13 Yıldır Olan Bir Alışkanlık. Sizin Gibi Yazmak Benim İçin Zor. Telefonda Dahil Refleks Olarak Bu Şekilde Yazıyor Elim. Pc de Dilekçe Yazarken Çok Zorlanıyorum:) Stil Diyelim. Zamanında İşlettiğim Forumlarda Manşet Haber Akımından Edindiğimim Bir İmza Yazı Stili. |
İnsanlara maaşı nasıl yetiyor? (9. sayfa)

-
-
Geçen 275 TL olan aylık mavi İstanbul kart 316 TL yükseldi yani her şeyden eksildiği gibi maaşımdan da aylık İstanbul kart ücreti niyetine maaşımdan eksildi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ev-iş arasında sıfır sosyal hayatla, borç ödeyerek, ay sonu düşünürek, kredi kartını hesaplayarak, a101 bim indirimi takip ederek, otel tatili zaten rüya gibi bu fiyatlarla onu geçtim günü birlik denize gidilebilirse ne mutlu. Dışarda ailece yemeği pideciye gitmek sayarak ömür geçiyor. Karı koca çalışmıyorsan aylık haneye en az min. 6-7 bin ve üstü girmiyorsa hayatın özeti bu... Ülkenin en az % 70'i böyle yaşıyor.
Özetle beş para etmez kalitesiz bir sistem içine mahkum olmuş şekilde ömrümüzü tüketiyoruz...
-
ev sıkıntısı yoksa asgari ücretli de olunsa geçinilir bence.kirada olmak kanımca genelde evli olanlar için bir stres oluşturmakta.Barınma ihtiyacı özellikle önemli.Allah c.c. harama bulaşmaktan uzak eylesin bizleri
-
Haklı konu.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Battlefield MaşukuArabanın sıfırı zaten 250 değil mi mübarek
o modele o parayı veren enayiler vardır gerçi burası Türkiye
Yorumu gelişi güzel yapmıştım aslında 220-230 civarında
Bu arada arabanın 0ı 330k
Vergi indirimine giren alt paketi bayi aksesuar vs. Derken 295e satıyor en ucuz hal böyle olunca yine fp arabası civic
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam buda çok gerçekçi değil. İnsan kaç kilovat yaktığını bilmez mi? İtiraz etsin gerekirse polis çağırsin.
Dijital saat ise okuyan kişi müdahale mi ediyor da bu denli yüksek kullanım ortaya çıkıyor bakılsın.
quote:
Orijinalden alıntı: eagle-1453ev sıkıntısı yoksa asgari ücretli de olunsa geçinilir bence.kirada olmak kanımca genelde evli olanlar için bir stres oluşturmakta.Barınma ihtiyacı özellikle önemli.Allah c.c. harama bulaşmaktan uzak eylesin bizleri
Gecinilir mi? Yaşanır mi diye sormak lazim geçim dediğiniz nedir?
Sabah kalk işe git aksam gel yat uyu bu kadar mı?
quote:
Orijinalden alıntı: trakyAli-1986Lütfen!! porsiyonları küçültebilirsiniz..😁😅
Valla ben küçültmüyorum ama küçültmek zorunda kalanlar hallerinden benden çook daha fazla memnun
-
Onların porsiyonları hiç büyümedi ki küçüldüğünu anlasınlar..
Ev önemli ancak şu an çok daha önemli. İstanbul da ev kirası esenyurtta 1500 tl, b.düzünde adam akıllı daire 2000 2500 tl. Sitede 3500 tl düzgün bir yerde aidat dahil 4000 tl.
Z.burnu gibi yerde 2500 tl den aşağı 25 30 yıllık binada 2+1 ara kat yok.yeni binada kiralık zaten yok. Olanda çok pahalı.
Avrupa yakasında asgari ücrete ev geçindirmek için ev sahibi olman ve borcunun olmaması gerek. Kiracı iseniz çok çok zor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu ile ne ilgisi var bilmiyorum ama muhafazakar bir ortamda büyümüş ve İslam'ın şartlarını yerine getiren bir insanım. Ama son birkaç yıldır sanki sadece yapmış olmak için ibadet ediyormuşum gibi geliyor. İslam'ın kendi tabiriyle "mutmain" olmuyorum. İnandığım din aklıma yatmamaya başlamış gibi, sanki dinden çıkalı çok olmuş ama kendime itiraf edemiyormuşum gibi...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zurnalog2 YILDA 10K HE
BOĞAZİÇİ mezunu musun
Alıntıları GösterBugün Ankara'da herhangi bir savunma sanayii şirketine yeni mezun olarak kabul alsanız zaten maaşınız minimum 9 bin tl civarı olacaktır. Yazılım mühendisi olarak Trendyol, Atlassian gibi şirketlere girdiğiniz taktirde bu maaş çok daha yükselecektir.
