirsin. Bu tarz bir hedef için malum okul ve bölüm çok daha uygundu ama öyle bir hedefin olmadığını söylüyorsun, bu durumda EE dersleri işkence gibi gelirdi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X