Şimdi Ara

insanlarla muhabbet etmek için ekstra ekstra çaba harcamam gerekiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben içe dönük bi insanım ve insanlarla muhabbet edemiyorum fakat utandığımdan değil, konuşacak hiç bir şey bulamıyorum konuşmak istesemde

beynim a4 kağıdı kadar boş oluyor konuşmam gereken zamanlarda

biriyle ne kadar ortak noktamız, benzer hobilerimiz olursa olsun o konular hakkında bile en fazla 3-5 dakika konuşup tükeniyorum, sonrasında belli bir süre karşı tarafı dinliyorum, en son iğrenç bir sessizlik başlıyor ve karşı tarafın benden sıkılmaya başladığını hissediyorum

ayrıca kendimi muhabbete zorlamak bütün mental enerjimi sömürüyor, tükeniyorum kendimi kötü hissetmeye başlıyorum, karşımdaki insanda bunu sezip benden uzaklaşmak istiyor

bu yüzden çok az arkadaşım var ve onlarda genelde benle zaman geçirmeyi tercih etmiyorlar, beni hep 2. plana atıyorlar kimseyi bulamazlarsa yanıma geliyorlar

bunu psikoloğa giderek çözebilir miyim sizce ?

• O an, çok dolu konuşman gerektiğini düşündüğün için tıkanıyorsun. Bunu yolda yürürken yürümene odaklanıp düzgün yürüyememeye benzetebilirsin. İnsanlar genelde rutin şeylerden konuşur;öyle memleket meselesi, bilim teknik vs. mevzularda bahsetmiyor hiç kimse. Diyalog iki taraflı bir iletişim, bunu tek başına yönetmek zorunda olduğunu düşünme. Daha da önemlisi herkesle keyifli sohbet etmek diye bir durum mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbey617 -- 1 Kasım 2021; 19:42:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şöyle, ben doğam gereği sessiz bir insanım yani benle çok uyuşan, çok iyi anlaşabileceğim bir insan bile olsa karşımda yine öyle koyu muhabbet edemem muhtemelen. Fakat insanlar muhabbet edebileceği, belli bir ölçüde keyifli zaman geçirebileceği kişilerle beraber olmak istiyolar, e bende iyi muhabbeti olan biri olmadığım için herkes benden sıkılıyo

şu an 23 yaşındayım ve 2-3 arkadaşım var sadece. Onlarda dediğim gibi başka arkadaşları müsait değilse benle takılmayı tercih ediyolar. Kimsenin aklından bile geçtiğimi sanmıyorum kimsenin aradığı sorduğu yok zaten

şöyleki, o an çok rahat bile olsam, kendimi kasmasam bile yinede konuşacak hiç bir şey aklıma gelmiyor. Bana kalsa insanlarla saatlerce yan yana sessizce oturalım, yanımızdan geçen insanların suratlarını inceleyelim, etrafımızdaki sesleri dinleyelim, manzaralı bir yerde oturuyorsak saatlerce hiç konuşmadan manzaraya bakalım fakat bu ilişkilerde gerçekçi bir durum olmuyor, insanlar sürekli konuşmak, muhabbet etmek istiyorlar

e bende o insanlar gibi olamadığım ve uyum sağlayamadığım için şu an hiç arkadaşım yok ve yapayalnız hissediyorum kendimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 1 Kasım 2021; 23:49:8 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversitede ekstra not istemek
    7 yıl önce açıldı
    Para harcamak çok iyi bir duygu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.