Ben şahsen ODTÜ, Boğaziçi vs. gibi iyi üniversitelerinden mezun olmuş biri değilim. Çok sıradan bir devlet üniversitesi mezunuyum. Beni farklı kılan, bölüm derecesi ile mezun olmam ve ortalamamın yüksek olmasıydı (son yıl 3.92/4'tü ortalamam).
Buradaki asıl olay, bu iyi üniversite öğrencilerinin büyük bir kısmının mezun oldukları anda yurt dışına gitmesi ve dolayısıyla sahnenin bizim gibi adamlara kalması. Bundan 7-8 yıl önce olsaydı muhtemelen pek yüzüme bakmazdı çalıştığım şirket.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 17 Ağustos 2021; 22:52:43 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: dreambox271980
5k ile bile kıt kanaat geçinen arkadaşlar olduğuna göre burada
Peki 2800 lira asgari ücretle nasıl gecinilecek bunu bir aciklarmi bilgili arkadaşlar.Aile evinde tek başına ot gibi yaşıyorsa kalınır. Gelecekten hiçbir ümidi olmadan piramidin tepesindeki kodomanları zengin etmek için haftanın 6 günü öyle işte. Sonra ölürsün mezarında ot biter hepsi bu.
-
Çevremden gördüğüm kadarıyla sonradan gelenler daha çok rahatsızlık duyuyorken burada doğup büyümüş olanları rahatsız etmiyor. Ben şahsen İstanbul'dan mutluyum, ama maaşın düşük olmaması gerekiyor. Her gün 4-5 saat yol gitmek gerekirse işkenceye dönüyor çünkü ve merkezi yerlerde kiralar yüksek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnsanlara maaşı rahatlıkla yeter hayatta kalması için kimse kusura bakmasın
Ancaaak insan gibi yaşamak isterlerse kesinlikle yetmeyecektir. Şükretme yeteneklerini geliştirmeleri gerekiyor.
-
Dediğiniz gibi hocam aslında ama durumunu bilip ona göre harcamak yerine bizler hep daha çok kazanıp daha çok harcayanların hayatlarına kaptırıyoruz kendimizi.modeli yüksek arabası evi olanlarla aynı konuma gelmeyi düşünüyoruz.Gerçekten iyi bir eğitim almış geleceğine yatırım yapmış bireyler meslek hayatına atıldığında 2-3 yıl içinde 10 bin üstü maaşlara çıkıyorlar.Tabi evi arabası yoksa bunlara sahip olmaya çalışıyor ve bu maaşla ulaşması elbette eve 5bin giren bir insana göre çok daha kolay oluyor.Evine 5 bin maaş giren insan zaten emeklisine kadar bekliyor.Birikim ne kadar yapabilir bilemiyorum.
-
Şu anki en büyük problem, üzerine salgın eklendi...quote:
Orijinalden alıntı: timucinkalorifer3k maaş
-Aile ile yaşıyorum
-Çalışmaktan dışarı çıkamıyorum
-Özel hayatım yok
-Sevgilim yok
maaş çok güzel yetiyor çünkü ölüler para harcamaz ölü gibi çalıştırılıyoruz.
Sakın ama sakın "gel gel" yapan yosmalara düşmeyin, elbette bir çözüm bulunacak...
Sizin gibilerini avlamak için AK eğitimli ve AK teknolojili at hırsızları av peşinde, çok kanlı bir haldeler...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Genel algı herkesin kendiniz gibi çok az geliri olduğu yönünde. Fakat Türkiye kayıt dışı ekonominin döndüğü, insanların farklı gelir kaynaklarının olduğu, çok iyi paraların vergisiz kazanıldığı ve giderlerin düşük olmasıyla birlikte oldukça avantajlı bir ülke.
Bu durum bildiğiniz gibi değil, öyle böyle değil...
Zaten bu sistem sayesinde birileri paraları çuvallayıp götürüyor ülke ekonomisi batıyor. Adı konulmamış bir sömürü düzeni var ve öyle gizli teknolojilerle düzenlerini devam ettiriyorlar ki...
Bu sistemin içine arada sade ve saf vatandaşı alıp kaltAK gibi kullanıyorlar hatta bu konuda boyut atladılar, bakanlıklar bile çalışanlarını para karşılığı yurtdışına satıyorlar, ister inanın ister inanmayın...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X